< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 3 Mart 2018; 15:24:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 3 Mart 2018; 15:24:50 > |
Bir de 1+1 70m2 lik evlere 1400 tl kira çekiyorlar + aidatı da var. Talep var ki fiyatlar bu şekilde gerçekten hem o şehrin içinde boğulup hem de tavuk kümesi kadar evde yaşayıp üstüne 1500+ tl para verip yaşıyanlar var. Allah akıl fikir versin ne diyim. Anadoluda 2+1 evler 400 tl den başlıyor.
|
İzmirliyim yakında istanbula döncez diye korkuyom. İpini koparan istanbuldan anadoludan doğudan iş için geliyor.
Hollandadan büyük koskoca konyanın gücünü kullanan yok, ne şehirler var anadoluda ama herkes 3-5 büyüğe odaklanmış |
İstanbul'da yaşayan biri olarak anadoluyu özledim.
Cidden arkadaşlar 1-2 hafta anadoluda kalın o küçük 100 binlik şehirlerde kalın dediğimi anlarsınız. Burada fazla husursuzum.Her gün tuhaf tuhaf haberler görmekten bıktım.Şehrin yaydığı negatife yakın bir enerji var.İnsanlarla tam samimi olmak istiyorsun güvensizlik giriyor araya.Dost arıyorsun nadir bulursan buluyorsun.Bir an önce terk edilmesi gerek. |
Akıl ve vizyon gerektiren ve iyi yaptığımız bir tek konu yok..Ülke hala ağalık sistemi ile yönetiliyor, küçük bir grup ülkenin kalanını kendi malı gibi görüyor, toplumda bunu yadirgamiyor... O grup para kazansin diye sehirler talan edildi, milyonlar sıkıntı çekmiş, yaşam kalitesi düşmüş, yarın bugün enkaz altında kalacakmış.. kimin umurunda.. Bu halimizin kulturel ve sosyolojik açıdan nedenleri var.. Bu döngü ancak Atatürk gibi idealist ve aydın bir lider ile olabilir ama artık sistem böyle insanların tepemize gelmesine izin vermiyor.. Halk kendi gibi insanları destekliyor, o da yönetime gelince bildigini okuyor..Maalesef en net ve kötü örneğini son 15 yilda yasiyoruz.. Bu döngü ancak bir savaş ortamı veya büyük acılar çekildikten sonra kırılabilir, yoksa umut yok.. benim kanaatim bu yönde...
|
Istanbul tarafında yaşanıcak büyük bir deprem tüm ülkeye ciddi zararı dokunucak.
Depremin bu kadar müsait olduğu bir yere bu kadar inşaat anormal. |
Yatırım yapılsa yeşili kalmazdı Karadenizin, bizdeki yatırım anlayışı "yatırıp ..k" olarak algılandığı için o da. Yapmayıversinler. Ben Şile'de yaşıyorum, İstanbul'un belki en yeşil yeri, ama yol çalışmasıydı, inşaatlerdi, bilmem neydi derken buranın da 5 seneye bütün olayı biter, şimdiden vızır vızır kamyonlar gelip gidiyor sürekli.
|
ülke değil, insanlarının mensubu olduğu dinin 600 sene geriden gelerek halefini takip etmesi durumu sadece yaşananlar, orta çağ avrupasıyla birebir aynı gerizekalılıkları yaşıyoruz, bütün islam ülkelerinin istisnasız olarak aynı şekilde b.k çukuru haline gelmiş olması tesadüf değil
![]() ayrıca şu an oluşan borç stoğunun bütün sebebi bu malum parti değil, son 25 yıldır yine bunların yer aldığı refah grubu ile başlayan varoşları ihya ederek iktidar sahibi olma projesi, 90larda elektriği olmayan köye otomatik çamaşır makinesi götüren adamlar yani bahsettiğimiz kesim ![]() bu ülkenin yıllardır altı sistematik olarak oyuluyor, fakat atatürk cumhuriyetinin dinamikleri o kadar güçlü ki hala ayakta kalmayı başarmış durumda, o yüzden çomarlardan umudu kesin ama ülkeden umudu kesmeyin, eninde sonunda silkinir tekrar ayağa kalkar |
Osman Pamukoğlu'nun bir sözü var."Metropoller borçlandırılarak köleleştirilmiş insanlarla doludur" diye.İst'u en doğru şekilde tarif ediyor bu söz.İşçi sınıfı=kredi kartı borçlu köle.
|
İstanbul un özelliği eskiden başkent olması. Taa doğu romadan kalma birşey yani bu. Birde düz olma özelliğini var. Yani doğu Roma zamanında Antalya'da yerleşmiş olsa ve çoğu tarihi binalar Antalyada olsa bugünün İstanbul'u Antalya olurdu.
Ama artık devir değişti başkent Ankara oldu. Bir ayrıcalık olacaksa Ankara'da olmalı. Onun dışında bir Sivas bir Kilis neyse İstanbul da o olmalı. Varsa yoksa İstanbul haberlerde İstanbul eğitimde İstanbul. Yeter yani abartılacak bir şehir değil o kadar |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 1 Mart 2018; 19:36:33 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|