arkadaşlar herkese merhaba,daha 20 günlük 2010 model opel corsa sahibiyim..
walla dostlar son birkaç haftadır bu cam filmi konusunu araştırıyorum,
burada birkaç olasılık olduğunu gördüm;
1- 23 ytl cander oto
2- orta fiyatta yapan yerler yani ortalama 100-200 arası fiyat veren tunningcıler ve sanayılerde dostlarını tavsıye eden arkadaslarım
3-sonax vb gıbı yerler varki an itibarı ile 400 ytl fıyat aldım bakırköy sonaxdan..(bana göre çok para..)
yasaya gelince;
yasada, camları filmle kaplamak yasak,devlet bazında bu tarz kontrolleri yapan tüvtürk diye bır yer var, araştırmalarıma gore tüv türk'den 2 numara cam fılmı "kusurlu" olarak nitelendiriliyor ve kontrolden geçiyor.
polis yakalaması veya bağlama durumları ise tam bir muamma;kesin bir belirlilik yok,kimisi polis yakaladı ceza yazdı diyor, bazıları yakaladı ama izin verdı dıyor,yine aynı şekilde polis yakaladı bu cam filmini sök yoksa arabayı bağlarız diye tehdıt etti vs vs..
tabi herkes gıbı bende birşeyin tam ve düzgün yapılmasından yanayım,deneme amaçlı cander otoya yaptırmayı dusunuyorum, beğenmezsem veya daha kalitelisini yaptırmak istesem veya biraz trafikte kullanarak,genel tepkilere göre ya tamamiyle söküp atarım, yada daha kalitelisini yaptırabilirim..
quote:
Orijinalden alıntı: cougar34
arkadaşlar herkese merhaba,daha 20 günlük 2010 model opel corsa sahibiyim..
walla dostlar son birkaç haftadır bu cam filmi konusunu araştırıyorum,
burada birkaç olasılık olduğunu gördüm;
1- 23 ytl cander oto Arabana naylon kapla daha iyi. Cam filmi polyester bir malzemedir ve renklendirme metallerle yapilmasi lazim. 23 ytl lik filmler boyamadir. dandik gunes gozluklukleri gibi dusun 2- orta fiyatta yapan yerler yani ortalama 100-200 arası fiyat veren tunningcıler ve sanayılerde dostlarını tavsıye eden arkadaslarım. iyi bir cam filminin ortalama fiyatlari 250-350 tl arasi degisir. bu isi duzgun yapan firmalardan bayi bilgilerini al en iyisi.www.solarmaster.com.trwww.llumar.com.trwww.bimeksltd.com.tr
3-sonax vb gıbı yerler varki an itibarı ile 400 ytl fıyat aldım bakırköy sonaxdan..(bana göre çok para..) sonaxlarin cogu merkezleri yuzunden kaliteli film kullanmiyor. isi bilen bayileri o yuzden merkezden almiyor. solarmaster solargrad filan kullaniyor.
yasaya gelince; araca sonradan ekleyeceginiz hersey cam filmi de dahil olmak uzere yasal degil. ancak dogus ve solarmaster ulastirma bakanligi ile gorusmeler socunu yararlari anlatilmis. simdilik muayeneden hafif kusurlu geciyor. polis gene de ceza yazma hakkina sahip. isterse yazabilir. o yzuden cok koyu yaptirmayin %25 veya daha ustu filmlerden yaptirin
yasada, camları filmle kaplamak yasak,devlet bazında bu tarz kontrolleri yapan tüvtürk diye bır yer var, araştırmalarıma gore tüv türk'den 2 numara cam fılmı "kusurlu" olarak nitelendiriliyor ve kontrolden geçiyor.
polis yakalaması veya bağlama durumları ise tam bir muamma;kesin bir belirlilik yok,kimisi polis yakaladı ceza yazdı diyor, bazıları yakaladı ama izin verdı dıyor,yine aynı şekilde polis yakaladı bu cam filmini sök yoksa arabayı bağlarız diye tehdıt etti vs vs..
tabi herkes gıbı bende birşeyin tam ve düzgün yapılmasından yanayım,deneme amaçlı cander otoya yaptırmayı dusunuyorum, beğenmezsem veya daha kalitelisini yaptırmak istesem veya biraz trafikte kullanarak,genel tepkilere göre ya tamamiyle söküp atarım, yada daha kalitelisini yaptırabilirim..
anadolu yakasında nereyi önerirsiniz? şu cander oto iyi iş yapacak sayemizde he
babamın arabasına ziebartta boşu boşuna 600 lira verdik tamam kaliteli ve güzel işcilik ama fazla arkadaşım yerel bir tuning garajında 100 liraya çektirdir hiçbir fark yok .
bugün orda bi işim vardı dükkanın önünden geçtim adamlar yine full çekiyorlar bu 100 liraya film çekenlerle aynı kalitede
Şu bahsedilen yerde biri çektirsin de görelim bi..
quote:
Orijinalden alıntı: bucakli
Şu bahsedilen yerde biri çektirsin de görelim bi..
Benim varda arabanın fotoğraflarını foruma koymaya korkuyorum.. Bi kere koydum, bir hafta sonra kaza yaptım..
anadolu yakasında nereyi önerirsiniz? şu cander oto iyi iş yapacak sayemizde he
Yazmışlar bir de arka cam tek parça çekilir diye..Zaten herkes öyle yapmak zorunda.Çift parça olduktan sonra bir anlamı kalmıyor ki.
Bu arada işçilikleri güzel olabilir ama ben yine kullanılan malzemeden ve dayanıklılığından şüpheliyim.Benim yaklaşık 2 yıl önce çektirdiğim Llumar hâlen aynı koyulukta.Zaman geçtikten sonra koyuluk azalıp azalmaması önemli bence.
Ek olarak amaan önemli değil yine çektirirm diyen olursa da arka cam rezistanslarını hatırlatırım.
Bir de aynı paraya 3em (3M?) cam filmi de var demiş ama..
arkadaşlar konu açamıyorum yardım nasıl açabilirim bide eski kasa şahine mercekli far takılabilirmi bmw e30 farı monte edilebilirmi şimdiden teşekkürler
BU CENDER OTODAN HALA MEMNUN OLAN VARMNI ? ARKADAŞLAR
quote:
Orijinalden alıntı: Socíéťă
Hala gayet memnunum. Ama 23 lira veripte 600 liralık bi olay beklemenin manası yok yani..
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
quote:
Hala gayet memnunum. Ama 23 lira veripte 600 liralık bi olay beklemenin manası yok yani..
ya tabiki beklenmez ama çokta dandik çıkacaksa zaman günah. çizilme kabarma oldumu ? onlara garantisi varmı ? bide ön cam hariç tüm camlarmı 23 lira
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
quote:
ya tabiki beklenmez ama çokta dandik çıkacaksa zaman günah. çizilme kabarma oldumu ? onlara garantisi varmı ? bide ön cam hariç tüm camlarmı 23 lira
Herhangi bir çizilme kabarma olmadı. Dandik sayılmaz. Yani 250 lira verdim çektirdim dersen inanırlar diyeyim.. Garantileri işçilikten kaynaklı birşey olursa diye. Ama bunu ne kapsar bilmiyorum. Yanımda adam geldi, film kalktı dedi hemen kalkanı söküp yeni yapıştırdı ve yolladılar. Dediğiniz gibi ön hariç tüm camlar 23 lira.
gidicem bugün bakalım şu cender oto nasıl
şöyle forumda kendi arabasına film çeken, becerikli bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa bu iş ucuza hallolur. elgard cam filmi var kalitelidir. netten 6 x 0,5 metresini 18 liraya alabilirsiniz. hem kalite hem de ucuz olur. var mı böyle bi arkadaşımız? yemek ısmarlarız
ya yemekten ziyade parasınıda veririz azda olsa ... ama zor.....
dün gittim cener otoya . adamlar 15 dakkada film çekiyolar....
konuşurken duydum çeken eleman ben çekerim paramı alırım diyo garanti var adam gitsin gelsin diyo elbet bıkacak diyo. zaten adamlar kapı sökmeden yapıyolar. benim polo nın fitili sıkı o camın arasına filmi sokarken çok zorlandılar bi arabada film iki kere buruştu.
yani işçilik çok kötü adamlar hiç özenmeden yapıyorlar.
bi sokak altta arkadaşım var o 80 liraya yapıyo ama inanın ustası çok yaşlı ve adam saatlerce ince detay kesiyo bu iş ustalık istiyo bence
bu arada cebder oto fiyatı 40 lira yapmış
40 lira olmuş yaptırdım 35-40 dakika sürdü ufak tefek hava kabarcıkları dışındaki onlarda kelebek camında,başarılı sayılır. lakin cok kaliteli malzeme denemez.
arkadaşlar biz cam filmini 100 ila 200 lira arasında çekiyoruz.çogu arabanın fitillerini sökmeye gerek kalmıyo ww grubu hariç.bilgi almak isteyen olursa 650 48 79.ortalama ön cam hariç fiyatımız 100 tl civarı sökme olmazsa.