Şimdi Ara

İstanbullu arkadaşlardan semt tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısa süre içinde İstanbul'a gelip ev kiralamam gerekiyor. Mesleğim müzisyenlik, büyük ihtimalle Taksim, Ortaköy ve buna benzer canlı müzik yapılan yerlerde haftanın birkaç günü sahne alıcaz. Size sorum şu;

Elimde 20 kg ağırlığında bir klavye olacağı için bu semtlere mümkünse tek vasıta ile gidebileceğim,
    Taksiye binmem gerektiği zaman cüzdanı boşaltmayacağım,
    Gecenin geç vaktinde geldiğimde güvenle, endişesizce mahalleme, evime girebileceğim,
    400 - 500 TL' civarı orta karar bir ev bulabileceğim

ilçeler, semtler ya da mahalleler hangileri?

Ayrıca İstanbul'da bu şekilde müzisyenlik yapan arkadaşlar tecrübelerini ve önerilerini paylaşabilirlerse gerçekten harika olacak.

• yanlış anlama ama 400-500 tlye taksime ve ortaköye yakın baraka bile

kiraya vermiyolar o semtlere yakın adam gibi bir ev 800 ve 1000 tl arası açılış yapılıyor
  • bağcılarda yaşıyorum..evi 400 e kıraciya verdik en son kardeşim mesala biz ;) bağcılarda insan cok..1 milyon kişi yasiyormus.kiralık ev bulmada sıkıntı yasamazsin..tek otobüslede taksime gidersin...1 saat sürer yanlız..
  • Beylikdüzü Kadıköye 1 otobüs 2 metrobüsle gidiyorsun 2 saat sürüyor. 500 liraya fıstık gibi evler var ve hiç hırsızlık falan yok. çok temiz yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renkli Sohbet

Beylikdüzü Kadıköye 1 otobüs 2 metrobüsle gidiyorsun 2 saat sürüyor. 500 liraya fıstık gibi evler var ve hiç hırsızlık falan yok. çok temiz yer.

+1 10 numara yer
  • quote:

Beylikdüzü Kadıköye 1 otobüs 2 metrobüsle gidiyorsun 2 saat sürüyor. 500 liraya fıstık gibi evler var ve hiç hırsızlık falan yok. çok temiz yer.

adam taksimden bahsediyor sende kadiköye 2 saat sürüyor demişin beni fena güldürdün

• quote:

Orijinalden alıntı: geyik parkı

quote:

adam taksimden bahsediyor sende kadiköye 2 saat sürüyor demişin beni fena güldürdün

metrobüse binsin ordna gitsin taksıme:D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konya için otel tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben öğrenciyim yılın başında bol miktarda ev gezdik. Bodrum katları Beşiktaşta 700den başlıyor.
  • beylikdüzünden direk taksime otobüs var çift katlı...
  • Bildiğim kadarıyla Beylikdüzü çok uzak kalıyor. Dolayısıyla taksiye binmem imkansızlaşır. Emlak sitelerinde Avcılar ve Bahçelievler'de 400 - 500 TL civarı evler var. Bu semtlerden Taksim'e gidiş geliş durumu nasıl? Örneğin elimde 20 kg lik aletle 19:00' da evden çıkıp 03:00'te döneceğimi farz etsek kaç vasıta değiştirmeliyim? Sabaha karşı taksiye binmem zorunluluk olur mu? Yoksa o saatte minibüs otobüs çalışır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ipman

Bildiğim kadarıyla Beylikdüzü çok uzak kalıyor. Dolayısıyla taksiye binmem imkansızlaşır. Emlak sitelerinde Avcılar ve Bahçelievler'de 400 - 500 TL civarı evler var. Bu semtlerden Taksim'e gidiş geliş durumu nasıl? Örneğin elimde 20 kg lik aletle 19:00' da evden çıkıp 03:00'te döneceğimi farz etsek kaç vasıta değiştirmeliyim? Sabaha karşı taksiye binmem zorunluluk olur mu? Yoksa o saatte minibüs otobüs çalışır mı?

Avcılarda buluyorsan bin ama tek vasıta gidilmiyor hatırladığım kadarıyla.
    Avcılardan metrobüs ile Mecidiyeköy'e geçiceksin yaklaşık 100 mt. yürüdükten sonra metro ile 2-3 dk. içinde Taksimdesin

Anadolu yakasından bul derim. Aşırı uzun sürmüyor. Mesela Maltepe - Taksim arası en fazla 70-80 dk. bulur oda orta halli trafikte. Eğer yol boş ise 1 saati geçmiyor.

3 yol var.
    1- Maltepe > Bostancı > Çift katlı ile Taksim.
    2- Maltepe > Mecidiyeköy (Şişli) > Metro ile Taksim.
    3- Küçükyalı bağdat caddesinden Sarı dolmuşlara binersen direk ve daha hızlı götürür.

Anadolu yakasında köprüye yaklaştıkça biraz daha artıyor fiyatlar (İstisnalar olabilir)
    Ucuz yer bakarsan Küçükyalı, Adatepe'nin kara tarafı (Altayçeşme, Yüzevler vs.) olabilir. Söylediklerim yazdığım yerler için aynen geçerli izleyeceğin yol aynı

Avrupa yakasında dediğin fiyat aralığına çok çok zor. (İstisnalar var tabii :)) )

Emlak sitelerinden araştır elden dediğin fiyat aralığına bulmak iğneyle kuyu kazmaktan farksız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 23 Kasım 2010; 21:04:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geyik parkı

quote:

o daha kolay. 1 otobüsle gider 1 saate.

• Şaka mısınız? Kim Bağcılar ya da Avcılar'a taşınmak ister? Adam müzisyen, merkeze yakın bir yerde çalışmalı, buralardan birine taşınırsa ulaşım parası (ve diğer nedenler, burada konusunu açmak istemiyorum) ağır gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barnz

Şaka mısınız? Kim Bağcılar ya da Avcılar'a taşınmak ister? Adam müzisyen, merkeze yakın bir yerde çalışmalı, buralardan birine taşınırsa ulaşım parası (ve diğer nedenler, burada konusunu açmak istemiyorum) ağır gelir.

Bende müzisyenim. Her hafta Moda'ya gidiyorum? Beylikdüzünden modaya gidiş 2.10 kuruş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barnz

Şaka mısınız? Kim Bağcılar ya da Avcılar'a taşınmak ister? Adam müzisyen, merkeze yakın bir yerde çalışmalı, buralardan birine taşınırsa ulaşım parası (ve diğer nedenler, burada konusunu açmak istemiyorum) ağır gelir.

400-500 TL ile İstanbul'da ev bulmak zor ki söz konusu mekan Taksim ve civarı hatırlatırım.

Şimdi emlak sitelerinden bu fiyat aralığında 10 tane ev bulabilirsiniz ama iş detaylara inince pek içaçıcı olmayacak.

İstanbul'da evde oturmak o kadar basit değil evin düzgün olması gerekiyor. Yoksa kışın istediğin kadar doğalgaz, soba yak yine donarsın. Tuvalete gitmeye bile 2 kere düşünürsün. Bazı şeylerden feragat ederken bazı şeylerinde o feragat ettiğin şeylerin yerini fazlasıyla doldurması gerekir.

Çoğu kişinin de dediği gibi ; Burası İSTANBUL !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 23 Kasım 2010; 21:34:33 >

• Kağıthane(Ortabayır-Gültepe) 400-500 tl'ye ev bulursun hemde Taksime tek vasıta ile metro ile gidebilirsin...
  • silivri
  • quote:

Orijinalden alıntı: partici1994

silivri

çüş.
  • Peki toplu taşımayı gözardı edersek, taksiyle 15 - 20 TL'ye taksime gidebileceğim uygun semtler hangileri? Avcılar - Taksim arası 20 TL'den fazla mı yazar?
  • Avcılar-Taksim Metrobüs+Metro ile 8 lira yazıyor saten. :) Avcılardan Taksime taksiyle 70-80 liranın altına inemezsin.Bende Avcılara çok yakın bir semtte oturuyorum,sana şöyle söyliyeyim,haftada 1 gün Taksimde'yim.Ben bile hiçbirşey taşımama ma rağmen o yoldan bıktım artık, ki sen 20 kiloluk eşya taşıyacaksın. Metrobüs tıkış tıkış.
    Ayrıca 3'de çıkarım diyorsan işten,o saatte metrobüs kapanıyor diye biliyorum yada 1 saatte bir geçiyor,ona göre.
    En uygun yer;Mecidiyeköy.Metroyla 5 dakika Taksim. Fakat, kira söylediğin miktardan biraz daha fazla olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.