Şimdi Ara

İSTANBUL HAKKINDA @@@ÇOK ÖNEMLİ TÜM İSTANBULLULAR BURAYA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar,istanbulun her yerini avucumun içi gibi bilen birisi olarak(doğduğumdan beri buradayım),yani istanbullu sayılırım,şöyle bir baktımda istanbulun yapısı hiç bir şart için uygun değil.Öyle plansız vs. hazırlanmışki,ben eskiden ciddiye almazdım çarpık kentleşme felan,ama bana sonra dank ettiki avrupada aslında o düzenin başka bir sebebi varmış,

Meğer herifler,binaları rüzgarlara göre tasarlayıp ara sokaklara vs. rüzgarın kontrollü girmesini sağlıyor,duvarlara özel maddeler katarak ve çok fazla pürüz madde koymayarak,daha temiz radyo sinyallerinin gitmesini sağlıyorlarmış.Ve bununda sağlığı etkilemesini de engelliyorlar,

Avrupa ve amerikadaki tüm evlerde izolasyon sistemi var.Yani ben apartman dairemde parti versem aşağıdakilerin haberi olmuyor...

Ve aslında daha sağlığı etkileyen pek çok etken varmış...Örneğin elektrrik kabloları 50-100 metre yerin altından geçirilmiş,neden biliyormusunuz elektromanyetik dalga yoldakileri engellemesin diye,ama bizde 5-10 metre aşağıda...

Birde ben yoldaki çukurların sadece arabaların gitmesine engel olduğunu zannederdim,aksine akustik denen olaydada bir takım sorunlar yaşatıyormuş bu.Yani arabaların belkide daha sesli gelmesinin sebebi bu.Oralarda yollar ayna gibi.

Kanalizasyonlarda 70-100 metre toprağın altından çekilirmiş,çünkü bazı kimyasal maddeler zamanla boruyu aşındırarak ufak kanalcıklardan toprağa karışırmış.Buda çok sakat bir durum tabi..

Ve size soruyorum istanbulda bunların hiç birine dikkat edilmedi,geçende istanbulda yeni açılan ağaoğlu my town a gittim,adamlar avrupa standardına göre üretmiş,orada bunları bizzat test etme şansım oldu...

İstanbulda sağlık namına hiç bir şeye dikkat edilmiyor,hadi yollar geniş olmasın,trafik sorunu olsun ama bunlarada dikkat edilmemiş...

Ve bu böyle devam ederse istanbul nüfusu iyice artacak ve kıtlık bile çekeceğiz...

Ve ne korktuğum şeyde şu,bilirsiniz izmitde millet çok ucuza bir sürü kooparatif vs. almaya başlamıştı,denizi doldurup pek çok ev felan yapmışlardı.
    Sonra allah bir şekilde dengeledi(ne kadar can alsada)artık oralara ev yapılmıyor.Ve korktuğum şey istanbul da böyle bir deprem olduğu zaman bedelini çok ağır ödeyeceğiz.2-3 sene önce deprem uzmanları istanbulu şantiyeye çevirmeliyiz,her yeri yeniden yapılandırmalıyız dedi ama ev sahiplerinin umrunda olmadı,zira onların gözünü para bürümüştü...Şimdi ise durum dahada beter.Şehir karadenize doğru genişlemeye başladı,hatta karadeniz tarafına imarı kapattılar.Şehirde yer kalmadı yani...Ve tek çare depremle her yerin dümdüz olmasına kaldı...

Deprem kesinlikle olacak bu bölgede,peki ama korktuğum 20-30 milyon insanın,zamanında 2-3 tane kafasız yüzünden çoğunun yakınının ölmesinin hesabını kim verecek?İstanbulda şu an 22 milyon insan yaşıyor,belki deprem olduğu zaman 30-35 milyon olacak.

Peki kaçımız sağlam ve 7-8 şiddetine kadar dayanan evlerde yaşıyoruz?Bu rakam 2 milyonu geçmez.Tabi sadece sağlam evde oturmakla olmuyor.Ben sağlam evde otursam akrabalarım annem babam oturmuyor,ben gene etkilenecem.

Tek iyi yönü var,belki insanlarımız akıllanıp avrupa ve amerikadaki gib ibir düzen oturtururlar.Çünkü şehir düzeni çok önemlidir.Bakınız roma,osmanlı da bile şehir planlaması çok düzgün iken,2006 yılında türk ulusu olarak çektiğimiz bu rezillik nedir?Avrupayı biz adam etmedikmi,ilim i ilk biz yapmadıkmı?Peki nedir bunun sorumlusu?

LÜTFEN KONU AŞAĞILARA ÇEKİLMESİN,YORUMLARI BEKLİYORUM

BİRDE KORKTUĞUM ŞEY ŞU 29 MART SÖYLENTİLERİ...

• Alla alla kimse yorum yazmamış?
  • Hocam sen istanbulda yasamissinda yurt disina hic cikmis misin. Mis mis hikaye.
  • arkadaşım söylediklerinde haklısın ama bu imkansız kadar zor bir iş çünki istanbul çok eski bir yerleşme , ama amerikada evler lon angeles gibi çölde dümdüz yere kurulmuş ve kurulurken ona göre altyapı yapılmış

aynı şekilde avrupada 2. dünya savaşından sonra her taraf dümdüz olmuş ondan sonra adamlar sil baştan yapmışlar

kısacası istanbulun yolları at arabasına göre yapılmış ve öylece süregelmiş
  • Orjinalden alıntı: YanlızTürk

arkadaşım söylediklerinde haklısın ama bu imkansız kadar zor bir iş çünki istanbul çok eski bir yerleşme , ama amerikada evler lon angeles gibi çölde dümdüz yere kurulmuş ve kurulurken ona göre altyapı yapılmış

aynı şekilde avrupada 2. dünya savaşından sonra her taraf dümdüz olmuş ondan sonra adamlar sil baştan yapmışlar

kısacası istanbulun yolları at arabasına göre yapılmış ve öylece süregelmiş

Ve buda demek oluyorki istanbuldaki insanlar akıllanmadığı için büyük bir depremle dümdüz olacak ve yeniden kurulacak,ki ayrıca istanbulun yolları at arabasına göre yapılmış diyorsun,

Yahu hangi yol dan bahsediyorsun?Esas istanbul yeşilköyün ilerisinden başlar,boğaza kadar gelir,şu andaki 2. boğaz köprüsünün biraz ilerisindede biter...Konstantin(öyle bir şeyler)dedikleride bu aslında.Yani şimdiki kadıköy maltepe vs. dahil deil...

Ve zaten ben dediğim alanlara yerleşim yapılmasını hoş bulmuyorum.İstanbulun bütün tarihi güzellikleri vs. orada.Ama ya sonra?Anadolu yakasında 50 sene öncesine kadar ev yoktu.İstanbulun öbür yakası(asya )bomboştu,ama neden gene plansız bir şekilde yapıldı?50 sene öncede at arabasına göre y apacak değiller herhalde.Yeşilköy,avcılar,ataşehir göztepe vs. gibi pek çok semt türedi ve bunlarda çarpık,tarihsel bir önemleri olmadığı halde...Hiç boşuna istanbul eski yerleşim vs. deme.Ki ayrıca,demişsinki 1945 te dümdüz olmuş.İşte adamlar o yılda düşünmüşler,bizimkiler 1960 larda anadolu yakasındaki olayı düşünememişler.(Avrupa gibi yıkıntılar değil,dümdüz arazi varmış).

Orjinalden alıntı: Markandeya

Hocam sen istanbulda yasamissinda yurt disina hic cikmis misin. Mis mis hikaye.

Çıktım evet,avrupada epey şehir dolaştım,yakındada amerikaya gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUNGU -- 28 Mart 2006; 14:25:03 >

• yanlızturk e oyle bır cıkısmıssın kı
    bır an ıstanbulu onun ınsaa ettıgını dusundum

ee onerın ne
    komple yıkıp yenıden yapalım ıstanbulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSS_02 -- 28 Mart 2006; 15:10:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02

yanlızturk e oyle bır cıkısmıssın kı

ee onerın ne

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02

yanlızturk e oyle bır cıkısmıssın kı

ee onerın ne

Evet bu saatten sonra tek çözüm yolu o kaldı...Ama zaten,yüce allah(C.C)herşeyi bir şekilde dengelediğine göre bunuda dengeleyecek...Depremde istanbulun çoğu yeri dümdüz olacak zaten.
  • ist depremi zaten yaşıyor ..ne ararsan var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.