Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul işini maalesef deprem çözecek gibi. Devletin artık İstanbul'a göçü yasaklaması lazım. Sadece memurlar dönüşümlü gelsin gitsin. Ayrıca artık yeni şirketlere firmalara sanayi kuruluşlarına da izin verilmemeli. Git Konya'ya Sivas'a aç kardeşim oralar gelişsin . Ağaç kesipte İzmir'e sanayi getirmenin anlamı ne , Konya'da bir sürü kurak toprak var gelsinler kursunlar. Vermeyeceksin izin Konya'ya gidersen git gitmezsen Türkiye pazarında izin yok sana diyeceksin. Buna mecburuz. Nüfus artıyor herşeyi Ankara İzmir İstanbul'a yığmakla olmaz. 100 milyon olunca ne olcak halimiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetmezmiş gibi şimdi de yabancılar bastı. kalitesiz malum yabancılar. Avcılar daki evimi kiraya vermeye çalışıyorum 3 aydır. inanın bir tek yerli talip oldu geriye kalan talipler ıraklı. Türkmenistan vs böyle adamlar. vermiyorum onlara tabiki.

istanbuldan gitme imkanım var ankara balıkesir Antalysa Konya İzmir'i iyi biliyorum. ama yaşım itibari ile baktığımda en güzel kızlar da burda olduğu için sanki başka şehirlerde çok şey kaçıracakmisim gibi geliyor (izmir hariç)

• 33 yıllık doğma büyüme İstanbulluyum.. tek diyeceğim gelmeyin kardeşim. 7/24 trafik Arap saçı. Evimden Kadıköy merkez’e gitmem en aşağı yarım saat. Halbuki yol açık olsa 10 dk mesafe en fazla. Suriyeliyi de doldurdular adım başı dilenci, metrobüs ayrı bir ütopya zaten. Oturarak gidene indiği durakta plaket veriyorlar. İnsanı namert.. evet çünkü İstanbul a adam ne koparırsam kardır mantığı ile gelmiş. Uyanık olmazsanız yolarlar bir güzel.. o yüzden diyeceğim uzak durun. Biz İstanbullular olarak kendi şehrimizin durumundan bıktık.

• quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

İstanbul konusundaki kaygımı isyan ederek dile getirmişsiniz, sonuna kadar haklısınız.

Turizm öğrencisiyim, haliyle coğrafyalara ve yeniliklere açık olarak yetişiyoruz. Okurken öğrendiğimiz çok şey oldu. Kısacası batıda yapılabilecek çoğu şey doğuya da yapılıp yatırımların ve geliştirme hareketlerinin tek merkezde toplanmasının anlamlı olmadığını gördük.

Bu bir tek turizmde değil bir çok sektör için geçerli.

Ütopik bir tespit değilse olası İstanbul depremi (Allah korusun) ülkenin bağımsızlığının elden gitmesine sebep olabilir.

Tespitiniz ne yazık ki ütopik değil hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan1581

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Tek cozum o kadar insanin olumu, sakat kalmasi, sokakta kalmasi, ac kalmasi..Soylediginiz ne kadar da dogru..

Bu forumun %99’u belki arastirmamistir ama ben acikliyayim.Sen devlet ve belediye olarak vakti zamaninda oraya ev yapamazsin, burasini imara acmam, bu agaci kesmem, bu tarlayi sana vermem deseydin (ki en yakin zamandaki ornek umraniyedir) istanbul bu halde olmazdi

Ama vakti zamaninda devlet olarak koylune destek verip tarima hayvanciliga daha fazla yonlendirme yapsaydin, koylerine okul, saglik ocagi getirseydin oradaki adam da buraya gelmek zorunda kalmazdi

Goc sebepleri ve sonuclarina bakmak gerekiyor.Eger vakti zamaninda boyle bir kalkinma hareketi olsaydi ne suanda etin kilosunu 50TL’ye ne de domates’in kilosunu 5TL’ye alirdik..

Adamlar uzaya gonderdigi roketi yere nasil duzgun indiririz diye tartisirken bizim bitmek bilmeyen bir din ve yerli otomobil sevdamiz var

Cok hizli bir sekilde tuketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz.Suan ki cari acik ve dis borclanma hakkinda bilgisi olan ve bizi aydinlatacak birisi var mi ? Hayir yok

Sahsen kendi fikrimce ulkenin durumunu ronesans oncesi avrupaya cok benzetiyorum.Allahtan bi tek cadi yakmiyoruz

Bu saatten sonra ulkeden maalesef ki hic bir sey olmaz..

hocam bisey olmazsa gitsenize bu ulkeden

Herhangi bir ulkede vatandasligim olsa dururmuyum saniyorsun ?

• Gelişmiş ülkelerde sanayi teknoloji gibi kollar şehirlere bilerek dağıtılmıştır.

Bunun sayesinde diğer şehirlerde de kalkınma olmuş haliyle tek bir şehre bağımlılık ortadan kalkmıştır.

Coğrafi olarak sıkışık bir alana 15 milyon kişinin sıkıştırılması devletin yanlış politikasıdır.İş olanakları nüfusun çok olmasından dolayı daha fazla fakat yemek aslanın artık bağırsağındadır.Böyle bir şehirde insanlar artık kendini bir üst seviyeye çıkarabilmek için çeşitli yollara başvurur.Hırsızlık gasp gibi olaylar artar.İllegal her türlü iş burda yapılanmaya başlar.

Anadolunun da iş anlamında zayıf olmasıyla işin tuzu biberi olur herşey.Deprem ise kaçınılmaz son.
  • Bence İstanbul'a vizeyle girilsin
  • Bekle beni İstanbul... Taşı toprağı altın kadim İstanbul.. Gelip o Gömüğü çıkaracağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis

• boombip kullanıcısına yanıt
    Ben şu an 46 yaşımdayım ve 1979 yılından beri Gümüşsuyu, Cihangir, İstiklal, Çukurcuma, Firuzağa ve Taksim civarındayım ve hatta Tophane-Tarlabaşı-Taksim üçgenindeyim. Hatta ilkokulu Kazancı Yokuşundaki Namık Kemal iLkokulu'nda okudum. Biri Gümüşsuyu'nda diğeri İstiklal'de olmak üzere 2 ofisim var.

Beyoğlu çocuğu olarak her yere girer-çıkarım. Ancak son 4-5 senedir Taksim-İstiklal civarındaki değişim canımı sıkıyor.

Ömer Hayyam ile Taksim arasındaki binaların yenilenmesi bir şeylerin değiştirmeye başladı. Tarlabaşı Bulvarı'ndaki binaların yenilenlenmesi zamanLa Dolapdere'ye kadar inecek. Hatta Dolapdere'den Pangaltı'ya çıkan caddede de binalar yenileniyor, bir kısmı 5 yıldızlı otel olmaya başladı.
  • istanbulun diğer şehirlerden çok daha fazla cazibeleri var

1- işçi kafası farkı.

2- liman var deniz kenarı

3- hem karadeniz hem akdeniz ülkelerine hitap ediyor. coğrafik konum

4- yurtdışı uçuşları önce hep istanbula gidiyor. türkiyenin ve dünyanın her yerine zaman kaybetmeden git gel yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 4 Mart 2018; 14:12:18 >
  • quote:

Tek cozum o kadar insanin olumu, sakat kalmasi, sokakta kalmasi, ac kalmasi..Soylediginiz ne kadar da dogru..

Bu forumun %99’u belki arastirmamistir ama ben acikliyayim.Sen devlet ve belediye olarak vakti zamaninda oraya ev yapamazsin, burasini imara acmam, bu agaci kesmem, bu tarlayi sana vermem deseydin (ki en yakin zamandaki ornek umraniyedir) istanbul bu halde olmazdi

Ama vakti zamaninda devlet olarak koylune destek verip tarima hayvanciliga daha fazla yonlendirme yapsaydin, koylerine okul, saglik ocagi getirseydin oradaki adam da buraya gelmek zorunda kalmazdi

Goc sebepleri ve sonuclarina bakmak gerekiyor.Eger vakti zamaninda boyle bir kalkinma hareketi olsaydi ne suanda etin kilosunu 50TL’ye ne de domates’in kilosunu 5TL’ye alirdik..

Adamlar uzaya gonderdigi roketi yere nasil duzgun indiririz diye tartisirken bizim bitmek bilmeyen bir din ve yerli otomobil sevdamiz var

Cok hizli bir sekilde tuketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz.Suan ki cari acik ve dis borclanma hakkinda bilgisi olan ve bizi aydinlatacak birisi var mi ? Hayir yok

Sahsen kendi fikrimce ulkenin durumunu ronesans oncesi avrupaya cok benzetiyorum.Allahtan bi tek cadi yakmiyoruz

Öncelikle, büyük bir göç varsa orada devletin imar vermemesi göçü engellemez. Gecekondulaşma başlar. Amaç imar vermemek değil, göçü engellemek olmalı. Bu konuda ikinci yazdığınıza katılıyorum.

Köylere destek olunmalı, imkanları artırılmalı. Ama bu köylüye para desteği ile, hibe yaparak vs.değil sağlık ocağı, okul, eczane tarzı şeylerin yapılmasıyla olur. Köylerdeki evler modernize edilmeli. Avrupa ve Amerika'da bütün köyler gayet güzel. Türkiye'de Ankara'dan 30 km öteye gitseniz en başta ulaşım sorunu başlıyor.

Yerli otomobil konusunda size katılmıyorum, bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorum.

Rönesans öncesi Avrupa'dan çok daha iyi olduğumuzu ,ülkemiz için umut olduğunu düşünüyorum. Bence fazla karamsarsınız. Türkler daha önce çok daha kötü durumlardan çıkmışlardır. Başka toplulukların da benzer başarıları vardır. Bizim birkaç doğru ekonomik hamleyle önümüzün açık hale gelebileceğini düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 4 Mart 2018; 16:30:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan1581

quote:

hocam bisey olmazsa gitsenize bu ulkeden

Herhangi bir ulkede vatandasligim olsa dururmuyum saniyorsun ?

herhangi bir ülke mi, emin misiniz ?

Cibuti vatandaşlığınız olsa mesela ?

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Drift bile çekersin

• Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Hocam orda boş ev kaldı mı oturacak

Orda ev fiyatları kaç milyondan başlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

Bu sadece burasi icin gecerli degil. İngilterede de tum is londra ve cevre bolgelerinde toplanmistir. Sanirim 3 asagi 5 yukari cogu ulkede boyle sivrilen bolgeler var. Genelde hep en kalabalim sehirler oluyor. İs belki cok ama her sey de ona gore pahali.

Birleşik Krallık'ta özellikle Liverpool ve Manchester gibi yerlerde bilişim iş bulabiliyorsun. Hani illa bunlar için London'a gitmeye gerek olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

Bu sadece burasi icin gecerli degil. İngilterede de tum is londra ve cevre bolgelerinde toplanmistir. Sanirim 3 asagi 5 yukari cogu ulkede boyle sivrilen bolgeler var. Genelde hep en kalabalim sehirler oluyor. İs belki cok ama her sey de ona gore pahali.

Birleşik Krallık'ta özellikle Liverpool ve Manchester gibi yerlerde bilişim iş bulabiliyorsun. Hani illa bunlar için London'a gitmeye gerek olmuyor.

Millet enayi olduğu için gitmiyor hocam londraya. Londra derken ülkenin güneyini kastettim. Bristol Reading, Woking gibi yerler de dahil. Evet Liverpool ve Manchesterda iş var ama oradaki nüfusa yetecek kadar değil ve maaşlar da düşük(paralel olarak ev fiyatları ve kiralar da düşük). Benefit claim diye aratın. Bir kuzeyde devlet yardımı alanların oranına bakın bir de güneydekilere. Manchester dediğiniz yer genç işsizlikte ülkede en üst sıralara oynuyor liverpoolla beraber.

Orada resmi olmayan bir kuzey güney sınırı var ekonomik olarak. Londradan yukarı çıktığınızda her şey ucuzlaşıyor, buna maaşlar ve iş olanakları da dahil. Ha istisna yerler var mı var ama Sutton Coldfielda bakıp Birmingham zengin şehir demek de fazlasıyla yanlıştır diye düşünüyorum.

Adadakilerin şuan şikayetçi olduğu konulardan birisi ekonominin Londra merkezli olması. Surreyde, Berkshireda sürüyle büyük şirket var ve işsizlik düşük. Maaşlar yüksek filan. Ama ülkenin diğer kısımlarında iş olanakları yerel insanlara yetersiz geliyor. Güney dedim ama güneyin de her yeri öyle değil. Cornwall, Devon, Swansea filan buralar da öyle parlak yerler değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 4 Mart 2018; 21:22:29 >

• Onu bunu bilmem de istanbuldan bıkıp egeye yerleşecem diyerek izmire gelmeyin. Kendinizle birlikte fırsatçı kültürünüzü de getiriyorsunuz. Ayrıca burası o kalabalığı çekecek bir yer değil. Altyapısı, imkanları kalabalık nüfusu beslemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

quote:

Orijinalden alıntı: concepty

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Birkaç gün sonra İstanbul'a gideceğim yine. Yolunu bulmak zor cidden.

Belki bilen birileri olabilir düşüncesiyle sormak istiyorum. Eminönü'nden Capacity AVM'ye (Bakırköy'deki) nasıl gidebilirim? Bakırköy İncirli'ye kadar metro/Tramvay bağlantısı var. Ama mesafe yine de oldukça uzak.

Eminönü otobüs durağından 82 nolu otobüse binin. Bahçelievler durağında inin, köprüden yolun karşısına geçin ve Bakırköy yazan herhangi bir otobüse binin. Son durakta indiğinizde yine 3dklık bı yürüme mesafesi olacak.

Teşekkür ederim.
    Peki Harem'den gitmek istesem, Kadıköy iskelesinden İDO ile Bakırköy'e mi gitmeliyim?

En mantıklısı o şekilde, ama metroyla da bir kaç aktarma ile Bakırköy'e gidebilirsiniz.

• Bende neredeyse nefret ediyorum istanbuldan, trafik sıkışıklık çokluk pahalılıı karışıklık ne ararsan var.. İmkanınız varsa başka şehirde yaşayın, benimde umarım istanbula işim düşmez.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.