Şimdi Ara

İstanbul da suya 1 aralıktan itibaren %20 zam (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
6.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Ne boş bi mesaj ya. 2000 lira asgari ücretin iş verene yükü 3000 lira. Bilmiyosan konuşma. 100x3000=300.000. Bilgin yok ki. Bilginiz olmadan konuşuyorsunuz.
    boş yapma kardeş asgari ücret ödenen bir işcinin net gideri işveren için 3470 liradır yani bu arkadaşın kasasından 347 bin lira çıkıyor kendiside böyle yazmış ama işin en garip tarafı arkadaş çalışanlarına net 3 bin lira ödediği halde kasasından 350 k çıkıyormuş sanırım vergi kaçırıyor yada yalan söylüyor artık sen hangisini seçersen yada aile şirketinin en altında ki birey olarak ödenenden girenden çıkandan haberi yok habire sallıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: k1mbu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ooooo en sevdiğim küfürlü kısma geçmiş ergen işveren Kısa dönem askerliği Özel harekat gibi göstermenden belliydi seviyen :D
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hakaret ettiğini kabul etmen iyiymiş en azından yol al ne la ? mürekkep yalamış birine yakıştı mı ? yalamış deyince sizin gibi işveren akp dostları yanlış anlıyor ben deyimi yerinde kullanmak için yazdım yanlış anlama emi ?
  • bizim halk tüm zamları hakediyor fişekleyin bakalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah,din,kitap derler. Hesapta alınları secdeden kalkmaz,kul hakkı yemezler. Elektriğe gelen zammı,doğalgaza gelen zammı, markete gittiğinde ürünlere gelen zammı konuşmazlar. Yatacak yeriniz yok. Şu işlerinize güzelim dinimizi alet etmeyin. Ne Chp’liyim ne Akp’li. Artık bizi bir salın. Hesap sorun. Oyumu İmamoğlu’na verdim, yaptığı yanlış işler olursa 5 sene sonra başka bir adaya oyumu veririm. Takım tutar gibi parti tutmam. Umut denilen birşey kalmadı. İktidarı göründüğü gibi,muhalefet desen ATA’mızın partisini terör sevicileri ile doldurdular çok şükür, diğerleri çark nereye dönerse oraya.. Umudum yok malesef... Yeter be arkadaş

İstanbul da suya 1 aralıktan itibaren %20 zam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaysilver -- 12 Kasım 2019; 17:21:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• k1mbu kullanıcısına yanıt
    He mtv ye de %22.5 zammı nenem yaptı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reyizlerinin bizzat takip ettiği 1.6 milyar tl lik ihale rantını iptal ettiği için kudurmuş süslümanlar,nerden saldıracaklarını şaşırıp böyle saçmalıyorlar.Elektriğe %50 zam gelirse suya da %20 gelmesi normaldir sn. yönetici patron .Senin üretim tesisin varsa önce elektrik ve akaryakıt zamlarını sorgulaman lazımken,sana direk gider kalemi bunlarken işçilerinin tuvalette harcadığı su mu gözüne battı Çözüm basit işçilere tuvalet yasağı getir, de diğer gelen zamları napacaksın
    Senden ne patron ne fakülte muzunu olur, olsan olsan asgari ücretli aktrolsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 12 Kasım 2019; 20:51:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tip konulari açanların para aldığını düşünüyorum artık,zira bir partiye veya kişiye direk nefret kusan konuları günümüz Türkiyesinde açmak akıl mantikla açıklanacak durum değil.Genelde bunlarda da atılan başlıklar aynı,x kişisi zam üstüne zam yaptı,x şurada bunu yaptı.
    Arkadaşım karakterli olun,bir partiyi,kişiyi destekleyebilirsiniz eyvallahta bu tip konular saçma.
    Burada imamogluna giydiriyorsan aynı tepkileri elektrik,doğalgaz gibi şeylerde de göstereceksin.Yanar döner olmayın.Bu partileri kendiniz yonetiyormus gibi savunmayın artık.
    Zamma gelirsek,hükümetin her alanda yaptığı zamlara bakarsak %20lik zam bence az olmuş,daha fazla bekliyordum.

• Ömründe 1 lira indirim görmemiş İstanbul'lu için suya %40 indirim yapıldı.
    Öğrenci akbilleri ucuzlatıldı.
    Demekki yapılabiliyor maliyet kurtarılyordu.
    Bundan öncekiler neden yapmadı bir seferde bunu sorgulayın.
    %20 zam yapıldı çünkü gerçek enflasyon %25 lerin üzerinde.Sonuçta bende bir vatandaş olarak vergilerden zamlardan bıktım ama %40 indirimi görmeyip sadece suya yapılan zamma tepki gösterip diğer yandan elektrik,doğalgaz,mtv,akaryakıt,içki,sigara vs. bilimum harç ve vergilere yapılan zamlara tepki göstermeyen nankörlere selam olsun iki yüzlülükte üstünüze yok.
    Oradan çıkan çokamelli damatta enf. %8 deyip aklımızla dalga geçiyor sene başında maaşlara yapacakları kuş kadar zammın zeminini hazırlıyorlar.Bir tepki gösterecekseniz önce bunlara gösterin...
  • quote:

Bu ülkede 300.000 TL si olmayanlar varken sen buna ucuz mu diyorsun?

Alıntıları Göster
    arkadaş sen ne cahil bi adamsın. git biraz gazete oku, kitap oku geliştir kendini.
  • genelkurmay89 kullanıcısına yanıt
    evet yapılan zamlara tepki göstermeyen nankörler,

mesela istanbul'da seçimden sonra gelen zamları saymakla başlayalım, minibüslere zam geldi, okul ve personel servislere zam geldi, taksilere zam geldi, taksi dolmuşlara zam geldi, arabalı vapurlara zam geldi, isbike zam geldi, isparka zam geldi, halk ekmeğe zam geldi, hamidiye suya zam geldi, ses çıkarıyorsak hepsine ses çıkarmalıyız, sen bile anlatırken ekremi savunma modundasın ama karşı tarafa demediğini bırakmıyorsun. öğrenci akbilleri ucuzlatılmışmış, suya indirim yapılmışmış. sanki bunu yönettiği ibb de yapıyor adam seçilmek için herkese istediğini verdi bu kadar açık ve net. siz bunu göremiyorsanız bence kendinizi sorgulayın.

Bakın İsmail Küçükkaya ne dedi zamdan sonra, "Bize söz vermiştiniz, indirim yapacağız diye. Daha 1 yıl olmadan o indirim ardından yüzde 20 zam yapıyorsunuz" adam açık ve net, kılıf uydurmuyor sizler gibi.

taksiciler derneği başkanı geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaptı bir bakın ama ben özetleyeyim, aynen şöyle dedi "biz ekrem başkanımızdan her sene temmuz ayında zam sözü aldık, bundan önceki yönetim (akp) 2 yıldır zam yapmıyordu. hatta bu zam bize yeterli olmadı ilave zam isteyeceğiz" dedi. ben 30tl verdiğim bir yere seçimden sonra 40tl veriyorum, taksiye oturup kalkmanız 5tl. suya gelince, evet nankörler indirim oldu, peki siz nankörlere ne demeli, istanbula nereden nasıl su getirildi, ne kadar para harcandı, hangi dağlar aşıldı, kim vesile oldu bundan haberiniz varmı mesela?

eleştirirken herkes eleştirilmeli, aman benim zihniyetim yapınca kılıf uydur, karşı taraf yapınca saldır sustur, bu zihniyeti bırakın arkadaşlar, her kesime söylüyorum, kim ne hizmet yapıyorsa bu milletin yararına alkışlamayı, tebrik etmeyi öğrenin. ben 83 doğumluyum, istanbul bir bok çukuru gibi olduğu zamanları bilirim, o yüzden emeği geçenlere laf ettirmem, edenlerede her türlü cevabı veririm.

• İmamoğlu beklediğimden de hızlı çıktı.

Bu zamlarla oyları iyice artar diye düşünüyorum. Mazoşist halkımız kendisine kazık sokanları sever iyi davrananları değil. İmamoğlu bunu farketmiş sonunda

Bakın Mansur Yavaş belediyecilik yapıyor, ama reytingi yok. Ama İmamoğlu reytingde zirvede reyting cumhurbaşkanı yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmış derneklerin vakıfların açtığı delik başka türlü kapanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

evet yapılan zamlara tepki göstermeyen nankörler,

mesela istanbul'da seçimden sonra gelen zamları saymakla başlayalım, minibüslere zam geldi, okul ve personel servislere zam geldi, taksilere zam geldi, taksi dolmuşlara zam geldi, arabalı vapurlara zam geldi, isbike zam geldi, isparka zam geldi, halk ekmeğe zam geldi, hamidiye suya zam geldi, ses çıkarıyorsak hepsine ses çıkarmalıyız, sen bile anlatırken ekremi savunma modundasın ama karşı tarafa demediğini bırakmıyorsun. öğrenci akbilleri ucuzlatılmışmış, suya indirim yapılmışmış. sanki bunu yönettiği ibb de yapıyor adam seçilmek için herkese istediğini verdi bu kadar açık ve net. siz bunu göremiyorsanız bence kendinizi sorgulayın.

Bakın İsmail Küçükkaya ne dedi zamdan sonra, "Bize söz vermiştiniz, indirim yapacağız diye. Daha 1 yıl olmadan o indirim ardından yüzde 20 zam yapıyorsunuz" adam açık ve net, kılıf uydurmuyor sizler gibi.

taksiciler derneği başkanı geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaptı bir bakın ama ben özetleyeyim, aynen şöyle dedi "biz ekrem başkanımızdan her sene temmuz ayında zam sözü aldık, bundan önceki yönetim (akp) 2 yıldır zam yapmıyordu. hatta bu zam bize yeterli olmadı ilave zam isteyeceğiz" dedi. ben 30tl verdiğim bir yere seçimden sonra 40tl veriyorum, taksiye oturup kalkmanız 5tl. suya gelince, evet nankörler indirim oldu, peki siz nankörlere ne demeli, istanbula nereden nasıl su getirildi, ne kadar para harcandı, hangi dağlar aşıldı, kim vesile oldu bundan haberiniz varmı mesela?

eleştirirken herkes eleştirilmeli, aman benim zihniyetim yapınca kılıf uydur, karşı taraf yapınca saldır sustur, bu zihniyeti bırakın arkadaşlar, her kesime söylüyorum, kim ne hizmet yapıyorsa bu milletin yararına alkışlamayı, tebrik etmeyi öğrenin. ben 83 doğumluyum, istanbul bir bok çukuru gibi olduğu zamanları bilirim, o yüzden emeği geçenlere laf ettirmem, edenlerede her türlü cevabı veririm.
    İstanbul 20 sene öncede bok çukuruydu hala da bok çukuru.
    İlla bok kokusu olmasına da gerek yok.Gerek zihniyet gerek suriyeli gurüh bok çukuruna dönmesine büyük vesile zaten.

Söylediğin zamların alayı akaryakıt zammıyla ilişkili akaryakıt aç bak bakalım 2 sene önce ne kadar dı şu an ne kadar.Şu an tepede kim olsa mecburen zam yapıcak.Ama akaryakıttan alınan vergiyi kim istese indirir tepedeki şahsiyet indirir buna mukabilde km ücretlerinde indirime gidilir zaten.

Savunduğun zihniyet seçimlerin iptali sonrası arada geçen 5 ay içerisinde kaç yandaşı işe almış bunlara ne kadar maaş bağlamış biliyormusun.
    Aynısı Ankara içinde geçerli Mansur Yavaş açıklamadı mı çayçıya bile verilen 10 bin tl'Lik maaşı hatırlarsın belki.

Ekmek zammı normal ekmeğe yapılmadı poşetli ürünlere yapıldı hemen algı yapma.Önceki zihniyetinde bıraktığı borç yükünüde görmezden gelme.

Araç kiralamalarını da hatırlarsın belki bilmem ne müdürüne araba karısına kızına oğluna damadına ibb elinden gelse 1 personele 1 araba kiralayacakmış.Birde işe gelmeyip dışarda parti propagandası yapıp ibb'den maaş ortaya çıktı hani hatırlarsın.

Bunların zamla ne alakası var diyeceksin var kardeşim var sen bir çayçıya 10 bin verirsen sen sırf parti propagandası yaptırtmak için birilerine bedavadan maaş bağlarsan önüne gelen yandaşına araç kiralarsan.Elektriğe de benzinede domatesede her şeye zam gelir öncelikle yapılması gereken bu gereksiz asalak kişilerin belediye kadrolarından ihraç edilmesi gereksiz araçların kiralanmaması,gereksiz yandaşa yaptırılan rant ihalelerinin iptal edilmesi.
    Ancak bu tasarruf planları disiplinli şekilde uygulanırsa ileride artan bütçe ile hem istediğimiz indirimler yapılır hem de halk adam gibi hizmet almaya başlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 13 Kasım 2019; 13:54:11 >

• abrahamme kullanıcısına yanıt
    Yüzde 46 indirim yaptı zaten.

Bu zam olsa dahi yüzde 32 indirimli kullanacaksın bunca elektrik zammına rağmen.

• zamlar eskiden %3-5 arası gelirdi son 2-3 yıldır en az %15 geliyor
    tamam millet sesini cıkarmıyor uyuyor da . bu kadarı da fazla bence
  • quote:

Bu ülkede 300.000 TL si olmayanlar varken sen buna ucuz mu diyorsun?

Alıntıları Göster
    300 binlik araba lüks degildir. Gayet ucuz. Size lüks geliyorsa biz ne yapalım. Bizim kapıcı bile 150 binlik Passat'a biniyor kendi evleri var. Şimdi A4 araştırıyorlar. Günümüz Türkiyesi için lüks demek için 700-800 bin civarı olması lazım aracın. Orta halli birisi gayet 500 bine kadar rahatlıkla araç alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 13 Kasım 2019; 20:11:21 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.