Şimdi Ara

İstanbul'da ''Delid'' işlemi yapacak bilgisayarcı var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boşta 40 - 88 bunlar çok saçma değerler, senin bir kere sistemi işi çok iyi bilen birine tekrar toplattırman lazım.

Üsküdardaysan gelip bakabilirim. Cpu montajı felan nasıl yapılmış pasta nasıl sürülmüş, bios kaç?

vidalar iyi sıkılmış mı? macun düzgün sürülmüş mü?
  • Ya sensörler bozuk ya da işlemci/anakart sıkıntılı.

110 derecede bilgisayar kendini kapatıyor diye biliyorum ben?(Eğer biostan devre dışı bırakmadıysanız)

Bence intel ile iletişime geç,işlemciyi başka bir ankartta vs. dene.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Boşta 40 - 88 bunlar çok saçma değerler, senin bir kere sistemi işi çok iyi bilen birine tekrar toplattırman lazım.

Üsküdardaysan gelip bakabilirim. Cpu montajı felan nasıl yapılmış pasta nasıl sürülmüş, bios kaç?

vidalar iyi sıkılmış mı? macun düzgün sürülmüş mü?

sağ ol dostum , işi bilen bir arkadaş var onu çağıracağım.

Şu an boşta 38-42 derece , oyunda ise maksimum 80 oluyor.

Not: Turbo boost'u kapattım , ram hızını 2133 mhz yaptım ( normalde 3000 mhz idi )

Şimdiki sıcaklık değerleri normal mi ?
  • soğutucuna göre değişir ama fena değil. Stok fan daha iyi olur mu bilmiyorum tabi. 7700k için bi noctua soğutucu alsan iyi olur.

Noctua hava soğutmanın kralıdır, su soğutma gibi pahalı da olmaz.

pastan da ısı iletimi ortalama veya üstü olan bir şey olsa iyi olur. xigmatek vardı ısı iletimi 5-6 sanırsam. gayet ideal bir ürün.
  • Bu arkadaşın CM hyper 412s soğutucusu zaten var, ama avuç içi kadar soğutucunun daha iyi soğuttuğunu söylüyor. O zaman 412s'in montajını yanlış yapıyorsunuz. Bilen birisine yaptırmanız gerek. Kaç gündür aynı konuları açıp duruyorsunuz. Çözüm belli, gerçekten bilen birisine taktıracaksınız kule soğutucuyu.
  • Benim 6700k oc siz delid falan yok 45-46 dereceyi geçmiyor ortalama full yükte (smallfft de 65 civarı) ama o kadar yük hiç bir zaman binmiyor 50w civarı tüketiyor thermal macun Tg-1 soğutucu Deepcool Gammaxx s40 110 tl (ortam klimalı 22-25derece civarında)

İstanbul'da  ''Delid'' işlemi yapacak bilgisayarcı var mı ?

istesem dahada düşer daha ince voltaj optimizasyonu ve belki delid (iç dış sıvı metal) ozaman 5 dereceden fazla düşer sanırım 39*42 arası dolanır, sadece anakartın fazladan verdiği voltajı kırptım bu şekilde maximum 1.2 ortalama 1.15-1.16v ta çalışıcak şekilde ayarladım okadar.

Bence siz bilgisayar kullanmayı bilmiyorsunuz ha işlemciniz bozuksa gönderin kardeşim uyduruk 2. el pentiumlar var iş görür ucuz alır ucuz satarsın.

ben yeni alıcaklara tavsiye etmiyorum illa alıcaklarsa 6700k 7700k dan birazdaha mantıklı duruyor.
    http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2013-12/7_512.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 3 Ağustos 2017; 9:45:41 >

• Olay oto voltaj ve pll voltajda bitiyor. 7700K kullanıyorum anakart 1.3 verirken ben 1.1 4.5 ghz da kullanıyorum pll voltajida düşürünce delid etkisi yaptı thermal grizzly gelsin onlada delid yapacam sıcaklık iyice düşecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 412S'den daha kötü Zalmanı takmış, 15 derece düştü diyor ? Daha kötü soğutmada nasıl 15 derece düşüyor ?
    Arkadaş benlik bir şey yok diyor. Bunun nasıl bir izahı olabilir ? 412s montajında bir hata yapıldı muhtemelen.

Voltaj'dan da olabilir dedik önceki safyalarda. Tamam, işlemcide kronik sıkıntı ihtimali de var, onu da dedik.

İşlemcinin sökülüp, gümüş alaşımlı macun eşliğinde 412S ile yeniden montaj edilmesi lazım. Sonrasında voltaja bakmak gerek. Arkadaşın bu işlerde pek tecrübeli olmadığı anlaşılıyor.

Kasa içi havalandırma nasıl, kasa nasıl bir yerde duruyor, hava alıyor mu vs. hiç bilgi vermiyor. Millet çözüm üretmeye çalışıyor ama arkadaş pek oralı değil gibi.

Yakın olan birileri varsa bakıversin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Ağustos 2017; 10:20:28 >
  • Genellikle otomatik voltajdan ısı değerleri yüksek olur. Ekran görüüntüsü ekle bakalım, ne kadar Voltaj verdiğini görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

Genellikle otomatik voltajdan ısı değerleri yüksek olur. Ekran görüüntüsü ekle bakalım, ne kadar Voltaj verdiğini görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 3 Ağustos 2017; 23:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Anakart marka / model, voltaj vs. bu bilgileri de paylaşırsa iyi olur. Tamam, Intel bu serilerde işlemci içi soğutmaya pek önem vermiyor.

Ama 7700K'lar bile 100 derece görmüyor bu durumlarda.

Olası muhtemel hatalar

İşlemcide kronik sıkıntı
    Voltajın yüksek olması
    Hatalı ölçüm (düşük bir ihtimal de olsa)

Bana da voltaj olayı gibi geldi hocam.
  • Beyler 8700k için delid hizmeti veren bir kurum biliyor musunuz Anadolu yakası istanbulda? Soğutucu Corsair 150i Pro
  • Bende mobilden örnek vereyim 7700hq turbo açık iken 100 leri görüyordu tek core olarak zaten hepsi oraya geldiğinde kapatıyordu kendini. Voltaj düşürdüm turboyu kapadım macunu yeniledim 80 ı geçmiyor şuan uzun oyun oynadığım zaman bile hatta pubg hariç diğer oyularda 72 78 arası . Iyi bir değer sanırım notebook için .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.