Arkadaşlar Patrich Brown'un kullandığı brushı arıyorum kendim yapmaya çalıştım ama bir türlü tutturamadım adamın kullandığı brush sanki gerektiği yerde kalınlaşıyor gerektiği yerde inceliyor gibi bu brushı bilen varsa yardım ederse sevinirim iyi forumlar.
standart fırça kullanıyor. pek belli değil ama sanırım grafik tablette var. Çok düzgün çizgiler mouse ile pek olmuyor. öte yanda kullanım sırasında fırça ölçüsü vs değişiklik için ALT - mouse sağ tuş kombinasyonu ile istediğini yaparsın. biraz zorlanabilirsin. Alt-sağ tıklama ile brush ayar menüsüne geçtiğinde mouse'u yukarı doğru veya aşağı doğru çekersen hardness, sağa-sola çekersen büyültme küçültme yapabilirsin.
bu zor geliyorsa, keyboard kısayollarını değiştirirek mouse yerine tuş ile istediğini sağlarsın. Default olarak gelen kısayollar bazen TR klavyelerde sıkıntı veriyor, değiştirmek en iyisidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
standart fırça kullanıyor. pek belli değil ama sanırım grafik tablette var. Çok düzgün çizgiler mouse ile pek olmuyor. öte yanda kullanım sırasında fırça ölçüsü vs değişiklik için ALT - mouse sağ tuş kombinasyonu ile istediğini yaparsın. biraz zorlanabilirsin. Alt-sağ tıklama ile brush ayar menüsüne geçtiğinde mouse'u yukarı doğru veya aşağı doğru çekersen hardness, sağa-sola çekersen büyültme küçültme yapabilirsin.
bu zor geliyorsa, keyboard kısayollarını değiştirirek mouse yerine tuş ile istediğini sağlarsın. Default olarak gelen kısayollar bazen TR klavyelerde sıkıntı veriyor, değiştirmek en iyisidir.
teşekkür ederim bu arada aynen grafik tablet kullanıyor adamın çok sağlam çizimleri var ben daha önce grafik tablet kullanmadım acaba grafik tablette bastırınca kalın hafif bastırınca daha ince çizikler gibi bir olay varmıdır.
Risus07R
kullanıcısına yanıt
rica ederim. Çizimler gerçekten de çok etkileyici, imkanlar farklı, çevre farklı, sektörün içindeyse zaten çok hızlı üretebiliyorlar.
Tabletlerde bu var ama açıkçası ben de kullanmadım. Bir türlü paraya kıyamadım. Ancak satınalma listemde bir tane wacom modeli var. Model olarak Intous5 hoşuma gitmişti...
ben ilk olarak bamboo modellerinden birini almayı düşünüyodum ama sanırım artık bamboo model üretmiyorlar pek intouslar çıkmış intous magna ya da intous medium modelleriyle başlamak daha iyi olur bence intous 5 ileri seviye bir tabletmiş :) manga ve mediumda dahili ekran olmamasına rağmen onlarlada çok iyi işler çıkarılıyor