Arkadaslar, İstteki bitişik nizam arsama ev yapmak istiyorum bahcek-ygiris-3-4-5,5(bu dublex)
asansor koymam sart mı bu insaat bana kaça mal olur
bu işten anlayanlar fiyat verebilecekler de pm atabilir
Asansör şart. ortalama 600bin tl cik.
naptın sen kardeş tek daire bitişik nizamettin bina 300e cıkar zaten asansorle 320 ben bana daha hesaplı fiyat verecek taseron arıyorum:)
Ruhsat proje harçlar min 50000TL yaklaşık 300m3 hafriyat 8000TL 280m3 c25 beton 40000TL 25ton S420 çelik 36000TL B.Kalıp işçiliği 28000TL Asansör(dişli sessiz) 40000TL
toplam 202000TL
Bu ruhsat ve kaba inşaatı yaklaşık İstanbul fiyatları ile incesine hiç girmeyim moralin bozulmasın :) Hiç teklif aldın mı?
600den 202ye düşmüşsün ne oldu:)
arsalar 50+50 den 100 önden arkadan cektırcekler olsa olsa neti 65metre olcak
fiyat bandını yazdım hocam
ruhsat o kadar tutmaz asansor de tutmaz
sen a kalite mi cıkardın naptın:D ocagıma incir agacı mı dikecen
Ben sadece kaba inşaat kısmını yazdım, gerisine üşendim, m2 tahminimden düşükmüş(2+1 90m2 ortalama düşündüm) benim tahmini 500bin olarak güncelle :) inşaatı bitirince yazarsın kaça mal ettiğini karşılaştırırız. Temennim uyguna getirmenden yana.
Ruhsat kolay iş değil biraz açayım içindekileri -Tevhit,tapu, kadastro evrakları harçları -haritacı ücreti -kentsel dönüşüm risk tespit bedeli -plan proje bedeli -ruhsatla alakalı harçlar -oto park harcı -yapı denetim ücreti -şantiye şefi ücreti
beyler proya dısında muhendis ugramıyor mu emlak forumuna:) guzelim ulkem fokur fokur insaat kaynasın yapılanı satılanı elde kalanı:) kiraya verileni:))
bir tane helal sut emmiş insaat muhendisi benim konuya el atmasın olacak iş değil de çıkar kokusu::D