Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya nedir bu istanbul çılgınlığı? Memlekette başka yer mi yok?

İş kariyer ne ararsan istanbulda. İnternetten bir ürün alcam istanbuldan geliyor. Arabanın bir parçasını sipariş verecekler istanbulu arıyorlar. Başka şehir mi kalmadı koskoca yüzölçümüne sahip şu güzelim Türkiye'de? Bütün memleket istanbula toplanmış herşey istanbulda yapılıyor.

Hayır birde bilimsel araştırmalar da gösteriyor ki fay hattındaki enerji birikintisi önümüzdeki zamanlarda (Allah göstermesin) Marmarada deprem yaratacak. Ee o zaman ne olacak?

Birde bunu gebze versiyonu var bütün fabrikalar üretimler gebze de. Yahu güzelim anadolu ne olacak iç anadolunun her yeri düzlük güzel alanları var biraz da anadoluya yatırım yapsak istanbula yatırımı yasaklasak?

Komşumuz yeni evlendi antalyada. Burada iş imkanı yok diye istanbula gittiler iş bulmuşlar diye.

Yahu istanbulda 15 milyon (+15.000.000) kişi yaşıyor. Trafik berbat toplu taşımaya binmek için kol omuz gücüne ihtiyacın var. Her taraf egzos hava kirliği. Yahu tüm herşeyi oraya yapmak zorunda mıyız?

Almanyada bile mesela münih şehrinde altyapı ve evlerin gerektirdiği kapasiteye göre vatandaşlık ikamet kapasitesi var. Eğer ki sınırdaysa o şehirde ne iş ne de yaşama hakkı veriliyor. Çünkü olası trafik ve insan sorunları yaşanmasın diye. Bizde ise iş bulamayan istanbula çünkü yapacak birşey yok ne ararsan istanbulda..

Artık yetmedi mi ya şu globalleşen ülkede biraz da coğrafyamızın gücünü kullansak birazda anadoluya yayılsak. Fabrikaları farklı farklı bölgelere inşa için teşvik versek ülkemize tren ray hattı döşeyip şehirler arası mal ticaretini hızlandırsak böylece insanlar şu istanbulun kirli kalabalık ömür azaltan durumundan da kurtulup biraz nefes alsa ve aynı zamanda diğer şehirlerde yaşayan insanlar da memleketlerinde kariyer fırsatları yakalasalar olmaz mı?

Sizin düşünceniz nedir?

Edit : vurgular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 3 Mart 2018; 15:24:50 >

• İstanbul'da yaşayan biri olarak anadoluyu özledim.

Cidden arkadaşlar 1-2 hafta anadoluda kalın o küçük 100 binlik şehirlerde kalın dediğimi anlarsınız.
    Burada fazla husursuzum.Her gün tuhaf tuhaf haberler görmekten bıktım.Şehrin yaydığı negatife yakın bir enerji var.İnsanlarla tam samimi olmak istiyorsun güvensizlik giriyor araya.Dost arıyorsun nadir bulursan buluyorsun.Bir an önce terk edilmesi gerek.
    Akıl ve vizyon gerektiren ve iyi yaptığımız bir tek konu yok..Ülke hala ağalık sistemi ile yönetiliyor, küçük bir grup ülkenin kalanını kendi malı gibi görüyor, toplumda bunu yadirgamiyor... O grup para kazansin diye sehirler talan edildi, milyonlar sıkıntı çekmiş, yaşam kalitesi düşmüş, yarın bugün enkaz altında kalacakmış.. kimin umurunda.. Bu halimizin kulturel ve sosyolojik açıdan nedenleri var.. Bu döngü ancak Atatürk gibi idealist ve aydın bir lider ile olabilir ama artık sistem böyle insanların tepemize gelmesine izin vermiyor.. Halk kendi gibi insanları destekliyor, o da yönetime gelince bildigini okuyor..Maalesef en net ve kötü örneğini son 15 yilda yasiyoruz.. Bu döngü ancak bir savaş ortamı veya büyük acılar çekildikten sonra kırılabilir, yoksa umut yok.. benim kanaatim bu yönde...
    Yatırım yapılsa yeşili kalmazdı Karadenizin, bizdeki yatırım anlayışı "yatırıp ..k" olarak algılandığı için o da. Yapmayıversinler. Ben Şile'de yaşıyorum, İstanbul'un belki en yeşil yeri, ama yol çalışmasıydı, inşaatlerdi, bilmem neydi derken buranın da 5 seneye bütün olayı biter, şimdiden vızır vızır kamyonlar gelip gidiyor sürekli.
    ülke değil, insanlarının mensubu olduğu dinin 600 sene geriden gelerek halefini takip etmesi durumu sadece yaşananlar, orta çağ avrupasıyla birebir aynı gerizekalılıkları yaşıyoruz, bütün islam ülkelerinin istisnasız olarak aynı şekilde b.k çukuru haline gelmiş olması tesadüf değil

ayrıca şu an oluşan borç stoğunun bütün sebebi bu malum parti değil, son 25 yıldır yine bunların yer aldığı refah grubu ile başlayan varoşları ihya ederek iktidar sahibi olma projesi, 90larda elektriği olmayan köye otomatik çamaşır makinesi götüren adamlar yani bahsettiğimiz kesim dünya üzerinde seçim zamanı tapu verme olayının iyice b.kunu çıkaran, hırsızlıkla işgal edilen hazine arazilerini meşrulaştıran bu güruh bugünlere kadar uzanan inşaat furyasını yaratmış durumda, mensubu oldukları cemaatlerin belli kademelere yayılmasıyla imar ve altyapı konusunda istenen yerlere uzanıp gecekondu zenginleri yaratan, cemaatlerine para kasaları sağlayan adamlar yani

bu ülkenin yıllardır altı sistematik olarak oyuluyor, fakat atatürk cumhuriyetinin dinamikleri o kadar güçlü ki hala ayakta kalmayı başarmış durumda, o yüzden çomarlardan umudu kesin ama ülkeden umudu kesmeyin, eninde sonunda silkinir tekrar ayağa kalkar
    İstanbul un özelliği eskiden başkent olması. Taa doğu romadan kalma birşey yani bu. Birde düz olma özelliğini var. Yani doğu Roma zamanında Antalya'da yerleşmiş olsa ve çoğu tarihi binalar Antalyada olsa bugünün İstanbul'u Antalya olurdu.

Ama artık devir değişti başkent Ankara oldu. Bir ayrıcalık olacaksa Ankara'da olmalı. Onun dışında bir Sivas bir Kilis neyse İstanbul da o olmalı. Varsa yoksa İstanbul haberlerde İstanbul eğitimde İstanbul. Yeter yani abartılacak bir şehir değil o kadar
  • İstanbul'da yaşayan biri olarak anadoluyu özledim.

Cidden arkadaşlar 1-2 hafta anadoluda kalın o küçük 100 binlik şehirlerde kalın dediğimi anlarsınız.
    Burada fazla husursuzum.Her gün tuhaf tuhaf haberler görmekten bıktım.Şehrin yaydığı negatife yakın bir enerji var.İnsanlarla tam samimi olmak istiyorsun güvensizlik giriyor araya.Dost arıyorsun nadir bulursan buluyorsun.Bir an önce terk edilmesi gerek.
  • İzmirliyim yakında istanbula döncez diye korkuyom. İpini koparan istanbuldan anadoludan doğudan iş için geliyor.

Hollandadan büyük koskoca konyanın gücünü kullanan yok, ne şehirler var anadoluda ama herkes 3-5 büyüğe odaklanmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum...

Metrobüsteyim hiç kimsenin yüzünde en ufak umut yok, robot gibi...

Balık istifi gibi dizilmişler...

Modern kölelik var İstanbul’da...

İnsanlar yaşadığının bile farkında değili

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çözüm sağlam bir deprem. Çok büyük kayiplar olacak belki ama duzgun bir sehir insa etme firsati da olacak.

• Artık İstanbul çığırından çıkmıştır.
  • Istanbul tarafında yaşanıcak büyük bir deprem tüm ülkeye ciddi zararı dokunucak.

Depremin bu kadar müsait olduğu bir yere bu kadar inşaat anormal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasıyo kanka bekle

İstanbul'da yaşayan biri olarak anadoluyu özledim.

Hocam mesela ben istanbulda yaşamıyorum konuyu açtım ama istanbulda yaşamayan biri olarak bile artık bu beni rahatsız etmeye başladı. Donanımlı olmak için geliştiriyorum kendimi ama kariyer yapmak istiyorsam istanbul da yaşamak zorundayım. Eğer istemiyorsam işsizim yada herhangi vasıfsız bir işte çalışmak zorundayım. Bu çok saçma birşey. Hayatımda istanbula sadece 2 hafta tatile gittim. 2. haftanın başında antalyama geri döndüm bu kadar saçma sapan bir şehir olamaz. En baba maaşı verseler gene istanbulda yaşamam

• Mezun olur olmaz Ankara veya Eskişehir'e taşınacağım.

Babam da emekli olunca Antalya'ya yerleşmek istiyor.

Gerçekten Antalya'nın değerini bilin.

• haklısın eğitim harici durumlarda artık istanbula taşınılması yasaklanılmalı
  • Bir de 1+1 70m2 lik evlere 1400 tl kira çekiyorlar + aidatı da var. Talep var ki fiyatlar bu şekilde gerçekten hem o şehrin içinde boğulup hem de tavuk kümesi kadar evde yaşayıp üstüne 1500+ tl para verip yaşıyanlar var. Allah akıl fikir versin ne diyim. Anadoluda 2+1 evler 400 tl den başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 1 Mart 2018; 19:36:33 >
  • İstanbul un özelliği eskiden başkent olması. Taa doğu romadan kalma birşey yani bu. Birde düz olma özelliğini var. Yani doğu Roma zamanında Antalya'da yerleşmiş olsa ve çoğu tarihi binalar Antalyada olsa bugünün İstanbul'u Antalya olurdu.

Ama artık devir değişti başkent Ankara oldu. Bir ayrıcalık olacaksa Ankara'da olmalı. Onun dışında bir Sivas bir Kilis neyse İstanbul da o olmalı. Varsa yoksa İstanbul haberlerde İstanbul eğitimde İstanbul. Yeter yani abartılacak bir şehir değil o kadar

• keşke biraz karadenize yatırım yapılsa. o yeşil doğanın içinde yaşamak ve çalışmak mükemmel olurdu.
  • Okulum bitsin defolup gidecem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum +1, İstanbulda yaşayanlar sanıyor ki İstanbul haricinde ülkede yaşayan yok
  • Yabancılara göre Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret zaten.

• Bir iş bulmuştum güzel kariyer yapmalık büyük bir firmada. Neyse bana dediler ki seyehat engelin var mı? dedim yok ama niçin dedim eğer ki yükselirseniz sizi merkez ofisimize istanbula yerleşmenizi isteyebiliriz dediler. Gelde çıldırma. Direk red ettim istanbula gelcem kümes kadar eve dünyanın kirasını vericem üstüne trafik rezilliğini yaşıcam üstüne egsozu oksijen diye çekicem bir de geceleri uyurken deprem olurda binanın altında can mı veririm diye düşüncem gerçekten yazık yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

keşke biraz karadenize yatırım yapılsa. o yeşil doğanın içinde yaşamak ve çalışmak mükemmel olurdu.

Yatırım yapılsa yeşili kalmazdı Karadenizin, bizdeki yatırım anlayışı "yatırıp ..k" olarak algılandığı için o da. Yapmayıversinler. Ben Şile'de yaşıyorum, İstanbul'un belki en yeşil yeri, ama yol çalışmasıydı, inşaatlerdi, bilmem neydi derken buranın da 5 seneye bütün olayı biter, şimdiden vızır vızır kamyonlar gelip gidiyor sürekli.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Aynen geçen hafta geldim şileye. Bayağı taşınan olmuş heryer site yeni evler falan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbul çok kalabalık ama ist olmasa türkiye çöker
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.