Şimdi Ara

İşte Bir E-Mail Dolandırıcılığı Örneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu mail dün hotmail adresime yollanmış. Mümkün olduğu kadar çok insana ulaştırmak istiyorum. Biliyorsunuz bu tip sahtekarlıklara kanacak çok fazla tecrübesiz kullanıcı var. Ayrıca bu bilmem ne çocuklarına karşı bişeyler yapabilecek birileri varsa onlarada ulaşır umarım.

Maili jpeg olarak veriyorum. Dolandırıcıların verdiği linkler bunlar lütfen ne yaptığını bilmeyenler tıklamasın.

https://www.tcmb.gov.tr/merkezbankasi/guncelleme/ (tahminimce bu link ölü. hiç tıklamadım. güya yoğunluktan çalışmıyor deyip aşağıdaki sahte olana yönlendiriyorlar insanları)

http://204.10.137.2/merkezbankasi/guncelleme/

Bu serhat denen adamın verdiği mail adreside bu: mailto:onlinebankacilik@hotmail.com

Merkez bankasında çalışan adamın e mail servis sağlayıcısı hotmail. düşünebiliyor musunuz?

neyse arkadaşlar save many as you can

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcunece -- 5 Mart 2005, 15:51:31 >

• adama bak yahu , göz göre göre ....
  • Uyarı için saol benim junk bunlarla doluyor ama hiç elleşmiyom bile
  • Biraz internete aşina oluncaya kadar temkini elden bırakmamalı...
  • Ortam kötü kolla g.tü
  • bu şeyleri genelde büyük adamlara yediriyorlar
  • inetrnet bankacılığına karşıydım hala karşıyım internete güvenilirmi hiç
  • Microsoftun internet bankcılığı hakkında yaptığı konferanslarda....
    İnterneti New York arka sokakları diye tanımladılar ve internet bankacılığını kullanmamalarını söylediler...
    Adamlar böyle söyleyipte hala sazan gibi kötü niyetlilerin kucağına düşüyorsak aferin bize...
  • Bence mevcut kurulu bir sistemi karalamaktansa iyileştirmeye çalışalım.Ben şahsen yoğun şekil internet bankacılığını kullanıyorum ve çokta memnunun şu ana kadarda hiç bir problem ile karşılaşmadım.Yeter ki gerekli önlemler alınsın.Sanki sokakta bu tür tehlikeler yok mu adam kırmızı ışıkta beklerken arabanın kapısını açıp parasını çalıyor veya yolda yürürken bayanların çantasını çalıyor.Eğer uygun şartlar sağlanmamış ise gece uyurken boynunuzdaki kolyeyi veya bilekliği bile çalarlar ruhumuz bile duymaz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Game Over

Microsoftun internet bankcılığı hakkında yaptığı konferanslarda....
    İnterneti New York arka sokakları diye tanımladılar ve internet bankacılığını kullanmamalarını söylediler...
    Adamlar böyle söyleyipte hala sazan gibi kötü niyetlilerin kucağına düşüyorsak aferin bize...

Merhaba

Bu sitelerden birisi ile uğraşmam gerekti, Firefox kullanıyorum, Internet explorer kullanların makinalarına siteden virüs/trojan da giriyormuş haberim bile olmadı. Adresi IE kullanan, aynı zamanda antivirüs kullanan birisine verince durumdan haberim oldu ancak.

M.Soft kendi tarayıcısını sisteme entegre edip güvenliğini de bir türlü beceremeyip millete böyle bilgiler pompalayacağına daha güvenli başka tarayıcıları tavsiye etse ya ! Etmez, pazar kaybolmasın da kullanıcıların canı çıksa da farketmez.
    Bu arada Linux'u da unutmayalım, bu işlerde kullanılan M.S sistemi açıkları Linux veya başka bir işletim sisteminde çalışmaz.

Int.Exp-MS saçmalıkları bir yana, gerçekten de bir dalgın ânımızda Internet bankacılığı başımıza dert olabilir onu da kabul ediyorum. Dalgınlık bir yana uğraşa uğraşa hesabımıza girilmesi ihtimâli de mevcut daha az bir ihtimal de olsa.

Yalnız internetten yapabildiğimiz ödemeler için daha önce Ptt, Tedaş, Su işleri bilmemne vs vs için beklediğimiz sıraları da hesaba katınca yerine göre dikkatle kullanılacak bir gereklilik olduğunu da düşünüyorum.

• IE ile girin bakalımwww.smileycentral.com 'a neler oluyo.. Ama Firefox taş gibi maşallah!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

IE ile girin bakalımwww.smileycentral.com 'a neler oluyo.. Ama Firefox taş gibi maşallah!!

firefox eweeet

• internet bankacılığı süper bişe. ama saf olmayalım. ben 3 yıldır kullanıyorum internet bankacılığını. daha 1 defa başıma ters bi olay gelmedi. dikkatli olun. bankaların resmi sitesinden başka hiç bi yere bilgi girişi yapmayın. bankalar sizden güvenlik no, kredi kartı no falan filan sormaz...
  • BU KADAR SALAK OLUNMAZ YA BEN BU HATAYA DÜŞECEK İNSANA İNTİHAR ETMESİNİ TAVSİYE EDERİM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.