Şimdi Ara

İstanbul trafiğinde MOTOSİKLET kabusu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
8.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motorla 3 defa küçük çaplı kaza yaptım:

1) ışıksız kavşağa yaklaşıyorum ve kavşağı düz geçeceğim. Sağda tali yoldan yola çıkmaya hazırlanan araba var ve bekliyor. Be gördüm, hızımı düşürdüm, selektör yaptım, kornamı çaldım. Beni gördüğüne eminim. Peki o ne yaptı. Benim biraz daha önünde olan arabaların geçmesini bekledi, onlar geçti, ben kavşağa nerdeyse girmek üzerlerim, iyice yaklaşmışım. Önüme atladı. Iki seçenek var, ya ani fren yapacaksın ya da sürücü kapısından arabaya gireceksin. Fren yaptım ve tabii arabaya girmeyeyim diye motoru yatırdım. Ben bir tarafta motor bir tarafta. Peki adi adam ne yaptı? Ben yerden kalkmadan topuklayıp gözden kayboldu.

2) ara yolda sol şeritten ilerliyorum, sağ ön çaprazımda bir araba, kör noktada filan değilim, aynadan baksa beni sol arkasında görür. Arkadaş bölünmüş refüjde sola dönüşü son anda farkedip, aynaya bakma ve sinyal verme gereği duymadan anında sola kırdı. Hayır arkasından motor değil araba gelse ne yapacak çok merak ediyorum. Sonuç; frenleyip nerdeyse refüje yapışacak kadar sola kaçmama rapmen sol arkasından girip, ön tampona kadar tarayıp geçtim.

3) kırmızı ışığın dibinde yeşili bekliyoruz, ben sağ şeritte, tam yanımda sol şeritte de ticari taksi. Yeşil yandı, ticari hızla kalktı ben daha yavaş arkasından kalktım. Yaklaşık 30 metre sonra, aramızda topu topu, 1-2 araba boyu mesafe açılmış ya da açılmamış. Arkadaş soldan devam etse problem yok. Ama o ne yapıyor? Sağda kaldırımda bekleyen 1-2 kişi müşteri olabilir diye, sinyal vermeden, aynaya bakmadan, keskin bir manevrayla tam sağa önüme kırıyor ve bir de ani bir duruş yapıyor. Tam önümde hızla büyüyen devasa bir kütle, mesafe ve çevre şartları manevra yapıp kaçmaya müsait değil. Yine fren ve durmaya yakın sağ arka stoklardan çarpıp düşüyorum. Sonuç ne; bir de arkadan çarptığım için suçluyum.

Araba sürücüleri gerçekten de sütten çıkmış ak kaşık aslında. Ne varsa bu motorcularda var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• motorcu arkadaşlar ben tecrubeli 4 teker acemi 2 teker sürücüsü olarak şunu tavsiye ediyorum.

malum ülkemizde sağ ayna özürlü insan çok bu yüzden sol teker izinde takip edin

yakın farlarınız devamlı açık olsun adam aynaya bakmasa bile siz aynada adamı görürseniz farınız adamın yüzüne vurur ve sizi fark eder.

kırmızı ışıklarda yine sol teker izinden takip edin bip bip diye korna çalın veya sellektör yapın sizin arkanızda olduğunu görsün geri geri gelmesin dikkatli dönsün

ışıklarda yavaşlarken öndeki araç kadar arkadaki aracıda takip edin .
  • yapmayın arkadaşlar..ister motorcu olsun ister arabacı..önce insan olsun..
    bir kasanın içinde her zaman çürük meyveler olur..bunu kasanın tamamına mal edemezsiniz...

bende hem araba hem motor kulanıyorum...
    motorsikletle 3 büyuük kaza yaptım..hatta birinde ölüyordum..ama bu motoru sevmeme engel değil..hala biniyorum..
    motorsikset sigara gibidir..başlayınca bırakması çok zor...

istanbulda motorcular araç sınıfına konmuyor,hor görülüyor "ezerim ulen" deniyor...

motor bu;dikkatli olduktan sonra emniyet şeridinden de gider,ters şeride de girer,kaldırıma da çıkar...ama diğer insanları rahatsız etmemek kaydıyla....

kışın biz sıcacık arabanın içinde totomuzu ısıtırken onlar yağmurda soğukta motor sürüyorlar....rüzgarla kavga edip, kamyon lastiklerinden çıkan külverize çamurla banyo yapıyorlar...çukurlardan sekerken adamın totosu koltuktan kalkıyor...bu kadar eziyete katlanıyorlarsa şayet bırakın o kadar istisnayada sahip olsunlar..
    bunların ne demek olduğunu motor kullanmadan bilemezsiniz...

kasksız korumasız motora binenleri zaten motorcu sınıfına koymuyorum..onlar ekmek davası için katlanıyorlar..mecburiyet yani...
    motorculara daha fazla saygı gösterelim...saygı karşılıklıdır..
    ben arabayla yolda kaldığımda ilk motorcular durup bir sorun mu var diye sorarlar...

• trafik kurallarına uyan herkese saygı duymak lazım, sıkışık trafikte mümkünse geçmeleri için küçük manevralarla yol vermek gerekir ama motorsiklet sürücüleri de bazı konularda dikkatli olmalı. kurallara uymayanların sonu belli oluyor zaten.
  • motosikletlere emniyet seridi serbest mi?

• oldsalt O kullanıcısına yanıt
    araba kullananların hepsi kurallara uyuyor mu?...hayır
    motorsiket kullananların hepsi uyuyor mu?...hayır..

motorsikletler bence istisna olmalı...emniyet şeridinden de gider,yeri gerekirse ters şeride de girer...efendi olduktan sonra gayet normal...

bazen arabaya biniyorum.iş için avrupa yakasına geçmem gerekiyor...göztepeye çıktığımda trafiğin içler acısı halini görüyorm..eve dönüp scooteri alıyorum emniiyet şeridinden karşıya 15 dk da gidiyorum...bunun neresi yanlış?emniyet şeridine girmek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

6 ay önce bir akşam vakti alışveriş dönüşündeyiz yanımda eşim sağ arkada kendi koltuğunda 1 yaşında kızım var.

Apartmanın otoparkına girmek için ana caddeden sağa sinyal veriyorum arkayı kontrol ediyorum hafif yavaşlıyorum (malum 90derece dönecek araç) gözüm arkada özellikle sağ dikizde zira 20mt arkamdaki sokak>cadde bağlantısının önünden geçerken bir motorun peşimden manevra yaparak cd.ye çıktığını görmüşüm ki ben sağa-otoparka dönerken "kaldırımla benim arama fırlarmı" diye tedbir yapıyorum, neyse bir an baktım sağ dikizde motor yok "güzel soldan geçti gitti demekki dedim ve arabamın burnunu otopark girişine sakince soktum aracın burnu bariyere girerken arkadan kızımın oturduğu taraftan bir patırtı koptu eşimin çığlığı kızımın bağrışı o anı siz düşünün...

Neyse elfreni dörtlü deyip aşağıya indik yerde yamulmuş 2 seksen kanuni, kaldırımın yol tarafında tam kenarda eleman boylu boyunca kalmış, kızımın birşeyi olmadığını kontrol ettikten
    sonra elemanı kaldırdık Allah'tan kimsede bir şey yok.

Ben sağa sinyal verdiğimde yolun kenarına yanaşacağımı sanmış, hızını kesmemiş sağdan kaldırıma çıkmış oradan gitmek istemiş (tabi o hızda kaldırımda akşam vakti bir yaya ya denk gelse sonuç ne olurdu muamma zira çıktığı kaldırım akşam üzerleri bebek arabası ve çocuk kaynıyor) ama evdeki hesap çarşıya uymayınca kızımın olduğu taraftaki arka kapıya çarpmış...

Şimdi bunu yapan üniversiteye giden biri, olsun olsun 21-22 yaşında ve dediğine göre 10-12 yaşından beridir 2 teker tecrübesine sahip...

Motorlulardan özellikle uzak durmaya çalışırım, yanından geçerken hangi şeritte ise daha fazla açılır, önümde ise mümkün olduğunca mesafe bırakır onun hızına göre ağardan, herhangi bir devrilme olur ise yaşam alanı bırakmaya çalışırım. Fırsatını bulduğumda ise açıktan açıktan sollarım.

ama yukarıdakii yaşadığım örnekteki gibi kaldırıma çıkanlar, solun soluna girenler, dikizin kör noktasından fırlayanlar, kasksız gezenler, eksoz bağartanlar, ışıkta herkes gibi beklemeyip aradan fırlayanlar, birde kendileri kasklı arkadakiler kasksız gezenler var vsvs. bitmez.

Burada motorcular açısından (bir kısmı için) sorun, motoru trafikte ayrıcalıklı ve öncelikli araç olarak benimsemeleri, aradan geçebilir çizgiden gidebilir kaldırıma çıkabilir vs. aslında motorun trafikte otomobilden "güvenlik" dışında hiçbir ayrıcalığı bulunmamakta hatta kaportası insan olan bir aracın kullanıcısının çok daha dikkatli ve temkinli sürüş yapması gerekmekte.

Diğer taraftan otomobil kullanıcılarınında (bir kısım) motorun güvenlik zaaflı bir araç olduğunun bilincine varmaları gerek.

Noktasına kadar katılıyorum hocam. Otobanda sivrisinek gibiler(kurallara uygun süren sürücüleri ayrı tutuyorum)birde kaldırımdan hızlıca gitmeleri yok mu? 2 sene önce bizim burda kaldırımdan giden bir amcayı ezmişti,1 hafta sonra az kalsın evimin önünde kaldırımda eziliyordum ve sonucunda yaşanması hiçte hoş olmayan kavga çıktı Benim gözümde otobanda makas araba sürücüsüde,kaldırımda süren motor sürücüsüde cinayete teşşebüste bulunuyor.

• Bu videoda bilincsiz, egitimsiz, dikkatsiz motor suruculerinin yol actigi kazalari cok guzel irdeliyor.
    Eger motor surenler farkinda olsa bu risklerin trafik hem arabalar icin hem de motorlar icin cok daha guvenli bir hal alacak.

• Arkadaşlar eklenen videolar Rusya yada Amerika'ya ait,söz konusu ise Türkiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Motorları trafikte istemiyorum. Motorcular kadar kural tanımayan bir araç yok. Miinübüsçülerden beterler. Motorcu arkadaşlara:

1- İki aracın arası, şerit çizgilerinin üstü yol değildir. Efendi gibi bir aracın arkasında gidin. (söyler misiniz böyle bir şey görüyor musunuz?)

2- Siz de motorlu taşıtsanız siz de emniyet şeridini kullanmayın.

3- Şehir içi hız sınırlamaları sizin için de geçerli. Uyduruk motorlar bile 100 le gidiyor.

4- Kırmızı ışık sizin için de geçerli. Öyle az durup sağa sola bakıp geçilmiyor. Siz de yaya araç yoksa bile beklemek zorundasınız

5 - Çok hızlı gittiğinizden ve şerit aralarından seyrettiğinizden aynada gözükmüyorsunuz. Az önce yukarıda da yazdım siz de araçların yanından değil arkasından trafikte akmalısınız. Kaç kere iyi ki yol müsait diye az önce geçmemişim yoksa bu motorcu yerdeydi ve başımıza bela almıştık şimdi demişimdir.

vs

vs

vs

(LÜTFEN CEVAPLARINIZDA SİZ DE ELEŞTİRİLERİNİZ EKLEYİNİZ...)

Gerçekten motorlu araç gibi davranın, ondan sonra gelin konuşalım.

Yetkim olsa İstanbulda yapacağım ilk şey motosiklet yasağıdır. Saçma sapan bir araçtır bu yoğun şehirde...

BAZILARI ARADA KALAN İKİNCİ YORUMUMU OKUMUYOR ONUN İÇİN BURAYA DA ALDIM:

"İlginç ve öğretici yorumlar olmuş istifade ettim.

Ama hala meseleyi anlamayanlar var. Kimse motosikletleri aşağı görüüp bak çarparım demiyor. Tam tersine istemeden çarpacağız diye endişe ediyor. Yani dümdüz açık cümleyi nasıl böyle anlıyorsunuz hayret.

Ayrıca motosikleti İstanbul için istemiyorum çünkü kültürel düzeyde de trafik için de alt yapısı yok. Yoksa özünde minimalist ulaşım araçlarına sıcağım.

Bir tuhaf yorum da bizim akan trafikte aralardan geçmek hakkımız diyenler. Bir arkadaşın da açıkladığı gibi akan trafikte aradan gidilmez. öndeki otonun arka lastik hizası hafif içte kalacak şekilde takip edilir.

Ve siz ne derseniz deyin öyle kurallara uymayan hiçte bir iki motosiklet değil oldukça yüksek bir oranda gördüğüm.

Ve yine motosiklet motosiklettir, benim için ucuzu pahalısı arasında ayrım yoktur. Bize aşağılıyor diyenler kendileir yok o lahmancucu kebapçı tribine girmişler. Hepsi aynı sınıf ehliyete vergiye plakaya tabi değil mi? Tam tersine pahalı modeller de ayrı artistlikler peşinde trafikte. Gürültü kirliliği ve hız en başta geleni... "

Ve bence asıl problem motosiklet kullananların kendilerini ayrıcalıklı görmeleri...

Devekuşuna nesin demişler deveyim demiş. O zaman yük taşı... Yok bu sefer kuşum demiş. O zaman uç... Yok deveyim demiş böylece sürmüş gitmiş... İş vergiye, plakaya, ehliyete gelince motorlu aracız diyorlar. İş emniyet şeridine, yüksek oranda hız ihlaline, akan trafikte aralardan gitmeye, aynadan görünmeyecek kadar hızlı gitmeye gelince idari edin gari bizim araç ufacık ve bunun için var diyorlar.

Genelleme yapmayı pek seven bir insan değilim ama 14 senedir trafikteyim, beyefendice motor kullanan çok sınırlı... Bazıları araba ile kıyaslamış. Oranlama yaparsak arabaların çok büyük kısmı trafikte daha dengeli motosiklete göre...

Artı kural ihlali kural ihlalidir, araç farketmez. Ben sadece yıllardır müzdarip olduğum için ve sosyal bir sorumluluk gelişmesine katkıda bulunayım diye bu konuyu açtım.

Herkese sevgiler.

Eline yüregine saglik konu biraz eski aa olsun Yazdiklarinda %1000 Haklisin-
    Motorlar yasaklanmasin ama istihram ediyoruzki kendi canlarini Tehlikeye atiyorlar - iki teker ile araca kafa tutmakta neyin nesidir ? bunun tek bir sebebi var kültürsüzlük-egitimsizlik-górgüsüzlükten baska birsey degildir,
    Evet avrupada da cok motor var diyenler olmus Var ama- Avrupanin Motor süreni ile bizim ülkedekini yanyana kiyaslayamayiz bile , bin lira parasi olan ehliyetsiz, plakasiz kacak gócek binlerce motor var!!
    Istanbulun trafiginde, Karsilastigim durumlardan biri Motorcu en sagdan geliyor arabanin arasindan sonra ónüne bir park halindeki arac cikiyor ve ardindan trafik duruncada arada kaliyor, Bu kez korna basip sürekli hareket yapiyor - birader trafik var górmüyormusun deyince - saga dónücem ulan vs dyerek küfür etti. simdi bu sehir magandasina -ahlaksiza ne denir ? Madem dónüceksen arabanin arasinda ne isin var bu 1.
    madem dónücen sinyaal ver buda 2- sinyal verki bende dónecegini góreyim .
    son olarakta zaten insan olsa Adam gibi cevap verir rahatsiz edecek sekilde korna calmaz buda 3.
    Herseyi gectik bir motorcu 3,5 saniye beklememek icin insanlarin araclarina sürte sürte gidemez ! kimsenin hakki yok milletin milyarlik araclarini cizmeye !
    kisacasi bizim insanimizin insani duygulari zayiflamis bir gün ólecegini aklina dahi getirmiyor bóyle yaparak kul hakkina girdiklerinden haberleri dahi yok .
    Düzgün kullananlar yokmu var ama cook az sayilari,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concorde2000 -- 7 Mart 2015; 11:28:39 >

• Hem araba hem motosiklet kullanan biri olarak soyluyorum araba kullananlar motor kullananlardan daha cok hata yapiyor. Motordaki hatayi caninla odersin arabadaki hatayi tamponunla yada kaportanla..

• adam gibi motor kullanıp sürene lafım yok yaptıklarının bazılarını da makul görüyorum ama su kuryeler var ya her seferinde delirtiyorlar.ben de bir motorseverim ileride de bir tane editmek istiyorum mutlaka ama böyle bir kullanma sekli olamaz.bir tane bile olsa efendi gibi gideni yok tabiri caizse yırtık dondan cıkma misali neyse iste.kendilerini gec trafikte insanların basını da derde sokuyorlar,koruma yok kask varsa o da plastik sürekli tapa gaz ne cesaret hayret ediyorum
  • Motorsiklet pek kullanmasamda,skuter(scooter),bisiklet ve tabikide araba kullanan bir insanım.

Öncelikle yanlış bildiklerinizi düzelteyim.

Arkadaşın 1.sorununa istinaden;

Bunun 2 sebebi var.
    1.Bir arabanın arkasından gitmesi imkansız çünkü o aradan girme arabanın arkasından git diyen dingiller daha sonradan o arabanın arkasından git diyen motoru sıkıştırıyorlar ve kenera atıyorlar yada düşürüp kaçıyorlar...

2.sebebi ise arablar buna bende dahilim çukuru ortalarız yada bir kısmını çukursuz kısımdan geçirmeye uğraşırız,motor eger tam arkanızdan takip ederse o 2 jantıda çukur saplanır yada direk asfaltı öper

2.soruna istinaden

Aradan gidiyorsunuz diye sıkıştıran insandan aşağılık varlıklar yüzünden emniyet şeridi kullanılıyor ve ceza da gelmiyor çünkü devlette araba sürücülerinin ne mal olduğunu biliyor.

3.soruna istinaden

Arkadan sıkıştırılıp ölmek istemiyorsak şehir içi trafikten min 10-15 kmh daha hızlı olmak zorundayız yoksa bizde hızlı gitmeye can atmıyoruz.

4.soruna istinaden

Bunu 2 başlıkta ele almak istiyorum.

1.si eger kırmızı ışıkta duruyorsak,motorlar arabalar gibi sıralanmaz ve en öne gitmek ister çünkü arabanın içindeki adamın bir kaportası var ama bizim yok..Ve sizleri bizlerin kaportası olarak kullanıyoruz.

2.si ise boş bir yolda tek başımıza durmamıza gerek yok çünkü görmeyip vuran,freni patlamış kamyon gibi bir sürü tehlike vsr biz onlardan kaçıyoruz.

5.sorun için ise

Bizi görmek zorundasın,eger göremiyorsan trafiğe çıkma.Arabada kullanma unutmaki trafikte tek sen yoksun ve bizi yaptığını kamyonlarda sana yapıyor....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bir otomobil ve motosiklet kullanıcısı olarak,motosikletlerin yapması gerekenlerden bahsedelim.

1.Her ne kadar haklı olursa olsun,vurdumu yada bir it dalaşında direk motorcu ölür abi başka çaresi yok,bunun için hiçbir araba ile muhattap olmaması gerekiyor eger kavga ediyorsa hatalıdır.

2.Bir arabanın yanından geçiyoruz eyw ama sola yada sağa dönüş varsa ya 3 korna basıcaksın yada kör noktasında girmiceksin eger geçersen asfaltla yakın temas başlar.

3. kask takmalıyız ve öyle dandik kask değil alabileceğimiz en iyi en pahalı kaskı almalıyız.

4. ise abicim motosiklet kullanıcısı eğitim almak zorunda,zorunda zorunda öyle keyfi değil,bu eğitimde arabalardan nasıl kaçmalıyız,nasıl etkin araba kullanabiliriz gibi eğitimler veriliyor.

bunları uymayan motorcuya ben motorcu demiyorum...
  • Tamam kask takan, kurallara uyanlara sözüm yok ama genelde restorant veya kafe motorcuları ve sucular. En ufacık boşluğa bile atlıyorlar hemen. Ehliyet hak getire. Kask namına birşey yok zaten. Bir de bu halsleriyle kaza yapmaları yok mu?Hatta çoluk çocuk sürüyor! Ufacık motora kafam kadar egzoz bağlatan mı aramazsın, 2 kişilik motorla pikniğe giden mi aramazsın, kasksız motorla yarışa çıkan mı bulamazsın. Ha bir de "Motorlulara saygı!' demiyorlar mı?

• Bu arkadaşlar da İSTANBUL trafiğinde sürüyorlar öyle mi? (Gerçi haksızlık etmeyelim birisi istanbul trafiğinde ama suçlu o mu?)

• Genelde yazarlar bizi farket diye yada motorları fark edin yazarlar iyi güzel var bazı adamlar motorun direk önüne kıran doğru bir kaç arkadaşım bu şekilde yaralandı ki kaç ay hastane de kaldılar. Ama be kardeşim ben seni nasıl farkedeyim sağ aynaya bakıyorum varsın tekrar bakıyorum soldan geçip gidiyorsun. Tam arkama yapışan oluyor bazen tampon tampona gidiyoruz sağ sol boş ama geçmiyorlar anlamadım , nfs oyunundaki gibi arkaya geçince nos mu topluyor ne yapıyorsa

• Motor kullanıyorum, dediklerinizi yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Sizin trafiğinizi çekemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Hem araba hem motosiklet kullanan biri olarak soyluyorum araba kullananlar motor kullananlardan daha cok hata yapiyor. Motordaki hatayi caninla odersin arabadaki hatayi tamponunla yada kaportanla..

İstanbulda her yer trafik canavarı dolu. Yakın takip, makas, emniyet şeridi ihlali, halı sollama, aşırı hız, öne geçme çabaları, gereksiz korna vs vs. Önce bunları dile getirsinler sonra motorcuları

• Arkadaşlar egzoz bağırtan saygısız motorsiklet gürültülerine karşı bir kampanya başlattık. Lütfen etrafa saygısı olmayan gürültücü insanlara karşı sessizlik isteyenler olarak birlik olalım. Kampanyamıza aşağıdaki linkten destek verebilirsiniz:

https://www.change.org/p/t-c-maliye-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-motosikletlerin-yaratt%C4%B1%C4%9F%C4%B1-g%C3%BCr%C3%BClt%C3%BC-kirlili%C4%9Fi-ve-hayati-tehlikelere-dikkat

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.