2009 öss sonrası İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümüne yerleştim. şuan da hazırlık okuyorum ve haziranda hazırlık programım bitiyor.
Bazı özel nedenlerden dolayı izmir e yerleşmeyi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümüne kaydımı yaptırmayı istiyorum.
Burslu değilim. Böyle bir durum için neler yapmak gerekli ?
Yatay Geçiş ' e girmiyor sanırım bu durum.
yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
Bu dediğin olay üniversiteler arası yatay geçiş olarak adlandırılır. Bu geçişin sağlanması için bazı kriterler vardır. Bu kriterlerden bildiğim kada bazıları şöyle; 1-)ÖSS den aldığın puan ekonomi üniversitesinin geçmek istediğin bölümün taban puanıyla aynı olmalı veya öss puanın daha yüksek olmalı. 2-)Bu tip geçişler genelde 2. sınıfın başında gerçekleşir. 1. sınıfda bilgi üniversitesinden aldığın tüm dersleri vermen gerekir ve 4 üstünden 2.5 ortalamaya sahip olman gerekir. 3-)Ekonomi üniversitesi yatay geçiş için o bölüme yani halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümüne kontenjan açması gerekir. Eğer açmazsa böyle bir geçiş mümkün olmayacakdır. 4-) Son olarakhttp://oim.ieu.edu.tr/form-ask.htm bu adresden aklına gelen soruları sorabilirsin. Eğer buradan cevap gelmezse telefon ile iletişime geçebilirsin. Kolay gelsin...