Hacim Kazanmak İçin Beslenme
Merhabalar,
Öncelikle fiziksel özelliklerimi yazayım
Cinsiyet: Erkek Boy: 173 cm Kilo: 62 kg Kol: 30 cm Göğüs: 90 cm Bel: 80 cm Kalça: 90 cm
Genel olarak masa başında çok az hareket ettiğim bir işle meşgulum. Yılın belirli aylarında sahaya çıkıyorum ve nispeten daha çok hareket ediyorum.
Fiziksel özelliklerden anlaşılacağı üzere zayıf biriyim. Forumda araştırdığım kadarıyla düzgün bir şekilde hacim kazanmak için önemli faktörler beslenme, uyku ve düzen.
Uyku konusunda farklı bir durum oluşmadıkça hafta içi günde 7 saat ve aynı saatlerde uyuyup uyuyan biriyim. Düzen konusunda haftada üç gün salona gidebiliyorum. Bu da iş seyahatlarine ve çalışma durumlarına göre azalıyor ya da hiç olmuyor. Fakat bir yandan da hedefim olan 68-70 kg bandına düzgün bir şekilde çıkmak istiyorum.
Araştırdığımda hacim kazanmak için aslında en önemli konunun beslenme olduğu çıkarımına vardım. Hacim kazanmak için günlük 2200 kkal kalori ihtiyacımın olduğunu öğrendim.
Beslenme alışkanlığım ise şu şekilde hafta içi ofiste sabahları fix yarım ekmek kaşarlı tost yiyorum. Öğlen yemekhanede ve akşam evde yemek ne varsa o.İşyeinde çıkan yemekler 750 kkal ile 1000 kkal arasında değişiyor. Sahaya çıktığımda ki bu bütün kış olabiliyor genelde sabah poğaça simit ve günün geri kalanı için bir öğün yemek ancak yiyebiliyorum. Fakat bu düzende ihtiyacım olan 2200 kkal alamıyorum.
İhtiyacım olan kaloriyi almak için ek besin ya da gıdalar var mıdır? Beslenme konusunda ne önerirsiniz ?
Sabahki kahvaltımı ve öğlen yemeğimi değiştirememekle birlikte akşam yemeği ve ara öğünler için desteğinize ihtiyacım var.
Spora gitmeden önce veya gittikten sonra şöyle beslen şu ek gıdaları kullan diyebileceğiniz şeyler var mıdır?
Sedan Kasa mı? Hb Kasa mı ?
|
Xperia M4 Aqua Dahili Hafıza
|
İstanbuldan Konyaya Geçiş Tavsiye Lazım
|
|
Elektrik Su Dogalgaz Actırmak
|
Beyler telefon tus klavyesine gecemıyom
|
Kredi Çekebilirmiyim ?
|
Yoğuşmalı Kombi (ACİL )
|
Kombi alacam yardım lütfen
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.625 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic