Şimdi Ara

İstanbul'da ''Delid'' işlemi yapacak bilgisayarcı var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar yakın bir zamanda sistem kurdum işlemciyi 7600k i5 seçtim , seçmez olaydım oyunlarda sıcaklık 104 kadar çıkıyor turbo boost'u kapattım işlemcinin macununu tekrar sürdüm şuan en yüksek 87 dereceyi gördüm fakat bu işlemciyi alıp da tam hızda kullanamamak insanın canını sıkıyor.

İstanbul'da delid işlemini yapacak güvenilir bir bilgisayarcı var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 1 Ağustos 2017; 22:1:20 >

• Bilgisayarcı dediğiniz adamlar daha doğru düzgün sistem toplayamıyor nerde delid yapacaklar.

He getir yaparız kolay iş diyip youtube videolarını izleyerek yapmaya çalışıp işlemciyi pert edecek adam çoktur tabi.

Fakat 104 derece anormal bir sıcaklık, hava soğutma ile bile o kadar yüksek seviyeye çıkmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Ağustos 2017; 23:2:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bilgisayarcı dediğiniz adamlar daha doğru düzgün sistem toplayamıyor nerde delid yapacaklar.

He getir yaparız kolay iş diyip youtube videolarını izleyerek yapmaya çalışıp işlemciyi pert edecek adam çoktur tabi.

Haklısın , bilgisayarcılardan ziyade overclockçular kendi yapıyor bu işi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZmheiN4XOtqyuljGGHg4LR8UOsIW6Nby16QcSmQYCl0/pub?hl=en_GB&hl=en_GB&output=html&&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

quote:

Bilgisayarcı dediğiniz adamlar daha doğru düzgün sistem toplayamıyor nerde delid yapacaklar.

Haklısın , bilgisayarcılardan ziyade overclockçular kendi yapıyor bu işi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZmheiN4XOtqyuljGGHg4LR8UOsIW6Nby16QcSmQYCl0/pub?hl=en_GB&hl=en_GB&output=html&&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Forumdan yapanlar vardı, belki onlar görüp yazabilir. Tabi hiç kimse size yüzde yüz garanti veremeyecektir. En ufak aksilikte işlemci elde kalabilir, işlemciyi feda etmiş gibi yola çıkmak gerek.

• 4790K işlemcim için yaptım delid işlemini, 3 boyutlu yazıcıdan parça çıkarttım ortam sıcaklığı 27ºC iken tam yük altında işlemci sıcaklığı 59 dereceyi geçmiyor, soğutucu olarak Corsair H115i kullanıyorum, termal çözüm olarak da Coollaboratory Liquid Ultra kullandım. Yardıma ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz bana.
  • quote:

oyunlarda sıcaklık 104 kadar çıkıyor

Sıkıntı başka bir yerde olsa gerek. Delid'den önce bazı çözüm yolları denemekte yarar var.

Soğutucu stok mu özel mi ? Kasa içi soğutma nasıl ? Hatalı ölçüm durumu olabilir mi ? Soğutucu montajı düzgün yapıldı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Ağustos 2017; 22:37:26 >
  • Etrafımda kullanan var. Oyunlarda 65 dereceyi geçen pek yok. Sıcaklıklara nereden bakıyorsunuz? Kullandığınız soğutucu nedir? Soğutucunun montajını doğru-düzgün yapabildiniz mi? Core voltage hangi değerde? Kasa nedir, iç havalandırması nasıl? Ayrıca 104 derecede sistemi nasıl kullanabiliyorsun? O sistem otomatik olarak kendini kapatır ve ya resetler, hata verir vs.

Konu ya troll bir konu ya da sıcaklık sandığınız değerler farklı bir değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 1 Ağustos 2017; 22:57:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

oyunlarda sıcaklık 104 kadar çıkıyor

Sıkıntı başka bir yerde olsa gerek. Delid'den önce bazı çözüm yolları denemekte yarar var.

Soğutucu stok mu özel mi ? Kasa içi soğutma nasıl ? Hatalı ölçüm durumu olabilir mi ? Soğutucu montajı düzgün yapıldı mı ?

Benle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Sorun işlemcinin fazla ısınması
  • Madem öyle delid risklerini göz önüne alarak deneyin o halde. Delid işlemi riskli bir uygulamadır. İşlemciyi çöp edebilirsiniz + garanti de geçerli olmayacaktır.

Ama ben olsam, öncelikle garantiye gönderirdim.

Soğutucu hangisi bu arada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Ağustos 2017; 23:10:31 >
  • quote:

Madem öyle delid risklerini göz önüne alarak deneyin o halde. Delid işlemi riskli bir uygulamadır. İşlemciyi çöp edebilirsiniz + garanti de geçerli olmayacaktır.

Soğutucu buhttp://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/zalman-cnps2x-mini-itx-cpu-sogutucu-P80391441

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 1 Ağustos 2017; 23:12:43 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım bu işlemci 104 derece nasıl çalışıyor? Kendini güvene alıp sistemin kapanması gerekmiyor mu? Benim bildiğim anakartın da izin verdiği sürece maksimum sıcaklık 100 derece. Ki oraya geldi mi sistem reset atar, kapanır, hata verir vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Madem öyle delid risklerini göz önüne alarak deneyin o halde. Delid işlemi riskli bir uygulamadır. İşlemciyi çöp edebilirsiniz + garanti de geçerli olmayacaktır.

Soğutucu buhttp://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/zalman-cnps2x-mini-itx-cpu-sogutucu-P80391441

Soğutucunuz kötü.

Zaten mini itx için yapılmış ince profil bir soğutucu, soğutucu ne kadar incelirse soğutma performansı o kadar düşer. Stok soğutucu varsa elinizde onla bir deneyin.

• quote:

quote:

quote:

Soğutucunuz kötü.

Zaten mini itx için yapılmış ince profil bir soğutucu, soğutucu ne kadar incelirse soğutma performansı o kadar düşer. Stok soğutucu varsa elinizde onla bir deneyin.

104 dereceyi Cooler Master 412s ile aldım bunu taktım sıcaklık 15 derece düştü.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Üstte de dedim, hatalı bir ölçüm olmasın diye. Soğutucu, stok soğututucudan hallice görünüyor. He stok soğutmadan iyidir tabi, full bakır çünkü.

Benim önerim, işlemciyi söküp tekrar takıp + BIOS güncellemesi yapmak. Sonrasında tekrardan bir gözlem yapmak. Devam ediyorsa, işlemcide bir sıkıntı da olma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Ağustos 2017; 23:21:22 >
  • quote:

Üstte de dedim, hatalı bir ölçüm olmasın diye. Soğutucu, stok soğututucudan hallice görünüyor. He stok soğutmadan iyidir tabi, full bakır çünkü.

Benim önerim, işlemciyi söküp tekrar takıp + BIOS güncellemesi yapmak. Sonrasında tekrardan bir gözlem yapmak. Devam ediyorsa, işlemcide bir sıkıntı da olma ihtimali var.

2 haftadır sıcaklık sorunu ile uğraşıyorum , dediğin bütün şeyleri yaptım . Sorun 7600k serisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 1 Ağustos 2017; 23:22:29 >
  • İşlemci voltajı kaç yük durumunda ?
  • quote:

quote:

2 haftadır sıcaklık sorunu ile uğraşıyorum , dediğin bütün şeyleri yaptım . Sorun 7600k serisinde

Hocam sorun genel olarak 7600 k da feln değil. Ya siz montajda bir ynlışlık yapıyosunuz, ya sensörleriniz bozuk, yada sizdeki işlemcide sorun var-ki bu küçük ihtimal-

104 derece nedir ya? Yani pipetle üstüne üfleseniz soğutmak için anca o kadar ısınır zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zalman CNPS2X, mini-ITX sistemler için geliştirilmiş bir işlemci soğutucu. Oyun oynarken soğutucudan düşük verim almanız çok normal. Kule tipi soğutuculara geçiş yapmanızı öneririm. Ayrıca anakartta voltaj değeri olarak otomatik seçiliyse anakart, işlemciye gereğinden yüksek voltaj veriyor olabilir.
  • Anakart marka / model, voltaj vs. bu bilgileri de paylaşırsa iyi olur. Tamam, Intel bu serilerde işlemci içi soğutmaya pek önem vermiyor.

Ama 7700K'lar bile 100 derece görmüyor bu durumlarda.

Olası muhtemel hatalar

İşlemcide kronik sıkıntı
    Voltajın yüksek olması
    Hatalı ölçüm (düşük bir ihtimal de olsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Ağustos 2017; 23:34:12 >
  • Dark-Child artık senin amd provokatörü olduğunu düşünmeye başladım. Bir önceki konunda Intel'e RMA aç yenisini yollarlar dedim. Görünüşe bakılırsa hala yolu yordamı anlayamamışsın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.