Bugün whatsapp’tan ss’teki mesajı aldım birkaç yere 5 yıldız verdim 50+50 toplam 100 tl attılar hesabıma, bir dolandırıcılık katakulli falan var mı merak ediyorum böyle birşeyle karşılaşan oldu mu? ![]() bu da telegramı ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Google haritalardan 100 tl kazandım, altında başka birşey var mıdır?

-
-
Yalan hocam. Son zamanlarda bu tür olaylar fazla başıma geliyor benim de.
İtibar etmeyin, dolandırıcılık kokusu almıştım ben.
Bana, youtube de video izleme falan deniyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapma.
-
100 tl hesabıma attılar. Herhangi bir kredi kartı bilgisi gibi insanı şüpheye sokacak birşeyler istemediler. Ama insan yine de iki yıldız attın diye 100 tl göndermelerine bir işkillenmiyor değil.
Belki bir iki gün daha para yollar. Sonra bir sonraki aşama için para göndermen gerekiyor der. İstedikleri parayı yatırınca bir daha ulaşamazsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 17 Ağustos 2023; 13:51:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayatta yollamam ki direkt engellerim
Zaten öyle yapıyolar. Nette dolanırken gördüm bir çok insanın başına gelmiş. İlk Youtube furyasıyla başlamıştı like ve yorum yapın diye şimdi bu olmuş galiba.
Ayrıca zarar ettirecek zeka yoksunu bir dolandırıcılık şekli ülkede nasıl olsa çok keriz olduğundan bu düşük iq dolandırıcılığı bile yiyen insanlar oluyor herhalde ki bunu yapıyorlar.
-
Bende araştırdım yorumları okudum ilk baş biraz yedirip sonra para istiyorlarmış falan, zaten telegrama fake olduğu belli olan sahte bir pp koymuşlar engelledim sildim her yerde
Verdiğim beş yıldızları sildim
Gelen 100 tl ile köfteci yusuftan çift burger söyledim yedim
Afiyet olsun bana.
Hocam bugün aynısını bende yaptım ama 50 tl verdiler bana, sonra engelledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 17 Ağustos 2023; 17:45:22 > -
puhahaha
-
Aga sizde nasıl bir kafa var anlamıyorum. Dolandırıcı tabi nasıl anlayamıyorsun çok garip
-
Banada aynı şekilde whatsapptan geldi. Yazan kişi tamamen translate konuşuyordu. Sonra telegrama geçtik grupta 700 kişi falan vardı. bende 5 yıldız başı 20 tl idi. sonra para istediler vermedim. 5 yıldız başı 10 tl ye düşürdü benimle yazışan kişi. daha sonra 5 tl ye düştü. 300 tl kazandım. şimdi sizi dolandırdım *****gidin dedim. sizi google a şikayet edeceğim dedim.
Yanlız beni ekledikleri grupta atılan dekontlar 60-70 bin tl idi. adam şöyle bi zincir kurmuş:
mesela sana
250 tl kazandırıyor 350 tl istiyor. sen bu 350 yi yatırınca 500 kazanıyosun. artık senden 1000 tl istiyor. bu başlangıç basamak ve ücretlerinde çok ciddi güven basıyorlar. bu zincir 100 bine falan geldiğinde para onlarda iken seni dolandırıp kaçıyorlar anladığım kadarıyla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X