İstanbula hiç gitmedım ilk defa gidecegm ama internetden gezıelcek yerlerın harıtadan yerlerine baktım bıraz bilgilenmeye çalıstım ama yetmedı , kendıme bir liste yapmak ıstıyorum bırbırıne yakın yerlerı sıralayarak gezmek istiyorum 5 6 gün gibi bir surem olucak . Atatürk havalimanında indikten sonra ilk olarak nereye gıtmem lazım Fatih - Beyazıtdan başlamak mantıklı olurmu ?
Lord Snow
kullanıcısına yanıt
yokmu İstanbulda yaşayan yol gösterecek bir arkdas
ilk gün için havalimanından metroya bin son durak -aksaray-da in oradan çıkışta tramvay var zaten tramvaya bin. ilk olarak beyazıtta in kapalı çarşının girişi var orda orayı dolaş çok büyük bir yer zaten ondan sonra tekrar tramvaya bin sultanahmette in sultanahmeti ayasoyfayı ordan topkapı sarayını mutlaka dolaş , topkapıdan çık istanbul arkeoloji müzesi var topkapının bitişiğinde orayı da mutlaka gör sonra gülhane parkından geçerek sirkeci tramvay istasyonuna gel ordan tramvay yolunu takip ederek eminönüne gel orada arkanda tarihi yeni cAmi olacak oraya uğradıktan sonra bitişiğindeki mısır çarşısına gir baharat kokuları eşliğinde dolaş kısa bir yer zaten ordan geri dönüp eğer enerjin kalırsa galata köprüsünden karaköye ordan galata kulesine yürü galata kulesine çık (6 tl) ordan istiklal caddesine gir 2 kmlik bir mükemmel cadde sonunda da gezi parkında otur dinlen ve 1.gününü böyle bitir zaten orada metro var onla kalacağın yere gidersin. istamnbulun gezilecek yerlerini çok iyi bilen biri olarak ilk gün için nacizane tavsiyem budur.
tamda boyle bısey haazılıyordum 1. gun için yeterlı olucaktır bu yerler . Tesekkurler tavsıyen ıcın