Şimdi Ara

İstanbul trafiğinde MOTOSİKLET kabusu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
8.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size bir arkadaşımızın aldığı kısa bir vidyo çekimini paylaşmak isterim. Vidyo'da otomobil sürücülerinin hataları yer almaktadır. Burada tüm otomobil sürücüleri hatalı demiyorum, sadece otomobillerin yaptıkları dikkatsizliklere ilginizi yoğunlaştırarak, sizlerin yolda daha dikkatli olmanızı istediğim için paylaşım da bulunuyorum.

Ve özellikle Sinan Atasoy arkaşımızın paylaşımını üşenmeyip okuyunuz. Bir gün dikkatsizliğiniz yüzünden ''katil'' damgası yemeyin!

Ben de bir sürü badire atlattım. Eğer karşı taraf gibi benim de dikkatsizliğim üstümde olsaydı, bu kazalar ölümümle sonuçlanabilirdi. Hepsiyle konuştuğum da, özür dilerim fark etmedim demekle yetindiler. Fakat özür dilemek hiç bir şeyi telafi etmez. Trafikte yaya şekilde bile yol alıyorsak, çok çok dikkatli olmalıyız. Kimse dikkatsizliği yüzünden birini öldürmek istemez veya hapis yatıp, damgalanmak, toplumdan dışlanmış bir hal almak istemez. Hapis kelimesi yazarken kolay geliyor, bir de orada yaşayanlara sorun nasıl oluyor!

Lütfen dikkatli olalım arkadaşlar. Devletimiz bu konulardaki eğitimsizliği ve önlem almayışı, kendimizi geliştirmemize engel değil. Hepimiz bazı şeylerin ucundan tutacağız. Öncelikle sinirlerimize hakim olacağız. Daha önce dediğim gibi ilgili yerlere şikayetelerimizi bildireceğiz ve hata yapana direk küfür veya dövme girişiminde bulunmayacağız. Ben de gayet farkındayım, bazen öyle tiplerle karşılaşıyoruz ki, onun kafasını, gözünü kırmak istiyoruz. Unutmayın ki herkes ektiğini biçer. Ceza vermek bizim işimiz değil. Şiddet, şiddeti doğurur. Lütfen biraz yazdıklarımıza duyarlı olun ve la havle çekin...

Not: Vidyo küfür içerir :). Sesi kapatıp izleyebilirsiniz. Admin arkadaşlardan vidyo'yu kaldırmamalarını rica ediyorum.

Saygılarımla.

• Motor kullanan arkadaşlar kusura bakmayın ama kendi aracımızla kıç kadar daraltılmış şeritte 70 - 80 km/h kızla normal trafikte giderken İğne genişliğindeki 2 şerit arası boşluktan şerefsizin teki 150 km/h ile gidiyor. Ben kafa çıkartsam sol şeride geçmek için aynama baksam gazlasam göremeyeceğim kadar hızlı gidiyorlar. Zaten çoğu aralardan çıktığı için göremiyorsunuz. Hadi o çarpsa oracıkta geberip gitse tamam. Arabada çoluk çocuk giderken birinin burnu benim camımdan girse zaten o hızda büyük tehlike vs. Şimdi insanlara bunu savunmak çok mantıksız değil mi ? Avrupa ülkelerinde motorsiklet kullanımının otomobil kullanımından hiçbir farkı yoktur. Onlar da şeritler dahilinde giderler ve aynı otomobiller gibi sollama, şerit değiştirme kurallarına göre kullanmalıdırlar.
  • Araba kullanan arkadaşlar kusura bakmayın ama ben motorumla şeridi ortalamış giderken ya korna çalarak ya da korna bile çalmadan neredeyse sıfır mesafeyle beni şeridimden ittirmeye hakkınız yok.

yanımdan 90km/saat hızla gitmeniz beni düşürebilir, öldürebilir.
    öte yandan belki acemiyim, belki önümde çukur var-ani manevra yapmam gerekiyor, belki sizin o kapalı camlar arasında hissetmediğiniz çok kuvvetli rüzgarla boğuşuyorum-dengemi sağlamakta güçlük çekiyorum;
    hangi cesaretle motoruma bu kadar yakın geçebiliyorsunuz?

motorun gittiği şerit ne sağlama şerididir, ne sollama şerididir, ne de emniyet şerididir;
    alışmışlar şerit çizgisi üzerinden giden motorlara, adam gibi şeridi ortalayarak giden motoru ekarte etmeye çalışıyorlar.

Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi motorlar da şeritler dahilinde giderler ve aynı otomobiller gibi sollama, şerit değiştirme kurallarına göre kullanmalıdırlar: kimsenin arabasının cüssesine güvenerek motoru şeridinden atmaya hakkı yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: laider

Araba kullanan arkadaşlar kusura bakmayın ama ben motorumla şeridi ortalamış giderken ya korna çalarak ya da korna bile çalmadan neredeyse sıfır mesafeyle beni şeridimden ittirmeye hakkınız yok.

yanımdan 90km/saat hızla gitmeniz beni düşürebilir, öldürebilir.
    öte yandan belki acemiyim, belki önümde çukur var-ani manevra yapmam gerekiyor, belki sizin o kapalı camlar arasında hissetmediğiniz çok kuvvetli rüzgarla boğuşuyorum-dengemi sağlamakta güçlük çekiyorum;
    hangi cesaretle motoruma bu kadar yakın geçebiliyorsunuz?

motorun gittiği şerit ne sağlama şerididir, ne sollama şerididir, ne de emniyet şerididir;
    alışmışlar şerit çizgisi üzerinden giden motorlara, adam gibi şeridi ortalayarak giden motoru ekarte etmeye çalışıyorlar.

Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi motorlar da şeritler dahilinde giderler ve aynı otomobiller gibi sollama, şerit değiştirme kurallarına göre kullanmalıdırlar: kimsenin arabasının cüssesine güvenerek motoru şeridinden atmaya hakkı yoktur.

hocam ben de ona dikkat çekti zaten şimdiye kadar şeridinde tüm kurallara uyarak giden bir motor görsem inip alkışlayıp yemek ısmarlayacağım. Ama yok günde nerdeyse 1 kişiyi ezme tehlikesi geçiriyoruz artık cidden yeter. Motorcu arkadaşlar hala daha kendini ço k sıcak çok soğuk oramız donuyor buramız eriyor diyerek kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyolar şerit çizgisinde giderek.

• rahat birakin motorculari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da oturuyorum fakat şu anda Ayvalık'tayım. Burada motosiklet kullanımı hayli fazla olduğu için burası daha tehlikeli geldi bana.

- Neredeyse bir haftadır buradayım, henüz kask takan birini görmedim.
    - Şehir içinde deli gibi sürüyorlar. Dandik asfaltta ben 30'la giderken 70 - 80 km Allah ne verdiyse basıyorlar. Kaza halinde (kaska da yok) ölüm oranı ölümcül :) Ayvalık'ın daracık yollarında sağımdan solumdan geçen motosikletlileri takip etmekten bıktım.
    - Sinyal zaten yok, gece bile farları olmayan & farları yanmayan birçok motosiklet gördüm. Ve Sarımsaklı, Cunda yollarında yol aydınlatması yok. Yani Allah'a emanet gidiyorlar. Bizi de tehlikeye sokuyorlar.
    - Dün akşam Cunda - Lale Adası'nın girişinde olan geniş yolda ben 70'le giderken, önümdeki arabayı sollayacaktım yol boştu. Eşim birşeyler dedi ona bakarken sollamadım tam o anda solumdan ışığı yanmayan bı mobilet vızz diye geçti. Elim ayağım boşaldı. Tabi kask falan yok. Çarpsaydı o sorumsuz arkadaş (başka bir şey de derdim de) başımıza iş açacak ve kendi en iyi ihtimalle bi sakatlık yaşayacaktı tabi yaşarsa..
    - Ondan önceki gün park halindeki aracımla sinyalimi verip yola çıkarken baska bı motosikletli uzaktan gelen arabayı solladı ve çabuk hızlandığı ıcın tam cıktıgım anda acı bı fren yaptı. Geldi bi de camı yumrukladı. Neredeyse kavga edıyorduk sakın bırı oldugum ıcın yuru gıt ısıne dedım. Ruhsatlı tabancamı bu magandalar ıcın tasımadıgım ıcın cevap vermedım ama hem suclu hem guclu bı durum vardı ortada.

Sonuc olarak trafik bir kültürdür. Evet burada yollar dar ve en uygun ulaşım ımkanı da bısıklet ve motorsıklet. Fakat neden bu kadar sorumsuzsunuz? Ve Istanbul'da bızı cezalandıran trafık polıslerı neden burada yok? Isparta ve Kayserı'de kasksız olarak trafık polısıne sehır ıcınde bıle yakalansanız cezayı yıyorsunuz.

• Sonuna kadar haklısın hocam. Bu motorluların çoğu (hepsi demeyelim aralarında iyi sürücüler çıkıyor nadiren) neyin kafasını yaşıyor anlayamadım ben.
  • yıllarca trafikte motorculara kızdım, kıskanıyordum ş. , bir taraftannkorkuyordum

yıllar geçti gittim istediğim motoru aldım artık onları anlayabiliyorum

trafikte motorları farkedin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 yılından beri aktif olarak motor kullanıyorum. İstanbulun trafik sorununu rahatlatabilecek en büyük çözüm bence motosiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve şirket araçlarını kaldırmaktır. Trafiğin en yoğun saatlerinde 1 saat içinde kadıköyden beşiktaşa gidip gelebiliyorum rahatlıkla hemde kimsenin canına kast etmeden.
    Motorcuların en büyük sorunu sinyal vermeyen ,makas atan ve aynasına bakmayan araç sürücüleridir.
    Motorlarla kaza yapmaktan korkmayın onlar sadece ölür, sizde aracınızı iki parça boyalı olarak satarsınız...
  • Motor kullanıyorum, dediklerinizin hepsini yapıyorum. Ama bunları yapmayacaksam neden motor kullanayım. Ben motor istinde o riski göze alarak kullanıyorum sana ne oluyor? Araba sürücüleri adam akıllı kullanırsa motorculardan kimseye bir zarar gelmez, o yüzden dert etmeyin.
  • Sabah kalktım kahvaltımı yapıp sınav yerine gitmek için erkenden çıktım 1 saat içinden kartaldan küçük yalıdaki okula gidecektim . motorun keyfini alarak sakin sakin yoluma gidiyorum . yolda herkes arka tekerime o kadar yakın gidiyodu ki gereksiz hızlanmaya başladım . gözümü aynalardan alamıyordum . bu stresten kurtulmak için önümde tın tın giden minübüsü solladım . ileride biraz trafik görünüyordu . soldaki servis yanında gitmeme rağmen direksiyonu üzerime kırmaktan çekinmedi . Anlam veremedim . 3 araç geçmek için beni ezebilirdi . ‘saçma’ dedim kendi içimden . kırmızı işıkta beklerken aralardan yavaşca ilerledim . En öndeydim ama ışıkta bekleyenler kendi şetirlerine girdiğimi düşünerek bana çarpabilirlerde servis şöförü aklıma geldi . ışıklarda tam gaz kalktım . bunalmıştım . sahil yoluna attım kendimi. Yolun en sağından gitmeye çalıştım olmadı yola sinyalsiz girip çıkanlar , duranlar oldu . orta şeride geçmek zorunda kaldım . hız sınırında sürmeme rağmen araçlar hızla yakınımdan geçtiler . neyse ki küçük yalı çıkışına vardım . okulu buldum . okulun girişinde polis arama yaparken ful korumalı olduğumu görüp sordu: kuryemisin ? - ‘hayır , sadece istanbulda motosiklet kullanıyorum’ dedim

otomobil kullananlarda arabanın içinde telefondan uzak dursunlar , manzaraya degil yola baksınlar , yan koltuklm hatta arka koltuk sohbetini bıkarsınlar , bide fabrika çıkışlı tüm araçlarda var diye biliyorum sinyalli kullanın (direksiyonda yakın sağ yada sol koyuyolar ) keşfedelim. aynaları silelim kullanılmadığından temizleme gereği duyulmuyo . kadınlar sadece öne bakıyo oda makyaj yada kendilerine aynadan bakmadıklarında. ARABA KULLANIKEN, ARABA KULLANIN LÜTFEN.

• Benimde imkanım olsa insanları motorsiklet kullanmaya teşvik ederim. Büyük ve kalabalık şehirde aksine otomobil kullanımı düşürmek motorsikleti yaygınlaştırmak gerekiyor. Motorsiklet sürücülerine vermiş veriştirmişsiniz tamam haklı olduğunuz konularda var ama otomobil sürücüleri çok mu düzgün? O halde tüm motorsikletleri yasaklayalım, otomobilleride yasaklayalım onlarda trafiği mahfediyor, dolmuşçuları taksileride yasaklayalım. Trafikte sadece su satan çocuklar ile 1TL ye fıstık satan satıcılar kalsın.

Biz Ülke olarak geri kalmış cahil bir milletiz. Kendini yetiştirmiş saygılı insan gerçekten çok az. O yüzden şu insanlar böyle bunlar şöyle demeye gerek yok. Her yerde her konuda cahilliğimizi gösteriyoruz.
  • Asıl sorunlardan birisi araba kullananların çoğunun motor kullanmanın nasıl bir şey olduğu ile ilgili bir bilgisi/deneyimi olmaması.
    Ben aktif olarak hem motor hem de araba kullanıyorum.

Örnek vermek gerekise ben yolda ilerlerken benim yoluma katılmak isteyen araba sürücüsü benim geldiğimi görünce;

1) Eğer motor kullanıyorsum hiç düşünmeden önüme atlıyor. Motor küçük olduğu için hangi hızda ilerlediği tam kestirilemiyor yine de durur zannediyor motoru.

2) Eğer araba kullanıyorsam bu sefer araba sürücüsü önüme atlamıyor.

Halbuki araba kullandığımda yola çıkmak isteyen araba ile aramda 2x mesafe olmasına rağmen önüme çıkmıyor ama motor ile x mesafe olmasına rağmen yine de önüme atlıyor.Olması gereken tam tersi.

Bunun gibi çok şey var trafikde dikkat edilmesi gereken. Ama motor kullananların da sonuçta insan ve aşırı savunmasız durumdular ona göre hareket etmeyi hiçbir zaman akıldan çıkarmamak lazım.

• Bu sabah evin aşağı tarafından minibüse binip Şirinevler'e gittim. Oto center'den gelip Şirinevler'e giden kırmızı şapkalı minibüsler var. Güzergahları dere boyunca devam eder. Derenin kenarlarının ıslah çalışması için sabahları trafik tıkanıyor o yolda. Motorsikletliler sürekli sağ taraftaki kaldırımın üzerinden gidiyorlar. Yayaların, dolmuş bekleyenlerin arasından geçiyorlar.
  • Sehir ici trafik cevirmeleri cogalmali hergun her ara saat te yapilmali ehliyetsizlere alkollulere vs acimamali muayenesiz hatali kullananlara
    Makaslara taviz verilmemeli

• Motorcular o kadar kural ihlali yapıyorki yaşadıkları kazaların %80 i motosikletin ne olduğunu bilmeyen bir insanın hayatıyla oynadıktan sonra başımıza bela aldık diyen öküz tipler SUÇLU geriye kalan %20 nin büyük bir bölümünde de sadece bizim ülkede olan düşük hız limitleri yüzünden hız limitini aşmış sürücüler var . %10 da motorcular suçlu önce motosikletin istanbul trafiğine katkılarını konuşup sonra motosikletler hakkında tüm şöförlere bir eğitim verilirse bu konuları o zaman konuşabiliriz .

• motokurye hizmeti alıp
    motokuryelere tahammül edememek
    patalojik
  • Hele o xenon taktıranlar yok mu.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Motorları trafikte istemiyorum. Motorcular kadar kural tanımayan bir araç yok. Miinübüsçülerden beterler. Motorcu arkadaşlara:

1- İki aracın arası, şerit çizgilerinin üstü yol değildir. Efendi gibi bir aracın arkasında gidin. (söyler misiniz böyle bir şey görüyor musunuz?)

2- Siz de motorlu taşıtsanız siz de emniyet şeridini kullanmayın.

3- Şehir içi hız sınırlamaları sizin için de geçerli. Uyduruk motorlar bile 100 le gidiyor.

4- Kırmızı ışık sizin için de geçerli. Öyle az durup sağa sola bakıp geçilmiyor. Siz de yaya araç yoksa bile beklemek zorundasınız

5 - Çok hızlı gittiğinizden ve şerit aralarından seyrettiğinizden aynada gözükmüyorsunuz. Az önce yukarıda da yazdım siz de araçların yanından değil arkasından trafikte akmalısınız. Kaç kere iyi ki yol müsait diye az önce geçmemişim yoksa bu motorcu yerdeydi ve başımıza bela almıştık şimdi demişimdir.

vs

vs

vs

Maddelere bir ek de ben yapayım :

6 - Racing motor kullananlar, herhangi bir aracın tam yanından geçerken ara gaz vererek motoru bağırtmak sizi çok daha havalı falan yapmıyor, ya da araçtakilerin hayranlığını kazanmıyorsunuz. Aksine apaçi ruhunuz açığa çıkıyor ve küfür yiyorsunuz. Arabada bebek olabiliyor mesela. O bebek uykuda olabiliyor. Sizin o anlamsız ara gazınız yüzünden sıçrayarak, korkarak uyanıp korkudan ağlayabiliyor. Benim de böyle durumlarda sizi durdurup o motorun üzerinden indirdikten sonra motorun egzos borularını uygun yerlerinize monte edesim gelebiliyor.

Efendi gibi kullanana kimse bir şey demez. Fakat saygısız, dayaklık adam da çok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 30 Eylül 2013; 17:08:18 >

• Motor kullanmadan motorcuları anlamak zordur. Yaşadım biliyorum. Ayrıca kurye ve yemek dağıtanları bu yadar yermeyin. Mecbur olmasa kimse kendi canına kast etmez. Pizzanız yada evrakınız 5 dk geç gelse kıyameti koparmasını biliyorsunuz çünkü. Her toplulukta bilinçsiz bir kısım elbette var. Tüm araç şöförleri kusursuz olmadığı gibi tüm motorcularda kusursuz değil. Ayrıca motosiklet otomobilden çok daha fazla hata affetmeyen bir taşıttır. Ancak nispeten ucuz olduğundan herkes biner, halbuki motosiklete binmek bir sanattır. Motordan indiğimde gülümsemediğim tek yer istanbul.
    Trafikte kocaman bir gövdeli bir makine ve gürültülü bir egzosla çok güzel ve rahatlıkla gidiyorum. Ne yazık ki hor gördüğünüz herhangi bir motorcu sizin 1 sn lik telefona cevap verme anında ölümüne neden olabileceğiniz bir insan.

Bu işi uzatmanında çok alemi yok, minibüsçüler ve taksicileri nasıl sevmiyorsak motorcuların içindeki bir kısım insanı bende sevmiyorum lakin herkes mükemmel değil. Ama şunuda unutmayın ki sizin 1 parça boya ile yırtacağınız bir kazadan motosiklet sürücüsü hayatını kaybederek çıkabilir. Ne kadar hatalı olsalarda motorlara saygı göstermenizi öneririm zira bir insanın ölümüne neden olmanın vicdan azabından daha iyidir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.