Şimdi Ara

İstanbuldan Konyaya Geçiş Tavsiye Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben konyalıyım.İstanbul üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim.Geçen sene hazırlık okudum.Burada okurken psikolojık olarak çok zorlanıyorum okula gidesim gelmiyor adam akıllı derslere giremiyorum.Kısacası alışamadım buraya dört yıl burada yapamayacağımı düşünüyorum.Selçuk üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum.Sizinde görüşlerinizi bekliyorum.Özellikle bölümde okuyan arkadaşlar ve mezun olan kardeslerım tavsıyenızı beklıyorum.Kariyer iş imkanı ve eğitim olarak ne gibi farklılıklar olur ? Dört sene istanbulda sıkıntılı okumak mı yoksa ailenin yanında rahat dört sene okumak mı daha mantıklı?

• diploma kullanamadığın zaman bir kağıt parçasıdır odtü mühendislik mezunu ama iş bulamayan adam gördüm hem de iki tane.biri sonra askere gitti orada kaldı gerçi ama olay kendini geliştirmek.bunu yaptığın zaman istersen sütçü imam mezunu ol iş bulabiliyorsun.nedir dil öğrenmek belki yüksek yapmak kurslara gitmek dil sertifikası TOEFL mesela iyi derece yapmak ki Selçuk üni'nin mühendislik fakültesi iyidir benim zamanımda iyiydi en azından.geçiş mi yapacaksın yoksa tekrar mı sınava gireceksin?okuyamıyorum diyorsan zaten o okul 4 senede bitmez.
  • hocam öncelikle teşekkür ederim geçiş yapmayı düşünüyorum merkezi yerleştirme puanı ile.Çok bişey kaybetmem diyorsunuz anladığım kadarıyla
  • yani en azından rahat rahat okuyup 4 senede mezun olursun psikolojiyi bozmuş biri olmazsın.itü desen sabret derdim de elektronik olduktan sonra kaybın fazla olmaz bence.kardeşim ve ben Selçuk mezunuyuz ben de konyalıyım yani istersen olur diploma seni alıkoyamaz.
  • Konya gibi yerden istanbul a gitmişsin daha ne istiyorsun.Üniversite bitsin 5 dk tutamazlar beni konyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 20 Ekim 2014; 23:31:16 >
  • Nerde mutlu olacaksan onu ysp sma ben de istsnbul universitesindeyim, bizimkiler duymasin ama eve gidince sıkılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyadan itüyü kazandım konyaya gidince psikolojim bozuluyor 2 senedir. Hep kaçsam diye beklemiştim ama ben. Mühendislik ağır iş hem okuyup hem çalışsan zorlanırsın. Yani eğer bahsettiğin durum ekonomikse. Parasal sıkıntın çoksa konyaya dönebilirsin burs falan alamıyorsan.
    İstanbula da alışamadım ilk geldiğimde. Kendini bir anda çok küçük hissediyorsun. Konyada evden çarşıya yürüdüğüm mesafeyi toplu taşımaya gitmek için yürüyordum. Sonra yurt arkadaşlarıyla falan kaynaşıp çevre edinince kalabalığa karışınca alışıyorsun o zaman her şey çok güzel oluyor ama. O yüzden bence sene sonuna kadar falan bekle sabret. Büyük okulda okuyorsun sonuçta. Ortalama kas erasmusa gidersin. Göz açıp kapayıncaya kadar üniversite de bitecek zaten. Erken karar verme yazık olmasın. Okuldan çıkınca beşiktaş sahilinde boğaza karşı çay+simit yapabileceğin akşam eminönünde haliçe karşı balık ekmeğini yiyebileceğin yerden konya ovasına bozkıra dönme yani pat diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avcılarda ne emınonu var ne halıc var olsada sevemedım bır turlu ekonomıkten cok psıkolojık kardesım ben dısarda yemek yıyemıyen bır ınsanım o yuzden baya zorlanıyorum işin aslı ailem benden çok istiyor geçmemi ama bende acaba pişman olurmuyum durumları var çok şey kaybedermiyim korkusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PapiSucre

Avcılarda ne emınonu var ne halıc var olsada sevemedım bır turlu ekonomıkten cok psıkolojık kardesım ben dısarda yemek yıyemıyen bır ınsanım o yuzden baya zorlanıyorum işin aslı ailem benden çok istiyor geçmemi ama bende acaba pişman olurmuyum durumları var çok şey kaybedermiyim korkusu.

Hacettepe geliyorsa oraya git, en azindan haftasonlari gidersin

• quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

quote:

Avcılarda ne emınonu var ne halıc var olsada sevemedım bır turlu ekonomıkten cok psıkolojık kardesım ben dısarda yemek yıyemıyen bır ınsanım o yuzden baya zorlanıyorum işin aslı ailem benden çok istiyor geçmemi ama bende acaba pişman olurmuyum durumları var çok şey kaybedermiyim korkusu.

orası puanımın baya bi üstünde hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

quote:

orası puanımın baya bi üstünde hocam

Gonlunden geceni yap ama sene sonunu bekliycen mecbur, icini ferah tut alisirsan devam, alisamasan gidersin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.