Hocam ev 130 metre kare kombi işlerini pek bilmiyoz marka fiyat özellik olarak bir yardım edebilirseniz memnun olurum.Yoğusmalı kombi meselesi nedir ? Sizce yoğuşmalı almalı mıyım ?
forumdan aldıgımım bilgilere göre:
kombi tercihleri:1- demirdökum2-,baymak,3-ariston,4-vaillant,5-buderus (ben vaillant kullanıyorum 1 yıl oldu yoğuşmalı değil) forumda üstadlar şiddetle yoğuşmalıyı öneriyorlar. kombinın tam verimi için ev izalosyonu şart olarak göruluyor.
benım bilgim bu kadar...
Öncelikle teşekkür ederim hocam .Hocam eniştem bosch önerdi onun hakkında bilgin var mı ?
tavsiye ederim gayet uygun.. fiyat olarakta kullanım olarakta.
tasarruflu cihazı almak için ne kadar fazladan vermeliyim ? yaklaşık 1000 lira
önce 1000 lirayı amorti edeceğiz sonra kar etmeye başlayacak bu üstün cihaz
kaç yılda amorti eder bu cihaz?
yılda 1000 lira gaz yakıyorsan, 7 yıl diyebiliriz yılda 1500 lira gaz yakıyorsan 5 yıl diyebiliriz
pek ala 5-7 yıl sonra kar etmeye başladın, 8. yılda ciddi problem çıkardı,garanti de yok, cihazı yenilemek istiyosun dünya kadar para verdin, yedek parça fiyatlarına bakıyosun; normal kombinin fan motoru 120 lira filan, yoğuşmalınınki 220-300 lira, yani sürekli öpmek isteyecek amcalar sizi
bu yüzden şimdilik yaşasın yoğuşmasız kombi
20 bin kcal/h kapasitesinde 1000-1200 liralık yoğuşmasız kombi işinizi görecektir
hangi dünya ki o yoğuşmasız ile yoğuşmalı arasında 1000 lira fark? siz mahalle arasında bilmeyen insanları öpen esnafcıklardan bahsediyorsunuz sanırım. fabrikadan 1600 liraya gelen kombiyi, 2500 liraya satarlar sonya yoğuşmalı kombiler arada farkı 7 yılda kapatır diye masal okurlar.
bugün 24 kw yoğuşmalı kombiler 1600-1700 lira civarında. ki sıcak su konforları da cabası.
hocam sen kimence arkadaşın dediği gibi 130 metrekare daireye 20000 kcall kombi alda bol bol ararsın onu. 130 metrekare dairede 20000 lik kombi gördünmü usta? gördüysende ısıtıyomuydu ? verimi nasıldı? insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen. adam bi kombi alacak en az 5-10 sene kullanacak. seni dinlese vay haline..