Şimdi Ara

ODTÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER VS İSTANBUL HUKUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangisinde imkanı daha fazladır. Yurt dışı olanakları nasıldır. Odtü uluslararası ilişkiler bitirince ne iş yapılır. Özel sektörde yönetici olunur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Net ODTÜ Uluslararası İlişkiler derim. Tıp okumasam ben de Uluslararası İlişkiler bölümünde okumayı isterdim ama ileride düşünüyorum yine de IR okumayı

Ders içeriklerine bakmıştım IR'nin hem siyaset bilimi hem hukukla hem de işletme-ekonomi ile ilgili dersleri var hukuka da yakın bir bölüm. Buradan mezun olunca İdari Hakim olabilme şansı da var.

Ayrıca yurtdışı anlamında IR, hukuktan çok daha avantajlı bir durumda. Hukukta Türk yargı sistemini öğreniyorsunuz bu yurtdışı için dezavantaj. Ama IR hele ki ODTÜ'de okumak diplomat ve bürokrat olmak için çok çok avantajlı bir yer. Özel şirketlerde yönetici dahi olunabilir.

Kısacası ODTÜ Uluslararası İlişkiler, İÜ Hukuk'tan birçok konuda çok daha avantajlı bir yer.
  • hukuk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtü ekonomi

Not;odtü ui 1 puanla kacti,hukuk okuyorum

• hukuk ilk başta fazla kazandırmayabilir ama uzun vadede odtü ui den daha fazla kazandırma ihtimali yüksek

• Net ODTÜ Uluslararası İlişkiler derim. Tıp okumasam ben de Uluslararası İlişkiler bölümünde okumayı isterdim ama ileride düşünüyorum yine de IR okumayı

Ders içeriklerine bakmıştım IR'nin hem siyaset bilimi hem hukukla hem de işletme-ekonomi ile ilgili dersleri var hukuka da yakın bir bölüm. Buradan mezun olunca İdari Hakim olabilme şansı da var.

Ayrıca yurtdışı anlamında IR, hukuktan çok daha avantajlı bir durumda. Hukukta Türk yargı sistemini öğreniyorsunuz bu yurtdışı için dezavantaj. Ama IR hele ki ODTÜ'de okumak diplomat ve bürokrat olmak için çok çok avantajlı bir yer. Özel şirketlerde yönetici dahi olunabilir.

Kısacası ODTÜ Uluslararası İlişkiler, İÜ Hukuk'tan birçok konuda çok daha avantajlı bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 14 Ağustos 2019; 21:11:30 >

• Odtü ui hukuk hem okuması hem çalışması hem para kazanması zor bir alan gunumuzde

• Odtü uluslararası ilişkiler de iş imkanları nelerdir peki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • doktorguzman kullanıcısına yanıt
    Dışişleri, denetim firmaları, bankalar, holdingler, şirketler, kamu kuruluşları gibi gibi

• Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz

• doktorguzman kullanıcısına yanıt
    Ben kesin odtü ui yazardım, hukuku hiçbi zaman düşünmedim ama ben.

• ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    Hakim olma şansın yok dostum
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    İdari Hakim olamıyorlar mı?

• ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    HAyır tabili olamiyorlar saçmalamayın. Hukuk fakültesinde gördüğünüz derslerle uluslararası iliskilerde gördüğün hukuk dersi aynı mı sanıyorsun. Uide iktisattan isletmeden hukuktan tarihten felsefeden sosyolojiden azicik gorursun ama uzman olmazsin. İibfnin yaptigi isleri yapabilirsiniz ortak ekonomi/isletme uzmanlık gerektirmeyen tabii

• ODTÜ Uİ hocam

Benimde ui 1 puanla kaçtı itü ekonomideyim neye dayanarak itü ekonomi dediniz ki

• gothmog1283 G kullanıcısına yanıt
    yurtdışında çalışması aralarında en kolay bu sanırım.
  • ODTÜ ui yerine İTÜ ekonomi daha iyi olabilir. Uluslararası ilişkiler bölümüne göre sektörde daha iyi iş yapar bence ekonomi bölümü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu arada ben de odtü uluslararasına bu sene girdim istanbul hukuk iö de geliyordu ama risk aldım mezuniyetten sonra iühf mezunun daha geniş imkanları olacağını düşünüyorum ancak ben sevdiğim ve severek okuyacağım yeri tercih ettim
    Ben Uluslararası İlişkiler okuyanlar hukuk alanında uzman olur demedim, İdari Hakim olabilirler dedim.

Aşağıdaki linkten başvuru koşullarındaki kısımda c maddesindeki koyu kısmı okuyun.

İİBF mezunları da gerekli hukuk derslerini alırsa girebiliyor ki Uluslararası İlişkiler'de kamu hukuku, özel hukuk gibi dersleri alabilir ayrıca öğretim sürecinde almasa bile bu dersleri sonradan alıp da başvuru yapabilirler.

Hatta bu durum haberlere bile çıktı. 1 yıl önce alındı bu karar çok yeni.

Not: Aşağıdaki kısım Adalet Bakanlığı'nın Aralık 2018'de yaptığı İdari Hakimlik sınavı başvuru koşulları:
    İdarî yargı adayları için; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak, Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 14 Ağustos 2019; 20:24:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.