Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

quote:

Orijinalden alıntı: delikurt55

hala Üniversiteyi is icin okuyan zihniyet görmek beni sinir ediyor. Universite egitimdir kalitedir. illa cografya okudun diye cografya alaninda calisman gerekmkyor yurt dışı bundan sebp kazaniyor

Yav he he Coğrafya okuyup inşaat mühendisi olarak cçalışmasi gerekiyor

Aynen öyle.Türkiyede üniversite= meslek edindirme kursu.Kimse kültür kazanmak için o masrafı yapmıyor.
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    ben tarih bölümü okuyorum tek amacımda Tarihimizi öğrenmek. İş kapısı kapalı ama ben seviyorum. İlerde ne olur bilinmez lakin üniversite katıldığım seminerler den aldığım sertifkalarla samsunda coğu elektronik firmadan iş teklifi geliyor.
  • quote:

ben tarih bölümü okuyorum tek amacımda Tarihimizi öğrenmek. İş kapısı kapalı ama ben seviyorum. İlerde ne olur bilinmez lakin üniversite katıldığım seminerler den aldığım sertifkalarla samsunda coğu elektronik firmadan iş teklifi geliyor.

Peki sence mantikli mi tarih okuyan birinin elektronik uzerine kariyer yapmasi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sözel bölüm okudum sosyoloji okuyorum cep telefonu teknisyenligi yapıyorum 8 senedir ben naaapim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Peki sence mantikli mi tarih okuyan birinin elektronik uzerine kariyer yapmasi?

Steve jobs,İshak alaton,Sakıp sabancı.Sen beceriksizsen o ayrı tabii.
  • @ismetsigaraver

beceriksizlikle ne alakasi var arkadasim? Egitimini almadigin bir isi surdurmen, ehliymis gibi ise alinman ne kadar mantikli diyorum. Ki senin dediginde de beceriyi kazanmasi icin oncelikle egitimini almasi gerekir. Ananin karnindan teknisyen ya da tarihci olarak mi dogdun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 24 Mart 2014; 21:19:33 >
  • tip ve muhendislik haric bolumler kultur icin ogrenilmeli meslek kolay bulursunancak bizim millette ben 4 yil Üniversite okudum bunu yapmam sunu yapmam mantalitesi var

• quote:

@ismetsigaraver

beceriksizlikle ne alakasi var arkadasim? Egitimini almadigin bir isi surdurmen, ehliymis gibi ise alinman ne kadar mantikli diyorum. Ki senin dediginde de beceriyi kazanmasi icin oncelikle egitimini almasi gerekir. Ananin karnindan teknisyen ya da tarihci olarak mi dogdun?

Beceri ne demektir önce onu açıklamam gerekir.Beceri bir işi optimum tecrübesizlik ile tecrübeli bir insanın yaptığı kadar doğru yapmaktır.Becerikli insan kısa bir eğitim ile ortalama bir işi yapabilmeli sekreterlik, temizlikçilik, komilik-garsonluk gibi işler.Ana karnından herhangi bir meslek erbabı olarak doğmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

quote:

@ismetsigaraver

Beceri ne demektir önce onu açıklamam gerekir.Beceri bir işi optimum tecrübesizlik ile tecrübeli bir insanın yaptığı kadar doğru yapmaktır.Becerikli insan kısa bir eğitim ile ortalama bir işi yapabilmeli sekreterlik, temizlikçilik, komilik-garsonluk gibi işler.Ana karnından herhangi bir meslek erbabı olarak doğmadım.

peki, şimdi bu dediklerini işi bilen adamdan mı beklersin yoksa bilmeyenden mi? Hatta daha farklı da bir soru sorayım, elektrik teknisyenliğini tarih okuyan adamdan mı beklersin meslek yüksek eğitimi almış adamdan mı?

Edit: Beceri:http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5330985e71a5e6.52122886

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 24 Mart 2014; 22:44:28 >

• quote:

quote:

quote:

@ismetsigaraver

peki, şimdi bu dediklerini işi bilen adamdan mı beklersin yoksa bilmeyenden mi? Hatta daha farklı da bir soru sorayım, elektrik teknisyenliğini tarih okuyan adamdan mı beklersin meslek yüksek eğitimi almış adamdan mı?

Edit: Beceri:http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5330985e71a5e6.52122886

Elektrik teknisyenliğini ikisinden de değil verdiğim işi yapabilen adamdan beklerim banane ne okuduysa?Eğer elektrik teknisyenliği işini yapan ama tarih mezunu adam varsa onu alırım.Babam elektrik işi yapıyor 3 tane mühendis var 5 para etmez adamlar kendilerini birşey sanıyorlar ancak 20 civarı elemanımız ilkokul-lise mezunu bir tanesi aöf işletme diğeri örgün uluslararası ilişkiler mezunu 3 mühendisten daha çok iş çıkartıyorlar çünkü adamlar beceriksiz össde 2 soru yapıp anadoluda dandik bir üniversitede zar zor okumuş gelmişler 1200tl maaş (yol-yemek yeri geldiğinde sigara dahil) ve sahada çalışmayı kendilerine yediremiyorlar bedavadan ekmek baba kapısında olur sen çalışmadan kadere hükümete bakkal cabbar abiye vs. sebeplere söversen hayatın boyunca sövmeye devam edersin başını önüne eğip çalışmaya başlayan adam alır yürür.

• quote:

Allah Allah. Bizde niye öyle şeyler yok acaba?
  • nasıl birşey anlayamadım hocam ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@ismetsigaraver

Elektrik teknisyenliğini ikisinden de değil verdiğim işi yapabilen adamdan beklerim banane ne okuduysa?Eğer elektrik teknisyenliği işini yapan ama tarih mezunu adam varsa onu alırım.Babam elektrik işi yapıyor 3 tane mühendis var 5 para etmez adamlar kendilerini birşey sanıyorlar ancak 20 civarı elemanımız ilkokul-lise mezunu bir tanesi aöf işletme diğeri örgün uluslararası ilişkiler mezunu 3 mühendisten daha çok iş çıkartıyorlar çünkü adamlar beceriksiz össde 2 soru yapıp anadoluda dandik bir üniversitede zar zor okumuş gelmişler 1200tl maaş (yol-yemek yeri geldiğinde sigara dahil) ve sahada çalışmayı kendilerine yediremiyorlar bedavadan ekmek baba kapısında olur sen çalışmadan kadere hükümete bakkal cabbar abiye vs. sebeplere söversen hayatın boyunca sövmeye devam edersin başını önüne eğip çalışmaya başlayan adam alır yürür.

Peki hocam, beni anlayan anladi. Allah bereket versin is yerinizde, ne diyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Artık üni. bitirmek bile yetmeyecek maalesef.Bu nedirrr abiiiiiiiiiiiiii

Office sertifikası + en az b2 ingilizce sertifikası + bir yabancı dil daha + iş tecrübesi

ya da

TORPİL

İş bulan arkadaşlarımda bahsettiklerinizin neredeyse hiçbiri yok. Maaşlar 1800-4000 arası değişiyor. Abartmaya lüzum yok.
    İkinci dili isteyen işyeri ne istediğini bilmiyordur. İngilizce tüm dünyada geçerli bir dil olduğundan uluslararası firmanın Türkiye şubesi olması durumunda farklı bir dil bilmenizi isteyen pozisyonlar vardır ki bunlar toplam istihdamın yüzde biri anca eder.

• okumuş adamı haftada 6 gün eşşek gibi çalıştırıp da 1500 tl teklif ederse adam beğenmez tabi
  • belli bir kültürü ve donanımı olan insana iş rahat varda lise-myo mezunu olup kpss yide beceremiyosan resmen aç kalıyon bu ülkede özellikle 30 u aşınca..tek iş alanı avm içi 1000 tl tezgahtarlık yada koruma görevlisi madde in trukey elektronik myo mezunu kuzen iş bulamadı kaç aydır gitti en sonunda ayakkabı mağzasında tezgahtar oldu
  • Türkiyede işsizlik bitmiş,dışarıdan kapış kapış eleman ithal ediyormuşuz.3 milyon işsiz işe koyulmuş ,yetmemiş 2 mlyn kişide ithal etmişiz.
     işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 15 Nisan 2014; 14:11:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

belli bir kültürü ve donanımı olan insana iş rahat varda lise-myo mezunu olup kpss yide beceremiyosan resmen aç kalıyon bu ülkede özellikle 30 u aşınca..tek iş alanı avm içi 1000 tl tezgahtarlık yada koruma görevlisi madde in trukey elektronik myo mezunu kuzen iş bulamadı kaç aydır gitti en sonunda ayakkabı mağzasında tezgahtar oldu

insanlar iş imkanı olmayan bölümleri okumamalı en baştan aslında. Biraz da görev ebeveynlere düşüyor.

Devlet sorumsuz, ne kadar çok üniversite açarsam o kadar iyi diye düşünüyor. İşsizlik umrunda değil

• ogrencilik gibisi yok be
    universite 520 tl
    kyk 300 tl

burs veriyor.. aylik havadan 820 tl

ama universite bitince 5 yil sonrasi icin simdiden kara kara dusunmeye basladim :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes kolay bol parası olan ve olanakları sınırsız bir iş bekliyor.bu şartları herkesin yakalama gibi bir şansı yok.amacı çalışmak olan adama iş kolay.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.