Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakan1581

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

quote:

quote:

Tek cozum o kadar insanin olumu, sakat kalmasi, sokakta kalmasi, ac kalmasi..Soylediginiz ne kadar da dogru..

Bu forumun %99’u belki arastirmamistir ama ben acikliyayim.Sen devlet ve belediye olarak vakti zamaninda oraya ev yapamazsin, burasini imara acmam, bu agaci kesmem, bu tarlayi sana vermem deseydin (ki en yakin zamandaki ornek umraniyedir) istanbul bu halde olmazdi

Ama vakti zamaninda devlet olarak koylune destek verip tarima hayvanciliga daha fazla yonlendirme yapsaydin, koylerine okul, saglik ocagi getirseydin oradaki adam da buraya gelmek zorunda kalmazdi

Goc sebepleri ve sonuclarina bakmak gerekiyor.Eger vakti zamaninda boyle bir kalkinma hareketi olsaydi ne suanda etin kilosunu 50TL’ye ne de domates’in kilosunu 5TL’ye alirdik..

Adamlar uzaya gonderdigi roketi yere nasil duzgun indiririz diye tartisirken bizim bitmek bilmeyen bir din ve yerli otomobil sevdamiz var

Cok hizli bir sekilde tuketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz.Suan ki cari acik ve dis borclanma hakkinda bilgisi olan ve bizi aydinlatacak birisi var mi ? Hayir yok

Sahsen kendi fikrimce ulkenin durumunu ronesans oncesi avrupaya cok benzetiyorum.Allahtan bi tek cadi yakmiyoruz

Bu saatten sonra ulkeden maalesef ki hic bir sey olmaz..

hocam bisey olmazsa gitsenize bu ulkeden

Herhangi bir ulkede vatandasligim olsa dururmuyum saniyorsun ?

herhangi bir ülke mi, emin misiniz ?

Cibuti vatandaşlığınız olsa mesela ?

Begenmedigin libya’da hersey bedavaydi, batti batacak dedigimiz yunanistanin ekonomisi bizden iyi, bi cok avrupa ulkesi vatandasi vize alirken senin kadar sikinti cekmiyor.Begenmedigin bir cok ulkede saglik hizmeti ucretsiz (senin gibi kesinti yapmiyorlar), benzin’in litresi su ile ortalama ayni, senin ulkendeki gibi vergilendirme sistemi yok

Bi cok ulkenin farkli sistemi var.Ama hepsi vatandasini dusunen modeller.Hangi ulkede cektigin maastan vergi kesintisi odeyip daha sonra alacagin her hangi bir urunde bir daha vergi oduyorsun ?

Bilmiyorsan anlatayim.Yillik toplamda 20.000TL veya uzerine (20.000TL tam tutar degil 22’de olabilir) denk gelen maas cekimlerinde devlet vergi kesintisi uygular.Yani maasini cekerken vergi odersin.Daha sonra yapacagin alisveriste, gelen faturalarda bir vergi daha odersin.Madem ben vergi odeyecektim o zaman neden benim maasimdan kesinti yaptin diye sormazlar mi adama ?

Ama beni cibuti’ye yonlendirdiginiz icin saolun hocam.Cibuti de bile bu sartlar eminim ki yoktur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: One True King

quote:

Tek cozum o kadar insanin olumu, sakat kalmasi, sokakta kalmasi, ac kalmasi..Soylediginiz ne kadar da dogru..

Bu forumun %99’u belki arastirmamistir ama ben acikliyayim.Sen devlet ve belediye olarak vakti zamaninda oraya ev yapamazsin, burasini imara acmam, bu agaci kesmem, bu tarlayi sana vermem deseydin (ki en yakin zamandaki ornek umraniyedir) istanbul bu halde olmazdi

Ama vakti zamaninda devlet olarak koylune destek verip tarima hayvanciliga daha fazla yonlendirme yapsaydin, koylerine okul, saglik ocagi getirseydin oradaki adam da buraya gelmek zorunda kalmazdi

Goc sebepleri ve sonuclarina bakmak gerekiyor.Eger vakti zamaninda boyle bir kalkinma hareketi olsaydi ne suanda etin kilosunu 50TL’ye ne de domates’in kilosunu 5TL’ye alirdik..

Adamlar uzaya gonderdigi roketi yere nasil duzgun indiririz diye tartisirken bizim bitmek bilmeyen bir din ve yerli otomobil sevdamiz var

Cok hizli bir sekilde tuketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz.Suan ki cari acik ve dis borclanma hakkinda bilgisi olan ve bizi aydinlatacak birisi var mi ? Hayir yok

Sahsen kendi fikrimce ulkenin durumunu ronesans oncesi avrupaya cok benzetiyorum.Allahtan bi tek cadi yakmiyoruz

Öncelikle, büyük bir göç varsa orada devletin imar vermemesi göçü engellemez. Gecekondulaşma başlar. Amaç imar vermemek değil, göçü engellemek olmalı. Bu konuda ikinci yazdığınıza katılıyorum.

Köylere destek olunmalı, imkanları artırılmalı. Ama bu köylüye para desteği ile, hibe yaparak vs.değil sağlık ocağı, okul, eczane tarzı şeylerin yapılmasıyla olur. Köylerdeki evler modernize edilmeli. Avrupa ve Amerika'da bütün köyler gayet güzel. Türkiye'de Ankara'dan 30 km öteye gitseniz en başta ulaşım sorunu başlıyor.

Yerli otomobil konusunda size katılmıyorum, bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorum.

Rönesans öncesi Avrupa'dan çok daha iyi olduğumuzu ,ülkemiz için umut olduğunu düşünüyorum. Bence fazla karamsarsınız. Türkler daha önce çok daha kötü durumlardan çıkmışlardır. Başka toplulukların da benzer başarıları vardır. Bizim birkaç doğru ekonomik hamleyle önümüzün açık hale gelebileceğini düşünüyorum ben.

Gaziosmanpasa, kagithane, kartal’in ust kesimleri (yakacik, ugurmumcu) sultanbeyli, sarigazi, tuzlanin ust kesimleri (orhanli, aydinli) zaten gecekondu bolgesi degilmiydi ? Gultepe, celiktepe, telsizler, nurtepe buralar gecekondu mahallesi degilmiydi ? Vakti zamaninda neden buraya gecekondu kuramazsin denmedi ? Hazine arazisi degilmiydi buralar ?

Yerli otomobil olarak amerikayi yeniden kesfetmeye gerek yok.Adamlar zaten yapmis, yapan bir cok firma da var.Neden yerli otomobil ? Yerli otomobil de bir markanin yillar once tanitimini yaptigi bir model.Yerli ya yersen

Ronesans oncesi avrupaya bakarsak kilise devletten ustun yetkilere sahip olmasa da dini kullanarak yonetime etki ediyordu.Engizisyon mahkemeleri, diri diri cadi yakmalar, insanlari sebepsiz yere dinden cikartmalar, sen dinsizsin demeler..

Bilincli olmayan toplumlar her zaman icin din uzerinden korkutularak yonetilir.Maalesef ki durum bu sekilde..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bisey olmazsa gitsenize bu ulkeden

Herhangi bir ulkede vatandasligim olsa dururmuyum saniyorsun ?

herhangi bir ülke mi, emin misiniz ?

Cibuti vatandaşlığınız olsa mesela ?

Begenmedigin libya’da hersey bedavaydi, batti batacak dedigimiz yunanistanin ekonomisi bizden iyi, bi cok avrupa ulkesi vatandasi vize alirken senin kadar sikinti cekmiyor.Begenmedigin bir cok ulkede saglik hizmeti ucretsiz (senin gibi kesinti yapmiyorlar), benzin’in litresi su ile ortalama ayni, senin ulkendeki gibi vergilendirme sistemi yok

Bi cok ulkenin farkli sistemi var.Ama hepsi vatandasini dusunen modeller.Hangi ulkede cektigin maastan vergi kesintisi odeyip daha sonra alacagin her hangi bir urunde bir daha vergi oduyorsun ?

Bilmiyorsan anlatayim.Yillik toplamda 20.000TL veya uzerine (20.000TL tam tutar degil 22’de olabilir) denk gelen maas cekimlerinde devlet vergi kesintisi uygular.Yani maasini cekerken vergi odersin.Daha sonra yapacagin alisveriste, gelen faturalarda bir vergi daha odersin.Madem ben vergi odeyecektim o zaman neden benim maasimdan kesinti yaptin diye sormazlar mi adama ?

Ama beni cibuti’ye yonlendirdiginiz icin saolun hocam.Cibuti de bile bu sartlar eminim ki yoktur..

rica ederim hocam ne demek, umarım en kısa zamanda ülkemizden gidersiniz, buyrun:

www.cibutikonsoloslugu.com/turkiye-vizesi-ikamet-ve-calisma-izni

• Merak etmeyin İstanbul artık göç veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 5 Mart 2018; 12:21:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Yerli otomobil tam olarak yerli olmasa bile üretimi burada yapılmalı en azından. Milyarlarca lira yurtdışına çıkıyor. Ayrıca yükselen kur ile araba fiyatları çok artıyor. Yani yurtdışı bağımlılığı azaltılmalı. Amaç orta vadede bu olmalı.

Bütün dünyaya araba satan marka oluşturmak çok çok zor. Ancak, hedef bu olmamalı zaten. Ülkedeki arabalar kendi ürettiğimiz arabalar olsa yeterli. Devlet yüksek para teşviği verirse, en azından makam araçlarını yerli otomobilden seçerse, düşük vergi alıp fiyatını cazip kılarsa bu markayı ülke içinde ciddi bir konuma ulaştırabilir.

Ha insanlar büyük markalar yerine neden burada üretilen yeni bir markayı tercih edecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: One True King

Yerli otomobil tam olarak yerli olmasa bile üretimi burada yapılmalı en azından. Milyarlarca lira yurtdışına çıkıyor. Ayrıca yükselen kur ile araba fiyatları çok artıyor. Yani yurtdışı bağımlılığı azaltılmalı. Amaç orta vadede bu olmalı.

Bütün dünyaya araba satan marka oluşturmak çok çok zor. Ancak, hedef bu olmamalı zaten. Ülkedeki arabalar kendi ürettiğimiz arabalar olsa yeterli. Devlet yüksek para teşviği verirse, en azından makam araçlarını yerli otomobilden seçerse, düşük vergi alıp fiyatını cazip kılarsa bu markayı ülke içinde ciddi bir konuma ulaştırabilir.

Ha insanlar büyük markalar yerine neden burada üretilen yeni bir markayı tercih edecek?

Devlet acisindan o yurtdisina cikan paralar onem arz etmiyor.Araclara nasil daha fazla vergi ekleyip nasil daha fazla para kazaniriz gozuyle bakiyorlar

Keske soylediginiz gibi olsaydi..

• DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Madem paranın yurtdışına çıkması önem arz etmiyor, neden yerli araba için çabalanıyor? Yurtdışından gelen arabaya da yerli arabaya da aynı vergi koyulabilir

• Sadece reklam..Yerli dedigin aracin tasarimi bile senin degilken yerli diyebilirmisin ?

• Tek çözüm İstanbula atom bombası atmak o zaman her şey daha güzel olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    O kadar deli takipçisi değilim kardeşim. Ülke stratejik kuruluşlarının ilk satılma tarihlerinden beri biliriz. Bunlar bir kaç yılda bir al kar et sat mantığı ile el değiştirir pek sahibinde kalmaz. Hazır cevaplıktan önce bunu bir öğren. O kadar satılan kurum var ki hangisini takip edeceğiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.