Şimdi Ara

İstanbul'da Kanal İstanbul için referandum yapılmalı'mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

İstanbul'da Kanal İstanbul için referandum yapılmalı'mı?

(En Son Oy Tarihi: 22.7.2024)
Giriş
  • Türkiye bugün bu konumuna referandum ile geldi, bence bu denli ciddi bir olayı sadece İstanbul'a özel referandum yapılmalı, çünkü bu projeye harcanacak para ile fabrikalar kurulur.

Ak Parti'nin malum söylemi her zaman halkımız ne isterse o diyorlar.

Madem öyle halka referandum sunulsun halk ne derse o olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

yemez
    Niye ki hani halkımız ne derse oydu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Niye ki hani halkımız ne derse oydu

Alıntıları Göster
    yerel seçimde örneğini gördük halkımız ne derse o diyenler sandığa darbe yapıp sisi demokrasisine ilk adımlarını attılar
  • Herşey halka sorulmaz ya

• İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Kanal İstanbul gibi, doğuracağı sonuçları yüzyıllar sonra bile konuşulacak bir proje için bir referandumu çok görmemek gerek. Hiç olmazsa, dünya kamuoyunun vicdanının rahatlatılması için bu yapılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Herşey halka sorulmaz ya
    Niye halka sorulmaz, sorulmasında ne gibi bir sakınca var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek adam rejimi olsun mu olmasın mı referandum da nasıl hayır çıktı ama bir şekilde evet e çevirdiler değişen bir şey olmaz yani baktılar tersi çıktı hemen onu kanal yapılsın diye değiştirirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar coğrafyayı değiştiyor, ekosistemi bozuyor, milyarlarca liralık devasa kaynak harcıyor...Eee sorsunlar halka bir zahmet.

• Bu proje bir şekilde halkın onayına sunulmalı. Bunu da yapsa yapsa İmamoğlu yapar. AKP ajanı KK'dan bunu beklemek komik olur zaten. EYT'ye gelince para yok. Milyon tl lerden bahsederken vurgulayarak çok büyük para gibi bahsediliyor ama iş kanal istanbul'a gelince 75 milyar tl ne olacak öderiz deniyor. İşte bu kafanın sandıkta bir cevap yemesinin vakti geldi de geçiyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Aralık 2019; 10:48:4 >
  • mutlaka yapılmalı..

• Yapilmamali, Kanal Istanbul Projesi yok edilmelidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Referandum değil direk kanal İstanbul yapılmalı. Boğaz çevresindeki nüfus uygun olduğu ölçüde oraya taşınıp, tarihi yapılar dışındaki herşey yıkılmalıdır. Hem deprem güvenliği, hem İstanbul gibi bir şehre yapılan ihanetin son bulması için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Kanal İstanbul'u kendisi İstanbul 'a ihanettir.

Kanal Istanbul, depreme ne gibi bir guvenlik sagliyor? Senin depreme yapacagin en buyuk is, Istanbul'un nufusunu azaltmak. Binan yikilmasa ne olacak ki, yagma ve talan sonucu acliktan oleceksin. Istanbul'da enkaz altinda kalip olmek sanstir. Kim besleyecek Istanbul'u?

Sen bu yuzolcumle, bu dogal kaynaklarla 20 milyon nufus beslemeye calisan Istanbul'a daha yerli&yabanci insan getiriyorsun. Istanbul'a ve diger tum sehirlere yapilan asil ihanet, bu sehirleri betona bogmaktir. Ihanete son vermeyecek kanal istanbul, aksine katmerlendirecek ihaneti.

İyimser bir düşünce. Ben söyleyeyim olacakları, İstanbul oraya taşınmaz. Kısa vadede istanbulda nüfusta çok cüzi bir azalma olsa de orta vadede İstanbulun avrupa yakası dahil trakyanin toplam nüfusu daha da artar.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Tarihi İstanbul bölgesinde yapılan modern gecekonduların hepsi depremde en büyük risk. Hem oraları boşaltmış olacaksın, hem yıkarak şehrin imajını düzelteceksin, depremdeki can kaybını da düşürmüş olacaksın. Bunda anlamayacak ne var?

Öyle veya böyle bi nüfus oluşmuş, bunları nereye taşımayı düşünüyorsun? "Hadi yürüyün İstanbul'u terkedin" diyerek sorunu çözmeyi düşünmüyorsun heralde? Cumhuriyet dönemindeki bu plansızlık şehrin içine çoktan etmiş. 30-40 yıl öncesindeki hal bu şehre ihanet değil miydi? İstanbul'a ihanet, tarihi ve asıl İstanbul'a yapılandır. Ben bu dokuyu bozan beton yığınları yıkılacak diyorum. Oradaki nüfus bi yere taşınmak zorunda. Kanal İstanbul bölgesinde oluşturulacak yaşam alanı bunu sağlayacak. Benim derdim öncelikle binlerce yıllık tarihi bölgenin kurtarılması.

• Navi kullanıcısına yanıt

Siz tarihi İstanbul dışındaki yerleri de İstanbul sayıyorsunuz, ben saymıyorum. İstanbul'un diğer bölgelerinden birkaç tane yeni il çıkar. Boğaz çevresini düzenledikten sonra oralarda kalan nüfus daha az sorun olacaktır. Önce boğaz çevresinin, tarihi bölgenin kurtarılması lazım.

• Bu konu kapanmıştır, birilerinin gazıyla arazi alıp elinizde patlamadıysa, konuyu 5 yıl sonra hortlatmanın anlamı yok...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.