Şimdi Ara

İstanbul - Ayvalık Yol Güzergahı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
16.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kısmetse bayram tatili için 10 Ağustos Sabahı İstanbuldan hareket edip Ayvalığa gideceğiz. Ülkenin malum ekonomisi nedeniyle her türlü tasarrufu ön planda tutarak bir tatil tasarladık. Size sorum şu : Bu yolu arabayla hiç gitmedim. Yollara hakim değilim. 4 yılda İstanbul trafiğinde aktif 60 bin km yol yaptım. Allaha şükür bir kaza bela yaşamadık. Lakin uzun yol tecrübem yok. İlk olacak bu.

Google haritalardan baktığımda karşıma 2 seçenek çıkıyor

---Ücretli Yol Seçeneğiyle : 411 KM // 4 Saat 43 dakika /// Otoyol Ücreti : 179.70 TL

--- Ücretsiz Yol Seçeneğiyle : 518 KM // 6 Saat 45 dakika /// Otoyol Ücreti : 0 TL

Aracım Polo TDİ BMT DSG Şehir içi Yakıt Tüketimi : 2700 KM // Ortalama Hız : 17kmh /// Ortalama Yakıt Tüketimi : 5.2 Litre ( Uzun yol deneme şansım olmadığından bu veriyi paylaştım )

Bir de bayram arifesi yani 10 Ağustos Cuma sabahı yola çıkacağım için trafik konusunda da endişeliyim. paylaştığım seçeneklerdeki sürelerin oynayacağını tahmin ediyorum. Ücretsiz yolu tercih edersem otobandan gitmeyeceğim için daha yoğun bir trafiğe maruz kalacağımı düşünüyorum. Üstelik yollara da hakim olmadığım için daha güvensiz geliyor

Lakin yeni açılan otoyolun fiyatları malumunuz çok fahiş...

Bu güzergahta tavsiye edebileceğiniz yol alternatiflerine açığım... Osmangazi köprüsünü kullanmayıp körfezi dolandıktan sonra otoyola da bağlanmayı düşündüm lakin işin içinden çıkamadım

Fiyat / Konfor açısından her türlü önerinize açığım... Sözü fazla uzattım meramımı anlatabilmek için. Hepinize teşekkürler İyi Bayramlar...

• Aynı yolu her sene yapan biri olarak özet geçmek gerekirse:

Her sene körfezi dolaşırım fazladan 86 km oluyor. Osmangazi köprüsünden geçmeye kıyasla. Ancak 5.0 litre yaksa diyelim aracımız max 35tl yakıt. 179-35= 144tl kardasınız.

Ancak körfez yolunda gölcük ün sonuna kadar trafik ışıkları insanı deli ediyor. Bu yüzden sabaha karşı yola çıkıyoruz gece 3-4 gibi. Serin ve yolda kimseler yokken.

Bursa Karacabey yolu en yoğun yoldur. Fabrikalar vs çok olduğundan tırlar yolda cirit atmakta. Ancak abarttığım kadar değil 100 km hız civarında ilerlersiniz.

İstanbuldan tek kontak sonrası susurlukta mola verebilirsiniz tam 300 km oluyor. Ama körfezi yanlış bir saatte yola çıkarak dolaşırsanız yolda geçirdiğiniz zaman artar daha erken yorulursunuz.

Zaten mecburen gireceğiniz bursa balıkesir ücretsiz otobanı var yaklaşık 40 km kadar. Başka yol yok çünkü herkes oradan gitmek zorunda.

Duble yolda 110-120 km hızı geçmeyin özellikle yokuş aşağı inişlerin bol olduğu yerde önü size bakacak şekilde bekleyen radar araçları var.

Şimdiden iyi yolculuklar.
  • Aynı yolu her sene yapan biri olarak özet geçmek gerekirse:

Her sene körfezi dolaşırım fazladan 86 km oluyor. Osmangazi köprüsünden geçmeye kıyasla. Ancak 5.0 litre yaksa diyelim aracımız max 35tl yakıt. 179-35= 144tl kardasınız.

Ancak körfez yolunda gölcük ün sonuna kadar trafik ışıkları insanı deli ediyor. Bu yüzden sabaha karşı yola çıkıyoruz gece 3-4 gibi. Serin ve yolda kimseler yokken.

Bursa Karacabey yolu en yoğun yoldur. Fabrikalar vs çok olduğundan tırlar yolda cirit atmakta. Ancak abarttığım kadar değil 100 km hız civarında ilerlersiniz.

İstanbuldan tek kontak sonrası susurlukta mola verebilirsiniz tam 300 km oluyor. Ama körfezi yanlış bir saatte yola çıkarak dolaşırsanız yolda geçirdiğiniz zaman artar daha erken yorulursunuz.

Zaten mecburen gireceğiniz bursa balıkesir ücretsiz otobanı var yaklaşık 40 km kadar. Başka yol yok çünkü herkes oradan gitmek zorunda.

Duble yolda 110-120 km hızı geçmeyin özellikle yokuş aşağı inişlerin bol olduğu yerde önü size bakacak şekilde bekleyen radar araçları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Silencebeach kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız hocam. Lakin dediğim gibi hiç bilmediğim bir güzergah. Google Maps. aracılığıyla yolculuk etmeyi planlıyorum. Rica edersem bahsettiğiniz güzergahı google maps üzerinden belirleyebilir misiniz ? Başlangıç adresini pm yoluyla iletebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çanakkale üzerinden gidersen Ayvacık-Küçükkuyu arası çok virajlı sıkıntılı bir yoldur. Çok dikkatli inmen gerekir. Gece hiç inmem misal ben olsam.
  • max0007 M kullanıcısına yanıt
    Ümraniyede ikamet ettiğimden dolayı çanakkale mantıksız oluyor hocam

• Hocam bir türlü ekran alıntısı yükleyemedim. Ör: başlangıç İstanbul Kadıköy varış Ayvalık yazın. Ücretli yolları kullanmaya tıklayın toplam 496 km gösteriyor ve eğer şimdi çıkarsanız yola 6 sa 53 dk gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendine liberal

Ümraniyede ikamet ettiğimden dolayı çanakkale mantıksız oluyor hocam
    Selam,
    Ben de zamaninda Umraniye'de oturuyordum. Dikili'ye giderdik her sene, Ayvalik'in yani zaten.
    Neyse direk yenikapi-bandirma hizli araba feribotu kullandim hep. Sonrasi zaten Susurluk, Balikesir, Edremit ve sahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silencebeach

Aynı yolu her sene yapan biri olarak özet geçmek gerekirse:

Hep ayni yolu kullanirim. En ekonomik yol bence. Bende bu yolu tavsiye ederim. Yalniz tepe radarlar cok dikkatli ve hiz limitlerine uyarak gidiniz

• Silencebeach kullanıcısına yanıt
    Hocam bir türlü pm inize cevap veremedim. Hata verip duruyor rica edersen pm den telefon numaranızı paylaşabilir misiniz whatsapp araciligiyla mesaj atmam için

• Yazlari hemen her hafta sonu Kartal Ayvalik yapan biri olarak nacizane bir kac satir yazayim. Yolu bilmediginizden sabah erken cikmanizda fayda var. Korfezi dolasmak falan hic gerek yok o kadar yorulmaya ve vakit kaybetmeye. Bayram arifesinde yola cikan bir dunya insan nedeniyle Izmit` e kadar rezillik yasamaniz olasi zaten.Sabah 06`da Pendik`ten Ido hizli feribotuyla 45 dk`da Yalovaya`ya gecin bence.Fiyati makul.Birkac yolcuyla 75TL civari.Ama elinizi cabuk tutmaniz lazim 06 haric yer kalmamis Hava aydinlanirken Yalova`dan asil yolculuga baslamis olursunuz.Sonra parali yola girip Bursa`ya kadar devam edin.Bursa girisinde mecburen parali yoldan cikip Bursa cevre yoluna gireceksiniz. Bir 30km kadar sonra ya yeni yapilan parali yola sapacaksiniz ya da eski Susurluk Balikesir yoluna devam edeceksiniz.Eskiden ozellikle bayram donemleri bu yol cok kalabalik olurdu.Trafigin cokca sikistigida olurdu.Ama parali yol acildigi icin Izmir yonune gidenler artik pek kullanmazlar diye dusunuyorum.O yuzden para vermek istemezseniz(Bursa Balikesir 43TL anladigim kadariyla) bu yolu kullanin. Susurluk civarinda guzel dinlenme tesisleri var durabileceginiz.Balikesir`i gectikten sonra Edremit yonunde dag yollarina sapacaksiniz.Ondan sonra trafik daha da sakinlesiyor.Virajli inisli cikisli kullanmasi zevkli yollar. Zaten tumu bolunmus yol calismasi falanda yok.Genelde ilce girislerine yakin radar arabalari oluyor.Onlarda kabak gibi kendilerini gosteriyor zaten. iyi yolculuklar simdiden.

• Ben Vapurla gecip,otobana giriyorum..Sonra Bursa'dan cikip-Susurluk-Balikesir-Burhaniye vs yola devam.

Otoban uzamis Balikesir'e kadar sanirim..O sekilde de gidilebilir..

• Ben olsam hele hele bayramda gücüm varsa otoyolu kullanırım
    140 lira kâr etmek için değmez hacım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Ağustos 2019; 23:3:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silencebeach

Aynı yolu her sene yapan biri olarak özet geçmek gerekirse:

Birkaç yanlış var düzeltmek isterim

En yoğun olduğu doğrudur ama 100km hızla gitmek ancak ruyanizda olur.
    Ben Karacabey de yarım saatlik yolu 3-4 saatte geçtiğimi biliyorum
    .bayram trafiğinde çok kalabalık oluyor. Tabi birkaç bayramdır trafik ekipleri önlem alıyor, lambaları vs açık tutuyorlar ama yine de trafik olur.

Konu sahibi arkadaş tecrübeli olsa idi Bursa uzak çevre yolundan Kayapa dan girip Kemalpaşa dan çıkan eski Bursa Balıkesir yolu var, sıfır trafik, köylerin arasından geçip gidiyorsunuz. Karacabey bomboş olsa yarım saatte gideceğiniz yolu bu yoldan bir saatte gidersiniz. Ben kalabalık zamanlarda hep kullanıyorum.
    Ama arkadaşa tavsiye etmem uzun yol tecrübesi olmadığı için.

Otogar dan girip minteks in oradan çıkanı diyorsanız evet en mantıklısi orayı kullanmak. Kalabalık olsa bile en tenha orası olur.

Son olarak benim tavsiyem şudur

Ümraniye'den çıkıp körfezi dolan, Yalova Gemlik ten sonra Bursa'ya girişte otobana gir,minteks in oradan çıkıp duble yoldan devam et.
    Susurluk tan çıkışta Balıkesir e gelmeden tekrar otobana girip Edremit sapağından çıkıp o yoldan Edremit e gitmek olur. Otoban 12.2 TL ücret kesiyor.

Ama esas tavsiyem şudur

Körfezi dolan, ilk yerden otobana gir, direk Edremit sapağından çık. Susurluk Bursa Balıkesir vs hiçbir trafikle uğraşmazsin.

72 TL gibi otoban ücreti verirsin, sana en az 3 saat kazandırır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tum istanbullularin memleket istanbuldan doguda. O yuzden istanbulun doguya dogru olan butun yollari kilit oluyor. Bu yuzden canakkale uzerinden gitmenizi oneririm.

Ayvacik virajlari tehlikeli. Ayvacik rampalarini inmeden assos yoluna dogru giderseniz virajsiz ama gidis gelis bir yoldan gidebilirsiniz.

Canakkale uzerinden gidecekseniz feribot kuyruguna hazir olun. Ama kucuk guzel bir mola oluyor.

Feribottan gectikten sonra navigasyona bakin ezineye gelmeden kamera resmi var. Yol 3 serit ancak 50 km hiz siniri var. Resminizi direk cekerler. 70 kmhizla 500 tlye yakin para odeyenler taniyorum. Ezineye gelmeden 3 km once . Tetikte olun.

Kesana gelmeden sagda camlarla dolu bir alanda camlibel satir et var orda satir et yiyin.

Canakkaleden peynir helvasi alin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Tum istanbullularin memleket istanbuldan doguda. O yuzden istanbulun doguya dogru olan butun yollari kilit oluyor. Bu yuzden canakkale uzerinden gitmenizi oneririm.

Ayvacik virajlari tehlikeli. Ayvacik rampalarini inmeden assos yoluna dogru giderseniz virajsiz ama gidis gelis bir yoldan gidebilirsiniz.

Canakkale uzerinden gidecekseniz feribot kuyruguna hazir olun. Ama kucuk guzel bir mola oluyor.

Feribottan gectikten sonra navigasyona bakin ezineye gelmeden kamera resmi var. Yol 3 serit ancak 50 km hiz siniri var. Resminizi direk cekerler. 70 kmhizla 500 tlye yakin para odeyenler taniyorum. Ezineye gelmeden 3 km once . Tetikte olun.

Kesana gelmeden sagda camlarla dolu bir alanda camlibel satir et var orda satir et yiyin.

Canakkaleden peynir helvasi alin.
    Kesinlikle
    Ama fırınlanmış değil normalini alın.

İstanbul - Ayvalık Yol Güzergahı Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 8 Ağustos 2019; 23:17:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ezine de bulunan radar 50 nin üzeri her hıza flaş patlatır lakin 70 üzeri ceza yazıyor. Uzun zamandır aktif değildi hala daha aktif değil diye biliyorum

• navigasyonu açıp köy kasaba yollarına sakın ama sakın girmeyin. kendinize aracınıza güvenseniz bile girmeyin. kaybolma, yol bitme, kaza riski yüksek oluyor.

• Hiç uğraşma uzun yol tecrüben yoksa. Yapıştır otobandan çektiğin eziyete değmez. Bursadan sonra otoyolda benzinlik yok doğru dürüst, depoyu doldurup yola çıkın aklınızda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendine liberal

Çok güzel açıklamışsınız hocam. Lakin dediğim gibi hiç bilmediğim bir güzergah. Google Maps. aracılığıyla yolculuk etmeyi planlıyorum. Rica edersem bahsettiğiniz güzergahı google maps üzerinden belirleyebilir misiniz ? Başlangıç adresini pm yoluyla iletebilirim.
    ramazan bayramında benzer güzergahtan gittim.aynen yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gece yarısı 3 te yola çıktım.İzmitten sonra yandex navigasyonu açıp paralı yolları kullanma dedim.zaten yol bilgim zayıftır radar da yemek istemedim.Hem tüm hız sınırlarına uydum hemde nokta atış hotele vardım.Yandex google haritalardan bence daha iyi tavsiye ederim
  • İstanbul, körfez trafiğini boşu boşuna hiç çekmeyin.

İstanbul-Balıkesir-Burhaniye Sürekli gittiğim güzergahtır, yılda yeri gelir 5-6 kez gider geliriz.

Yenikapı-Mudanya feribot, şu anda yarın ya da cumartesi gününe 166-176 TL'ye bilet var. Otobandı, köprüydü, Bursa'ya kadar yakacağınız yakıttı derken vereceğiniz tutar zaten aşağı yukarı bu civarda olacaktır, geçebilir de (ücretli otoyol seçeneği 179,70 TL yazmışsınız mesela). Üzerine bir de İstanbul'dan bayram çıkışı trafiğini çekmenin hiçbir anlamı yok. Biniyorsunuz, sinirsiz stressiz mis gibi Bursa'da iniyorsunuz. Bandırma biletleri daha pahalı oluyor ve süre olarak bir kazancı yok. Tecrübelerim ile sabittir.

Ha dersiniz ki köprü kullanmayacağım, körfezi dolanacağım, yine harcayacağınız saatlere ve yorgunluğa değmiyor.

Mudanya'da indikten sonra Bursa-Balıkesir-Burhaniye-Ayvalık normal şartlarda 3-3,5 saatlik yolunuz kalır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.