Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

belli bir kültürü ve donanımı olan insana iş rahat varda lise-myo mezunu olup kpss yide beceremiyosan resmen aç kalıyon bu ülkede özellikle 30 u aşınca..tek iş alanı avm içi 1000 tl tezgahtarlık yada koruma görevlisi madde in turkey elektronik myo mezunu kuzen iş bulamadı kaç aydır gitti en sonunda ayakkabı mağzasında tezgahtar oldu

insanlar iş imkanı olmayan bölümleri okumamalı en baştan aslında. Biraz da görev ebeveynlere düşüyor.

Devlet sorumsuz, ne kadar çok üniversite açarsam o kadar iyi diye düşünüyor. İşsizlik umrunda değil

çocuk elektronik okudu yanlız myo çok dandik bolum değil ailesi okadar torpil ve çevreyle bile bulamadı benim kız kardeşimde bodrocu şu an 4 aydır oda işsiz okumazsan donanımlı kapı gibi diploman yoksa aç kalırısın mantığı bizim ülkeye has birşey herhalde cidden bu üleknin işsizlik başa bela bir sorunu gerçek işsizlik oranın çok daha yüksek olduğuda gerçek...abd - ab ev hanımları , 21+ yaş öğrencileri işsiz sayar bizim ülke ne hikmetse ev hanımlığını iş olarak görür kocası tarafından istihdamlı bulur kadını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 14:23:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

belli bir kültürü ve donanımı olan insana iş rahat varda lise-myo mezunu olup kpss yide beceremiyosan resmen aç kalıyon bu ülkede özellikle 30 u aşınca..tek iş alanı avm içi 1000 tl tezgahtarlık yada koruma görevlisi madde in turkey elektronik myo mezunu kuzen iş bulamadı kaç aydır gitti en sonunda ayakkabı mağzasında tezgahtar oldu

insanlar iş imkanı olmayan bölümleri okumamalı en baştan aslında. Biraz da görev ebeveynlere düşüyor.

Devlet sorumsuz, ne kadar çok üniversite açarsam o kadar iyi diye düşünüyor. İşsizlik umrunda değil

çocuk elektronik okudu yanlız myo çok dandik bolum değil ailesi okadar torpil ve çevreyle bile bulamadı benim kız kardeşimde bodrocu şu an 4 aydır oda işsiz okumazsan donanımlı kapı gibi diploman yoksa aç kalırısın mantığı bizim ülkeye has birşey herhalde cidden bu üleknin işsizlik başa bela bir sorunu gerçek işsizlik oranın çok daha yüksek olduğuda gerçek...abd - ab ev hanımları , 21+ yaş öğrencileri işsiz sayar bizim ülke ne hikmetle ev hanımlığını iş olarak görür

artık hangi bölümde okuduğunun çok önemi yok ki. Hangi okulda okuduğun önemli. Elektronik mühendisliği bilkent'te de var hakkari'de de. Hangisinin iyi bir hayatı olacağı açık değil mi?

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    ist üniverstesi elektronik myo okudu kardeşimde maramara myo mezunu canım hakkaride diyarbakırda bile okusan işsiz kalıyosan iş bulamıyosan bu bu ülkenin yüz kızartıcı bir olayıdır ülkenin suçudur!!! mantığın çok saçma!!...iyi okul biteremeyen köprüden atlasın ozaman direk hiç yaşamasın!! mantığa bak.. devlet vatandaşını istihdam etmesi görevidir! sorumluluğudur! ilkokul mezunu bile olsan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 14:30:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

Türkiyede işsizlik bitmiş,dışarıdan kapış kapış eleman ithal ediyormuşuz.3 milyon işsiz işe koyulmuş ,yetmemiş 2 mlyn kişide ithal etmişiz.
     işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

Neremle gülsem bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    hacı bu mantık bana değil özel sektöre ait. İhtiyaç fazlası mezun olunca okula göre ayrımcılık yapıyorlar. Ben de adı bilinmeyen bir okuldan mezunum o yüzden kpss ile memur oldum. Özelde tutunamadım.

Devlet en baştan planlı üniversite açacak. Böylece işsizlik olmayacak. Üniversite sınavını kazanamayanlar da bir meslek edinecek, marangozluk, çilingircilik, kuaförlük ne bileyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

AĞLIYORUM HER GECE

noldu be

• quote:

Orijinalden alıntı: user name

http://www4.cnnturk.com/2013/ekonomi/genel/11/20/nerede.bu.issizlik.nerede.bu.is.arayanlar/731603.0/

git o mermer fabrikasına mermer tozunun ciğerlerinin en ufak noktasına kadar işleyip kanser olmuş olarak çalış bakem ayrıca 50 kg lık mermer bloklarınıda kaldır bakem hükümeti savunucağınız diye goseterdiğiniz savunduğunuz olaylar genelde hep halk tabiriyle b.ktan işler!!!!!...zır cahiller dışında kimse artık pek yanaşmıyor artık! çocukta kandırmayın ayrıca bende akp ye oy verdim hükümetin eline yüzüne bulaştırdığı çözemediği bir olaydır işsizlik genç işsiz insanları görünce oldukça üzülüyorum en verimli çağlarında ülkenin sanayisinin moktanlığından zamanları boş boş ebevyen eline bakarak geçiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 15:01:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

AĞLIYORUM HER GECE

noldu be

içimmmm yanıyor sorma yiyenn

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Artık üni. bitirmek bile yetmeyecek maalesef.Bu nedirrr abiiiiiiiiiiiiii

Office sertifikası + en az b2 ingilizce sertifikası + bir yabancı dil daha + iş tecrübesi

ya da

TORPİL

Oldu bir de yetmezse patronunkini ağzımıza alalım
  • quote:

quote:

http://www4.cnnturk.com/2013/ekonomi/genel/11/20/nerede.bu.issizlik.nerede.bu.is.arayanlar/731603.0/

git o mermer fabrikasına mermer tozunun ciğerlerinin en ufak noktasına kadar işleyip kanser olmuş olarak çalış bakem ayrıca 50 kg lık mermer bloklarınıda kaldır bakem hükümeti savunucağınız diye goseterdiğiniz savunduğunuz olaylar genelde hep halk tabiriyle b.ktan işler!!!!!...zır cahiller dışında kimse artık pek yanaşmıyor artık! çocukta kandırmayın ayrıca bende akp ye oy verdim hükümetin eline yüzüne bulaştırıdğı çözemediği bir olaydır işsizlik genç işsiz insanları görünce oldukça üzülüyorum..

yavaş ol genç, her şey geçecek.
    ailem 26 yıl ve ben 11 yıldır mermer sektörünün içindeyim.
    bana mermer ve sektör hakkında istediğin soruyu sorabilirsin.
    utanmadan nasıl da yalan yazabiliyorsun.
    350 den fazla işçimiz var bir tekinin kanser olduğunu bırak hasta olduğunu görmedim, toz söz konusu olmaz hepsinin maskeleri, çizmeleri, özel eldivenleri, gözlükleri vardır. hepsi zaten yasal olarak zorunlu olduğu için iş yeri hekimi tarafından düzenli olarak muayene edilir. maaşlar da gayet dolgundur, bordolar resmidir, maaşlar tam gösterilir (istersen gösterme, çalışma bakanlığı müfettişleri devamlı gelirler, iyi de yaparlar) sigorta, gıda yardımı, aile yardımı vs. hepsi full verilir.
    mermer blokları 50 kg filan değildir, 7 ve 18 ton arası değişir ve vinçle kaldırılır. bilgisizce yazmaya çalıştığın şey mermer plaka veya fayanslarıdır ki onlar da elle değil kapmalar veya hidrolik kollarla taşınır. ülkenin geldiği yeri bilmiyor sanırım mağara devrinde yaşıyoruz diye düşünüyorsun. sana tavsiyem sözcü gazetesinin dozu azaltarak yavaş yavaş bırak.
    işsizlik diye bir şey yok. bugün denizli, kayseri, kocaeli, konya vs. illerde çalıştıracak işçi yok, biz de işçi bulamıyoruz. organize sanayi bölgelerini geç şehir merkezlerinde dahi 3 dükkandan birinin camında "eleman aranıyor" ilanı görüyorum. ben mi hayal görüyorum acaba ?

sizlerin derdi işte bu küçümsediğiniz b.ktan işler dediği şeyleri beğenmemek ve iş yok abeeaaaa ! diye zırlamak. istiyorsunuz ki masa başında oturayım, çayı hüpleteyim, organı gümleteyim, biraz da geyik, bir yandan net vs.vs. hepiniz doğuştan ceo sunuz.
    ha böyle işler de var, her insan hak ettiğini yaşar. sen yarattığın fark kadar öne çıkarsın. gerçekten iyiysen daha iyi pozisyonlara, şartlara zaten kavuşursun ama bu sizin mantığınızla yaş bilmem kaç olur ülkeyi ve devleti kötülemeyi, iş yok abiyeeeeaaaa demeyi sürdürürsün ama kendini hiç sorgulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi user name -- 15 Nisan 2014; 15:09:22 >

• Şu lafı ne zaman duysam . Gözümün önüne 150 kilo insan yarması kebab yiyerek ağzının kenarından yağlar akarken konuşan adam geliyo aklıma :D
  • user name kullanıcısına yanıt
    çok beğeniyosan akranalarını yönlendir ozaman çimanto fabrikasında çalışan komşum 4-5 sene once öldü! kanserden! çiğere yapışan tozlardan!! + 31 yaşındayım üni mezunu bir genci mermer işçisimi yapıcan mantığa bak çay demele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 15:13:20 >
  • Öncelikle mevcut hükümete muhalif biri olduğumu söyleyerek konuya giriş yapayım.

Ben bir işveren vekiliyim, yeni personel alma, işten çıkarma, maaş revizyonu vs. gibi her türlü hakka sahibim.

İşe birini alıyorsunuz, adam işe girerken ben bu işten şöyle anlarım böyle anlarım diye anlatıp duruyor. Ak koyun kara koyun belli olur diye işe alıyoruz.

Birkaç gün sonra bakıyorsun adam işe gelmiyor, arıyorsun hastayım diyor. İşim vardı diyor.

İş yaptığım yerden parayı bazen geç alıyorum, işçiye yansıtmak istemesem de 1-2 gün yansıyabiliyor, hemen avaz avaz millet.

Adama ayın 5-10. gün arası maaşını alacaksın diyorum, ayın birinde başlıyor konuşmaya.

Mesaiye kal dersin parasıyla, işim var der kalmak istemez.

Bahsettiği gibi işten anlamaz, bana göre piyasada ben ustayım diyen adamların dörtte üçü yalancı.

Uzun lafın kısası, millet olarak hem tembeliz, hem cahiliz, hem de nankörüz.

Ondan sonra iş yok bik bik bik. İş var, gayet de var.

AVM'lerde bakıyorsun, adamlar asgari ücretle çalışıyor. İsyan ediyor. Kim asgari ücretle çalışır, %90 bir vasfı olmayan meslek bilmeyen insanlar çalışır.

Piyasada mesleği olan adamı anlaşmadıysanız fiks maaşla, bir dakika bedava çalıştıramazsınız. Adam çalışmaz, çünkü mesleği var, çünkü iyi bir elemansa iş var.

Ama elinde işi olmayan, işverenin ağzının içine bakanlar asgari ücrete kırk takla atar.

Acı ama gerçek olay bu, adamı işe almak istiyorum. Meslek öğreteceğiz, üstüne para vereceğiz adam burası pis, tozlu vs. diyor.

Allah'ın vicdansızı, ailen büyük ihtimal sefalet içinde, aşağılamak için söylemiyorum ben rahat imkânlarla büyüdüm. Üniversite okudum iki kere vs. ben o toz toprağın içine giriyorum da sen kim oluyorsun da girmiyorsun, bunları koy AVM'deki mağazalara gelen giden karı kıza bakarlar ama asgari ücrete de razı olurlar.

Uzun lafın kısası, kimse bana tırı vırı okumasın, ülkede iş var, ama biz tembel olduğumuz için iş beğenmiyoruz.

Son söz, vasıfsız olan da konuşmasın arkadaş, ağzını bile açmasın. Benim elemanlarımın çoğu ilkokul mezunu, ortaokul mezunu. Adam meslek sahibi olmuş ama, başkasına bakıyorsun iki yıllık üni mezunu bir halttan anladığı yok.

• quote:

çok beğeniyosan akranalarını yönlendir ozaman çimanto fabrikasında çalışan komşum 4-5 sene once öldü! kanserden! çiğere yapışan tozlardan!! + 31 yaşındayım üni mezunu bir genci mermer işçisimi yapıcan mantığa bak çay demele...

tamam birader. acaip işsizlik var.
  • quote:

quote:

tamam birader. acaip işsizlik var.

işine gelmiyince el salla tabi kardeşime iş bu bakem bekliyorum kız 4 aydır iş aramaktan helak oldu bodrocu yada senin mermer fabrikana yönlendiriyim dalga geçiyosunuz milletle resmen elektronikçi ayakkabı tezgatarlığı yapan kuzenimde var onada bul zahmet iş bol ya meraketme fizikleri diksiyonları düzgün! bekliyorum bende çalışma saatlerimden memnun değilim herif ara sıra 12 saat diyor şirkette 1500 maaşa hadi bul bakalım! hee norveç rafahında yaşıyoruz anasını satayım size göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 15:27:35 >

• topunlamı gitin saniyiye hırsızzz
  • 2500 tl maaşını baban veriyodu dimi senin ...IQ ün 140 tı bide vah vah ..
  • user name kullanıcısına yanıt
    körler sağırlar birbirlerini ağılar hesabı adam işveren onun oyle yazması doğal işinize gelince halkımıza cahil koyun dedirtmeyiz! işçiliği beğenmeyen üni mezunu kısmı olauncada cahil ve temebellik ve nankörlük haaa?? sen o halinle işçi olurmusun bir sor kendine bakayım aynada??? icratta gel canım vasfı olan pc teknikeryim fiziğim ve diksiyonumda düzgün mesleğimide iyi yaparım işimden memnun değilim bana iş bul bekliyorum bulsam çıkıcam bulamıyorum vasıflı olmama rağmen köpek öldüren cinsten maaş veriyolar o parayla evmi geçindircem eşyamı alıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2014; 16:33:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

SIKI DURUN BEYLER NASIL İŞ BULACAĞINIZI SÖYLÜYORUM

TORPİL
    TORPİL
    TORPİL
    TORPİL

ama ** *****lardan yada ***'den... yoksa olmaz...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.