yine keman aldim antonio stradivarius etiketli ama %99.99 kopye 5 bine aldim iyimi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 14 Nisan 2024; 17:15:56 > |
kadıköy antika pazarından geliyorum
-
-
parayı sokaktan toplayan birinin hali işte bu şekilde olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 14 Nisan 2024; 17:3:5 > -
satış fiyatım 50 bin olcak
-
hayaller 50 bin emme gerçekler avuç içini yalayişko...
-
kemanin ustundeki tel 200 euro vardi rahat zaten adam tel parasina verdi kemani evde 2000tl ye aldigim teller var ondan bikac kat iyi bu kemandaki teller
-
Kadikoydeki bu pazarin tam bi adresi var mi ? Elimde eski plaklar var satmayi dusunuyorum is cikar miquote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldayine keman aldim antonio stradivarius etiketli ama %99.99 kopye
5 bine aldim iyimi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çalgı aletlerinin kendisi haramdır. Satışından elde edilen paranın tamamı da haram olur. Ben uyarayım da sen tercihini ona göre yaparsın, zira "beni hiç uyaran çıkmadı. Uyarsalardı bunların satışıyla işim olmazdı" gibi bir mazeret öne süremezsin ahırette...
-
hz.muhammedden iyi biliosun demekki zira oda muzik dinlerdi peygamber senin kadar olamadi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fikirtepe metrobuse 5dk mesafede
bugun baska bi kirik keman ve kirik kutusuna kadin 2500tl cekti
100tl dese alacaktim bisi alcaksan cok kazik fiyat cekenler var
100tl lik urune 2500 dedi kadin resmen
çakma kemana 5000 veren kırık kemana 2500 verir demiştir
-
Konum atma sansin var mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
konumu yok malesef ama google maptan yazarsan gosterir belki
el yapimi keman anliyom az cok orjinal degil o ayri orjinali 15 milyon dolar zaten
bu orjinalinin kopyasi ama el yapimi sonucta
-
Nerde yazıyor, göster kaynağını.
-
Müzik haram diyo kafa pırıl pırıl yallah afganistana bide benim oyum bununla bir emi batsın bu dünya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence her konuya attigin cok bilmis mesajlarla kendini kucultuyorsun
https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/1010/muzigin-dindeki-yeri-nedir-
Dini CevaplaryoutubeMüzik dinlemek caizdir. Müziği haram kılan bir tek ayet yoktur. Aksine cennette müminin müzikle karşılanacağı şeklinde yorumlanan iki ayet vardır. Müziği haram ilan eden hadislerin hiç birine itibar edilmez. Bu sonuca varan el-gınahul mülhi adlı yani eğlence müziği adlı bir risaleyi günümüzden bin yüz yıl önce İbn Hazm isimli Endülüsʼlü alimimiz yetkin bir şekilde kaleme almış ve söze noktayı koymuştur. O risale kitaplığımda, benim şerhimle, kenarına şerh düşe düşe okuduğum bir risaledir. Türkçesi yok maalesef. Müziğe haram demek fıtratla savaşmaktır. Eğer harama alet edilme riskinden dolayı helale haram denilecekse, harama alet edilmeyen, kötüye alet edilmeyen bir değer var mı? Allah, din, iman, peygamber de dahil buna. Sahte peygamber çıktı diye peygamberliği yok mu sayalım? İşte onun gibi bir şey. Onun için müzik ritimdir. Sestir. Sesin Rabbi Allahʼtır. Pisagorʼdan beri notaların ilahi bir matematiğe dayandığı bilinir. Kuşun ötüşü, rüzgarın efiltisi, yağmurun çisiltisi, kedinin mırıltısı hep müziktir. Kainat müziği olan ilahi bir korodur. Duymayan kulak sağırdır. Bu sağırlık ona bela olarak yeter. Türkülerimiz, şarkılarımız, sazlarımız, tamburlarımız, kanunlarımız muhteşem bir nimettir bana göre. Men harrame zînetallâhi-lletî aḣrace liʼibâdihi - Allahʼın kulları için yarattığı güzellikleri kimmiş haram kılan gösterin bakayım? (Araf 7/32) diyen Kurʼanʼa kulak vermenin tam zamanı… WEB SİTE: http://www.dinicevaplar.com/ İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/dinicevaplarcom/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/dinicevaplarcom/ TWİTTER: https://twitter.com/dinicevaplarcomhttps://www.youtube.com/watch?si=RyA55su3wgZpuFuS&v=D0EkfLfCgn4&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben demiyorum. Naklediyorum. Allahü teala yasaklamış. Bu haram, mesela bir "yalan söylemek" haramı kadar meşhur olmadığı için yani çok bilinen bir haram olmadığı için insanların çoğu bunun haram olduğunu bilmez.
Diyanet de bilmiyor.
Bu dinin en büyük düşmanı cehalettir. İşte şimdi burda, senin bu mesajında bunun, bu cehaletin tezahürünü görüyoruz zira "insan bilmediği şeyin düşmanıdır" diye boşa dememişler...
Cahilliğini her meydanda böyle aleni belli etme, tavsiyemdir. Şu anda yanında kimse olmadığı için yüzün kızarmaz amma elalemin içinde olduğunda yerin dibine batarsın utancından..
-
bence piskologa git kisa ve öz
Öyle 2-3 dakikalık video izlemekle olmuyor, aç şu linki burdan oku; delilleriyle müziğin haram olduğunu anlayacaksın , tabi iz'an ve insaf sahibi isen...
-
Ayrıca Resulullah " Aleyhisselam" çobanın kavalını işitince, parmakları ile mübarek kulaklarını kapadı ise de, yanında bulunan Abdullah bin Ömer’e kulaklarını kapamasını emretmedi. Bu da, elde olmadan duymanın haram olmadığını göstermektedir.
Tabiinin büyüklerinden Nafi anlatır: Abdullah ibni Ömer ile beraber gidiyorduk. Ney sesi işittik. Abdullah, kulaklarını parmakları ile kapadı. Oradan hızla uzaklaştık. Ney sesi daha işitiliyor mu, dedi. Hayır, işitilmiyor dedim. Parmaklarını kulaklarından ayırdı. Resulullah da böyle yapmıştı dedi. Nafi, sonra dedi ki, ben o zaman çocuk idim. Bundan anlaşılıyor ki, Nâfi’ye kulaklarını kapamasını emretmemesi, çocuk olduğu için idi.
Müziği helal göstermek için, hadis-i şerifleri ve olayları değiştirenler için, yukarıda delil gösterdikleri olayda Peygamber efendimizin mübarek kulaklarını kapatması kendi aleyhlerine delildir. Madem Peygamber efendimiz güya çalgıya müsaade ve teşvik etti, niye mübarek kulaklarını kapatıyor? Kapatmasına lüzum yoktu ki. Buradan İslam âlimlerinin çıkardığı hüküm, müziği istemeyerek duymanın haram olmadığıdır. Özel dinlemek ayrı, gayri ihtiyari duymak ayrıdır. Abdullah bin Ömer hazretlerinin de yaptığı gibi yapmak dinin emridir.
kaynak: dinimizislam.com
Benzer içerikler
- jilet sivilce yapar mı
- midye zehirlenmesine ne iyi gelir
- saat hediyesine not
- boks mu muay thai mi
- halı sahadan sonra bacak ağrısı
- telegram indirim kanalları
- yeşil nasim
- prompt mühendisliği
- 5g nedir zararları
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X