Şimdi Ara

İstanbul'da ''Delid'' işlemi yapacak bilgisayarcı var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir işlemin varlığından haberdar bir bilgisayarcı bulabilmen bile çok düşük ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Dark-Child artık senin amd provokatörü olduğunu düşünmeye başladım. Bir önceki konunda Intel'e RMA aç yenisini yollarlar dedim. Görünüşe bakılırsa hala yolu yordamı anlayamamışsın.

Hayatımda hiç Amd kullanmadım. Şu an tatildeyim , işlemciyi gönderirsem 1 ay pc'siz kalırım onun için farklı yollar deniyorum.

Dostum işlemciyi sökmeden nasıl İntel'le iletişime geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Dark-Child artık senin amd provokatörü olduğunu düşünmeye başladım. Bir önceki konunda Intel'e RMA aç yenisini yollarlar dedim. Görünüşe bakılırsa hala yolu yordamı anlayamamışsın.

Hayatımda hiç Amd kullanmadım. Şu an tatildeyim , işlemciyi gönderirsem 1 ay pc'siz kalırım onun için farklı yollar deniyorum.

Dostum işlemciyi sökmeden nasıl İntel'le iletişime geçerim.

1 ay işlemcisiz kalmak mı? Sen Intel RMA'yı TR servisleriyle karıştırdın galiba. Intel RMA aç kapından işlemciyi teslim alıp 3 gün içerisinde yenisini ücretsiz yolluyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    O iş öyle değil. 7600K'ye pipetle üzerine üflersen 5 saniyede boştayken 100 derece olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

O iş öyle değil. 7600K'ye pipetle üzerine üflersen 5 saniyede boştayken 100 derece olur...

Ciddiye alıp cevap mı verdin bide

• Muhtemelen yapmışsındır ama yine de yazayım dedim. En basiti anakarta başka işlemci tak ve kendi işlemcini başka anakartta dene. Basit bir check up. Hatanın kaynağını önce bul.
  • quote:

104 dereceyi Cooler Master 412s ile aldım bunu taktım sıcaklık 15 derece düştü.

Şu kısım bana ilginç geldi.

412S, ZALMAN CNPS2X'den daha iyi bir soğutucudur.
  • İntel tarafından dolandırıldım adlı konuyu açan arkadaşmış bu

quote:

Dark-Child artık senin amd provokatörü olduğunu düşünmeye başladım

@Lana-Del-Rey
    Sen olayı anlamışsın

Boşuna zaman harcamışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 2 Ağustos 2017; 10:14:20 >
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Yok mesela insan bombostayken belki isinmaz diye düşünüyor ya, ona istinaden söyledim. 7600k ile bilgisayar açılana kadar 100 dereceyi geçer heatsinksiz. Bir işlemcide fanım gelmemişti denemistim.

• Evet termal macunu kaliteli değil ama 104 dereceye çıkartacak kadar kadar da kalitesiz değil. Ya montajda sorununuz var, ya soğutucunuz kötü (evet kötü), ya da burayı trollüyorsunuz. Heatsink olmazsa 110 dereceyi görüyordu 7700K. Işlemcide hatalı üretim veya biraz abartı var.

• tam yükte turboda 15 saniyede 40-100c gören işlemcim var biz ne yapalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Evet termal macunu kaliteli değil ama 104 dereceye çıkartacak kadar kadar da kalitesiz değil. Ya montajda sorununuz var, ya soğutucunuz kötü (evet kötü), ya da burayı trollüyorsunuz. Heatsink olmazsa 110 dereceyi görüyordu 7700K. Işlemcide hatalı üretim veya biraz abartı var.

Ben mi abartıyorum sıcaklığı ?

https://forum.donanimhaber.com/intel-den-asiri-isinanan-7700k-icin-aciklama-oc-yapmayin-muhtemel-cozum-delid--126072486

https://www.youtube.com/results?sp=SABQFOoDAA%253D%253D&q=7600k+delid

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

İntel tarafından dolandırıldım adlı konuyu açan arkadaşmış bu

quote:

Dark-Child artık senin amd provokatörü olduğunu düşünmeye başladım

@Lana-Del-Rey
    Sen olayı anlamışsın

Boşuna zaman harcamışız

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3386614/7600k-temperature-problems.html

http://forum.hardware.fr/hfr/Hardware/Processeur/temperature-normales-7600k-sujet_1018159_1.htm
    https://www.techpowerup.com/233018/temperature-spikes-reported-on-intels-core-i7-7700-i7-7700k-processors?cp=4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 2 Ağustos 2017; 17:54:51 >

• Dark-Child kullanıcısına yanıt
    Spike olayı doğru. Ama bu sıcaklıklar anormal. Delid yapsanız iyimser bir şekilde -25 diyelim 80 oluyor. Yine fazla. İşlemcide sorun var gibi. Rma açın. Bir önceki konuda rma açın diye cevap bile gelmiş zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Spike olayı doğru. Ama bu sıcaklıklar anormal. Delid yapsanız iyimser bir şekilde -25 diyelim 80 oluyor. Yine fazla. İşlemcide sorun var gibi. Rma açın. Bir önceki konuda rma açın diye cevap bile gelmiş zaten.

öyle yapacağım dostum ,nasıl yaparım İngilizcem zayıf.

Vatan Bilgisayardan aldım işlemciyi oraya götürsem olur mu ?

Not : Turbo boost'u kapattım . rami de 2133 ayarladım ( normal hızı 3000 mhz o.c ) şu an en yüksek 81 derece gördüm.

boşta iken 88-42 arası çalışıyor.
  • Dark-Child kullanıcısına yanıt
    Vatan bilgisayar, 20 günden önce ellettirmez işlemciyi. RMA açıverin direkt.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Bende o kadar dil dökmüştüm ama nafile.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bilgisayarcı dediğiniz adamlar daha doğru düzgün sistem toplayamıyor nerde delid yapacaklar.

He getir yaparız kolay iş diyip youtube videolarını izleyerek yapmaya çalışıp işlemciyi pert edecek adam çoktur tabi.

Fakat 104 derece anormal bir sıcaklık, hava soğutma ile bile o kadar yüksek seviyeye çıkmaması gerekir.

Benim hybrid, 90 derecede geziyordu bilgisayari sabah ilk kez actigimda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.