Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: david12

Ben de temmuz ayından sonra İstanbul’a yerleşeceğim.Şu an Almanya’da yaşıyorum.Burası çok sıkıcı.İnsan biraz hareket istiyor.

İstanbul’un nesini beğenmiyorsunuz anlamıyorum.Belki de çok beğeniyorsunuz,bu güzelliği bizimle paylaşmak istemediğinizden gelmeyin diyor olabilirsiniz.

Ayrıca İstanbul’da yaşanabilir iyi semt önerisi alınır.😃😃

Belani ariyorsun sanirim veya csb yazdin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastmandar

Mesela ben kendi yorumumu yapayim merak ediyorsan. Babamın işi istanbul Fatih'de tül perde ihracatı. Ayrıca bu işi Türkiye'de yapabileceği tek şehir demiyorum bak ilçe Fatih ilçesi. Çünkü ihracat yapılacak ülkelerin kargoları burada. Mevki olarak toptan perdeciler burada. Ve biz Fatih ilçesine uzak bir ilçede oturuyoruz ben bile isyan ettim ancak ne fayda? O iş başka bir ilçede bile yok. Anlayabiliyor musun kardeşim ?

Anlıyorum hocam demek istediğimde konu bu. İşlerin nasıl döndüğünü biliyorum yatırımcılar geliyor bizler yer veriyoruz yada teşvik ediyoruz ancak bu istanbul olmamalı herşeyi oraya yüklersek böyle oluyor işte. Örneğin ihracat yapılacak kargoları oraya yığmak yerine anadoluda bir ihracat merkezi kurulabilirdi ve ona göre yatırımcılarda biraz anadoluya fabrikalarını kurup ihracatlarını gerçekleştirirdi haksız mıyım?

• quote:

Ben de temmuz ayından sonra İstanbul’a yerleşeceğim.Şu an Almanya’da yaşıyorum.Burası çok sıkıcı.İnsan biraz hareket istiyor.

İstanbul’un nesini beğenmiyorsunuz anlamıyorum.Belki de çok beğeniyorsunuz,bu güzelliği bizimle paylaşmak istemediğinizden gelmeyin diyor olabilirsiniz.

boğazda sarıyer beşitaş hattı arası herhangi bir yer.beşiştas,ortaköy,arnavutköy,emirgan,bebek,yeniköy,tarabya,kireçburnu ,neresi olursa.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim neden belamı arayayım.Gerçekten ciddiyim.

Bu arada”csb yazmak”ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david12 -- 3 Mart 2018; 14:51:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Anladım.Çok sağol.

Bu arada İstanbul’da araba kullanmak mantıklı mıdır?

Çünkü herkes orda kullanamazsın,trafik felç falan diyorl.Peki bu kullananlar nasıl kullanıyor,niye kullanıyor?

• bu şehir girdap gülüm ...
  • quote:

Anladım.Çok sağol.

Bu arada İstanbul’da araba kullanmak mantıklı mıdır?

Çünkü herkes orda kullanamazsın,trafik felç falan diyorl.Peki bu kullananlar nasıl kullanıyor,niye kullanıyor?

Evet istanbul da araba kullanmak zulüm,bundan kurtulmak için benim gibi rafine bir hayatın ve maddi imkanın olmalı,bu yukarıda saydığım bölgelerde kendine ait bir dünya kurmalısın,bu yukarıda saydığım ilçeler hafta sonları hariç ulaşımın her türlü kolay olduğu,itin serserin istese de giremediği,sokakta görülen suriyelinin anında polis tarafından şutlandığı, sanat,doğa,spor,balıkçılık,ormancılık,avm her türlü ihtiyacını kolayca görebileceğin,1000 yıl yaşasan sıkılmayacağın bir bölge.Erdoğan bile üsküdarı bırakıp yeniköy hüber köşküne geldi,orada yaşıyor.Hatta bir ara hatırlarsan cumhurbaşkanlığı bittikten sonra abdulah gül huber köşküne boşaltmadı diye kavga çıkmıştı.Ama ben almanyadan geldim,iş hayatına başlar,diğer ilçeler ile muhatap olurum dersen yandın,sakın gelme,ömrün trafikte geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 3 Mart 2018; 15:11:57 >

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Neden sıkıcı biliyor musun. Sıkılmaya vaktin var. Çalışıyorsun, rahat bir hayat sürüyorsun, iyi para kazanıyorsun ve üstüne kendine ayıracak vaktin kalıyor. Sen bu vakitte yapacak birşey bulamadığın için sıkılıyorsun.

Gel İstanbul'a günde 12 saat çalış, hergün minimum 2 saatini trafite geçir bak bakalım sıkılacak vaktin kalıyor mu? Sıkılacak vaktin kalmayacak ama birşey yapacak vaktin de kalmayacak. Hareket istiyorsun ya, öyle tükeneceksin ki, hareket için zerre kadar isteğin kalmayacak. 1 ay yaşa anlarsın nesini beğenmediğimizi.

Almanya'da kiralar şöyle kiralar böyle diyorsunuz ya orda yaşayan siz gurbetçiler, gel bakalım burda it ağlasan durmayacak eve 1500 TL ödemek zorunda olduğunu görünce ne düşüneceksin?

Gel gel de gör bakalım İstanbul nasıl bir cennetmiş.
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yapıp,saydığınız semtlerde kendime bir dünya kuracağım.

• quote:

Yok kardeşim neden belamı arayayım.Gerçekten ciddiyim.

Bu arada”csb yazmak”ne demek?

Csb : trollemek ,kafadan hikaye yazmak

Valla sen bilirsin de buraya gelince oradaki yasam kalitesini ararsin. 28ulke dolasmis biri olarak diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.Istanbul biterse biteriz.

Andalonun hicbir sehrinde urettigini cok kolay ve ucuz sekilde limana gonderemezsin.Istanbul izmir kocaeli iskenderun ve mersin olmazsa olmazdir.

Hammaddeye yakinlik is gucu bulma kolayligi liman ile dunyaya acilma rahatligi istanbulda ve yukarida saydigim sehirlerdedir.

Konyada demir celik mi var?

Dunyanin bir ucundan plastik hammaddesi getirip konyada isleyip gerisin geri turkiyeye mi dagitacaz.

Bastan planli kurulmadi her sey.Daha ulke yeni kendine geliyor.Cevresi de hep karisik.

50 60 sene sonra hammaddeye dayali uretimden teknolojik altyapiya dayali katmadegeri yuksek uretime gecildiginde emin olun uretim tesisi sahipleri enayi degiller istanbulda pahali pahali arsa fabrika isci calistirmaya sizlerden once onlar atilacaklar anadoluya.

Mesela belli basli yerli ilac firmalari ankarada ilac uretiyorlar.Ilk Turk uretimi insulinde bu firmalardan biri tarafindan gerceklestirildi.%99 nuz anlamazsiniz bu yazdiklarimdan ama bir ulke icin biyoteknolojii ilac ihtiyacinda kendine yetmek olmazsa olmazdir.Onbinlerce iscinin montaj hattinda emek sarfederek urettigi otomobilden 1 milyar dolar kalir ulkeye ama 1 biyotrknolojik ilac bulursun 100 kisilik fabrikada her yıl milyarlarca dolar akar bu ulkeye.Iste hammaddeye dayali olmayan agir sanayai icermeyen katma degeri yuksek boyle uretimi ha van da yapmissin ha giresunda ha gumushanede farketmez.Iste o zaman anadolu degisir ve zaten olacak olanda bu.

Yalniz bu sizler boyle akil ettiniz diye degil bizim cebine duskun is adamlarinin daha az emekle daha iyi para kazanilabilecegini farketmesinden dolayi olacak.

Bundan 50 sene sonra köyde tipragi olan insan yapay zeka asistani sayesinde oturdugu yerden ekip bicip para kazanirken bunu goremeyip istanbula kosanlar ac ve acikta kalacaklar buda dipnot.

Ben gibi eczacilarda ; her koseye serpistirilebilen bankomat tarzi ilac dukkanlarindan 1 dakikada vatandas rahat rahat ilacini alabilecegi icin en fazla 20 sene sonra avuçlarini yalayacaklar.

Arkadaslar toprak sahibi olun. 3 4 dönümden ömrünüzü kurtaracaksınız 30.40 sene sonra.Insan nufusu azalacak.Olan insanda makinelesecek.

100 sene sonra bu yazdiklarimi okuyacak olanlar dahasinin da oldugunu acı tebessumle(insani duygu kalirsa tabi) bildirecekler yada insan turu azaldigi icin insan cok degerli olacak ve el ustunde tutulacak orasini ben bilemem.

Bilim kurgular gercek olacak bir gün.Bugün elinizin altindaki imkanlari ben 20 sene once hayal ettigimde okudugumda millet bana bi tarafiyla guluyordu simdi o gunler unutuldu tekrar bi tarafinizla gulecek malzemeyi ilginize sunuyorum aziz forum sakinleri.

• burada devletin utanması gerekir koca ülkeyi istanbula endekslediği için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaLkenAuGe kullanıcısına yanıt
    Haksızsın dostum bu konuda, yük gemilerine yüklemeyi İstanbul'da yapmak anadoluda yapmaktan daha kolaydır takdir edersin ki. Bu yüzden sana kendi örneğimi verdim. Öyle işler var ki İstanbuldan başka yerlere dağıtılmaması için çok sebep var. Kaldı ki gelip görsen bu işin döndüğü semti sokakları insan seli. Çok da gereksiz insan var ortalıkta. Tabi çalışan da çok var.

Bu arada bu işin fabrikaları büyük oranda istanbul dışında. Ama bütün fabrikatörler iş bağlamak veya borç toplamak için her hafta genel olarak cuma günleri İstanbul Fatih'e gelirler.

Mesela benim örneğime 1-2 çözüm örneği daha ver şimdi, ben düşüneyim kesin başka sebepleri de çıkar o işin sadece Fatih'de olmasının. Bu arada bu işin en sonunda devlet düzlenlemesi ile çözülebileceği fikrine ben de katılıyorum, katılmıyorum değil, ama durum bu.

• Merhaba hocam maalesef istanbul boyle ama istanbulun tadini alan baska sehirde yapmasi cok zor. Suan bursadayim. Istanbulda bakirkoy kadikoy gibi bir yer yok turkiyede. Imkanim oldugunda geri donucem istanbula.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum gerçek istanbulda yaşamak istiyorsan bağcılar,güngören,esenler,bayrampaşayı öneririm emin ol bana dua edersin :)
  • Doğma büyüme istanbulluyum 30 yıldır istanbulda yaşıyorum istanbul maltepe de 28 yıl yaşadıktan sonra gebze civarına taşındık. 17 yaşımdan bu yana çalışıyorum 15 iş yeri değiştirdim. Genellikle ataşehir kadıköy suadiye bostancı gibi bölgelerde çalışyım kısa bi dönem de avrupa yakasında.

Şuana kadar elime geçen şeyler 1 adet 60 bin tl lik araba bide 30-40 bin tl birikim yakında evlenicem onlar da uçup gider zaten.

Size şunu söylüyim istanbul a gelmek isteyen varsa azcık aklınız var ise istanbul a gelmeyin gidin köyde çiftçilik yapın karnınızı doyuracak kadar çalışın yine de istanbul a gelmeyin. Özellikle son 10 yıldır bu şehrin çivisi çıktı. Buraya gelcek insan da gençliğini 30-40 yılını bi kenara atsın aylık 10 bin tl geliriniz varsa bile bu şehirde mutsuz olursunuz.

Para kazanabilirsiniz istanbulda ev alabilir araba alabilirsiniz ama her iddiasına varım istanbul da mutlu olamazsınız. İstanbul mutsuz bir şehir sabah zifiri karanlıkta uyanırsınız özel bir arabanız yoksa hele sürekli asık suratları görüp işinize gidersiniz eğer biraz düzgün işiniz varsa saat 10 da başlar benim gibi 5-6 gibi biter orda da mutsuz garip garip abuk subuk insanlar görürsünüz sonra karanlıkta evinize devam edersiniz.

Ben bir ağaca bakıp 1-2 saatimi harcamayı doğru düzgün havayı koklamayı sessizliği özledim bu şehirde ne zaman elim bir yere dokunsa elektrik çarpıyor çünkü ayağım toprağa değmiyor.

Oğlum gelmeyin buraya gelirseniz de ömrünüzden feragat edeceksiniz gelmeyin erken yaşlanacaksınız gelmeyin mutsuz olacaksınız.

Nice kişiler gördüm başka şehirlerde mutluyken 2 kuruş fazla para için buraya gelip bütün neşeleri giden mutsuzlukla boğuşan sorsan mutluyum derler ama benim gibi 30 yılını bu şehirin her noktasında geçirmiş insan yemez kabak gibi çıkar içinizdeki mutsuzluk.

Gelmeyin oğlum gelmeyin. Hele akdeniz şehirlerinde antalya gibi yerlerde yaşıyorsanız asla gelmeyin safmısınız lan insanlar youtube dan bile binlerce lira para kazanıyor. Dünya global artık istanbul a hatta Türkiye ye bile gerek yok bu çağda.

• quote:

Haksızsın dostum bu konuda, yük gemilerine yüklemeyi İstanbul'da yapmak anadoluda yapmaktan daha kolaydır takdir edersin ki. Bu yüzden sana kendi örneğimi verdim. Öyle işler var ki İstanbuldan başka yerlere dağıtılmaması için çok sebep var. Kaldı ki gelip görsen bu işin döndüğü semti sokakları insan seli. Çok da gereksiz insan var ortalıkta. Tabi çalışan da çok var.

Bu arada bu işin fabrikaları büyük oranda istanbul dışında. Ama bütün fabrikatörler iş bağlamak veya borç toplamak için her hafta genel olarak cuma günleri İstanbul Fatih'e gelirler.

Mesela benim örneğime 1-2 çözüm örneği daha ver şimdi, ben düşüneyim kesin başka sebepleri de çıkar o işin sadece Fatih'de olmasının. Bu arada bu işin en sonunda devlet düzlenlemesi ile çözülebileceği fikrine ben de katılıyorum, katılmıyorum değil, ama durum bu.

3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkeden bahsediyoruz. Sadece istanbulda deniz yok biliyorsunuz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 3 Mart 2018; 16:19:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

quote:

3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkeden bahsediyoruz. Sadece istanbulda deniz yok biliyorsunuz değil mi?

Dostum o kadar şey anlattım sen en kişisel olan kısmı almışsın ona cevap veriyorsun. Sana demişim ki Anadoludan daha kolay İstanbulda yükleme yapmak. Bunu söylemişim isterse 10 tarafı denizlerle çevrili olsun.

İstanbulda daha kolaydır dedim. Diğer illerde yapılamaz demedim iyi okudun değil mi ?

• Gençler neyi tartışıyorsunuz?

Mevcut hükümet de dahil olmak üzere defalarca teşvik verildi ve halen veriliyor. Ama binlerce m^2 lik alanlara yatırımcılar pek de iştahla gelmiyorlar gelemediler. Sebepleri derin bir konu.

İstanbul daha doğrusu Marmara Bölgesi ciddi anlamda oturmuş bir sanayiye sahip. Bu saatten sonra kimse fabrikasını, imalat hattını söküp km'lerce uzağa taşınmaz.

Velev ki taşındı eee malı nasıl gönderecek? Motorin'in yüksek olması girdi maliyetini artıracak. Demir ağlar mı var ülkede? O da yok.

Hadi uluslararası kargo ile uçuralım malları aaaa anadoluya uçan kargo uçakları mı var?

İstanbul kocaman bir HUB. Bu saatten sonra çok büyük değişiklik olacağını zannetmiyorum.
  • Boyle olmasi daha iyi anadoluya gelse ev fiyatlari artar , gida fiyatlari hersey pahali olur birak orada olsun hersey. GAP projesi vardi yalan oldu aslinda doguya ozgu yollar yapilsa oranin verimli topraklari kullanilsa insanlar sark gorevine gitmemek icin binbir takla atmasa keske.

Dayim istanbulda yasiyor basmufettis nereden baksan 6 bin tl ye yakin maas aliyordur polisin generali oluyormus basmufettis rutbesi neyse adam zor geciniyor ev kirasi mutfak masrafi derken bindigi araba bile dacia sandero para ucu ucuna yetiyor diyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.