Şimdi Ara

İST: PATLAMA AMAN DİKKAT SON DAKKİKA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABİCİM BENİM TEMKİNLİ OLMAM GEREKİYOR OZAMAN.
    TİPİM DİREKT YABANCI+ALMAN VATANDAŞI OLAN BİRİSİYİM
    (BUNDESREPUBLİC DEUTSCHLAND)
  • Dünya basını: Sebeb Türkiye'nin batıya yönelmiş olması
    İstanbul'da dün düzenlenen bombalı saldırılar başta ingiltere olmak üzere dünya basınının manşetlerini oluşturdu. Avrupa basını olay sonrası Türkiye'ye destek verilmesinin altını çizerken ortak kanı Türkiye'nin saldırılara uğramasının sebebi yüzünü batıya dönmüş müslüman bir ülke olması diye basında yer aldı.
  • Alman Bild gazetesi, İstanbul'da dün düzenlenen saldırılardan sonra bugün Türkçe olarak attığı başlığında ''Sevgili Türk vatandaşları. Bugün biz sizinle yas tutuyoruz'' diye yazdı.

Gazete, Almanca olarak da ''Terör yangını-Dünya yeni korku içinde'' başlığıyla verdiği haberinde, İstanbul'daki saldırıların arkasında El Kaide örgütünün bulunduğunu belirtti.

Berliner Kurier gazetesi de, terör uzmanı Rolf Tophoven'in, ''Avrupa'da saldırı tehdidi iyice arttı. Bu saldırılar El Kaide'nin geri döndüğüne dair kesin bir delil. Şimdi her şey, eskisinden daha kötü olabilir'' sözlerine yer verdi.

Diğer Alman gazeteleri de, saldırılarla ilgili haberlere geniş yer verdiler.
  • Tabi şimdi bu olayla beraber gündeme bir çok soru geldi, mesela medeniyetler çatışması gibi........
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i>
    <br />Tabi şimdi bu olayla beraber gündeme bir çok soru geldi, mesela medeniyetler çatışması gibi........
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    ''Boğaziçi sahillerindeki yeni strateji, Ortadoğu'daki çatışmayı kapımıza dayadı. Çatışma Avrupa'ya yaklaşıyor.Hatta Avrupa'ya geldi bile. Üstelik sadece coğrafi anlamda da değil. Türkiye iki dünya arasında bir köprü. İstanbul'da iki ruh birarada yaşıyor: Biri Avrupa damgalı seküler ruh, diğeri ise İslama yönelmiş durumdaki dinsel ruh'' ifadelerini kullandı. Corriere della Sera gazetesi Ortadoğu kökenli terörün, artık ''Ilımlı İslamı'' da vurduğuna dikkati çekerken, Il Messaggero'daki ''Usame stratejisi içinküresel plan'' başlıklı yorum yazısında, uluslararası terörün cepheyi genişletmekte olduğu vurgulandı. Il Giornale'deki yorumdaysa gelinen nokta, ''Dördüncü dünya savaşı'' başlığıyla özetlendi.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i>
    <br />Ben onu bunu bilmem ama ingiliz kons. resim çalıştığım atolyenin 2 bina arkasında ben kendimi çok şanslı görüyorum patlama anında terasta oturuyorduk allahtan solda bina vardı direk kendimi yere attım kalktım baktım hala camlar ufak taşlar havada uçuyo herkesi yere yatırdım sonra kalktım etrafa baktım ne cam ne çerçeve kalmıştı atolynin arka tarafı konsololuğu görüyor konsolo binasın içi görünmüyor bile kaba inşaat duruyo ama içi sanki harebe gibi camlar falan kapmanmış, atolyeyle konsolos arasında iki tane bina var hepsi felaket durumda biri kullanılmayan bir bina ve çatısı komple çökmüştü. polis zaten ihbarı önceden almış bomba patladı ve polis saniyesinde otobüslerle eldi gelen giden ambulansın haddi hesabı yoktu felaket bişi ben hala şokundayım ya bomba patladığında resmen sallandık ya atolyedinin duvarları çatladı herşey dammadğın oldu bu nedir ya nedir? bunu açıklamsı nedir? insan hayatı nasıl bu kadar ucu olabiliyor? şu anda savaş anındaki sivil halkın çektiği korkuyu acıyı çok iyi anladım...allah herkese yardımcı olsun başsağlığı diliyorum, en sonun da çıkıcam bir dağın tepesine kulube yapıcam orda yaşıyıcam.........

Ducati,
    Şimdi okuyabildim. Büyük geçmiş olsun. Sen dağı falan boşver tek başına, bak resim de yapıyormuşun, senin yerin insanların yanı--şiirlerinle birlikte.

• :)
    Saol keloğlan.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENE</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MIKE-TYSON</i>
    <br />başbakan açıklama yapıyor terör saldırısı laflarını ayaklarımın altında ezerim diye.
    1 hafta sonra al sana ezme işte.
    Türkiye çiftlik oldu ya. istihbarat örgütleri için.
    herkez istediği atı oynatabiliyor.

HERKEZİN BAŞI SAĞOLSUN.
    +1

-1

• aradan 4-5 gün geçti ve taşlar yerine oturmaya başladı. bu olayı hala takip ediyorsanız ve biraz da araştırdıysanız bana katılacağınızdan eminim.

şimdi zamanlama çok önemli : biraz gerisine gidelim

Türkiye, Irak'a asker göndermedi.Tüm ısrarlara rağmen Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül, İsrail'i ziyaret etmediler.Bu parti iktidara geldiği günden itibaren İsrail'e mesafeli durmaya özen gösterdi.Türkiye, yine tüm ısrarlara ve baskılara rağmen İsrail ve Amerika'nın bölgesel işbirliğine yanaşmadı. Bununla yetinmeyen Türkiye, başta Suriye olmak üzere komşu Arap ve Müslüman ülkleri ile işbirliğine girişti ve Tel Aviv ve Washington'u kızdırdı.
    Son olarak, Başbakan Erdoğan kendisi ile Ankara Esenboğa'da bulşmak isteyen İsrail Başbakanı Şaron'a 'kusura bakma zamanım yok' dedi.. Bu ise önceki günkü saldırılardan tam 10 gün önceydi

• el kaide yaptı diyorlar (güya üstlenmişler !!) El-Kaide şimdiye kadar hiçbir İsrail ve Yahudi hedefine saldırmamışki .
    El-Kaide İstanbuldaki eylemi bu şekli ile niye yapsın ? üstelik ölecek insanların büyük bölümünün Müslüman olacağını bile bile !!
    Hem de müslümanlar'ı hedef alan son Arabistan saldırılarından bir hafta sonra.Kaldı ki El-Kaide Suudi olayı ile hiçbir ilgisinin olmadığını açıklamıştı. Ayrıca İstanbul saldırılarını örgütleyecek kadar 'becerikli' olanlar acaba neden bunu İsrail konsolosluk veya elçiliklerine karşı yapmadılar!

bunlar insanın kafasını çok fazla meşgul ediyo. tam çözdüm derken insanın karşına başka bişiy çıkıyo.
  • BEYOĞLUNDA PATLAMA OLDU KASIMPAŞADAYDIM 5 ŞİDDETİNDE DEPREM GİBİ HİSSETTİM..
    GÜZEL TÜRKİYEMİ MAHVEDECEKLER ALİMLERİ AYAĞA KALDIRMAYA MERAKLILAR KÖKÜ KURUSUN OÇ'LARININ
  • bu eylem kimin işine yarar ;

İsrail, bundan 1-2 hafta önce bu saldırıların olabileceğini Ankara'ya bildirmiş.. Bunu bilen İsrail sinagoglar çevresinde kendi yöntemleri ile neden tedbir almadı!

Geçen ay 15 Avrupa ülkesinde yapılan kamuoyu araştırmasında, Avrupalılar'ın (yani Hıristiyanlar'ın) % 60 İsrail'i dünyanın en tehlikeli ülkesi olarak gördüklerini söyledi. Peşinden Amerika geliyor

Son üç yıldır ve kurulduğu tarihten bu yana İsrail ilk kez dışardan göç alamaz oldu. İsrail medyasına bile yansıyan haberlere bakılırsa, özellike Doğu Avrupa ülkelerinden İsrail'e göç eden Yahudiler tekrar ülkelerine dönmeye başladılar.

Dolayısıyla İstanbul eylemi, dünyadaki Yahudiler'i tekrar İsrail'e göç ettirmeye itebilir. İkinci Dünya Savaşı öncesinde, sırasında ve sonrasında gerçekleştirilen benzer saldırılarla Yahudiler İsrail'e göç etmeye teşvik edilmiş ya da zorlanmıştı.

üzeyir garih cinayeti israilde yaşamayan yahudilere bir göz dağı olamaz mı ? (bu cinayet hala çözülemedi)

İstanbul'daki eylem (buna benzer eylemler başka yerlerde de beklenmeli) İsrail'i bu imaj erozyonundan kurtarabilirdi.

İşte bütün olup bitenleri bu çerçevede değerlendirebilirsiniz..

İsrail ve Amerika,Türkiye'yi yeniden yanlarında görmek istiyorlar..

Peki bunun için İstanbul saldırılarını yapmış, yaptırmış veya dolaylı-dolaysız katkıda bulunmuş olabilirler mi ?

Bu soruya şimdilik evet demek için henüz erken. Ancak sonuçta bu eylem kimin işine yarıyor diye bakmak lazım!!

• Ama unutulmaması gereken temel bir olgu var.. Terör denilen belanın kaynağında bu iki ülke var(israil ve amerika).. Amerikalılar, 1948'de Filistin toprağında bir İsrail devleti kurdurmadan önce, hiç kimse 'radikal İslam'ın ne olduğunu bilmezdi.

Hep Amerika, İsrail ve Yahudi kurumlarını hedef alan 'radikal İslamcı teröristler' ve onlardan önce radikal solcular acaba neden başka ülkelerin (Örneğin Fransa, Rusya, Çin,Tanzanya, Kore, Meksika vb) ve dinlerin (Hindular'ı, Hıristiyanlar'ı vb) hedeflerine saldırmamaktadırlar.
  • tebrik ederim erte fikirlerin insanın görüş alanının genişlemesine çok faydalı oluyor :))
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erte</i>
    <br />Ama unutulmaması gereken temel bir olgu var.. Terör denilen belanın kaynağında bu iki ülke var(israil ve amerika).. Amerikalılar, 1948'de Filistin toprağında bir İsrail devleti kurdurmadan önce, hiç kimse 'radikal İslam'ın ne olduğunu bilmezdi.

Hep Amerika, İsrail ve Yahudi kurumlarını hedef alan 'radikal İslamcı teröristler' ve onlardan önce radikal solcular acaba neden başka ülkelerin (Örneğin Fransa, Rusya, Çin,Tanzanya, Kore, Meksika vb) ve dinlerin (Hindular'ı, Hıristiyanlar'ı vb) hedeflerine saldırmamaktadırlar.

+1

En iyi örnek şöyle de veriebilinir;
    Bu ülkelerde olan terör hareketlerinden sonra bu ülkelerde ki spor,kültürel hareketler ve etkinlikler hiç bir zaman ertelenmesi yada o ülkede yapılmaması gibi durumlar söz konusu olamamasıyla birlikte hiç bir şey olmamış gibi devam etmektedir.
    Örnek; Belfast da oynanan spor karşılaşmaları yada almanyada yapılmış olimpiyat ve bir çok örnek...

• +1
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by öztin</i>
    <br />tebrik ederim erte fikirlerin insanın görüş alanının genişlemesine çok faydalı oluyor :))

rica ederim. [frndsp]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by salida</i>
    <br />uye oldugum mail grubuna gelen mesaji aynen buraya atiyorum

teroristler veya gizli servisler...
    > > > > kim olursa olsun, bizi turkuyle , kurduyle , muslumani
    > > > > ile , yahudisi
    > > > > ile, ermenisi ile, hristiyani ile, sunnisi ile, alevisi
    > > > > ile..... turk
    > > > > vatandaslarini sevmeyenlerin bir isi daha...
    > > > >
    > > > > Allah olenlere rahmet eylesin, kalanlarina da sabir
    > > > > versin...
    > > > >
    > > > > Her kim isek, hangi dine veya her neye mensup isek....
    > > > >
    > > > > Bu olaya tepki verelim... hem de ayni anda....
    > > > >
    > > > > 21 Kasim Cuma aksami Saat 18:00
    > > > >
    > > > > - 1 dakika isik kapama- acma eylemi yapalim
    > > > > - o gece Kadir gecesi.. Muslumanlar camilerde olenlerin
    > > > > tumu icin mevlut
    > > > > okusun, dualar etsin..
    > > > > - yahudi, hristiyan, ermeni ..v.s. tum cemaatler o gece
    > > > > ozel ayin
    > > > > duzenleyip
    > > > > olenleri ansin...
    > > > > - her musluman eger tanidigi bir yahudi varsa o aksam
    > > > > evine iftara davet
    > > > > etsin..
    > > > > - o aksam, polis eger patlamalrin oldugu bolgedeki
    > > > > yasagi kaldirirsa, o
    > > > > sokaklara cicekler birakalim..
    > > > > - bu yazilari mail olarak tum ulkeye 1-2 gunda
    > > > > yayabiliriz...
    > > > >
    > > > > Bunu basarabiliriz...
    > > > >
    > > > > Ve bunu yapanlar her kimse amaclarina
    > > > > ulasamayacaklarini tum dunyanin
    > > > > gozleri onunde gosterebiliriz.
    > > > >
    > > > > Hadi ulkem.. kucaklasalim !...

hocam kızma ama ben bunu da önceden attım

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by öztin</i>
    <br />tebrik ederim erte fikirlerin insanın görüş alanının genişlemesine çok faydalı oluyor :))

hadi biraz daha yazayım.

Geçen gün emniyet teröristlerin saldırılarda öldüğünü açıklmamıştı. Sinagoglarda meydana gelen patlamalarda araçların park halindeyken gerçekleştiği güvenlik kameralarıyla tespit edilmişti. eğer araç park halindeyken vede uzaktan kumandayla patlatıldıysa ,nasıl oluyor da teröristlerin doku parçaları araçların içinde bulunuyor.
    2. nokta : araçlar havaya uçmuş teröristler paramparça amaa gel
    gör ki nüfus cüzdanları ve pasaportlar sapasağlam.
    3.nokta : yahu adam intihar etmeye gidiyor. Yanında pasaportun ne işi var. (herhalde öbür tarafa gitmek için pasaport gerekiyo !)

elaltuntaşın ailesiyle uzun bir röportaj vardı tvlerde çıktı. Böyle bir patlamayı gerçekleştirmez-gerçekleştiremez diyolar. Aynı şekil Bingöllülerde öyle söylüyor.

E ne demek şimdi bu !!

Abd-israil tarafından İnsanlara istem dışı hareket ettirebilecek yeni bir teknolojimi geliştirildi acaba !! bilemiyorum ilk planda aklıma bu geldi.

Bu işin altında bir bit yeniği olduğu kesin.
    İşin ilginç tarafı : başbakan “ islami-terör” denmesini istemiyor .
    neden ? bana göre bu olayları kimin gerçekleştirdiğini çok iyi biliyor.

• +1 erte
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.