Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu sadece İstanbul değil.. mesele şehircilik nedir vatandaşa hizmet nedir onu bilmek.. sağolsunlar altyapı yok üstte gökdelenler.. heryer AVM, trafik desen şaka gibi.. park konusu tam cinnet.. Eeee koltuğa oturan hizmet değil küpümü nasıl doldururum derdinde... ama halkın da seçme hakkı var.. doğru dürüst hizmet verene kadar gerekiyorsa tüm alternatifleri hangi partiden olursa olsun denemek zorunda.. bu işi takım tutar mantığıyla yaptığımızdan adam çıktı "İstanbul'a ihanet ettik bunun en büyük suçlularından biri de benim" dedi alkışladılar!!

Oysa önümüzde Eskişehir örneği var.. partisi hiç önemli değil..
    Yılmaz Büyükerşen İstanbul'u yönetecek bu ülkedeki belki tek kişi.. aday olsun seçilme şansı yok.. şaka gibi

seçenler İstanbul'lu üstelik..

yani kendisine daha iyi hizmet edecek kişiyi değil şehrinin içine edenleri seçiyor.. sonrada şikayet..

Halk bilinçlenmedikçe.. o cu, bu cu tuzaklarına armut gibi düşmedikçe.. Bu vatan hepimizin çalınan para da hepimizden çalınıyor bunu anlamadıkça.. önce İSTANBUL gitti yarın tek tek tüm şehirler gider.. Orta doğu ülkesi oluruz..

• yatirimlar istanbula . ben denizliliyim . arada ucurumlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmiyorsanız gelmezsiniz. Hadi yol alın bakalım.

• Çok kasmayın istanbul diye ya! Hedef artık izmir. Tabi berbatlık konusun da istanbul ile henüz kıyaslanmaz ama yılda 20.000 kişi ile en çok göçü istanbuldan alıyor izmir. Trafik berbat durumda. İZmirde oluşturulan gökdelen bölgesi haricinde de her tarafta aptal yüksekliklerde binalar doluşmaya başladı. nüfus 4.3 milyon ama uzmanlar kayıt dışı nüfusun çok fazla oldugundan 5milyon+ lık bir nüfustan bahsediyorlar. TAbi bunda "allianz" gibi dev şirketlerin merkezlerini izmire taşımalarıda baya ön ayak oldu. Garip bir beyaz yaka akını var izmire. mesela benim valide mavişehir de albatros blokların da oturuyor. komşular falan hep değişti. Çoğu istanbuldan taşınan aileler falan oldu. konuşuyoruz bazen . izmir gene istanbula göre çok rahat diyorlar.
  • Istanbul mükemmel cezbedici şehirdir. Artık bu cezbediciliginin altında bir büyümü vardır nedir bilmiyorum ama öyle.

• DH nin bürosu bile istanbulda.

• Son zamanlarda,anadoluluların ve istanbulun orta semtlerinde oturup,izmire gidip izmiri bir şeymiş gibi anlatıp,izmirlileri havalandıran istanbullulara,istanbulun boğaz semtlerinde müstakil bir evde oturan biri olarak gülüyorum.İstanbulun boğaz semtlerinde oturan biri izmire çöpünü atmaz,bırakın ev almayı.
    Çeşme dahil izmir, kenarmahalle-köy karışımı bir yerdir,size izmir de tavsiye edeceğim tek yer eski foçadır oda yazın 2 ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 3 Mart 2018; 14:18:48 >
  • 8 ay istanbulda çalıştım. Çalışma ortamım maaşım Vs çok iyi olmasına rağmen zar zor dayandım. İkitelli de kalıyordum mahallenin çoğu Suriyeliydi sabah işe giderken boş minibüs bulmak büyük bir olaydı. Adam tıka basa dolduruyordu kapıyı kapatamıyordu çoğu asılarak yolculuk ediyordu. Her gün mecburen gidiş dönüş 80 dakika yol yürüyordum. Bir yere gitmek istesen gidemiyorsun. Metrobüste falan herkesle akraba oluyorsun. Bide millet cahil ön sırada bekliyorsun adam gelip önüme geçiyor. Şimdi ankaradayim burada kalabalık ama en azından istediğim yere rahatlıkla gidebiliyorum

• İstanbulda boğaz semtlerinde chpnin kazandığı ilçeler,dünya üzerindeki en güzel,yaşanabilir yerler sıralamasında kafadan ilk üçe oynar,sorosun verdiği paralar ile 2000lerde 2,3 yıl gün yüzü görmüş sonradan görme cihangir solcularının beğendiği barcelona dahil,hangi şehri getirirseniz getirin bu ilçeler ile kıyaslamaya girerim.

Adamlar daha şehrin girişinde çorak dağları ve gothamdan hallice sanayisi ile insanın ruhunu sıkan izmir dedi ya la.
    25 yıldır gidiyorum, o dağlara bir kere ağaçlandırma çalışması yapılmaz mı birader.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 3 Mart 2018; 13:54:6 >
  • Kesinlikle katıldığım bir konu.

Ayrıca bu insanımızın saçma İstanbul aşkını da anlamak mümkün değil.O kadar kalabalıkta o kaosta o düzensizlikte ne buluyorsunuz çok merak ediyorum.Banane de diyemiyorum o insanlar yüzünden haber izlesek %80 istanbul haberleri.Hayır bir de sanki tüm Türkiye'de durum ordaki gibiymiş gibi haberler.Yok kar yağmıyor yok şunun fiyatı böyle olmuş bilmem ne çıkıyorum bakıyorum hiç öyle bir durum yok.Gerçi en başta kendi şehir takımları varken istanbul takımlarını desteklemeyi tercih eden insanımız varken kime neyi yakınıyorum ki..Bir kaç sefer bulundum o şehirde umarım hiçbir zaman yolum düşmez orda yaşamam orda kalmam gerekmez o eziyeti çekmem.
  • O kadar şey yazdım sadece emojiler çıktı mesajı editliyorum ve yazmaktan vazgeçiyorum

Tek diyeceğim beğenmeyen gitsin, iş bulamıyorum hikaye iş verende diğer illerde çalıştırcak adam bulamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 3 Mart 2018; 13:43:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Biz o treni bundan 50 sene evvel kaçırdık, toplum mühendisi, şehir mühendisleri çıkaramadık.

Açın da bakın almanya tüm şehirlerini nasıl bi atardamar gibi birbirine otoyollarla bağlamış, ray döşemiş.
    Açın bakın barselona da şehir yapısı tarihi doku korunarak nasıl bir hale getirilmiş.
    Açın bakın tokyo'daki otoyol bağlantıları nasıl nizami, hödük gibi dikey bağlamamışlar, yol mühendisliği icat etmişler, açın bakın.

3 büyük şehirdeki mıknatıs etkisini mümkün değil artık dağıtamazsınız, değil dağıtmak, azaltamazsınız bile, çünkü etki çok büyük. gittikçe de büyüyor. rant, ihale her şeyin önüne geçmiş durumda.

Peki bu durum neden kodadamanların gözüne batmıyor? onlar senin benim yaşadığım yerde yaşamıyor ki, senin benim geçtiğim sokaktan geçmiyor ki. senin benim trafiğime girmiyor ki.

Bizim tarih boyunca beceremediğimiz bikaç şey var, biri uluslar arası siyaset ve politika, iki şehircilik.
    Beceremedik.

50 Sene öncemi ?

Sakın 65 - 70 sene olmasın ?

Şimdiki hükümetimizde sağ olsun. Şehir mühendisleri çıkaracak bir eğitim sistemi yapma imkanı varken bu oyana bi bu yana allak bullak ettiler.

Açmak istediğm bir konuydu. Malum konu açmaya yetkim yok forumda. 1000 e yakın yardım mesajından sonra. Ve tahrik edenlerin yol açan şu yönetimden dolayı.

Gerçekten değinmek istediğim bir noktaydı.

Forumumuzda dahil tüm medya Türkiye İstanbul'dan ibaretmiş gibi davranıyor. Nüfusun 5 te 4 ünü adeta yok sayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 3 Mart 2018; 13:57:20 >

• İstanbul bildiğin artık şantiye alanı oldu.Zaten trafik iyice çıldırtacak düzeye gelmişti birde bu şantiyeler mum dikti.Araban olsun olmasın bir halt fark ettiği yok.
  • Dünyanın en pahalı 4. mülklerin bulunduğu sarıyer beşiktaş arası boğaz hattına bir gelin sonra istanbulu beğenmezsiniz.Millet ,ikitelli,sancaktepe,esenleri,tuzlayı,pendiği istanbul sanıyor.İstanbul dediğiniz yer,boğaz hattı ve tarihi yarımadadır.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-en-pahali-yalisi/ekonomi/detay/2034942/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 3 Mart 2018; 14:3:13 >
  • Olaya yatırımcı gözüyle bakmak lazım.
    Sen yatırımcı olsaydın bir tarafta 20 milyonluk pazar varken gidip 80 bin kişinin yaşadığı Bayburt'a paranı yatırmazdın değil mi?
    Kaldı ki olay sadece İstanbul'da değil İstanbul'un çevresindeki illere bak bakalım sanayinin bütün yükünü Marmara'nın çektiğini görürsün.
    İş imkanı nerdeyse insanda ordadır bu kadar basit.

• Haklısın. İstanbul bitik vaziyette. Köyüme döneceğim az kaldı.
  • Açıkçası yıllar önce eğitim için gelmiştim bana çok büyük şeyler kattı ailemin yaşadığı şehirde okusaydım hiçbirine ulaşamayacağım imkanlara ulaştım ama artık benide bitirdi şehire gelir gelmez hava alanından çile başlıyor resmen, herkes mutusuz,herkesin acelesi var geçenlerde Kadıköy iskelesinde efsane bir manzara vardı durdum 15 dakika insanları izledim bir kişi bile dönüp bakmadı yüzlerce insan geçti, bu şehir artık bataklıktan öte birşey değil...
  • Ben de temmuz ayından sonra İstanbul’a yerleşeceğim.Şu an Almanya’da yaşıyorum.Burası çok sıkıcı.İnsan biraz hareket istiyor.

İstanbul’un nesini beğenmiyorsunuz anlamıyorum.Belki de çok beğeniyorsunuz,bu güzelliği bizimle paylaşmak istemediğinizden gelmeyin diyor olabilirsiniz.

Ayrıca İstanbul’da yaşanabilir iyi semt önerisi alınır.😃😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david12 -- 3 Mart 2018; 14:37:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Olaya yatırımcı gözüyle bakmak lazım.
    Sen yatırımcı olsaydın bir tarafta 20 milyonluk pazar varken gidip 80 bin kişinin yaşadığı Bayburt'a paranı yatırmazdın değil mi?
    Kaldı ki olay sadece İstanbul'da değil İstanbul'un çevresindeki illere bak bakalım sanayinin bütün yükünü Marmara'nın çektiğini görürsün.
    İş imkanı nerdeyse insanda ordadır bu kadar basit.

Zaten farklı birşey yazmadım herşey marmarada. Ancak dünya varolduğunda herşey marmaraya kurulmadı biliyorsun değil mi? 20 Milyonluk pazar yoktan oluşmadı biliyorsun değil mi? Zamanında istanbula bu kadar yatırıma izin verip anadoluda iş yapamayanlar istanbula gelmesiyle bu kadar yükleme oldu.

Yaşınız olgunsa yeşilçam filmleri zamanında bunu çok anlattı bizlere..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.