Şimdi Ara

* İSTANBUL ARTIK BİTMİŞ DİKKATLİ OLUN *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
4.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar herkese arkadaşlar dün akşam başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum sizlere ;

Hergünkü gibi İşten çıktım ve bugün otobüs ile geleyim dedim Kavacıktan bindim 500T ye kozyatağına geldim herzaman orda inerim ordanda marmara cad.eve yürürüm. Evim bostancıda zaten. Neyse yürüyorum kulağımda mp3 player var ses yok ama görüntü var desem yeridir elim cebimde gidiyorum önümdeki insanlara baktım herkes sola bakıyor ee tabi toplum psikolojisi bende baktım ki yaşlı teyze'nin biri ordan bişeyler söylüyor hemen çıkardım kulaklığı yanına koştum noldu teyze demeye kalmadan önündeki tinerci koşmaya başladı teyze olum yakala dedi ben ne oldunu anlamadan omuzuma astığım küçük çantamı yere atarak hemen koşmaya başladım ki koşarkende bağırıyorum tutun şunu diye sağolsun esnaftan biri ayağına çelme taktı tinerci yerde ensesine bindim hemen 2-3 tane suratına geçirdim bütün kozyatağı semti toplandı resmen hemen polis geldi vs..vs.. en sonunda öğrendim ki arkadaşlar olay gasp cepçilik yada vb.. şey değilmiş bu tinerci şerefsizi yaşlı teyzeyi taciz etmiş Allah belasını versin Ramazan ayında bile oluyor bunlar zaten taciz etti denilince millet linç'e kalkıştı polis tuttu bizi..Ve olay öyle bitti polis aldı gitti herkez dağıldı

Arkadaşlar siz siz olun dikkatli olun Ananızla Bacınızla yolda yürürken bile bunlar olabilir...

• İstanbul uzun süredir böyle zaten. Sen denk gelmemişsin. Ben cepçilik yapan adamı yakaladığımızda onu savunan insanlar gördüm. Şimdi tanıdığıdır falandır diceksiniz. Bahariyede 50 kişi birden cepciyi tanımaz herhalde. Sorun şu ki büyük bir çoğunluk bilinçsiz ve ürkek. Senin yaptığını ordan kimse yapmamış bunun nedeni ise televizyonda gördüğümüz " tinerci adamı bıçakladı" " tinerciler bir genci yaktı" haberleridir. Bazı şeyler o kadar abartılıyor ki insanımız korkmaktan başka birşey yapamıyor.

Maltepe Kartal tarafını anadolu yakasında oturanlar bilir. Bu tür olaylar kol gezer. Öyle bir duruma geldik ki polisin önünde adam bıçaklıyorlar polis müdahele etmiyor. Orda sap gibi dikiliyor. Böyle olunca da halkta "polis dokunmuyo ben mi dokunacam" psikolojisi ağır basıyor.

Eline sağlık iyi yapmışsın keşke beni de çağırsaydın ben de çaksaydım iki tane.

• bu tinercileri birde tvlere çıkarıp demogoji yaptırmıyorlarmı deliriyorum! Bu tinerci şeref...leri yok açız yok kimseye zararımız yok anamz babamız sokağa attı diye acındırıyorlar kendilerine!! siz gece taksim veya bu tarz bir yerde tek başınıza dolaşın bakalım o adi herifler resmen aç kurtlar gibi saldırıyor size yetmedi üstünüze tiner döküp yakıyorlar bile!! eline sağlık kardeşim keşke biraz daha dövseydinn
  • Youp*rn yasaklansın, genelevler kapatılsın.. Hadi bakalım daha neler görücez..

Geçmiş olsun hocam, ben de Bostancı'da oturuyorum, buralara bile geldi pislikler, ne yapacaz bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sLyyy

Youp*rn yasaklansın, genelevler kapatılsın.. Hadi bakalım daha neler görücez..

Geçmiş olsun hocam, ben de Bostancı'da oturuyorum, buralara bile geldi pislikler, ne yapacaz bilmiyorum..

Evet aslında istanbul bitmiş derken zaten bitik vaziyetteydi ama buralar nezih yerler ki buralarda hiç olmazdı böyle şeyler olurdu da çok sık değil ama bu olaylar iyi ce artmaya başladı. Allah onları ıslah etsin inş. Ne diyelim ki başka ÖRN vereyim : Forumdan bonobopanzer arkadaşımızda buralardan yanılmıyorsam 2 hafta önce felan bostancıda gaspçılar önlerini kesmişlerdi.

Bu arada hocam Bostancı'da neredesin Cad. Sok. ? neresi merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messerschmitt BF109 -- 23 Eylül 2008; 9:37:30 >

• Kafası güzel hocam o çocuğu o hale getirende kabahat...Zaten fazla bişey beklememek lazım sokakta bıraktıktan sonra o çocuktan...
  • Altıntepe'de oturuyorum.. Kızılay'ın arka tarafında..

Burada da ufak tefek olaylar oluyor. Ama 18 sene Şişli'de yaşadım, oradan kat be kat güzel buralar.. Oraları gördün mü bilmiyorum ama bizim mahallede bir tane Kürtlerin oturduğu apartman vardı, bi daireden 15 tane ufaklı büyüklü çocuk çıkıyodu, hepsi birbirinden serseri, artık gerisini sen düşün

Ayvalık'ta da 2 sene yaşadım, oralar da doğa olarak çok güzel ama insanları biraz garip..

Genel olarak bağlarsak olayı, Türkiye'de yaşanılacak çok yer var ama insanlar artık çok değişti/değişiyor.. Ahlak çöküşü mü diyelim nasıl adlandırayım bilmiyorum ama böyle gidersek sonumuz pek bi hayra alamet değil gibi gözüküyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Altıntepe'de oturuyorum.. Kızılay'ın arka tarafında..

Burada da ufak tefek olaylar oluyor. Ama 18 sene Şişli'de yaşadım, oradan kat be kat güzel buralar.. Oraları gördün mü bilmiyorum ama bizim mahallede bir tane Kürtlerin oturduğu apartman vardı, bi daireden 15 tane ufaklı büyüklü çocuk çıkıyodu, hepsi birbirinden serseri, artık gerisini sen düşün

Ayvalık'ta da 2 sene yaşadım, oralar da doğa olarak çok güzel ama insanları biraz garip..

Genel olarak bağlarsak olayı, Türkiye'de yaşanılacak çok yer var ama insanlar artık çok değişti/değişiyor.. Ahlak çöküşü mü diyelim nasıl adlandırayım bilmiyorum ama böyle gidersek sonumuz pek bi hayra alamet değil gibi gözüküyor..

Bende bilirim oraları hocam biz bostancıya taşınalı 7 sene oldu ama ondan önce M.Köy Kuştepe'deydik düşün işte . . .

• quote:

Modernizasyon bunun adı. Hani milletin " modernleşin atın şu şeriatçı gözlüklerinizi" dediği olay var ya. İşte bu o.
  • quote:

Youp*rn yasaklansın, genelevler kapatılsın.. Hadi bakalım daha neler görücez..

Çok iyi bir konuya parmak basmışsın arkadaşım.Muhafazakarlaşan toplumlarda ve domokrasisiz bir dekomkatik ülkede bu gibi kısıtlamalat halkta ters tepki yaratır.Ama bu soruna çare bulmak istemezler.Eskiden genel evler vardı şimdi heryer genel ev oldu.
  • quote:

Altıntepe'de oturuyorum.. Kızılay'ın arka tarafında..

Bizim burdada öyle kürtlerin bulunduğu bir apartman var kocaman, bir çocuk çıkıyor ama anlatamam. Üstü başı bislik, bok içinde, bir yüz yıkama denen birşey yok. Anneleri gece eve alıyor yedir içir yatır, sonra sabahın köründe dışarı yolla. Saldım çayıra mevlam kayıra. Nasıl bir iştir anlamıyorum. YAZIK

• İstanbul'da nezih yermi kaldı herkez kral kendi devrini yürütüyor. Olay bitti İstanbulda yaşamak çok zor evden çıktın ama dönermisin bir ihtimal. Cesaretinden dolayı kutlarım seni arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Modernizasyon bunun adı. Hani milletin " modernleşin atın şu şeriatçı gözlüklerinizi" dediği olay var ya. İşte bu o.

Hocam aslında şeriat'ın da, şu anki bulunduğumuz durumun da ülkemiz için çok faydalı, örnek teşkil edebilecek nitelikte olmadığını söyleyebiliriz.

Şu anki yönetim sistemimiz tam anlamıyla işlese, bu tip sorunların devam edeceğini düşünmüyorum..

Eğitimsizlik çok önemli, Hakkari'deki öğretmen eksikliği üzerine yetkililerin gerekli yerlere başvuru yapmasının akabininde kendilerinin azarlanması iyi bir örnek sanırım..

Geri viteste gidiyoruz sanki

• İşin ilginç yanı kimse bakmıyor koşmuyor bu nasıl iştir ya bir türlü anlamadım gitti benim koşmamla herkes geldi Dediğiniz doğru türk milleti artık bıkmış korkmuş yeteri kadar.
  • sLyyy

Ben şeriat gelsin şeriat bu sorunu çözer demiyorum. Hani bazıları var ya bırakın millet yapsın istediğini özgürlük tanıyın diye safsatalarla kendini kandırıyor ya. İşte bu durum onların söylediklerine bazılarının inanmasından ibaret. Zaten öncesinde söyledim. Bütün sorun eğitim. Sen ülkende her ile yapmasan bile her bölgeye aynı düzeyde üniversiteler yapamıyorsan, ülkenin bazı kesimleri okumadan, cehaletini gidermeden iş yapmaya kalkıyorsa, bazı konularda bilinçlendirmeden onlara evlenmeyi hak görüyorsan sonucu bu olur işte. Evlilik konusunda bilgisi olmayan, cehaletini aşamamış insanlar odun bulamayınca ısınmak için eşine gidiyor her fırsattada çocuk yapıyorsa bunun yükünü nasıl kaldıracak? Ya kesecek öldürecek cinnet geçirecek ya da çocuklarının bazılarını satacak, sokağa salacak ve ortaya da bu durum çıkacak.
  • Kesinlikle haklıcı Pier, yalnız kafama takılan şey şu..

Bu sorunları biz görüyoruz.. MECLİS'tekiler nasıl bu kadar kör, anlamak güç..
  • @enesaygün
    @Slyyy

Sizin yaptığınız ırkçılıktır ayrımcılıktır.. Gözümde o tinerciden farkınız yok..

merak edenler için kürt değilim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

İyi forumlar herkese arkadaşlar dün akşam başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum sizlere ;

Hergünkü gibi İşten çıktım ve bugün otobüs ile geleyim dedim Kavacıktan bindim 500T ye kozyatağına geldim herzaman orda inerim ordanda marmara cad.eve yürürüm. Evim bostancıda zaten. Neyse yürüyorum kulağımda mp3 player var ses yok ama görüntü var desem yeridir elim cebimde gidiyorum önümdeki insanlara baktım herkes sola bakıyor ee tabi toplum psikolojisi bende baktım ki yaşlı teyze'nin biri ordan bişeyler söylüyor hemen çıkardım kulaklığı yanına koştum noldu teyze demeye kalmadan önündeki tinerci koşmaya başladı teyze olum yakala dedi ben ne oldunu anlamadan omuzuma astığım küçük çantamı yere atarak hemen koşmaya başladım ki koşarkende bağırıyorum tutun şunu diye sağolsun esnaftan biri ayağına çelme taktı tinerci yerde ensesine bindim hemen 2-3 tane suratına geçirdim bütün kozyatağı semti toplandı resmen hemen polis geldi vs..vs.. en sonunda öğrendim ki arkadaşlar olay gasp cepçilik yada vb.. şey değilmiş bu tinerci şerefsizi yaşlı teyzeyi taciz etmiş Allah belasını versin Ramazan ayında bile oluyor bunlar zaten taciz etti denilince millet linç'e kalkıştı polis tuttu bizi..Ve olay öyle bitti polis aldı gitti herkez dağıldı

Arkadaşlar siz siz olun dikkatli olun Ananızla Bacınızla yolda yürürken bile bunlar olabilir...

• quote:

Kesinlikle haklıcı Pier, yalnız kafama takılan şey şu..

Bu sorunları biz görüyoruz.. MECLİS'tekiler nasıl bu kadar kör, anlamak güç..

Konuyu siyasete çekmeyelim. Ama şunu söyleyeyim aynı şey futbolda da başka alanda da geçerli. Bazı şeyler dışarıdan göründüğü kadar kolay şekilde sonuca gitmiyor. Yani görülüyordur. Bu ülkede bu sorunları hiç görmesen günde iki kere yaşarsın televizyonda izlersin. Sorun bunları görüp görmemek değil yaptığın çalışmaların uğraşların sonuç verebilmesi. Birşeyler yapılıyordur belki bize hissettirilmeden ama sonuç beklediğimiz gibi yararlı olmuyordur. Siz sokaklardan tinercileri bir gecede toplayamazsınız, onları eğitip kalifiye insan olarak tekrardan topluma salamazsınız. Düşkünler evi var bilmem ne yurtları var. Var da var. Ama bu çocuklar eğitimsiz olduğu için orda rahat edemiyorlar. Özgürlüğe, kafasına eseni yapmaya alışmış insanlar. Hepsini bir gün de adam edemiyorsunuz. Aralarında öyle şahıslar var ki kurtulmaya canını vermiş ama becerememiş hayata isyan edip sağa sola saldırmaya başlamış. Kimisi var cidden kurtulmak için çabalamış ve başarmış. Sonuçta dediğim gibi. Bunları temizlemek o kadar kolay değil. Asgariye indirmek de zira bir o kadar zor.

• quote:

Orjinalden alıntı: extree

@enesaygün
    @Slyyy

Sizin yaptığınız ırkçılıktır ayrımcılıktır.. Gözümde o tinerciden farkınız yok..

merak edenler için kürt değilim..

Ya arkadaşım her kürt için bunu söylemedim ki ben, benim birsürü kürt arkadaşım var, çoğu da iyi insanlar.. Yukarıda "Kürtlerin hepsinin kökünü kazımak lazım, pislik herifler" tarzı bir yazım var mı? İstanbul'da yaşayan kürtlere genel olarak bakarsanız zaten yukarıdaki manzara gözünüzün önüne geliyor.. Ben eğitimin öneminden bahsederken o apartman örneğini vermeyi uygun gördüm.. Yoksa hangi bilinçli insan 10 tane çocuk yapıp sokağa atar? Mantıklı mı sizce?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.