Şimdi Ara

İşte HTC Edge: Dört çekirdekli (Tegra 3) ilk telefonla tanışın! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
28.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: D3XTER

Hala kör kör savunanlar var, devam edin. Yanınızda bi kaç tane bataryayla dolaşırsınız artık.

Cihazın kullandığı 4+1 çekirdeğin eskisinden daha az enerji harcayacak şekilde tasarlandığını yukarda önceki mesajlarımdan birinde kaynak kinkler vererek açıkladığımızı görmüyorsan;
    hadi onu görmedin kendin internette araştırmamışsan;
    Şimdi sen değil de biz mi olaya kör yaklaşmış oluyoruz?
    Gerçekten de batarya teknolojisine de el atmalılar, her akşam telefon şarj etmemeliyiz, o ayrı....

Ama şunu söyleyeyim mesela eski intel P4'ler 80 watt güç harcarken, sıcaktan 2-3 senede anakartları kavururken, soğutmak için çırpınan fanın yüksek devirli sesinden de durulmazdı, uçak sesi gibi... (İşim gereği onlarca diyebileceğim kadar çok örneğini gördüm, artık çoğu cihazın p4 3.0 olduğunu fan sesinden tanıyorum o derece yani...)
    Bu seriden sonra çıkan çift çekirdek(dual core) ve core2duo teknolojili yeni intel işlemciler ise 1.5 kata yakın hız sunarken sadece 40 watt harcıyor, ve gerçekten de oldukça serin ve (soğutmaya çabalamayan ve yavaş dönen fan sayesinde) sessiz çalışıyorlardı.
    Daha sonra çıkan 4 çekirdekli işlemciler bile o hyperthreading tek çekirdek P4'ler kadar çok enerji çekip ısınmıyorlardu.

Şimdi napsaydık, hep P4 3.0 asrında mı kalsaydık?

• resmen artizlik yapak hesabı he, kim napcak o kadar çekirdeği. daha pc de bi arada göremedim ben o çekirdekleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: enteran

quote:

Hala kör kör savunanlar var, devam edin. Yanınızda bi kaç tane bataryayla dolaşırsınız artık.

Cihazın kullandığı 4+1 çekirdeğin eskisinden daha az enerji harcayacak şekilde tasarlandığını yukarda önceki mesajlarımdan birinde kaynak kinkler vererek açıkladığımızı görmüyorsan;
    Gerçekten de batarya teknolojisine de el atmalılar, her akşam telefon şarj etmemeliyiz, o ayrı....

Ama şunu söyleyeyim mesela eski intel P4'ler 80 watt güç harcarken, sıcaktan 2-3 senede anakartları kavururken, soğutmak için çırpınan fanın yüksek devirli sesinden de durulmazdı, uçak sesi gibi... (İşim gereği onlarca diyebileceğim kadar çok örneğini gördüm, artık çoğu cihazın p4 3.0 olduğunu fan sesinden tanıyorum o derece yani...)
    Bu seriden sonra çıkan çift çekirdek(dual core) ve core2duo teknolojili yeni intel işlemciler ise 1.5 kata yakın hız sunarken sadece 40 watt harcıyor, ve gerçekten de oldukça serin ve (soğutmaya çabalamayan ve yavaş dönen fan sayesinde) sessiz çalışıyorlardı.
    Daha sonra çıkan 4 çekirdekli işlemciler bile o hyperthreading tek çekirdek P4'ler kadar çok enerji çekip ısınmıyorlardu.

Ağır kullanım altında da düşük güç mü tüketecek? Bilmediğim için soruyorum. Ayrıca halihazırda ICS ile daha yeni yeni çift çekirdek adam akıllı kullanılmaya başlanacak, 4 çekirdeğin gereği nedir?

• quote:

quote:

quote:

Ağır kullanım altında da düşük güç mü tüketecek? Bilmediğim için soruyorum. Ayrıca halihazırda ICS ile daha yeni yeni çift çekirdek adam akıllı kullanılmaya başlanacak, 4 çekirdeğin gereği nedir?

su yazdiginiz kendi icinde celisiyor. 4 cekirdek agir kullanimda altinda tabiyki daha fazla enerji tuketecek ama bu islemciyi full gucunde kullaniyorsaniz bu durumda 4 cekirdegin gereksizliginden soz edemezsiniz. onun disinda tek yada cift cekirdeklerle yaptiginiz her isi daha dusuk frekansda, daha dusuk voltajda daha kisa surede gerceklestireceginden enerji tuketimi daha az olacaktir.

en basindan kendi tabirinizle kor kor mesaj atmadan once tegra3u biraz arastirmis olsaydiniz (sitede detayli anlatan haberler var), bekleme yada dusuk guc durumlarinda cok dusuk guc tuketimli 5inci bir cekirdegin isi devaldigini bilir ezberden bot mesajlarini atmazdiniz.

4 cekirdek bugun icin fazlaymis gibi gelebilir ama sunu unutmayin yazilimlar eldeki donanima gore sekillenir. mobil islemci gucleri bu seviyelere ciktiginda bunlardan faydalancak yazilimlarin gelmesi uzun surmez. simdi bu kadar gucle ne yapcan ayami cikacan tartismasina hic girmiyelim. augmented reality gibi telefon kullanimi kokunden degistircek uygulamalarin yayginlasmasi ve gelismesi tamamen yeterli donanimlarin gelmesiyle mumkun olabilcek seyler. daha fazla donaninim gereksizligini savunmak ve yenilik getirmeyecegini iddia etmek vizyon ve hayalgucu eksikligidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 10 Kasım 2011; 2:05:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

quote:

quote:

su yazdiginiz kendi icinde celisiyor. 4 cekirdek agir kullanimda altinda tabiyki daha fazla enerji tuketecek ama bu islemciyi full gucunde kullaniyorsaniz bu durumda 4 cekirdegin gereksizliginden soz edemezsiniz. onun disinda tek yada cift cekirdeklerle yaptiginiz her isi daha dusuk frekansda, daha dusuk voltajda daha kisa surede gerceklestireceginden enerji tuketimi daha az olacaktir. zaten haberi detayli okumus olsaydiniz, bekleme yada dusuk guc durumlarinda tegra 3 de cok dusuk guc tuketimli 5inci bir cekirdegin isi devaldigini bilir ezberden bot mesajlarini atmazdiniz.

4 cekirdek bugun icin fazlaymis gibi gelebilir ama sunu unutmayin yazilimlar eldeki donanima gore sekillenir. mobil islemci gucleri bu seviyelere ciktiginda bunlardan faydalancak yazilimlarin gelmesi uzun surmez. simdi bu kadar gucle ne yapcan ayami cikacan tartismasina hic girmiyelim. augmented reality gibi telefon kullanimi kokunden degistircek uygulamalarin yayginlasmasi ve gelismesi tamamen yeterli donanimlarin gelmesiyle mumkun olabilcek seyler. daha fazla donaninim gereksizligini savunmak ve yenilik getirmeyecegini iddia etmek vizyon ve hayalgucu eksikligidir.

Güzel uygulamaların çıkması için donanımın hayvanileşmesine gerek yok ki. Ben bir SGS2 kullanıcısıyım, ancak iphonedan kat kat iyi donanıma sahip olmasına rağmen onunla yarışabilecek bir uygulama yok telefonda. Donanıma abanmak yerine stabil hale getirilse daha iyi olmaz mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eng304

Şu işlemcilerin çekirdek sayılarında sidik yarışı yapmayı bıraksalarda batarya teknolojisinde bir devrim yapsınlar telefonluktan çıktı ilerde bu telefonlarda 7 saate süper diyeceğiz heralde. Apple'ın Final Cut Pro Mobile Editon çıkarmasını bekliyorum yakın zamanda en azından çekirdek israfı olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: wrestler31

Bence yalan haber ben 2 cekirdekli SGS2 kullaniyorum 1650mah bataryasi 1-2 gun arasi gidiyor

4 cekirdekli bir telefonun 1-2 gun arasi gitmesi icin 3000mah batarya koymasi gerekir hangi uretici 10mm ve alti incelikte telefon uretip 3000mah batarya koyabilir

Samsung bile note telefonuna 2500mah'lik pil koyuyor onuda ince bir telefona koyabilmek icin telefonun boyutunu buyutup pili yayarak yapiyor 4.3" veya 4.6" ekranli bir telefona koyamazlar

quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

Sarjı ne kadar gider o ekrana o islemciye...

quote:

Orijinalden alıntı: oktay7272

Bu neya çift çekirdek SGS2 kullanıyorum her şey normal normal bir kullanım 6-8 saat anca gidiyor once bir bu soruna çözüm bulsunlar 4 çekirdek :P çokta gerek varda

quote:

Orijinalden alıntı: Hergele10

Çekirdek işini bıraksınlar da batarya süresini arttırsınlar.

Arkadaşlar zaten olay enerji verimliliğine çözüm bulmakta, yoksa masaüstü bilgisayarlarda bu hızlar çoktan aşıldı..
    Yani problem daha fazla hızı daha az enerjiyle sağlayabilmek için daha da minik mikron seviyelerde üretim yapabilmekte.

Benim konuda benim ulaştığım sonuçlara siz de Google'da 'Tegra 3 batarya' yazarak ulaşabilirsiniz:

Bu Tegra 3 işlemci ve (GPU arabirimi) söylendiğine göre %60'a varan (ortalama %30) enerji tasarrufu sağlıyor.
    Ayrıca 4 çekirdeğin tamamını yoracak bir işlem yapmadığınızda sadece gerektiği kadar sayıda çekirdeği kullanırken, daha da basit uygulamalarda gereken daha az gücü, 4+1 çekirdek yapısında, adı companion olarak geçen +1 nci 500 Mhz'lik (yarım) çekirdeği ile sağlayacakmış..
    Yani benim anladığım, daha fazla hızı eski çift çekirdekten de daha iyi orandaki şarj sürelerinde verebiliyorken, bir de yoğun değil de standart kullanınca, çok daha iyi şarj süreleri elimize geçebilir. Gerisi telefon tasarımcısına ve kullandığı bataryaya kalmış. Ancak telefonun ekranı büyüdüğü için (ve telefonu daha fazla kurcalayacak olduğumuzdan dolayı ) bu faydanın bir kısmını cihaz geri alacaktır, onun için de bataryanın yine de eskisinden biraz daha güçlü olmasında fayda var..

Bu konudan bahseden linkler de şunlar:

http://www.pclabs.com.tr/2011/09/21/nvidia-tegra-3-41-cekirdekli-yeni-mimari-ile-yuzde-61e-varan-oranda-guc-tasarrufu/

Bu arada Samsung da boş durmuyor:

http://www.androidturkiye.net/2011/10/28/samsung-galaxy-s-iii-pil-omrunu-p-arttiran-dort-cekirdekli-exynos-islemciyle-gelebilir-2/

(Bu tür linkler vermem doğru değilse adminler uyarırsa silerim...)

Kısacası işlemci üreticileri üzerine düşeni yapmış görünüyor. Herhalde daha uzun giden bataryalar da önce elektrikli arabalar için geliştirilecek (zaten geliştiriliyor), sonra da ufaltılıp telefonlara girecek. Artık şu meşhur bor madenimizi mi kullanırlar ne yaparlar bilemem?

koskoca forumda herkes savaşa başlayıp atışırken böyle arada çıkıp cidden bilgilendirici , bilinçlendirici ve akıllı mantıklı yorumlar yapıyorsunuz ya teşekkür ediyorum.

Batarya teknolojisi Li-polimer ın dışına çıkılmadığı için ya telefonları inceltecekler hafifletecekler ya da bunun gibi çok daha az sarfiyatlı olan ürünler geliştirecekler... Teknoloji gerçekten ilerliyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

quote:

quote:

su yazdiginiz kendi icinde celisiyor. 4 cekirdek agir kullanimda altinda tabiyki daha fazla enerji tuketecek ama bu islemciyi full gucunde kullaniyorsaniz bu durumda 4 cekirdegin gereksizliginden soz edemezsiniz. onun disinda tek yada cift cekirdeklerle yaptiginiz her isi daha dusuk frekansda, daha dusuk voltajda daha kisa surede gerceklestireceginden enerji tuketimi daha az olacaktir. zaten haberi detayli okumus olsaydiniz, bekleme yada dusuk guc durumlarinda tegra 3 de cok dusuk guc tuketimli 5inci bir cekirdegin isi devaldigini bilir ezberden bot mesajlarini atmazdiniz.

Güzel uygulamaların çıkması için donanımın hayvanileşmesine gerek yok ki. Ben bir SGS2 kullanıcısıyım, ancak iphonedan kat kat iyi donanıma sahip olmasına rağmen onunla yarışabilecek bir uygulama yok telefonda. Donanıma abanmak yerine stabil hale getirilse daha iyi olmaz mı?

Yazılım desteği konusundaki endişelerinizde haklısınız, bir an önce yazılım desteği gelmeli, çünkü işlemcinin hangi işi hangi çekirdekte yapacağına yazılım karar verecek.. Ancak şunu da unutmayalım, Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için, mesela Samsung gibi kendisi de yazılımla haşır neşir olan firmalar, çift çekirdekli işlemcinin avantajlarından şimdiye kadar kernel bazında zaten gerektiğince istifade etmiş olabilirler (sadece kendi teori ve tahminimdir). (Bkz. Samsung Galaxy S2 niye bu kadar seri? yine Bkz. SGS2 internet sayfalarını flash desteğine rağmen nasıl bu kadar seri açıyor?) (Edit: sonradan öğrendiğime göre Samsung'un bişey yapmasına gerek yokmuş, stabilitesi ayrı konu ama, zaten çoklu-çekirdek desteği Android 2.3 Gingerbread'dan itibaren tam manasıyla yer alıyormuş.)

Ama hatalı olduğunuz nokta şu; donanım kendi hatlarının ne olduğunu çizmeden, olmayan birşeye göre yazılım üretilemez. Yani önce donanım 'hayvanileşecek', ondan sonra bu hayvana göre bir semer (işletim sistemi) üretilecek, sonra da onu kullanacak bir binici (diğer yazılımlar) eğitilebilecektir. Gerçi genelde donanım üreticileri ürünlerini çıkarmadan önce yazılım üreticileri ile temasta olduğundan, çok geçmeden işletim sistemi ve uygulama bazında da gerekli destek gelecektir (diye ümit ediyoruz), en azından bu platform oluşmuş olacaktır.

Bir de isterseniz şöyle örnekleyeyim: Yapılmamış bir yolda arabalar gidemeyeceği için, önce 4 şeritli bir yol üretilecek ki (işlemci), ondan sonra arabalar (yazılımlar) bekleme yapmadan kendilerine tahsis edilen boş bir şeritte gitme imkanı bulsunlar. Yol yapılıp da arabalar hala tek şeritte gitmekte ısrar ederlerse burada suçlu, yolu yapan değildir. (Bkz. Adnan Menderes, darbecilerin 'üstüne uçak mı indireceksin bu yolun?' sorusu)

Ayrıca bu yeni işlemci setiyle, ürüne gömülü olan grafik işlemcisinde de ciddi iyileştirmeler yapılmıştır (3 kat hızlı ve ULP (düşük güç tüketimi)), bu da işin ayrı bir yönüdür. Yani buna karşı çıkarken, daha iyi grafiklere, daha akıcı yüksek çözünürlüklü video oynatımına, ve artık Blu-ray oynatabilme imkanına da karşı çıkmış oluyorsunuz. (Telefonların HDMI çıkışı ile Tv'lere bağlanabildiğini de göz önünde tutun.) Gömülü stereo 3D desteğinden bahsetmiyorum bile. Özellikle video oynatımında 12 çekirdekli grafik işlemcisi ile Tegra 2'ye göre % 60 daha uzun pil ömrü vadediyor, ve bu da kendi ölçümlerine göre 12 saate kadar HD 720p'lik bir video oynatım süresine tekabül ediyor.. (Bu yeterince kasan bir uygulama sayılır mı sizce?)

Önceki mesajlarımda verdiklerime ilaveten işte size bir link daha:

http://www.androidturkiye.net/2011/11/09/nvidia-tegra-3-konsol-kalitesinde-oyunlar-ve-cok-daha-fazlasi/

Lütfen araştıralım....

Stabiliteye gelince burada yazılım sorunlarını yine işlemciyle karıştırmışsınız, işlemcide stabil olmayan bir durum yok, yazılımda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 10 Kasım 2011; 6:18:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

quote:

quote:

-------

quote:

.........

quote:

........

quote:

...........

quote:

...........

...........

koskoca forumda herkes savaşa başlayıp atışırken böyle arada çıkıp cidden bilgilendirici , bilinçlendirici ve akıllı mantıklı yorumlar yapıyorsunuz ya teşekkür ediyorum.

Batarya teknolojisi Li-polimer ın dışına çıkılmadığı için ya telefonları inceltecekler hafifletecekler ya da bunun gibi çok daha az sarfiyatlı olan ürünler geliştirecekler... Teknoloji gerçekten ilerliyor

Esas, anlayan birileri olduğu için ben teşekkür ediyorum. Düzgün bişeyler yazmak konusunda insana cesaret veriyor..

Pil konusunda size katılıyorum..

Uzay çalışmalarında kullanılmak üzere çok uzun süre dayanabilen pillerin üzerinde çalıştıklarını, hatta senelerce bitmeyecek kadar uzun ömürlü pillerin prototiplerinin ellerinde hazır olduğunu, ancak batarya piyasasını allak-bullak etmemek için bunların piyasaya sürülmediğine dair bir efsaneyi çok önceden okuduğumu hatırlıyorum.

Efsane ne olursa olsun, daha önce yazdığım gibi, bence pil piyasasında işler elektrikli arabalar sayesinde kızışacak.. Oda büyüklüğünde bilgisayarları nasıl masaüstümüze koydularsa, desktop bilgisayarları da şimdi nasıl cebimize sığdırıyorlarsa, kilometrelerce giden o arabalara sağlanan enerji de en sonunda cebe girecek..

Ve bu da bunlara ne gerek var demeyenlerin sayesinde olacak...

• quote:

quote:

quote:

Cihazın kullandığı 4+1 çekirdeğin eskisinden daha az enerji harcayacak şekilde tasarlandığını
    ...................................

Sorunun ilk kısmına daha teknik bir cevap için, NVidia'dan biraz araştırma yaptım.
    NVidia tarafından iki rakip çift çekirdekli işlemciyle şöyle bir karşılaştırma yapıldığını seninle paylaşayım:

Mobile Processor Measured Power (mW)2 Coremark Performance
    Project Kal-El (each core running at 480 MHz).... 579 5589
    OMAP4 (each core running at 1 GHz)............... 1501 5673
    QC8660 (each core running at 1.2 GHz)........... 1453 5690
    Project Kal-El (each core running at 1 GHz)...... 1261 11667

Burada görülüyor ki; çift çekirdek 1GHz ve 1.2 GHz iki farklı işlemciye göre, dört çekirdek 1 GHz modunda 2 kata yakın performansı, diğerlerinden de az bir güçle sunabilirken, aşağı yukarı aynı performansı ise nerdeyse 3te bir güç tüketimi ile sunabiliyor.

Bu Coremark testi sadece işlemciye dönük test olduğundan, bize sırf bu konuda fikir veriyor. GPU'da yapılan iyileştirmeler ise video ve oyunlardaki hız ve enerji verimini ayrıca etkiliyor ki bunu da iki önceki mesajımda belirttim.

Kısacası hem CPU hem GPU bakımından müthiş bir gelişme...

Tabi bu, çekirdekler ağır kullanımla (full) çalıştırıldığı varsayıldığında ölçülen değerler.

Bu çekirdekleri çalıştırmakla görevli olan işin yazılım boyutu ise NVidia tarafından şöyle açıklanmış:

Linux'ten devşirilen Android'de zaten yerel olarak çoklu çekirdek ve çoklu alt görev (multi thread) desteğinin bulunduğu, bunu mobil olarak daha da iyileştiren ilk Android sürümlerinin ise şunlar olduğu belirtilmiş: Android 2.3 and 3.0/3.1/3.2.
    Firefox ve Webkit gibi mobil browserlar'ın ise temelde desktop sürümlerine dayandığından, onların da yerel çoklu alt görev desteğine sahip oldukları, ilaveten Android 3.0 da yeni yer alan browser'ın da bu desteğe sahip olduğu ayrıca belirtilmiş.
    Mobil oyunların da çoğunlukla, çoklu-çekirdekli desktoplar için geliştirilen oyun motorlarını kullanan orijinal versiyonlarından port edildiklerini, bu nedenle çoğunlukla çoklu-çekirdekten direk ve kolayca istifade edebileceklerini de eklemişler.

Bunlar da kaynaklar (pdf dökümanları):

http://www.nvidia.com/content/PDF/tegra_white_papers/tegra-whitepaper-0911a.pdf

http://www.nvidia.com/content/PDF/tegra_white_papers/tegra-whitepaper-0911b.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 10 Kasım 2011; 6:02:16 >

• 2. çeyrek demek 2012 haziran demek peeeh daha çoook var
  • 2. çeyrek demek 2012 haziran demek peeeh daha çok var o zamana kadar neler olur daha neler
  • 2. çeyrek demek en geç haziran demek... nisan mayıs haziran bunlardan herhangi birisi demek...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

-------

quote:

.........

quote:

........

quote:

...........

quote:

...........

...........

Esas, anlayan birileri olduğu için ben teşekkür ediyorum. Düzgün bişeyler yazmak konusunda insana cesaret veriyor..

Pil konusunda size katılıyorum..

Uzay çalışmalarında kullanılmak üzere çok uzun süre dayanabilen pillerin üzerinde çalıştıklarını, hatta senelerce bitmeyecek kadar uzun ömürlü pillerin prototiplerinin ellerinde hazır olduğunu, ancak batarya piyasasını allak-bullak etmemek için bunların piyasaya sürülmediğine dair bir efsaneyi çok önceden okuduğumu hatırlıyorum.

Efsane ne olursa olsun, daha önce yazdığım gibi, bence pil piyasasında işler elektrikli arabalar sayesinde kızışacak.. Oda büyüklüğünde bilgisayarları nasıl masaüstümüze koydularsa, desktop bilgisayarları da şimdi nasıl cebimize sığdırıyorlarsa, kilometrelerce giden o arabalara sağlanan enerji de en sonunda cebe girecek..

Ve bu da bunlara ne gerek var demeyenlerin sayesinde olacak...

uzay calismlarinda senelerce giden bataryalar var. iddialar yersiz degil. ama gundelik yasama girmemeleleri tekelci anlayisdan kaynaklanmiyor. cunku nukleer bozulmaya dayaniyorlar. plutonium238 yada strontium90 gibi elemenletin dogal bozulmalarindan cikan isidan elektrik uretiyorlar ki bu elementleri yakininizda bir yerde isteyeceginizi hic sanmiyorum. senelerce caliscak bir guc kaynaginininda nukleerden baska guce dayanmasini mumkun degil.

nukleer piller disinda hidrojenden elektrik ureten yakit hucresi tekniloside uzay calismalarina taa aya giden apolla araclarina kadar gider. astronotlar yakit hucrelerinin yan urunu olan suyu iciyorlarmis. yakit hucreside cok verimli bir teknoloji. ama maliyetleri dusurulemedigi icin bir turlu gunluk kullanimimiza giremiyor. nedenide cok fazla platine ihtiyac duyulmasi. platin altindan daha pahali. sorun sadece fiyati degil az bulunmasi. global bir kullanima yetecek kadar platin yok (oyleyse bujilerin elektrotlari nasil platin oluyor diye soran cikmasin. o sadece kucuk bir alanda mikron seviyesinde kaplamadan ibaret. mikro gramlarla olculcek miktarda platin kullaniliyor. diger pek cok platin uygulamalarida metalin kendinden cok kaplamalari kullanilarak gerceklestiriliyor)

elektrikli araclarin batarya teknolojisine ivme getirecegi muhakkak ama elektrikli araclarin buraya gelmesi aslinda cep telefonalarin, mobil cihazlarin batarya teknolojisine getirdigi ivme ile mumkun oldu. cep telefonlarinin ilk zamanlarindaki kocaman ni-mh bataryalari hatirlatirim. bugun bile batarya teknolojiisnin yerinde duruyormus gibi durduguna bakmayin. surekli daha yogun daha guclu ve hafif li-ion bataryalar gelistiriliyor.

ama gercek sorun insanoglunun maymun istahini tatmin etmek mumkun degil. her gelen daha guclu batarya daha cok enerji tuketen cihazlar kullanmamiza imkan taniyor. yani problem gene basladigi yere donuyor.

• aslında sırf tasarımı için bile alınır. ama önce detaylı bi inceleme gelsin.
  • abi sani bana photoshop, autocad çalıştıracak kullanamadıktan sonra ben o çekirdekleri cit cit çitlerim
  • Ya artık bıktım hep "Htc'nin bu haftaki telefonunuda görmüş olduk" yorumunu görmekten!
  • htc rakabetçi yapısıyla çıtayı yükseltiyor helal olsun ama şu pil teknolojisinede el atsalar ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

abi sani bana photoshop, autocad çalıştıracak kullanamadıktan sonra ben o çekirdekleri cit cit çitlerim

şu an iphone için autocad uygulaması var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

abi sani bana photoshop, autocad çalıştıracak kullanamadıktan sonra ben o çekirdekleri cit cit çitlerim

şu an iphone için autocad uygulaması var

ben htc içim demiştim, ayrıca bu tip aletlerde autocad kullanmak fanteziden başka bir şey değildir. ayrıca autocad uygulaması ben duymadım adı nedir, dwg dosyaları için görüntileyici var ama autocad çizimi yapanı duymadım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.