Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene istanbula işim düştü taksi bulmak bile sırayla otobüste önlü arkalı kim kime dumduma dedimki aga bir daha ne olursa olsun buraya gelmemeliyim , sadece bir gün geçirdim ve yarı ömrüm gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen İstanbulu çok seviyorum. Bilmiyorum ama her ne kadar başka bir şehire gitsem de belirli bir yerden sonra evimi özlüyorum. Çünkü burda doğup büyüdüm. Kalabalığına, kirliliğine herşeyine alıştım. Sonradan gelenler için İstanbul çok kalabalık doğrudur arkadaşlık dostluk belki yaşadığınız yerde daha iyidir ama bizimde burda sizin gibi arkadaşımız dostumuz ve ailemiz var. Türkiyenin her yerinden insan var burada, hepsi farklı tabikii beş parmağın beşi bir değil ki hepsi aynı olsun.

Maalesef aşırı kontrolsüz çarpık kentleşme yüzünden artık ara sokakta bile bitmek bilmeyen bir trafik var. Metro, tramvay, otobüs hepsi yetersiz. İstanbul o kadim tarihi ve güzelliğine yazık ediyorlar. Para uğruna yapmayada devam ediyorlar. Her yere beton, rezidans, avm diktiler. Minicik ara sokaklara o sokağın kapasitesinin üstünde binalar dikiyorlar. Ben bile bazen bıkıyorum yeter artık diye ama evim herşeyim burada.

Ev kiraları, ulaşım herşey çok gereksiz pahalı. Araba alsan trafikte, otobüse binsen sıkış tıkış oluyor akıl karı değil. Bi boş arsaya bi park yapmak zor geliyor, o boş arsayi para olarak görüyorlar, her yere saçma sapan binalar dikerek hem arsa fiyatlarını yükselttiler hem de kira fiyatlarını, yani bu sadece istanbul için geçerli değil diğer büyük şehirler içinde geçerli. İstanbul kalabalık olmaya gayet uygun bir şehir. Geçmiş tarihinde de kalabalıktı şimdide aynı durum. Ama şu an iş çığırından çıktı artık o kadar berbat bi hal aldı ki riskli yerlerdeki binalar yüzünden bu şehrin yıkılması olası istanbul depremiyle an meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 3 Mart 2018; 18:54:53 >

• Şu an 46 yaşımdayım. Benim çocukluğum 1980'lerde geçti. O zamanLar İstanbul'un nüfusu 5-7 milyon civarındaydı. Bu arada doğma-büyüme İstanbulluyum.

Fabrikaların çoğunluğu ÇorLu-Çerkezköy'den başlayıp Bilecik'in Bozüyük ilçesine kadar gidiyor. Fabrikaların bir kısmı da Bursa ve Kütahya civarında.

Aslında DeMiryolu ve DeNizyolu ulaştırması olaylarının Bandırma ve Avcılar-Ambalı ve Tekirdağ civarında olmasından kaynaklanır.

Ben 2-3 sene AyDın ve AnTalya civarında yaşadım. Oralarda sipariş verdiğinde "İstanbul'dan mal gelecek" cümlesini duydum. Olay kanımca şöyle gelişiyor;
    1- Perakendeciden sipariş geliyor
    2- İstanbul'daki merkez ofis Fabrikaya siparişi veriyor.
    3- Fabrika siparişi perakendeciye gönderiyor.

1990'larda Denizli ve Gaziantep'te tekstil fabrikaları vardı. Denizli'deki fabrikalar ürünlerini İzmir Limanı üzerinden Avrupaya Gaziantep'teki fabrikalar ise ürünlerini kamyonlarla Ortadoğu ülkelerine gönderirdi.

Ayrıca İstanbul uzun seneLer boyunca göç almıştır. Ayrıca siyasi başkent Ankara olmasına rağmen ticaretin başkenti İstanbul'dur. Farkındaysanız ticaretin başkenti İstanbul olduğu için önceleri İstanbul Menkul KıymetLer borsası (İMKB) daha sonra adını Borsa İstanbul (BiST) olarak değiştirmiştir.

Şimdi İstanbul'un Ataşehir ilçesini Finans merkezi yapıyorlar. Keşke finans sektörünü Anadolu'da başka bir şehre yapsalar.

• Birkaç gün sonra İstanbul'a gideceğim yine. Yolunu bulmak zor cidden.

Belki bilen birileri olabilir düşüncesiyle sormak istiyorum. Eminönü'nden Capacity AVM'ye (Bakırköy'deki) nasıl gidebilirim? Bakırköy İncirli'ye kadar metro/Tramvay bağlantısı var. Ama mesafe yine de oldukça uzak.
  • 15 milyon sayılan birde kimliksiz gezen kısım var
  • Doğma büyüme İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul'dan nefret ediyorum. Bilişimciyseniz burada yaşamanız şart gibi birşey,
    keşke ufak şehirlerimizde de bu tip iş imkanları olsaydı oralara gidebilseydik. Tek sorun iş, yoksa İstanbul'un başka hiçbir avantajı
    kalmadı. Artık online alışveriş, kargo diye birşey var. Ufak yerde yaşayın yine her istediğinizi bulup alabiliyorsunuz.
    Zaten çok fazla göç yüzünden çorba olmuştu, milyonlarca Suriyeli de akın edince hepten çorba oldu bu şehir, yaşanacak halden çıktı.
    Başka şehirlerde iş ve maddi imkanlar olsa emin olun kimse kendi isteğiyle bu beton yığını kaosun içinde yaşamak istemez.
    Her gün işe giderken o kalabalığı, beton yığınını, düzensiz yapılaşmayı görmek insanı depresyona sokuyor. Cehennemi yeryüzünde yaşamak gibi.
  • Avrupa veya amarikaya giden arkadaşlar bilir en azından filmlerde görüyoruz kasabalar şehirlerin küçük modelleri gibi şehirdeki imkan kasabada var sadece daha küçük bizde Anadoluda çok geri kalmış bölge var maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Birkaç gün sonra İstanbul'a gideceğim yine. Yolunu bulmak zor cidden.

Belki bilen birileri olabilir düşüncesiyle sormak istiyorum. Eminönü'nden Capacity AVM'ye (Bakırköy'deki) nasıl gidebilirim? Bakırköy İncirli'ye kadar metro/Tramvay bağlantısı var. Ama mesafe yine de oldukça uzak.

Eminönü otobüs durağından 82 nolu otobüse binin. Bahçelievler durağında inin, köprüden yolun karşısına geçin ve Bakırköy yazan herhangi bir otobüse binin. Son durakta indiğinizde yine 3dklık bı yürüme mesafesi olacak.

• inşaat lobisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Şu an 46 yaşımdayım. Benim çocukluğum 1980'lerde geçti. O zamanLar İstanbul'un nüfusu 5-7 milyon civarındaydı. Bu arada doğma-büyüme İstanbulluyum.

Fabrikaların çoğunluğu ÇorLu-Çerkezköy'den başlayıp Bilecik'in Bozüyük ilçesine kadar gidiyor. Fabrikaların bir kısmı da Bursa ve Kütahya civarında.

Aslında DeMiryolu ve DeNizyolu ulaştırması olaylarının Bandırma ve Avcılar-Ambalı ve Tekirdağ civarında olmasından kaynaklanır.

Ben 2-3 sene AyDın ve AnTalya civarında yaşadım. Oralarda sipariş verdiğinde "İstanbul'dan mal gelecek" cümlesini duydum. Olay kanımca şöyle gelişiyor;
    1- Perakendeciden sipariş geliyor
    2- İstanbul'daki merkez ofis Fabrikaya siparişi veriyor.
    3- Fabrika siparişi perakendeciye gönderiyor.

1990'larda Denizli ve Gaziantep'te tekstil fabrikaları vardı. Denizli'deki fabrikalar ürünlerini İzmir Limanı üzerinden Avrupaya Gaziantep'teki fabrikalar ise ürünlerini kamyonlarla Ortadoğu ülkelerine gönderirdi.

Ayrıca İstanbul uzun seneLer boyunca göç almıştır. Ayrıca siyasi başkent Ankara olmasına rağmen ticaretin başkenti İstanbul'dur. Farkındaysanız ticaretin başkenti İstanbul olduğu için önceleri İstanbul Menkul KıymetLer borsası (İMKB) daha sonra adını Borsa İstanbul (BiST) olarak değiştirmiştir.

Şimdi İstanbul'un Ataşehir ilçesini Finans merkezi yapıyorlar. Keşke finans sektörünü Anadolu'da başka bir şehre yapsalar.

İşte gezip görmüş adamın hali başka oluyor. Bende aynen bunu demek istiyorum. Bütün anadolu neresi olursa olsun fark etmiyor. Adamın çiğ köfte dükkanı var(bayilik) sivasta. Bu çiğköfte siparişi taa istanbuldan geliyor. Bütün çiğköftecilerde aynı durum bu sadece bir örnek. Bütün ticaret esnaf herkes için geçerli.

• FaLkenAuGe kullanıcısına yanıt
    Ben u olayı 2 sektörde gördüm; gözlük ve elektronik.

Ben 35 senedir gözlük camı siparişi verdiğimde "İstanbul'dan mal gelecek" lafını duydum.

Elektronik sektörü de öyle..

Gerçi esnaf ve perakendeci ürün stoklayarak değilde sipariş alarak çalışıyor.
  • Bende doğma-büyüme İstnbulluyum.

Bende bilişimciyim.

İstanbul haricinde Turksat KabLo Net olan şehirlere taşınmak istiyorum.

Aklımda olan şehirler
    Edirne
    Antalya
    Eskişehir
    Bandırma

Bu şehirlerde Turksat kablo Net altyapısı var.

Yunanistan ve Bulgaristan'a yakınlığı sebebiyle Edirne'yi düşünüyorum.

Turksat Kalo Net altyapısınıhttps://www.turksatkablo.com.tr/Hizmet-Verilen-iller sayfasından görebilirsiniz.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun internet altyapısı değil, zira kabloyu geçtim İstanbul'da fiber altyapısı da çok yaygın değil ufak şehirlerde çok daha yaygın.
    Sıkıntı bilişim sektöründe iş bulabilmek ve kariyeri ilerletebilmek tamamen. Ufak şehirlerde malesef bu tarz imkanlar yok, ola ki bulunsa bile
    İstanbul'daki gibi kariyer yapma imkanı olmaz ve maaşlar oldukça düşük olur diye düşünüyorum. İş ilanlarına baktığımda hep 3 büyük şehir, en çok da İstanbul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Istanbul tarafında yaşanıcak büyük bir deprem tüm ülkeye ciddi zararı dokunucak.

Depremin bu kadar müsait olduğu bir yere bu kadar inşaat anormal.

Japonya komple deprem ulkesi. Gelismis bir ulkede deprem bolgesi yerlesime engel olmamali. Kocaeli'nin uretim gucu nedeniyle Istanbul daha da dolacaktir. Ulkede yaygin tren yolu agi olsa ve de tesfil ile yatirimcilar desteklense Istanbul'daki asiri nufus yogunlugu Anadolu'ya yayilir. Su anda Istanbul yasanmaz halde. Trafik felc, kiralar ucmus vaziyette. E5 gibi yillardir var olan bir sorunu daha da yasanmaz hale getirmek icin sagina suna dev gibi binalar diktiler. Sehrin trafik sorununu nasil duzelteceklerini dusunmeleri gereken yerde iciye bebat ettiler. Ayni sorun Ankara'da yasanmaya basladi. Eskisehir yolunun sagi solu dev binalarla dolmaya basladi. Sabah saatlerinde kisacik mesafe 1 saat surer hale geldi.

Rant kafasindan cikabilirsek isler daha kolay olacak ama nafile. Herkes zengin, daha zengin, cok cok cok daha zengin olma pesinde.

• 2005-2007 yillarinda cihangir'de yasadim. Beyoglu, cukurcuma, cihangir taraflarina asik biri olarak su an gordugum manzaraya inanamiyorum. istanbul yerine gaziantep, antakya, adana ve izmir gibi sehirlere gidiyorum. istanbul bambaska bir sehir olmus.

• İstanbul'a 40 katlı bina yapıp, yeşillikleri imara açıp betona çeviren bunu para sektörüne dönüştürmüş inşaat baronlarına söyleyeceksiniz bu lafları. Hala yeni rezidanslar, hala yeni rezidanslar. Kimse almasa akılları başlarına gelecekte, işte o vizyon yok kimsede...
  • Anadolulunun erasmusu da interraili da İstanbul
  • quote:

Orijinalden alıntı: concepty

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Birkaç gün sonra İstanbul'a gideceğim yine. Yolunu bulmak zor cidden.

Eminönü otobüs durağından 82 nolu otobüse binin. Bahçelievler durağında inin, köprüden yolun karşısına geçin ve Bakırköy yazan herhangi bir otobüse binin. Son durakta indiğinizde yine 3dklık bı yürüme mesafesi olacak.

Teşekkür ederim.
    Peki Harem'den gitmek istesem, Kadıköy iskelesinden İDO ile Bakırköy'e mi gitmeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Tek cozum o kadar insanin olumu, sakat kalmasi, sokakta kalmasi, ac kalmasi..Soylediginiz ne kadar da dogru..

Bu forumun %99’u belki arastirmamistir ama ben acikliyayim.Sen devlet ve belediye olarak vakti zamaninda oraya ev yapamazsin, burasini imara acmam, bu agaci kesmem, bu tarlayi sana vermem deseydin (ki en yakin zamandaki ornek umraniyedir) istanbul bu halde olmazdi

Ama vakti zamaninda devlet olarak koylune destek verip tarima hayvanciliga daha fazla yonlendirme yapsaydin, koylerine okul, saglik ocagi getirseydin oradaki adam da buraya gelmek zorunda kalmazdi

Goc sebepleri ve sonuclarina bakmak gerekiyor.Eger vakti zamaninda boyle bir kalkinma hareketi olsaydi ne suanda etin kilosunu 50TL’ye ne de domates’in kilosunu 5TL’ye alirdik..

Adamlar uzaya gonderdigi roketi yere nasil duzgun indiririz diye tartisirken bizim bitmek bilmeyen bir din ve yerli otomobil sevdamiz var

Cok hizli bir sekilde tuketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz.Suan ki cari acik ve dis borclanma hakkinda bilgisi olan ve bizi aydinlatacak birisi var mi ? Hayir yok

Sahsen kendi fikrimce ulkenin durumunu ronesans oncesi avrupaya cok benzetiyorum.Allahtan bi tek cadi yakmiyoruz

Bu saatten sonra ulkeden maalesef ki hic bir sey olmaz..

hocam bisey olmazsa gitsenize bu ulkeden

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Son zamanlarda,anadoluluların ve istanbulun orta semtlerinde oturup,izmire gidip izmiri bir şeymiş gibi anlatıp,izmirlileri havalandıran istanbullulara,istanbulun boğaz semtlerinde müstakil bir evde oturan biri olarak gülüyorum.İstanbulun boğaz semtlerinde oturan biri izmire çöpünü atmaz,bırakın ev almayı.
    Çeşme dahil izmir, kenarmahalle-köy karışımı bir yerdir,size izmir de tavsiye edeceğim tek yer eski foçadır oda yazın 2 ay.

dostum bu nasıl absürt bir yorum ? senin yerin wowturkey dostum.

Boğaz da oturan adam Foçayı tavsiye etmiş. ahahhahahha gülmekten karnıma agrı girdi yaa....

Muhtemelen sende buca dan ev alacak para bile yoktur. asdasdasd

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.