Şimdi Ara

istanbulda sokakta dolmuş parasi isteyen gençler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • illet oldum denebilir. Basimdan geçen olayi anlatacagim.
    Genç delikanli karsi yoldan geliyor.
    Ben diger taraftayım.karsi tarafa gecmeye karar verdim gecerken cocugu farkettim.neyse orta kisma geldim saga sola baktim derken gecerken goz goze geldik ve anladim.yurumeye devam ettim yanima geldi.
    Abi birsey rica edebilirmiyim dedi.
    Tabi buyur dedim.falanca yere gidecegim dolmus param yok dolmus parasi verebilirmisin dedi.
    Vermedim.
    Bir hafta icerisinde bu olay cokca basima geldi.bir kac tanesine verdim ama dolmus filan beklemediler ilerlemeye devam ettiler.
    Bunlar neyin nesi ?
    Neden milletten dolmus parasi istiyorlar ?
    Merakimdan soruyorum aranizda belki bunlari çözümlemiş olan vardir.
    Mesele 2 yada 3 kuruş değil trafik isiklarinda ki cocuklar icin aracimda kutuyla cikolata bulunduran birisiyim ama bu adamlar neyin nesi.
    Sigara istese anlarim sigara parasi istese anlarim ama bu dolmus parasi işi ne.
    Dolmus için istemedimleri kesin.
    Ne icin istiyolar bu parayi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ne önemi var sigara parası,dolmuş parası,eve ekmek götüreceğim laflarının. Sizin gibi kaç kişiden alıyorlar günlük tanrı bilir. Bahanelerin farklı olması bir şey değiştirmiyor.
  • Samsunda da oyle cingenelerden var. Hele boyacilar falan. Bide akbil bastirip50 lira çıkarıp bozabilir misin diyenler yok mu 50 liran var cebinde ama millete 3 lira odetmeye calisiyorsun utanmadan
  • Anlayamiyorum 2 3 lira zenginmi edecek seni. Karnin ac ise karnim ac de basim gozum ustunde yerin var. insanlarin iyi niyetleriyle oynaya oynaya milleti vicdan dan mahrum birakti haysiyetsizler.
  • Sakaryada okuyorum, her hafta İstanbula gitgel yapıyorum. Otogarda biri geldi 2 kız 2 erkek bilet parası toplayamadık yardım eder misin kardeşim dedi yok falan dedim salladım. Öbür hafta aynı kişi yine para istiyordu. 1 haftadır otogarda kaldılar herhalde
  • genelde o para 5tl olduğu zaman bonzaiye gidiyor
  • Dolmuş parası demesi, bir nevi duygu sömürüsüne girip, 'yolda kaldım, eve gideceğim' izlenimi vermektedir. Bir sigara parası, 1 ekmek parası derse veren olmaz çünkü. Ankara'da da çok vardı kesildi.

Adamlar bu sayede kibarlığı bile öğrenmişler. 'Bir şey sorabilir miyim? Rica edebilir miyim?' filan.

Ankara'da çoğu trafikte peçete satan çocukları vs cafeye geldiği için tanırız. Birinin muhabbeti şöyle, 'geçen gün 300 topladım karıya gittim' kimisi de parayı zorla abisinin aldığını, bilgisayar almak için uğraştığını söylüyor filan. Bazen ufacık kızlar görüyorum, akşam olmuş saat 22-23 civarı. Tatlı, şirin bir kızdı tandoğan ışıklarında. Ulan dedim biri arabaya atsa o anda kim nereden bilecek. Ondan sonrada niye böyle olay yaşandı oluyor.

Şimdiki moda; el arabası ile karton toplama modelinde dilenme. Genellikle el arabasının üstündeki çuval boştur. Hatta üstünde ufak bir çocuk oturur. Bak çalışıyorum ama sende yardım et görüntüsü vermek için.

Geçenlerde tantuni alıyordum tamdoğanda, bir erkek, kız suriyeli dileniyorlar. Giyimleri de orta derece. Karnınız aç mı dedim? Evet dediler. Tantuniciye parayı uzatıp rica ettim, şunlarada 3 yarım yapar mısınız diye tamam dediler. İçeriden biri geldi, abi bunlara alma dedi. Niye dedim? Günds 300-400 para topluyorlar, ben ihtiyaç sahibi tanıyorum dedi. Sen yine bunlara 2 yarım yap, şu parayı da al dediğin arkadaşa ver dedim.

İşte bunlar yüzünden kime inanacağımızı şaşırdık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Aksaray diye bi şehir var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir keresinde Şirinevler üst geçitte bi çocukla 3 gün üst üste karşılaşmıştım. Üçünde de yolda kaldım diye para istemişti, anlamadım ki üç gün boyunca köprüde mı kaldı ne
  • Bu gavatlar yüzünden gerçekten yardıma ihtiyacı olan biri olsa ona da inanmayacağız
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Insallah o parayı ihtiyacı olan kisiye vermistir
  • Yolda kalan birine acirsın ve para verirsin.

Benden de bir teyze istemisti dolmus parasi olum ver dedi . Dinledim yolda kalmis bucaya falan gidecekmiş. Haydi teyze benimle gel dedim dolmus duragina gidiyordum kadinin bir anda yuz ifadesi değişti . Bir baktim yok sen bana parasini ver ben giderim falan laga luga yapti . Rengini belli etti cektim gittim günden sonra vermiyorum dolmus parasi isteyenlere
  • Vermeyin geçin. Uyuşturucu alıyorlar
  • 5 lira isteyen iyi giyimli olanlar da var. Bu işi meslek haline getirmişler, çoğu hepimizden zengin..

Bim'den tanesi 10-12 kuruşa kağıt mendil satın alıp, dörtyol ışıklarda kağıt mendili arabaların içine atıyorlar, kimisi mendili geri veriyor, kimisi de 2-5 lira yardım olsun diye para veriyor. Bim'de çalışan kasiyer, "her akşamüstü 200 liraya yakın bozuk para bütünlemeye geliyorlar" deyince şaşırdım.

Demek dilencinin aylığı 5-6 bin liraya geliyor. Vergisiz kurnaz kazancı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 12 Ocak 2017; 8:36:49 >
  • bunlar dilencilerin gezici versiyonları sürekli aynı yerde adamları görüyorsanız milletten para toplamaya çalışıyorlardır

hemen zabıtayı arayıp bilgi verin onlar olay yerine gidip ilgilenirler bunlar yüzünden gerçek ihtiyacı olanlarda arada kaynıyor

bu devirde kimseye güvenmeyeceksin arada banada bunlar denk geliyor yok diyorum gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 12 Ocak 2017; 8:47:33 >
  • Kibarlikta iyiler gercekten.yok kardesim dedigimde canin sagolsun kardesim diyolar :D

• YAZIKLAR OLSUN FORUMDA INSANLIK ÖLMÜS!1
  • bir gün dilenciden para istedim vermedi, o dilenci de birgün benden para ister
  • kullandığım telefonda zar zor yazsam da ben de içimi dökeyim

avm'ye gitmek üzere yoldayım, caddenin kaldırımında bir keko durmuş ve yol kalabalık. gözüyle seçtiği 16-22 yaş arası kimi görse 1 liran var mı diye para istiyordu. önce birinden istedi, bi liselinin para verdiğini gördüm ardından aynı yerde bekleyip yanından geçen birinden daha istedi, o vermedi. sonra yanından ben geçtim, geçince benden de istedi, vermedim ama bu karaktersizliğine duyduğum öfkeyi anlatamam

günlük ihtiyaçlarını insanların üzerinden karşılıyorlar resmen, gözüne kestirdiği sert olmayan kişileri tespit edip avlıyorlar...

ne olursa olsun bu tiplere para ve prim vermeyin

• Ben bir tanesine param yok dedim cüzdanı açtım tek kuruş yok kredi kartından çek dedi bana yüzsüz

Vermeyince de Suriyeli olsam verirsin ama Kürt olsam verirsin ama dedi artık ne içtiyse
  • Veremem de yoluna devam et, neden üzerinde bu kadar duruyorsun ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.