Şimdi Ara

istanbul da konut fırsatları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
98
Favori
47.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tatum

Avrupa yakasında fırsat denilebilecek proje var mı acaba? Ev sahıbının kafasına göre kiraya zam yapmasından bıktım...

Ev sahibi istediği gibi artış yapamaz. Kira artışı Tüik in verdiği y-ufe oranını geçemez. 5 yıl sonra rayiç değer gözönünde bulundurularak benzer dairelerdeki güncel yeni kira bedelinde sizinle anlaşır. Anlaşmaya siz yanasmazsaniz mahkeme yoluyla sonuca ulaşır. He, ben ev sahibiyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız sonuna kadar haklisiniz. Bir artı bir olsun kendi evimiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 28 Ocak 2016; 17:17:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: banzar

quote:

Orijinalden alıntı: tatum

Avrupa yakasında fırsat denilebilecek proje var mı acaba? Ev sahıbının kafasına göre kiraya zam yapmasından bıktım...

Ev sahibi istediği gibi artış yapamaz. Kira artışı Tüik in verdiği y-ufe oranını geçemez. 5 yıl sonra rayiç değer gözönünde bulundurularak benzer dairelerdeki güncel yeni kira bedelinde sizinle anlaşır. Anlaşmaya siz yanasmazsaniz mahkeme yoluyla sonuca ulaşır. He, ben ev sahibiyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız sonuna kadar haklisiniz. Bir artı bir olsun kendi evimiz olsun.

Haklısınız,çevreme göre kiram çok değil ama yine de zoruma gitmeye başladı.. Hayırlısı bakalım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese selamlar, önceden buraya aradığım ev özelliklerini yazmıştım ama hala arayışa devam edip istediğimiz şartlarda bulamadığımız için 2+1, 450bin liraya kadar 2017 yazı veya 2018 başında bile teslim edilebilir en azından 100-110 m2, istanbul avrupa tarfında tercihen kağıthane bölgesi ve etrafında ev/inşaat arıyorum. Yardımcı olabilecekler ,tavsiye edeceğiniz lokasyon varsa burdan yazarsa sevinirim. Herkese İyi Forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsozen

herkese selamlar, önceden buraya aradığım ev özelliklerini yazmıştım ama hala arayışa devam edip istediğimiz şartlarda bulamadığımız için 2+1, 450bin liraya kadar 2017 yazı veya 2018 başında bile teslim edilebilir en azından 100-110 m2, istanbul avrupa tarfında tercihen kağıthane bölgesi ve etrafında ev/inşaat arıyorum. Yardımcı olabilecekler ,tavsiye edeceğiniz lokasyon varsa burdan yazarsa sevinirim. Herkese İyi Forumlar.

Bahsettiginiz fiyatlara sifir olmasa da, 5-10 senelik binalarda, dublex daire bulabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. 3 yaşında ikiz kızlarım olduğu için site de oturmak gibi bi hayalim var ama bu fiyatlara oturabilecekmiyiz bilemiyorum. Yoksa şehirin biraz dışına çıkınca veya apartman dairesi bakınca bu fiyatlara 3+1 bulabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsozen

Hocam öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. 3 yaşında ikiz kızlarım olduğu için site de oturmak gibi bi hayalim var ama bu fiyatlara oturabilecekmiyiz bilemiyorum. Yoksa şehirin biraz dışına çıkınca veya apartman dairesi bakınca bu fiyatlara 3+1 bulabiliyorsunuz.

Öncelikle Allah bağışlasın.

Site icinde bu fiyatlara zor ama sehir icinde adliye cevresinde veya dere yakınlarında mustakil binalarda dediginiz fiyatlara dubleks daireler bulabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba merak ettigim sey bitmemis eve ya da projelere girip beklenebilir mi?hala bir risk mi ev ya da projee bitmezse verilen pesinat yanar mi?yoksa tuketiciyi koruyan bir yasa cikti mi?tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: caution

Merhaba merak ettigim sey bitmemis eve ya da projelere girip beklenebilir mi?hala bir risk mi ev ya da projee bitmezse verilen pesinat yanar mi?yoksa tuketiciyi koruyan bir yasa cikti mi?tesekkurler.

kredi oranlari yuzunden emlak satisinin durdugu su gunlerde kesinlikle bitmemis ev almayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Anladım.Peki Tuzla ? Aydınlı mahallesi ? Ya da başka yer ?

Hocam meraba daha önce trendist HK bilgi almıştım sizden hatırlarsanız,size tavsiyem tuzla pendik civarı dusunuyosaniz Güzelyalı mutlaka bakın pişman etmez 2 metro avmler terminal projesi yat limanı projesi havaray projesi Güzelyalı odaklı olacak

• www.hurriyet.com.tr
    TOKİ dar gelirli vatandaşı unuttu
    http://www.hurriyet.com.tr/toki-dar-gelirli-vatandasi-unuttu-40057989

Güzel bir özet olmuş, biz aramaya devam edelim...

• Beyler bisey sorucam. Diyelim elimizde 200 bin lira para var. 500 bin liralık ev alicaz. 2 ayrı koldan 150 ser bin liralık kredi çektik 10 yillik. 2 yıl icinde elimize 200 bin lira gecti. Ve biz bu kredileri yapılandırdık. Kalan parayı da ödemeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar yazdıklarım 1. Seçenekti. 2. Seçenek ise 2 yıl kirada 50 bin lira boşa para verdikten sonra 400 bin lirayı tamamlayıp, 100 bin kredi çekerek ev almak. Hangisi mantıklı? ( tabi bu iki yıl icinde ev fiyatlarının artıp artmama konusu da var.)

• quote:

Orijinalden alıntı: mimarbaz

Beyler bisey sorucam. Diyelim elimizde 200 bin lira para var. 500 bin liralık ev alicaz. 2 ayrı koldan 150 ser bin liralık kredi çektik 10 yillik. 2 yıl icinde elimize 200 bin lira gecti. Ve biz bu kredileri yapılandırdık. Kalan parayı da ödemeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar yazdıklarım 1. Seçenekti. 2. Seçenek ise 2 yıl kirada 50 bin lira boşa para verdikten sonra 400 bin lirayı tamamlayıp, 100 bin kredi çekerek ev almak. Hangisi mantıklı? ( tabi bu iki yıl icinde ev fiyatlarının artıp artmama konusu da var.)

Anladigim kadariyla aylik kiraniz iki binliranin ustunde, eger faiz odemesi enflasyonuda hesaba katarak ilk iki yil icin ortalama olarak kiranizi gecmiyorsa, cekin krediyi alin evinizi.

• Millet biraz kira ödese,satılık evlere hemen saldırmasa belki emlak balonu patlar hem ev fiyatı düşer hem de kira bedeli

• KONUYA KATKIM OLSUN......Bu topikte başka yerlerde yazdım..AVRUPA yakasında sınırlı bütçe ile ev almak isteyenler Bahçeşehir Mobilyacılar Sitesi nin tam arkasında Sanayi mahallesi var..Yeni adı Fatih Mahallesi.....Oradan ev alın..Yeni daireler büyüklüğüne , konumuna göre 150 - 250 Bin lira arasında satılıyor...Eski iki katlı evler yıkılıp apt yapılıyor..Epeyce müteahhit var...Dediğim yer 15 yıl önce gece kondu mahallesi gibi perişandı...Tam karşısında Dumankaya vadi, Fi Yapı yakınında Akkoza , Babacan Yapı dev inşaatlar yapınca burası ilgi görmeye başladı...Şu an alıp kiraya verip 5 yıl sonra iki katına satın.... Pozisyonu var....Ucuzluğu neden ? Sokakları dar,yapılan binalarda otopark yok. Çevrede yeşil, park yok..Dar sokaklarda karşı karşıya yeni modern beton binalar doluyor....Evim yok , çok param yok diyene yeni ev fırsatı.....istanbulda 150 - 250 bine yeni inşaatta 90 - 125 M2 arası daire bulmak zor...Yerine semtine göre 100 m2 evler 300 - 550 arası gidiyor...Buraya çok gelip yatırım amaçlı daire alanlar var...Fiyatlar yükselmeye başladı...3 yıl önce 95 - 125 bin arası 100 m2 yeni daireler vardı..Geçen yıl 125 - 150 bine satışlar başladı...Bu yıl 150 - 250 arası...Gezip bakıp beğenip satın alıp kiradan kurtulun...Yok oturmam diyen alıp 5 yıl kiraya verip satın...Pirim yapmış uçmuş yerlere para yatırmayın uyuyan kimsenin bilmediği ilgi göstermediği yerlere bakın..Size tavsiye ettiğim bu mahalle işte böyle..Çok bilen yok...Buranın eski hali ise eski püskü 2 -3 katlı gece kondudan bir basamak üstün uyduruk beton evlerdi...Yeni güzel apartmanlar dikiliyor...satılıyor....Daha çok parası olan için 3 yılda YÜZDE YÜZ pirim yapan yerler var....BOĞAZKÖY BAHÇEŞEHİR.. 3 yıl önce 125 bine satılan 100 m2 daireler bu gün 250 Bin...Bu kazanç hiç bir yerde yok...Lakin bu fiyatla bu gün 3 yılda iki katı olmaz..Geçen yıllarda buralar güzel pirim yaptı....Malum Sitede Boğazköyde sahibinden satılık Net M2 si 2000 Liraya giriş ve çatı katı veya bodrum olmayan daire bulursanız uygun fiyattır..Kaçırmayın...Yani 95 M2 x 2000 = 190 bin Lira.......Saygılarımla...DİKKAT......En büyük aldatmaca m2 olarak yapılıyor.....125 m2 dedikleri ev çelik metreyi alıp tek tek alanı ölçün 90 M2 geliyor....Alıcı m2 si 3000 Liradan ev alıyorum sanıyor...125 x 3000 = 375 bine razı oluyor...Gerçek m 2 fiyatı ise 375 / 90 = 4 ,16 bin lira...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Nisan 2016; 20:50:59 >

• Güzel bilgiler teşekkürler

• 8 yıllık kimsenin oturmadigi alt üst ve yanları daire ile çevrili ev alınır mı?
    Kat irtifaki tapusu var diyorlar ancak mülkiyet tapusu nedir bilmiyorum. Faturalar çıkıyormuş 2009 öncesi olduğu için iskan gerekmiyormus dendi. Sıfır evler 200bin ve bu kadar büyük değil. Sizce alınır mı. Daire 185bin

• İnsan bir çok şey öğrendiği zaman ömür bitmiş oluyor..Ben 1980 de İstanbul a geldiğim zaman Avcılar Parseller de GRUNDIG televizyon Fabrikası vardı... Şiimdiki BMW servisin olduğu yerler.... İstanbul orada bitiyordu...Devamı yeşil çayır çimen, tarlalar...Bir kaç tane tahta kömürlük gibi uyduruk barakalar vardı. Bulgaristan otobüsleri buradan kalkıyordu....Esenyurt falan yok..Çayır çimen....Dolgun maaşla çalışıyordum..Güzel işim vardı...Aksarayda İrandan gelen çok güzel çiçekler vardı.....Beyoğlu, Çiçek pasajı haftalık uğrak yerimdi...20 günde maaş biterdi..O ZAMAN hiç borç harç yapmadan 3 AYLIK MAAŞIMLA ORADA BİR TARLA ALIRDIM..... Bana hiç kimse bir şey demedi..Oğlum şurada bir tarla al ilerde iyi olur....Diyen olmadı.....Yedik içtik , çok muhteşem yaşadık çok şükür...Orada iki , üç dönüm tarla almış olsaydım sonraki yıllarda müteahhitlere verip 10 - 20 daire sahibi belki bir kaç apartman sahibi olurdum..Bu günlerde araba ile her M2 si apartman dolu parsellerden geçerken hep kendime sövüyorum...YİYİP İÇMENİN GEZİP TOZMANIN SONU YOK...Para akıyorken az çok kıyı köşeye yatırım yapmak lazım....Bu gün Zor işlerde çalışıp zor para kazanan genç arkadaşlarıma belki faydam olur diye gördüğüm kazanç fırsatlarını , cazip yatırım yerlerini aktarıyorum...Ne emlakçıyım, ne müteahhidim..Şu an için ne satacak ne kiralayacak bir yerim yok....YAŞIYORSAN ÇEVRENE FAYDALI OLACAKSIN..MANTAR GİBİ YAŞAYIP GİTMEYECEKSİN...İnsana para veremezsen para kazandırmayı ,helal kazanç yolunu göster....Belki Allah razı olsun der....Belki söver.....Ne çıkarsa bahtına.....Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Mayıs 2016; 10:18:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

KONUYA KATKIM OLSUN......Bu topikte başka yerlerde yazdım..AVRUPA yakasında sınırlı bütçe ile ev almak isteyenler Bahçeşehir Mobilyacılar Sitesi nin tam arkasında Sanayi mahallesi var....Oradan ev alın..Yeni daireler büyüklüğüne , konumuna göre 150 - 250 Bin lira arasında satılıyor...Eski iki katlı evler yıkılıp apt yapılıyor..Epeyce müteahhit var...Dediğim yer 15 yıl önce gece kondu mahallesi gibi perişandı...Tam karşısında Dumankaya vadi, Fi Yapı yakınında Akkoza , Babacan Yapı dev inşaatlar yapınca burası ilgi görmeye başladı...Şu an alıp kiraya verip 5 yıl sonra iki katına satın.... Pozisyonu var....Ucuzluğu neden ? Sokakları dar,yapılan binalarda otopark yok. Çevrede yeşil, park yok..Dar sokaklarda karşı karşıya yeni modern beton binalar doluyor....Evim yok , çok param yok diyene yeni ev fırsatı.....istanbulda 150 - 250 bine yeni inşaatta daire bulmak zor...Yerine semtine göre 100 m2 evler 300 - 550 arası gidiyor...Buraya çok gelip yatırım amaçlı daire alanlar var...Fiyatlar yükselmeye başladı...3 yıl önce 95 - 125 bin arası 100 m2 yeni daireler vardı..Geçen yıl 125 - 150 bine satışlar başladı...Bu yıl 150 - 250 arası...Gezip bakıp beğenip satın alıp kiradan kurtulun...Yok oturmam diyen alıp 5 yıl kiraya verip satın...Pirim yapmış uçmuş yerlere para yatırmayın uyuyan kimsenin bilmediği ilgi göstermediği yerlere bakın..Size tavsiye ettiğim bu mahalle işte böyle..Çok bilen yok...Buranın eski hali ise eski püskü 2 -3 katlı gece kondudan bir basamak üstün uyduruk beton evlerdi...Yeni güzel apartmanlar dikiliyor...satılıyor....Daha çok parası olan için 3 yılda YÜZDE YÜZ pirim yapan yerler var....BOĞAZKÖY BAHÇEŞEHİR.. 3 yıl önce 125 bine satılan 100 m2 daireler bu gün 250 Bin...Bu kazanç hiç bir yerde yok...Lakin bu fiyatla bu gün 3 yılda iki katı olmaz..Geçen yıllarda buralar güzel pirim yaptı....Malum Sitede Boğazköyde sahibinden satılık Net M2 si 2000 Liraya giriş ve çatı katı veya bodrum olmayan daire bulursanız uygun fiyattır..Kaçırmayın...Yani 95 x 2000 = 190 bin Lira.......Saygılarımla...

şu an favori yerim ardıçlı benimde.
    akkozanın ora tarafta xx sitesi yıllardan beri suyunu tankerden temin ediyor.
    daha suyu bile bağlanmamış hesap et.

tam karşısında sitelerin sıvası dökülmüş işçilik rezalet.

ayıca orada sıcak su kaynagı oldugu söyleniyor bilmiyorum dogru mudur hatta elektrik santrali var.

acıkçası oraya 300 bin verecegime daha merkezi yerlere vermeyi tercih ederim
    ulaşım başlı başına handikap..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-005109EE3 -- 1 Mart 2016; 22:58:49 >

• bir tanidigim is adami marmara ereglisinde 3 ay once 60 bin tl den 3 tane daire aldi..dun 1 tanesini 90 bine satti..su an en dusuk 90 bin teklif ediyolarmis..adam o kadar da demisti bana da aliyim diye.
  • Ev almaya param yok....50 - 60 bin para biriktirdim diyenler 3 arkadaş birleşip eski küçük ev alıp satın...Merkezi yerlerde 50 - 60 yıllık eski küçük 45 - 70 m2 bir çok satılık daireler var....125 - 150 ye alıp 25- 30 bin bin harcayıp ( Banyo, mutfak, elektrik, su tesisatı yenilenecek...Tabana laminat, pencerelere pimapen, kapılar yenilenecek, badana, boya v.s. ) Güzel bakımlı temiz bir daire olacak. 6 ayda yenileyip tamir edip satılacak.... Kiraya verilirse ..Masraflarını kendi öder.. Evi 3 yıl kiraya verip 3 yıl doldumu satın...Hepsi bu....Helal temiz ( VE RİSKSİZ....HİÇ BİR RİSKİ YOK..) ..kazanç yolu...... Temiz yeni daire fiyatına 60 yıllık eski daireyi satın almayacaksınız..MÜSTAKİL TAPUSU OLMAYAN 5- 10 HİSSELİ DAİREYİ ALMAYACAKSINIZ...Çevredeki 3 - 5 emlakçıdan fiyat sorulur....Tek riski bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Mart 2016; 14:39:34 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.