Şimdi Ara

İSTANBUL-KADIKÖY Bisikletim çalındı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Güne çok kötü bir olayla uyandım ve bunu elimden geldiğince duyurmaya çalışıyorum. Öncelikle bisikletimin marka model bilgileri:
    KRON XC-250 V Fren - GRİ
    Her gün olduğu gibi saat 02.15'de işten bisikletimle eve döndüm ve şifreli kinguard kilitle her gün kilitledğim yere (apartmanın içi, daire kapımızın önü) kilitledim bisikletimi. Sahurumu da yapıp saat 5 gibi uykuya daldım. ve saat 9da annemin sesine uyandım. 'Oğlum bisikletini kilitlemiş miydin sen?' diyordu. Kalktım ne oluyor diyene kadar kapının önüne çıktım, her gece bisikletimi bağladığım yerde bisikletim yerine kesilmiş kilidi duruyordu. Apartman kapısına baktığımdaysa kapının camı kırılmış ve apartmanın önünde bağlı olan abimin motorunun da kilidiyle oynanmış olduğunu gördüm.
    Şimdi sizlerden yardım istiyorum. 2. El bisiklet pazarında HIRSIZLARIN satıyor olabileceğini duydum büyüklerimden. Polise başvurmak istediğimdeyse ilgilenmeyeceklerini, boş yere kendimi üzeceğimi söylediler.
    Becerebilirsem buraya bir kaç fotoğrafını atacağım bisikletimin, görenlerin veya duyanların bana bu adreslerden ulaşması rica olunur:
    www.facebook.com/senhalaburdamisinamk
    twitter.com/burakeren1717

İSTANBUL-KADIKÖY Bisikletim çalındı! İSTANBUL-KADIKÖY Bisikletim çalındı! İSTANBUL-KADIKÖY Bisikletim çalındı!
    @noktape

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 6 Temmuz 2015; 13:33:02 >

• Öncelikle geçmiş olsun. Bir bisikletçinin başına gelmesini istediği en son şeydir belki bu bisiklet çalınması durumu. İlk etapta yapılması gereken polise gitmek fakat dediğin gibi polis bu tür şeylere pek bakmıyor ikinci etapta yapılması gereken ve sonuç veren şey ise bit pazarlarını gezmek. Yalnız şöyle bir şey var ki çalınan ürünler farklı illerdeki bit pazarlarına götürülüyor. İstanbul'da çalınan bir bisiklet İstanbul'daki bit pazarlarında satılmaz bu da hırsızların yakalanmaması için kendi çaplarında aldıkları bir yöntem. İstanbul'dan çalınan bisikletler genelde Kocaeli, İzmit merkezdeki bit pazarında satılır. Tabi orayı da her gün kontrol etmek lazım çünkü günübirlik geliyor bisikletler sonra başka pazara yollanıyor. Son etap ise interneti kontrol etmek. Fakat bunda şöyle bir olay var internete koyanlar hırsızlar değil de bit pazarından ucuza kapatıp kar koyup satan uyanıklar oluyor. Dolayısıyla kendi bisikletini internette gördüğünde ilan sahibine "bu direk hırsızdır" diyemiyorsun. Tabi bu süreç biraz zaman alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aizanoi

Öncelikle geçmiş olsun. Bir bisikletçinin başına gelmesini istediği en son şeydir belki bu bisiklet çalınması durumu. İlk etapta yapılması gereken polise gitmek fakat dediğin gibi polis bu tür şeylere pek bakmıyor ikinci etapta yapılması gereken ve sonuç veren şey ise bit pazarlarını gezmek. Yalnız şöyle bir şey var ki çalınan ürünler farklı illerdeki bit pazarlarına götürülüyor. İstanbul'da çalınan bir bisiklet İstanbul'daki bit pazarlarında satılmaz bu da hırsızların yakalanmaması için kendi çaplarında aldıkları bir yöntem. İstanbul'dan çalınan bisikletler genelde Kocaeli, İzmit merkezdeki bit pazarında satılır. Tabi orayı da her gün kontrol etmek lazım çünkü günübirlik geliyor bisikletler sonra başka pazara yollanıyor. Son etap ise interneti kontrol etmek. Fakat bunda şöyle bir olay var internete koyanlar hırsızlar değil de bit pazarından ucuza kapatıp kar koyup satan uyanıklar oluyor. Dolayısıyla kendi bisikletini internette gördüğünde ilan sahibine "bu direk hırsızdır" diyemiyorsun. Tabi bu süreç biraz zaman alıyor.
    sahibindende takılıyorum görürsem yazarım, geçmiş olsun

• Kocaeli otogarda satılıyor diye duydum. Polise gittim pişkin pişkin cevaplarla karşılaştım. Apartmanımın camını kırmışlar diyorum "ee yaparlar abicim burası Türkiye" "bi bisikletin peşine düşüp canını tehlikeye atma abicim" diyorlar. Galiba geçen sene boşuna terledim bu bisikleti almak için. Daha doyamadan, uzun yola çıkamadan, ilk yılını dolduramadan çalındı gitti. İmkanım olsa her yerde arardım ama maalesef. Bu arada iyi dilekleriniz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespapa41

Kocaeli otogarda satılıyor diye duydum. Polise gittim pişkin pişkin cevaplarla karşılaştım. Apartmanımın camını kırmışlar diyorum "ee yaparlar abicim burası Türkiye" "bi bisikletin peşine düşüp canını tehlikeye atma abicim" diyorlar. Galiba geçen sene boşuna terledim bu bisikleti almak için. Daha doyamadan, uzun yola çıkamadan, ilk yılını dolduramadan çalındı gitti. İmkanım olsa her yerde arardım ama maalesef. Bu arada iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Vay be polisler nasıl bu kadar basite alır anlayamadım. Çalınan 100-200 liralık bisiklet değilki 1000 liralık bisiklet hocam. Bizim köye de hurdacılar geliyor bende açıkcası korkuyorum ve bisikleti eve alıyorum kapının girişine. Üzüldüm açıkcası. Allah ıslah etsin haram para nasıl da kolay yeniliyor o kadar emek nasıl da hemen yenilebiliyor. Allah yardımcımız olsun memleket çok kötüye gidiyor.

• Hocam yemin ederim az alınteri dökmedim, az hayal kurmadım bu bisiklet için. Noktape abimizin de az başını ağrıtmadım. Ama gel gör ki biri geliyor ve alınterini, emeğini, hayallerini alıyor götürüyor. Keşke balkona alsaydım demek zorunda kalıyorum tabii. Allah cümlesini ıslah etsin, ramazan günü oruçlu oruçlu içimi yaktılar...
  • quote:

Hocam yemin ederim az alınteri dökmedim, az hayal kurmadım bu bisiklet için. Noktape abimizin de az başını ağrıtmadım. Ama gel gör ki biri geliyor ve alınterini, emeğini, hayallerini alıyor götürüyor. Keşke balkona alsaydım demek zorunda kalıyorum tabii. Allah cümlesini ıslah etsin, ramazan günü oruçlu oruçlu içimi yaktılar...
    hocam izmitte bu bit pazarında satılan bisikletlerin hepsi çalıntı zaten bana göre. adamların scout ekibi varmış gibi çok iyi çalışıyorlar. havalar bi ısındı mı ne kadar bisiklet çıkıyor bit pazarına görmeniz lazım. bi de açıp fiyatlarına bakıp ona göre fiyat istiyorlar, kelepire de yatmıyorlar. valla çok geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun birader hakikaten çok kötü bir durum. Dışarıda da değil kapının önüne kadar girmişler bu nedir.
    Ama sen yine bir emek verip birdaha bisiklet sahibi olacaksın.
    Bir de böyle durumları gördükçe, herhangi bir bisiklet parkına kilitlemeye bile korkar insan.
  • quote:

Hocam yemin ederim az alınteri dökmedim, az hayal kurmadım bu bisiklet için. Noktape abimizin de az başını ağrıtmadım. Ama gel gör ki biri geliyor ve alınterini, emeğini, hayallerini alıyor götürüyor. Keşke balkona alsaydım demek zorunda kalıyorum tabii. Allah cümlesini ıslah etsin, ramazan günü oruçlu oruçlu içimi yaktılar...

Polislerin yaptığı da yanlış. O zaman evi malı olduğu gibi üstlerine yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzafferste

quote:

Polislerin yaptığı da yanlış. O zaman evi malı olduğu gibi üstlerine yapalım

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam, çalamadıkları bisikletlerinde jantlarını yürüten şerefsizler var birde...

• Geçmiş olsun kardeş.
  • Teşekkürler arkadaşlar. İzmit bit pazarına gidebilen biriyle görüşebilsem keşke, belki 'oğlum' oradadır :(
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. İzmit bit pazarına gidebilen biriyle görüşebilsem keşke, belki 'oğlum' oradadır :(
    2 sene önce 3 tane bisilletimiz çalındı ofis önünden hasırcıbaşında,polise video kaydını verdik adamlar kabak gibi belliydi ama yinede bişey olmadı.Umarım bulabilirsin dostum bisikletini
  • Sanmıyorum artık bulabileceğimi. Kabulleniyorum galiba "ee kardeşim burası Türkiye" mottosunu
  • Geçmiş olsun.Böyle şeref yoksunlarından birini görsem alır elime bıçağı böğrüne saplarım.

Polisimize de diyecek söz yok.Yav burada çocukların bindiği 200₺ çelik market bisikletlerinden bahsetmiyoruz.Profesyonel bir bisikletten bahsediyoruz.Hemde alın teriyle çabalaya çabalaya alıyoruz biz bu bisikletleri.

Varya şu hırsızlardan bir tanesine denk gelsem ölümüne dalarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wüste -- 7 Temmuz 2015; 23:32:41 >
  • Artık bisikletimin gittiğini kabulleniyorum ama aklımda hala apartmana yem olarak bi bisiklet bağlayıp gelmelerini bekleme fikri de var. Hıncımı almak istiyorum bu emek hırsızlarından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vespapa41 -- 8 Temmuz 2015; 3:05:01 >
  • quote:

Artık bisikletimin gittiğini kabulleniyorum ama aklımda hala apartmana yem olarak bi bisiklet bağlayıp gelmelerini bekleme fikri de var. Hıncımı almak istiyorum bu emek hırsızlarından

Güzel fikir denenebilir. Belki çalınan bisikletini de bulursun ama tehlikeli olabilir
  • Ailem deneme evladım başına iş alırsın dediği için o fikri de rafa kaldırdım :(
  • Ya bu ülkede ne oluyor ya hepimiz kardeşiz nasıl eğlenerek takmadan birbirimizi üzebiliyoruz. Belki sen bu bisiklet için aylarca çalıştın utanma vicdan kayıp mı oldu ? Anlamıyorum anlamaya çok çalıştım . Ama bu kadar kapalı olur mu bazı insanlar . Ailesiyle ilgili olabilir yaşadıklarıyla ilgili belki normal geliyordur ama hiç mi onun yerine koymuyorsun kendini neyse ya bu Yazımı görseler beyinsize bak derler zaten.
  • Valla haklısın kardeşim ya bunları düşünecek kadar vicdanı olan biri bu şerefsizliği yapmaz. Her gün ahımı alıyorlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.