Şimdi Ara

İstanbul- İzmir Yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cumartesi sabahtan ben ve bir arkadaşım İstanbul'dan çıkıp İzmir'e gidicez. İkimiz de 18 yaşındayız ve ikimizin de ehliyeti var. Araç ; Astra Classic 1,3 CDTI .

Öncelikle bilinçli abilerim için söylüyorum ; ailelerimizin haberi var.

Fakat ilk uzun yol tecrübem olucak yani ailemle birlikte Ankara'ya, Konya'ya gittim fakat yanımda büyükler vardı. Dikkat etmem gereken şeyler, yanıma almam gereken şeyler nelerdir? Yol bilgim fazla yok, tabelalar beni yönlendiricek mi? Bunlar merak ettiklerim ve de aracım kaç litre mazot harcar ortalama bir kullanımla yani ara ara hızlanmalar ile. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• susurlukta tost yemeyi unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

susurlukta tost yemeyi unutma

susurluğa kadar kaybolmamış bir şekilde gidebilirsem tavsiyenizi değerlendiricem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anthis

quote:

susurluğa kadar kaybolmamış bir şekilde gidebilirsem tavsiyenizi değerlendiricem :)

en fazla yanına bir harita al sapakları yola çıkmadan işaretle yada ceptelefonundan navigasyon yap brinden emanet cıhaz al tabelaları okuyacaksın hepsi o kadar yollarda sıkıntı yok kemerini tak hız yapma gaza gelme
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anthis

quote:

en fazla yanına bir harita al sapakları yola çıkmadan işaretle yada ceptelefonundan navigasyon yap brinden emanet cıhaz al tabelaları okuyacaksın hepsi o kadar yollarda sıkıntı yok kemerini tak hız yapma gaza gelme

Değerli önerileriniz için teşekkür ederim. İyi forumlar.

• susurlukta tost yersen yanına meşhur susurluk ayranı mutlaka söyle
  • İstanbulun neresinden çıkacaksın bilemiyorum ama en kolayı hızlı feribot ile İDO sanırım , yalovaya gelmek . araç başına 60 lira olması lazım . ayrıca 1 yolcu için 5 liraydı bilet.

yalovadan istanbul tabelalarını takip et zaten kaybolman imkansız. yolun tamamı bölünmüş yol ve mutlaka radar vardır. 110 km yi geçmemen lazım. susurluk , senin güzergahının tam ortası oluyor bundan dolayı orada mola verebilirsin. ayrıca sabah çok erken saatlerde balıkesir civarında acayip sis olabilir , bunun için dikkat etmelisin.

haricinde aracının lastik havalarını kontrol edersin , farlarını ve stoplarını silin , farlarınız hep yanık kullanın , radar olduğu için zaten 110 u kesinlikle geçmeyin ( tekrar yazıyorum ama kesin yersiniz cezayı ) , ceza yiyeceğinize yemek yersiniz.

haricinde

1-bursaya gelirken yeşil izmir tabelası göreceksin oraya direk dal ve otobanı kullanıp bursa merkeze hiç girmeden diğer ucundan devam et. otoban ücretsiz.
    2-izmire yaklaştığında manisa izmir arasında dağları tırmanacaksın biraz , orada dikkatli ve yavaş git , çok keskin birkaç viraj vardır , yolun rehaveti ile sürekli sabit süratte gitmekten bazen dalabiliyor insan .

son olarak yakıt tüketimi sana bağlı , cdti yakmıyor zaten , muhtemelen klima açık 5,5 litre ile rahat gelirsin . yalovadan tam 400 km dir izmir. 22-25 lt arasında dizel yakarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul Ankara Nakliye
    10 ay önce açıldı
    Ankara-istanbul Eski Yol ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu. Fakat İDO'ya binmeyeceğim. Körfezi dolanmak istiyorum. Az önce markete gittim. Red-Bull'umu, suyumu aldım :) Saat 5 gibi çıkmayı düşünüyorum. İyi midir? Allah'ın izniyle kaç gibi İzmir'de olurum daha doğrusu Çeşme'de. Hayırlı kandiller herkese.
  • Gündüz gitmeni tavsiye ederim. Gece insana uyku çökebiliyor ve yollar daha tehlikeli olabiliyor. Bu yolda çok defa gece gidip geldim. Çok defada uyku sonucu sabaha karşı orta bankete düşmüş araçlarla karşılaştım.

İstanbul' dan Avrupa yakasından köprüyü çıkınca ilerde sağdan Ankara otoyol tabelasına girin ve dümdüz otobana kadar devam edin.Böylece feribota binmeden körfezi dolaşabilirsiniz. Gişelerden girdikten sonra Yalova yol ayrımına kadar devam edin.
    Otoban çıkışından sonra tabelalar sizi Yalova' ya kadar yönlendirecek. Ve sonrasında yine Bursa tabelaları ile Bursa' ya kadar gidebilirsiniz. Bursa' nın içine girmeden otobandan ücretsiz olarak devam ediyorsunuz. Balıkesir - İzmir çıkışından otobanın sonundan çıkacaksınız. İlk durağınız Susurluk olabilir. Tost ve ayran güzel gider

Sonrası ile Balıkesir - Akhisar - Manisa ve İzmir' e ulaşacaksınız. Manisa - İzmir yolu virajlı bir yoldur. Efendi efendi gidin. Radar olan bir yoldur. 35 plakalar sizi gaza getirebilir. İşinize bakın. Manisa yolu bittikten sonra İzmir - Bornova' ya giriş yapıyorsunuz. İzmir' e adım attınız.

Çeşme' ye en kestirme gitmek içinse Bornova' ya girdikten sonra Topçu Tugayı' nın önünden sağdan ilerleyin ve ilk büyük kavşaktan sola Ege Üniversitesi kampüsü önünden Ankara yoluna giriş yapın. 3 - 5 km sonra ışıkların oradan sağa otobana giriş vardır. Aydın yolu tabelasını göreceksiniz. Bu otobandan ilerleyip Çeşme otoban gişelerine kadar gidin. Giriş yaptıktan sonra otoban sonuna kadar gidin ve Çeşme' desiniz.

Belki siz gidip geldiniz ama başkalarının işine yarayabilir.

Toplamda başlangıç noktanıza bağlı olarak bu yol 650 - 700 km sürecektir. İstanbul - İzmir 550 - 600 km. İzmir - Çeşme arası 100 ' kmdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demon -- 13 Ağustos 2011; 4:55:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.