Şimdi Ara

İSTANBUL KADAR BAŞINIZA İSTANBUL DÜŞSÜN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda bir Istanbul'a ugruyorum. Gercekten de yasamasi zor. Nasil katlaniyorsunuz dostlar?

• İstanbulda o artısız 25 milyon insan var zaten. +'yı bunun üzerine ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Kesinlikle katılıyorum...

Metrobüsteyim hiç kimsenin yüzünde en ufak umut yok, robot gibi...

Balık istifi gibi dizilmişler...

Modern kölelik var İstanbul’da...

İnsanlar yaşadığının bile farkında değili

O dediğin heryerde var ne yazık ki!,Hayat pahalılığı bu şekilde devam ettiği müddetçe devam edecek.

• Ya bakın anlamıyorum Türkiye'de Kastamonu denilen İstanbula göre dümdüz sayılabilecek onlarca yeri olan üstelik tarımsal arazisi az olan bir şehir var ve bomboş.

Gerçekten bomboş. Mükemmel yatırımlar, fabrikalar,evler yapılabilecek bir yer tren yaparsın Ankaraya yakın,denize yakın sayılır. Ve Trde Kastamonu gibi en az 10 15 tane daha şehir sayılabilir;Tunceli,Uşak,Nevşehir,Giresun başka diğer unutulmuş şehirler.

İnşallah mesleğime başlaşınca gidiyorum İstanbuldan. Umarım köye göçü arttırabiliriz de tarım,hayvancılık tekrar can suyu bulur. Beton karın doyurmuyor ekonomi de iyi gitmiyor köprü satılıyormuş. Öze denmeliyiz hem de acilen. Hiç utanmaya gerek yok ekonomi kötü gidiyor.öğrencilere iş(Parkı süpürme,Ağaç dikme vs.harçlık çıkartabilecek Ne olursa) versinler o bile yeter.(Okurken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kty28 -- 3 Mart 2018; 0:24:22 >
  • şimdi bazıları kızacak ama bunun sorumlusu şuan ki hükümetimizdir.

Çünki buna dur diyen kimse yok , önlem alınmıyor , veya bir çare üretilmiyor.

şimdi sen işveren olarak ilk başta ülkenin şehir planlanmasını mı düşünürsün ? yoksa kazanacagin parayı mı ?

Burada devlet büyük şirketleri ve fabrikaları , tersaneleri Marmara bölgesinden uzakta yaptırmayı teşvik edeceksin.

Haliyle bütün iş olanakları istanbulda anadoluda 100 kapiya gidersin 1 işi zor yakalarsın , ama istanbulda 10 kapiya gidersin en az 3 kapi açılır.
  • 3 Aydır Erzurum'dayım buraya yerleşmeyi düşünüyorum. İşten eve, evden işe maks. 20 dk sürüyor. Bölge nüfusu az olduğu için işlerim de yoğun değil. Hayat gerçekten ucuz Çay 50-75 kuruş arasında, tavuk döner fiyatına cağ kebap yiyoruz. Trafik yok, ulaşım için masraf yok, evler ucuz, kalabalık gürültü yok. Ailem olduğunda çocuğumu güvenli bir şekilde yetiştirebilirim, trafik ve yoğunluk olmadığı için bu vakti aileme ayırabilirim.Örnekle 08-16 çalışıyorum sabah 07:45 de evden çıkıyorum akşam da 16:20 geçe evdeyim ve bol bol vaktim oluyor. Tek sorunum insanları biraz sıkıntılı o sorunu da semt değiştirerek çözdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

ülke değil, insanlarının mensubu olduğu dinin 600 sene geriden gelerek halefini takip etmesi durumu sadece yaşananlar, orta çağ avrupasıyla birebir aynı gerizekalılıkları yaşıyoruz, bütün islam ülkelerinin istisnasız olarak aynı şekilde b.k çukuru haline gelmiş olması tesadüf değil

ayrıca şu an oluşan borç stoğunun bütün sebebi bu malum parti değil, son 25 yıldır yine bunların yer aldığı refah grubu ile başlayan varoşları ihya ederek iktidar sahibi olma projesi, 90larda elektriği olmayan köye otomatik çamaşır makinesi götüren adamlar yani bahsettiğimiz kesim dünya üzerinde seçim zamanı tapu verme olayının iyice b.kunu çıkaran, hırsızlıkla işgal edilen hazine arazilerini meşrulaştıran bu güruh bugünlere kadar uzanan inşaat furyasını yaratmış durumda, mensubu oldukları cemaatlerin belli kademelere yayılmasıyla imar ve altyapı konusunda istenen yerlere uzanıp gecekondu zenginleri yaratan, cemaatlerine para kasaları sağlayan adamlar yani

bu ülkenin yıllardır altı sistematik olarak oyuluyor, fakat atatürk cumhuriyetinin dinamikleri o kadar güçlü ki hala ayakta kalmayı başarmış durumda, o yüzden çomarlardan umudu kesin ama ülkeden umudu kesmeyin, eninde sonunda silkinir tekrar ayağa kalkar

Bu saatten sonra soyledigin gibi devlet yikilmaz.Disa bagimli olur, herseyini yabanci devletlerden saglar, enflasyon yukselir, alim gucu duser.Halk giderek fakirlesir, zengin ile fakir kesim arasinda ki ucurum giderek buyur

Adamlarin o kadar topragi var seninkini ne yapsin ? Seni bi guzel borclandirir onu odetir.Cari acik ve dis borcdan bu yuzden bahsettim

Bu devlet cokeli cok uzun zaman oldu.Daha once yasadigimiz darbeler, ekonomik krizler bunlarin en buyuk gostergesi.Suan sadece disa bagimli olarak yasam savasi veriyoruz

Ulkelerden ambargo yesek kendi basimiza ne yapabiliriz ?

Bunun ornegini cok guzel bir sekilde gormedik mi ? Parasini verip aldigimiz f16’lar savas durumunda dusman ucaklarina bile kilitlenemezken, bunun kodlarini cozen kisiler nedense bi ucak kazasinda olurken neredeydik ?

Bu devlet cokeli cok oldu arkadaslar.Her seyimizi disaridan alirken devlet toparlanacak diyemeyiz.Teknoloji uretmiyoruz, topraklarimizda adam gibi maden cikmiyor, is gucunun buyuk kesimi vasifsiz elemanlardan olusuyor.Devletin actigi meslek liselerinde ki basari orani % kac ? Bi muhendis universiteden mezun olduktan sonra neden is bulamiyor ? Egitim kalitesi olarak nereye gidiyoruz ?

Adamlarin 1 tl’si bizim 4 tl’miz oldu.Bizim paramiz maalesef bu kadar degersiz, ekonomimiz bu kadar gucsuz.Ataturk’un kurdugu cumhuriyet maalesef sadece ad olarak yasiyor..

• Allah Allah, Ulan arkadaş ben istanbulda yaşayıp istanbula gelmeyin diyenleri anlayamıyorum .Sanane Bilader, Madem iatanbuldan memnun değilsin çık git istanbuldan ! Hem istanbulun kaymağını ye hemde (İSTANBULA Gelmeyin bilmem ne ) Cidden HİÇ SAMİMİ değilsiniz ..!

• istanbul'a bir nükleer bomba atılsa türkiye bildiğin çöker.

her bok burada ve artık burada yaşamaktan iğreniyorum.Tiksinti geldi.Alıp başımı ege kasabalarına gidesim var.
  • sen öyle diyorsun ama İstanbul için ölüp biten çok kişi olmasa ,böyle olmazdı
    İstanbul son yıllarda bu hale gelmedi ,yıllardır söylenen bir söz vardır "taşı toprağı altın" diye
    ve gerçekten öyle oldu ,adam mafyadan arazi aldı ve sonrasında aflar çıkınca lüks arazi sahibi oldu

bence hiç mahsuru yok ,millet oraya gitsin ki diğer illerimizde daha rahat yaşayabilelim
    gerçi Ankara da bana göre İstanbul'dan daha kötü ,ne denizi var ,ne yeşili ,sadece insan kalabalıklığı ,ama Ankara'yı da çok seven var
    o nedenle sevenlere karışmayın ,sevenleri ayırmayın ,biz böyle mutlu ,onlar öyle mutlu :)

tabi İstanbul laf olsun diye bu duruma gelmedi ,bunun için bir sürü faktör var
  • Ya aslında doğru söylüyorsun.

Çoğu kişi istanbulda daha iyi yaşarım ümidiyle güzelim memleketlerinden göç edip geliyorlar.

Aslında istanbul tarihi ve gezilecek yerler bakımından güzel olabilir.

Ama kalabalık olduğu için yaşam çok zor ilerliyor.

İstanbulda çalışan veya okula giden insanların zamanının 4 te 1'i yollarda geçiyor.

İş imkanları bakımından iyi olabilir ama istanbulda yaşam pahalı.

Şehir dışında yaşayanlar belli başlı nedenlerden dolayı istanbula göç etmek istiyorlar.

İstanbul un adı var. Türkiyenin ünlü bir şehri.

Ama istanbul içinde yaşayan insanlar ise şehirin zor şartlarından bunaldıkları için ülkemizin daha sakin olan şehirlerine gidiyorlar veya bunun hayalini kuruyorlar.

Yani insanlar istanbula gelmeden önce istanbulun şartlarını öğrenip öyle gelmeleri daha iyi olur bence.

• Iste aradigim Konu Bence Bu Konu Surekli Dillendirilmeli Mesela Almanyada en kotu sehirlerde bile haribo bonn gibi yada bayern gibi sirketler var ve bu sitkerlet O sehri felaket bir sekilde kalkindiriyor sirf bonn kagit fabrikasinda 2 binin uzerinde geceli gunduzlu calisanlar var

Bu konu Guncell Kalmali
  • İyi güzel harika herşeyiyle ama yeter be kardeşim yükleme yapmayın artık doydu İstanbul doydu.

• Plansız göç..

Haklısın.. Ülke ekonomisinin yüzde 60ı tek şehirde olmamalı.

Çok yanlış çok.. İnsanlar da gelmesin artık yok eğlence İstanbul'da bi git ordan gelmiş 24 ay taksitle iphone almış faturasını zor ödüyor eğlence mekanı gecesi 200den başlıyor... Senin nerene eğlence.

İstanbul çoğunluk için şuan kölelik şehri...

• Londra bu konuda ornek alinicak sehirlerden, adamlar bina yapmiyor eger oturmak istiyorsan pasa pasa yuksek kira ucretlerine tamam diyeceksin sokaklarin gorunumu cok guzel 80leri 90lari cagristiriyor sehrin gobeginde devasa parki saymiyorum bile. Simdi istanbulun ordan neyi eksik belkide dunyadaki en guzel sehirdi ama icine ettiler her yer bine her yer insan!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizi olması en büyük artısı. İhracaat, ithalat vs. Sadece bu değil tabiki. Kalabalık bir şehir olmak insanlarında hoşuna gidiyor. Tarihi yapılarının olması, Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan envai çeşit her şey.

Kısaca İstanbul'un hemen hemen yer yerinde, eğlence, yeme içme, manzara ne ararsanız var. O yüzden avrupa şehri yani.

İzmir'de de deniz var, diğer şehirlerde de var ama yinede bir istanbul değil. İzmir daha karışık bir yer mesela. Nüfusu şimdiki trafiği bile kaldırmıyor.

Mesela mersin, çok kısıtlı bir şehir. Gidilecek mekanlar belli. İnsanları tanımasanız dahi, hep aynı mekanlara gittiğiniz için tanırsınız o derece.

İstanbul çok görkemli bir şehir. Çoğu istanbul'lu, trafiğine, pisliğine her şeyine rağmen başka şehirde yaşamam der. Olası bir depremde, insanlar yine önceliği büyük şehirlere kaçarak bulur. Bunların başını Ankara çeker. Sonra İzmir, bursa, balıkesir, mersin derken böyle gider.

• Ülkenin diğer illerinde milleti oralarda tutan iş sahaları da maalesef satıldı yada devir edildi. Bizim memleket de şeker fabrikaları özelleştirme adı altında büyük oranda işçi çıkartmaları oldu. Ülkede her şey ya satılıyor yada kilit vuruluyor. 24 ruhsata sahip ilaç fabrikası olan Bomonti kapandı mesela. Geçenlerde Qnb finansbank adını alan finansbank dan büyük oranda işçi çıkartmaları yaşandı. Bize reklamlarda dünyada büyük bir sertifika aldık o yüzden QNB adını aldık diyorlar bunun açılımı Yunanistan QNB Group. Satıldı yani. Ülke ekonomik bir işgal altında ama bunu gören yok. Daha bunun gibi nice Stratejik kurumlar satıldı kiralandı ve hala bu yıkıma devam ediliyor. İşte ülkedeki insanların büyük şehirlere göçünü hızlandıran ve o kesimleri işsiz bırakan sebeplerden birisidir.
  • Antalyadan gelip 1 ay kaldım, her günü gezdim.

İstanbul'da insanlar yaşamıyor, ÖMÜR ÇÜRÜTÜYOR!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadoluda yatırım üniversite açalım öğrenci düdükleyelim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.