Şimdi Ara

İstanbul Bilişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu şirket konusunda bilgisi veya tecrübesi olanlar var mı?
    Oradan bir Samsung Plazma almayı düşünüyorum ve fiyatı burada başka yerlere göre neredeyse 2,000 YTL civarında daha ucuz.
    Buradan herhangi bir ürün alan var mı? Tavsiye eder misiniz?

• Bu şirket konusunda detaylı bilgim yok fakat forumdaki arkadaşların yazdıklarından düşük fatura kestiklerini ve garantilerinin distribütör firma yerine kendileri tarafından verildiğini biliyorum...
  • kardeş o firma AKP nin torpillisidir yani başımızda akp oldukça kaçak mal satabilirler fakat akp seçimi kaybettiğinde ayvayı yediler bilgin olsun sattıkları tüm ürünler kaçak ve tüm ürünlerinde garantisi benim abi diyenlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: reshad

kardeş o firma AKP nin torpillisidir yani başımızda akp oldukça kaçak mal satabilirler fakat akp seçimi kaybettiğinde ayvayı yediler bilgin olsun sattıkları tüm ürünler kaçak ve tüm ürünlerinde garantisi benim abi diyenlerden
    herkese ayrı muamele desene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: doors

herkese ayrı muamele desene...

Alıntıları Göster
    abi istanbul bilişim mi?
    sakın ha...
    ne sattıkları, nasıl garanti verdikleri belli değil
    adamlar işportacı gibi
    hiç girmeyin derim ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilimadam

abi istanbul bilişim mi?
    sakın ha...
    ne sattıkları, nasıl garanti verdikleri belli değil
    adamlar işportacı gibi
    hiç girmeyin derim ben..

Alıntıları Göster
    Açıkcası burada yazılanları görünce şaşırdım, bana İstanbul Bilişim dışarıdan daha oturaklı bir firma gibi geliyordu.

Web sitelerinde "Garanti ve İade Şartları" sayfasına bakınca, orada yazdıkları sizin söylediklerinizi onaylıyor :
    - İstanbul Bilişim A.Ş. satışını yaptığı ürünler için garanti belgesinde belirtilen şartlar çerçevesinde üretim hatalarına karşı sorumludur.
    - Ürünün onarımı İstanbul Bilişim yetkili teknik servisinde yapılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 11 Ekim 2006; 9:27:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Açıkcası burada yazılanları görünce şaşırdım, bana İstanbul Bilişim dışarıdan daha oturaklı bir firma gibi geliyordu.

Web sitelerinde "Garanti ve İade Şartları" sayfasına bakınca, orada yazdıkları sizin söylediklerinizi onaylıyor :
    - İstanbul Bilişim A.Ş. satışını yaptığı ürünler için garanti belgesinde belirtilen şartlar çerçevesinde üretim hatalarına karşı sorumludur.
    - Ürünün onarımı İstanbul Bilişim yetkili teknik servisinde yapılacaktır.

Alıntıları Göster
    istanbıul bilişim amann uzak durun

• quote:

Orijinalden alıntı: kafkaf26

istanbıul bilişim amann uzak durun

Alıntıları Göster
    alacağım projeksiyon ist.bil. 500 ytl daha ucuzdu ama ben distribütöründen aldım... sebebini sorduğumda onlar malı kendileri getiriyorlar dedi... o zamanda verdikleri garanti ne kadar gerçek olur bilmiyorum... ama 2000 ytlde baya büyük bi fark... iyice düşünmek gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skepo

alacağım projeksiyon ist.bil. 500 ytl daha ucuzdu ama ben distribütöründen aldım... sebebini sorduğumda onlar malı kendileri getiriyorlar dedi... o zamanda verdikleri garanti ne kadar gerçek olur bilmiyorum... ama 2000 ytlde baya büyük bi fark... iyice düşünmek gerekir...

Alıntıları Göster
    sne hangi model samsung alıcam ve fiyatı ne kadar ben bu kadar büyük fiat uçurumu olan bi panel görmedim fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: realpassion

sne hangi model samsung alıcam ve fiyatı ne kadar ben bu kadar büyük fiat uçurumu olan bi panel görmedim fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı aynı

Alıntıları Göster
    firma batmadığı sürece ki batacak ölçekli bir firmaya çok benzemiyor satığı ürüne 2 yıld teknik destek vermekle mükellef, neticede kanunlar belli sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet eder her türlü yaptırımı uygularsınız . battma ihtimali her firma kadardır bence, ben orda sony tx1 almıştım 1000-1500 lira daha ucuzda farklı satış noktalarından. tabi vaio lar resmi olarak gelmiyor orası ayrı ama buna rağmen diğer ithalatçılardan çok daha ucuza satıyorlar.

sizin alacağınız ürüne gelince tabiki yetkili satıcısından almak daha güzel bi fikir ama 2 yıl içinde 200 liralık sorun çıkartır mı orasını iyi düşünmek lazım. kaldıki aarızalandığında para verip yaptırmayacaksınız yine onlar ilgilenecek ilgilenmezlerse en çok 30 iş günü sıkıntı çekersiniz ondan sonra verirsiiz tüketici mahkemesine alırsınız paranızı

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_

firma batmadığı sürece ki batacak ölçekli bir firmaya çok benzemiyor satığı ürüne 2 yıld teknik destek vermekle mükellef, neticede kanunlar belli sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet eder her türlü yaptırımı uygularsınız . battma ihtimali her firma kadardır bence, ben orda sony tx1 almıştım 1000-1500 lira daha ucuzda farklı satış noktalarından. tabi vaio lar resmi olarak gelmiyor orası ayrı ama buna rağmen diğer ithalatçılardan çok daha ucuza satıyorlar.

sizin alacağınız ürüne gelince tabiki yetkili satıcısından almak daha güzel bi fikir ama 2 yıl içinde 200 liralık sorun çıkartır mı orasını iyi düşünmek lazım. kaldıki aarızalandığında para verip yaptırmayacaksınız yine onlar ilgilenecek ilgilenmezlerse en çok 30 iş günü sıkıntı çekersiniz ondan sonra verirsiiz tüketici mahkemesine alırsınız paranızı

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşım Laptop aldı ve hiç iyi anıları yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Bir arkadaşım Laptop aldı ve hiç iyi anıları yok...

Alıntıları Göster
    Almak istediğim model PS-42Q7H, burada 1,990 Euro, dışarıda 6500 YTL civarında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

Furkan bey tuketici mahkemesi surecinin nekadar oldugunu biliyormusunuz?30 işgunu bekledik ve urun yok mahkemeye basvurduk ne kadar surer merak ediyorum.Tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: unothepuno

Almak istediğim model PS-42Q7H, burada 1,990 Euro, dışarıda 6500 YTL civarında...

Alıntıları Göster
    6500 ytl fiyatı olan ürünün yanında 1500 ytl lik home sinema hediye onu almazsan fiyatını düşerler ve senin istediğin fiyata gelir bu arada o rünü +kdv fiyatlı ve buda peşin fiyatı taksitli olunca daha da artıyor ayrıca gerçek distributorunda 3 yıl garantili bir ürünü 500 ytl için kaçakçısından almak ne kadar akıl karı????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: reshad

6500 ytl fiyatı olan ürünün yanında 1500 ytl lik home sinema hediye onu almazsan fiyatını düşerler ve senin istediğin fiyata gelir bu arada o rünü +kdv fiyatlı ve buda peşin fiyatı taksitli olunca daha da artıyor ayrıca gerçek distributorunda 3 yıl garantili bir ürünü 500 ytl için kaçakçısından almak ne kadar akıl karı????????

Alıntıları Göster
    arkadaşlar burası türkiye
    hangimiz aldığımız üründe bi sorun çıktığında mahkeme mahkeme dolaşmak isteriz
    bizim çok hızlı işleyen bi adalet sistemimiz yok
    Hatta bazı konularda adalet bile yok

o yüzden en iyisi başkasının bizi korumadığını,
    burasının teksas olduğunu düşünüp
    eşeğimizi sağlam kazığa bağlayacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilimadam

arkadaşlar burası türkiye
    hangimiz aldığımız üründe bi sorun çıktığında mahkeme mahkeme dolaşmak isteriz
    bizim çok hızlı işleyen bi adalet sistemimiz yok
    Hatta bazı konularda adalet bile yok

o yüzden en iyisi başkasının bizi korumadığını,
    burasının teksas olduğunu düşünüp
    eşeğimizi sağlam kazığa bağlayacağız.

Alıntıları Göster
    3 yıl garantili gerçek satıcılardan almak en mantıklısı

• quote:

Orijinalden alıntı: egeberk

3 yıl garantili gerçek satıcılardan almak en mantıklısı

Alıntıları Göster
    Bence bu tercih, cihazın türü, fiyat farkı gibi etkenlere bağlı olarak değişmeli.

Örneğin bir notebook, arada %20-30 fiyat farkı olsa bile, bence yetkili distribütöründen, garantili olarak alınmalıdır.
    Çünkü arıza çıkarma ihtimali diğer cihazlara göre yüksektir ve arıza olması halinde de hem eli ayağı bağlar, hem de tamir masrafları çok yüksek olur.

Benzer şekilde, Plazma ve Lcd Tv'ler için de 4.500 YTL verdikten sonra 500-600 YTL için yine yetkili distribütör tercih edilmeli bence.

Fakat örneğin bir ses sistemi anfisi ve müzik seti gibi genelde daha ender arıza çıkaran cihazlar, fiyat farkına bağlı olarak Istanbul Bilişim gibi garantiyi kendi veren bir firmadan alabilir.
    Zaten çalışma sistemleri Doğubank'a benzeyebilir ama, bir şekilde yine 2 yıl garanti veriyorlar anladığım kadarıyla.
    Tabi ki kimse istemez yetkili servisi varken, "idare et abi" gibi tamir yapması olası bir firmayı ama, fiyat farkına da bakmak lazım.

Bunları neden söyledim, "yetkili satıcısı değil" deyip kestrip atmadan önce şartları duruma göre değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Bence bu tercih, cihazın türü, fiyat farkı gibi etkenlere bağlı olarak değişmeli.

Örneğin bir notebook, arada %20-30 fiyat farkı olsa bile, bence yetkili distribütöründen, garantili olarak alınmalıdır.
    Çünkü arıza çıkarma ihtimali diğer cihazlara göre yüksektir ve arıza olması halinde de hem eli ayağı bağlar, hem de tamir masrafları çok yüksek olur.

Benzer şekilde, Plazma ve Lcd Tv'ler için de 4.500 YTL verdikten sonra 500-600 YTL için yine yetkili distribütör tercih edilmeli bence.

Fakat örneğin bir ses sistemi anfisi ve müzik seti gibi genelde daha ender arıza çıkaran cihazlar, fiyat farkına bağlı olarak Istanbul Bilişim gibi garantiyi kendi veren bir firmadan alabilir.
    Zaten çalışma sistemleri Doğubank'a benzeyebilir ama, bir şekilde yine 2 yıl garanti veriyorlar anladığım kadarıyla.
    Tabi ki kimse istemez yetkili servisi varken, "idare et abi" gibi tamir yapması olası bir firmayı ama, fiyat farkına da bakmak lazım.

Bunları neden söyledim, "yetkili satıcısı değil" deyip kestrip atmadan önce şartları duruma göre değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    İYİ FİRMADIR, STRESE GEREK YOK

GARANTİYİ ZATEN İTHALATÇI/DİSTRİBÜTÖR FİRMALAR VERİR. BUNDA ŞAŞACAK BİR ŞEY YOK !. Acer-Dell markalarının da iki tane farklı distribütör firmadan iki ayrı servis ağı mevcut. SAMSUNG YA DA BAŞKA HERHANGİ BİR MARKAYI isteyen herkes resmi yoldan kurallara uyarak ithal edebilir. Sizin elinizde garanti belgesi ve fatura varsa niye tasalanıyorsunuz ki ! Tüketici hakları kanunda nizamda ne ise odur. HAYRET BİR ŞEY

Devleti yıpratmayın bakın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ne güzel çalışıyor. Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü internetten online şikayetinizi alıyor ve hızla işlem başlatıyor kurallara uymayan firmalar hakkında. WWW.SANAYI.GOV.TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 12 Ekim 2006; 22:07:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Thunder

GARANTİYİ ZATEN İTHALATÇI/DİSTRİBÜTÖR FİRMALAR VERİR. BUNDA ŞAŞACAK BİR ŞEY YOK !. Acer-Dell markalarının da iki tane farklı distribütör firmadan iki ayrı servis ağı mevcut. SAMSUNG YA DA BAŞKA HERHANGİ BİR MARKAYI isteyen herkes resmi yoldan kurallara uyarak ithal edebilir. Sizin elinizde garanti belgesi ve fatura varsa niye tasalanıyorsunuz ki ! Tüketici hakları kanunda nizamda ne ise odur. HAYRET BİR ŞEY

Devleti yıpratmayın bakın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ne güzel çalışıyor. Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü internetten online şikayetinizi alıyor ve hızla işlem başlatıyor kurallara uymayan firmalar hakkında. WWW.SANAYI.GOV.TR

Alıntıları Göster
    tüketici mahkemesi süreci hakkında net bilgim yok hakem heyeti davalrı ortalam 1 ay sürüyor ama hakem heyeti 654(yanılmıyorsam) liranın üstne bakmıyor , tam süreçle ilgili tüketiciyi koruma derneğinden bilgi alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Thunder

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

GARANTİYİ ZATEN İTHALATÇI/DİSTRİBÜTÖR FİRMALAR VERİR. BUNDA ŞAŞACAK BİR ŞEY YOK !.

Ben SONY televizyon aldığım zaman, bunun servisini bana İstanbul Bilişim verecekse, kendi yetkili servisleri bile bazen parça için bekletirken, İstanbul Bilişim bunu ne kadar sağlıklı yapabilir ?

Üstelik o kadar farklı ürün, marka varken ?

Zaten endişe edilen garanti verilmemesi değil, garantinin yetkili servisler tarafından değil de İstanbul Bilişim tarafından veriliyor olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 12 Ekim 2006; 23:01:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.