Şimdi Ara

İstanbul'da Araba Kullanmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

28 Kasım'dan beri Honda Civic 1.6 Dream kullanıyorum. Arabadan çok memnunum ama inanın ki İstanbul'un trafiği ve otopark sorunu arabayı kullanmaktan soğuttu beni. Zaten büyük araba her yere de giremiyoruz. Şehir içinde mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum, kafam rahat oluyor. Bi yere gezmeye gidersiniz otopark doludur, hadi gittiniz diyelim bu sefer dönüşte trafik olur. Dur kalk dur kalk araba kullanmanın tadı çıkmıyor. 2 defa tamponlara çarptılar (ikisinde de ben park halindeydim), 1 defa da tampona sürtündü komşum. İlerde mümkünse sakin bir şehide yaşıycam sanırım. İstanbul güzel ama artık inanılmaz kalabalık, çekilmiyor hiç. Hondamı 1-2 ay sonra uzun mesafe yolda kullanıcam inş. o zaman sanırım daha zevkli olacak her şey. Kalabalık şehirlerde araba kullanmak tam bir eziyet...

Kazasız belasız günler dileğiyle, Hondanıza ve kendinize iyi bakın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FCK® -- 11 Nisan 2007; 0:04:16 >

• Ben o yüzden Ankara'ya kaçtım hocam. Fakat İstanbul'da düzensizlik içinde bir düzen var; Ankara'da düzen için bütün şartlar mevcut gibi görünürken, trafikte bir aymazlık hakim. İstanbul'dakine göre, şeriti ortalayıp gidenler, kırmızıda geçip yeşilde duranlar, sinyalsizler çok daha fazla. Ama Ankara'nın daha sakin olduğu kesinlikle doğru.
    İstanbul'u terk etmek lazım; fakat daha çok özleyebilmek için
  • Bu kadar yoğun trafikte binbir acemi arasında arabanın sağ kalması için bayağı bir çaba sarf etmek lazım!
  • Arkadaşlar Sanki İzmir farklı mı...
    Yol ve park alt yapısı tüm büyük şehirlerde aynı. insanı araba kullanmaktan usandırıyor..
    Genelde merkezi yerlere %95 toplu taşıma araçlarıyla gidiyorum.
    Türkiye de araç kulllanmanın zevki ancak uzun yolda alınır
  • quote:

Orjinalden alıntı: muallim35

Arkadaşlar Sanki İzmir farklı mı...
    Yol ve park alt yapısı tüm büyük şehirlerde aynı. insanı araba kullanmaktan usandırıyor..

Kesinlikle
  • ben 68 Aksaray da yaşıyorum. inanın şehrin bi ucundan bi ucuna 10-15 dakikada varıyorsunuz.trafik sorunu diye bişey yok. öyleki kırmızı ışıklarda durmak bile keyif veriyor.

zaman zaman ankaraya gittiğimde şurda yazdıklarınızı daha iyi anlıyorum.gerçekten o trafikte araç sürmek kabusdan farksız.bian önce gideceğiniz yere gitmek istiyorsunuz. istanbul anakara gibi şehirlerde gezmek hava almak için arabayla çıksan sinir stres sahibi olup dönersin eve.

bu açıdan memleketimden çok memnunum.30 bin km dir kullanıyorum arabamı Allah a şükür kaza yok sadece bi kere 3 tekerli bi esnaf arabası kapıma sürttü düşünün trafik ne kadar rahat

• valla ben 18ime kadar ankarada yaşadım, sonra 6 sene İzmirde yaşadım...4 senedir de maalesef İstanbuldayım...

Trafik de dahil tüm kategorilerde 1-ankara 2-izmir 3-istanbul derim....İlla büyük şehir diosanız ankara hepsinden daha huzurlu ve kolay bir hayat sunuyor bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: müco77

quote:

Orjinalden alıntı: muallim35

Arkadaşlar Sanki İzmir farklı mı...

Kesinlikle

Eğer İstanbul trafiğini hiç görmediyseniz bence İzmir trafiğine kurban olun değerini bilin derim

• istanbulda aktif olarak araba kullanıpta kaza yapmamak büyük bi kabiliyet beceri ve şans gerektiriyo siz yolunuzda gitseniz bile biri mutlaka gelip sürtüyo istanbulda araba kullanmak hakkaten çok zor
  • İstanbul'da özellikle trafiği felç edenler minibüsçüler. Tamam toplu taşıma gerekli ama belediyenin bu konuda daha çok yatırım yapması gerek. Minibüsler kaldırılacak deniyor özellikle Avrupa yakası E-5 üzerinde ama daha birşey göremedik. Aslıda İstanbul'a gerekli olan şey yolun üstüne veya yerin altından otoban gibi şehrin bir ucundan bir ucuna yol yapılması lazım. Ancak öyle iflah olur İstanbul trafiği...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.