Şimdi Ara

İSTATİSTİK BÖLÜMÜ????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
31.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu yıl tercih yapacağım ve az bir zaman kaldı!
    istatistik bölümü okuyan,bitirmiş çalışan veya bu konu hakkında bilgisi olan herkesten yorum bekliyorum!
    şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstatistik Bölümü: Tercih Edilmeme Nedenleri ve Geleceği

İstatistik bölümü, veri toplama, analizi ve yorumlanması üzerine odaklanan bir bilim dalıdır. Veriye dayalı karar verme ve problem çözmede önemli bir rol oynasa da, bazı öğrenciler istatistik bölümünü tercih etmek konusunda tereddüt etmektedir.

İstatistik Bölümü Neden Tercih Edilmiyor?

İstatistik bölümünün tercih edilmemesinin birkaç nedeni vardır:

• Zorlu Akademik Program: İstatistik bölümü, matematik ve soyut düşünme gerektiren zorlu bir akademik programdır.
    • İş Piyasası Endişeleri: Bazı öğrenciler, istatistik mezunları için iş piyasasının sınırlı olduğunu düşünmektedir.
    • Kariyer Seçeneklerinin Kısıtlılığı: İstatistik mezunları genellikle veri analisti, istatistikçi veya araştırmacı gibi belirli mesleklerle ilişkilendirilir.

İstatistik Bölümü - Önü Açık mı?

Yukarıdaki endişelere rağmen, istatistik bölümünün önünün açık olduğu düşünülmektedir. Teknolojinin gelişmesi ve veriye dayalı karar vermenin artan önemi, istatistik mezunlarına olan talebi artırmaktadır.

İstatistik Okunur mu?

İstatistik bölümü, veri bilimi, araştırma ve finans alanlarına ilgi duyan öğrenciler için faydalı bir seçim olabilir. Zorlu bir akademik programa hazırsan ve veri analizi ve yorumlama konusunda tutkuluysan, istatistik bölümü senin için uygun olabilir.

İstatistik Bölümü Yorumları

İstatistik bölümü hakkında yapılan yorumlar değişkenlik göstermektedir. Bazı öğrenciler programın zorluğunu vurgularken, diğerleri iş piyasasındaki fırsatları övmektedir. Sonuçta, istatistik bölümünün senin için uygun olup olmadığına karar vermek senindir.

Eğer veri analizi, problem çözme ve istatistiksel yöntemlere ilgi duyuyorsan, istatistik bölümü senin için tatmin edici bir kariyer yolu olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben okuyorum 3. sınıfa geçtim
    yazmanı pek tavsiye etmem...
  • Ben düşünüyordum da çok zor bir bölümmüş. Gerçi puanım da yetmiyor

http://tr.wikipedia.org/wiki/Normal_da%C4%9F%C4%B1l%C4%B1m

burdaki formüllere bak. Böyle şeyler görüyorlarmış. Gözüm korktu valla benim
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Ben düşünüyordum da çok zor bir bölümmüş. Gerçi puanım da yetmiyor

http://tr.wikipedia.org/wiki/Normal_da%C4%9F%C4%B1l%C4%B1m

burdaki formüllere bak. Böyle şeyler görüyorlarmış. Gözüm korktu valla benim

o sadece normal dağılım
    bunun gibi kaç tane var biliyo musun

• quote:

ben okuyorum. neleri merak ediyorsun daha açık sorarsan daha kolay yardımcı olurum. ilk söyleyebileceğim çok kazık bi bölüm.

yani dersleri falan hep zor diyorlar ne kadar zor sonuçta çalışıldığı zman yapılamayacak şey yoktur!ayrıca mezun olduğumda nerelerde çalışabilirim?
  • quote:

Ben okuyorum 3. sınıfa geçtim
    yazmanı pek tavsiye etmem...

nerede okuyorsun?
  • o denklermeler ne öyle ya
    ben en iyisi bir yıl daha öss ye hazırlanayım daha iyiymiş
  • hacettepe demek orası elbette zordur!!
    bnm tercihlerim çukurova,19 mayıs,osmangazi olacak!
    birde bu yıl ktü de istatistik ve bilgisayar bilimleri açılmış onuda yazacağım fakat bu bölümü bitirdiğimde istatikçiler gibi olamayacağım söylenir!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkatee

hacettepe demek orası elbette zordur!!
    bnm tercihlerim çukurova,19 mayıs,osmangazi olacak!
    birde bu yıl ktü de istatistik ve bilgisayar bilimleri açılmış onuda yazacağım fakat bu bölümü bitirdiğimde istatikçiler gibi olamayacağım söylenir!!

KTÜ de ben bildiğimden beri öyle zaten

Çukurovanın puanı düşük olmasına rağmen prof. sayısı yüksekti en son baktığımda bir de isim yapmş önemli kişilerdi
  • Zor bence açıköğretim işletme 2. sınıfta istatistik dersi var.Ben bu dersten kurtulmaya çalışıyorum 4 yıl bu bölüm hiç çekilmez.Çok farklı şeyler var bir sürü formülü var.Ki kare,frekans eğrileri,matematikteki olasılık falan...
  • kuzenim istatikçi. İş imkanlarının iyi olduğu söylenemez. ama pek çok istatikçi, sonradan bilişim alanına kayıyorlar. Ayrıca zor bir bölüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

kuzenim istatikçi. İş imkanlarının iyi olduğu söylenemez. ama pek çok istatikçi, sonradan bilişim alanına kayıyorlar. Ayrıca zor bir bölüm.

+1
  • gel bence çok zevkli
  • Başka bir yer tutmuyorsa hiç yoktan iyidir. Ya kendi alanında yada bilgisayar&yazılım alanında iş bulabilirsin. Bir senem boşa gitsin demek istemiyorsan yaz derim. Ama tabi bir sene boyunca biraz daha össye çalışırım dersen yazma. Bir seneden bir şey olmaz. Kendine bağlı, eğer çalışmayıp seneyi boşa geçirirsen yazık olur...

Biraz dişini sıkıp derslerine çalışırsan güzel güzel bitirip işinin başına geçersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

kuzenim istatikçi. İş imkanlarının iyi olduğu söylenemez. ama pek çok istatikçi, sonradan bilişim alanına kayıyorlar. Ayrıca zor bir bölüm.

Hocam ben de o bölümdeyim ama bölümün adının istatistik mezunu ise istatistikçi olması gerek
  • Bizim dersane hocası bir örnek vermişti.Bir öğrencim vardı Yıldız Teknik istatistiği bitirdi şuan BİM 'de kasiyer
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

Bizim dersane hocası bir örnek vermişti.Bir öğrencim vardı Yıldız Teknik istatistiği bitirdi şuan BİM 'de kasiyer

Benimde bir abim var; Ankarada bir üniversiteden istatistiği bitirdi, şuan Mitsubishi'de... 4200$'dı net maaşı en son.

Istatistik okumak isteyen arkadaşlar EKONOMETRi'e de bir göz atsın derim.
  • o diilde resim güzel
  • istatistik bölümü puanı çok yüksek olmasa da zor bir bölüm matematik bölümünde gördüğüm istatistik dersi bile formül kaynıyordu istatistik bölümünde daha da ileri düzey konular var eğer gerçekten ilgi duyuyorsan seçmeni tavsiye ederim eğer yazmış olmak için yazıyorsan rahatlıkla bitirilebilecek bir bölüm değil
  • ya açıkçası az çok ilgim var bana kalsa ben 1 yıl daha hazırlanırmki süper olur çünkü tüm eksiklerimi biliyorum ve tamamlayabilirim!fakat ailem bu konuda benle aynı fikirde değil!istatistikle birlkte veternerlk,gıda müh.kimya müh. falanda yazmayı düşünüyorum!ve büyük ihtimalle babam veterinerliğe karşı çıkacak açıkçası bu yıl ailem git diye diretirse gitmiş olmak için gideceğim!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.