Şimdi Ara

İstemediğim işte çalışacak olmaktan korkuyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben hukuk mezunuyum aslında sayısalcıydım ilk girişte hukuk kazandım ancak o zamana kadar aklımda hukuk yoktu..ve bir sene daha hazırlanmayı göze alamadığım için (ve başka psikolojik sebepler, ergenlik psikolojisi) tercihimi yaptım hukuk fakültesine girdim. İlk sene sınıfta kaldım. Derslere ilgim yoktu. Sonra yine okulu bırakmayı düşünüyordum ama yine cesaret edemedim belki severim zamanla dedim. Ve şimdi kafamı taşlara vuruyorum keşke o zaman bıraksaymışım diye. Gerçekten o zamanlar geleceği fazla düşünmüyordum aklım bir karış havadaydı ve tembeldim.
    Sorun şu ki şimdi ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim bozuldu. Avukatlık bana göre değil hep sessiz ve utangaç bir insandım ayrıca avukat olmayı hiç istemiyorum. Hakimlik-savcılık düşünüyorum ama çoook duygusal bir insanım ve bildiğiniz ana kuzusuyum. Ayrıca hiç ciddi birisi de değilim, çocuk gibiyim, muzip ve şakacıyımdır daha çok. Bu sebeple hakimlik mesleğinin ağırlığını kaldıramayacağımı düşünüyorum. Keşke tıp okusaydım doktor olsaydım diyorum şefkatli merhametli bir insanım bilimsel şeylere daha ilgiliyim, hukuk çok sıkıcı. Benim yerimde olsanız napardınız lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin.. şimdiye kadar aklın nerdeydi diyeceksiniz ama işte ben de bilmiyorum insan belli bir yaşa gelince daha iyi anlıyor daha mantıklı düşünmeye başlıyor.
    İlerde her gün ağlayarak işe gideceğim galiba gerçekten çok moralim bozuk.. benim gibi olan sevmediği bölümü okuyan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de hukuk okuduğum için hayattan soğudum. Üniversiteye başladığımdan beri yüzüm gülmedi. Pilot olamazsam yada zengin akrabam yanına almazsa dünyayı terk edeceğim.
    20 21 yaşında başlayabiliyorsan sorun değil yaş. 22 ve sonrası geç olur artık. Ben de bu sene sınava girecektim ama geç olur diye girmedim. Üstelik bu yeni sistemde YGS yerine geçecek sınav 2 sene geçerli oluyormuş. Benim zamanımda olsa 3. kez denerdim çünkü YGS derecem iyiydi LYS'de batırdım.
  • secrecy kullanıcısına yanıt
    Yaşın A***a K****m sana birşey olmasın bu kadar mutsuzsan gir tekrar sınava hazırlan istediğin bölümü tercih et ama sınavdan kötü not alma ihtimaline karşın yinede bu bölümü bırakma işini garantiye al çevrende herkes bırakma hukuk iyi bölümdür diyecek ama icinde heves yoksa bosver gitsin hergün zehir olacağına daha az maaşla istediğin işi yaparsın
    Dipnot: tıp okursan zaten maaş konusuda 3 aşağı 5 yukari aynı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-221B83E8D

Ben de hukuk okuduğum için hayattan soğudum. Üniversiteye başladığımdan beri yüzüm gülmedi. Pilot olamazsam yada zengin akrabam yanına almazsa dünyayı terk edeceğim.
    20 21 yaşında başlayabiliyorsan sorun değil yaş. 22 ve sonrası geç olur artık. Ben de bu sene sınava girecektim ama geç olur diye girmedim. Üstelik bu yeni sistemde YGS yerine geçecek sınav 2 sene geçerli oluyormuş. Benim zamanımda olsa 3. kez denerdim çünkü YGS derecem iyiydi LYS'de batırdım.
    23 yaşındayım artık çok geç.. Para da kazanmam lazım artık ailemden tekrar beni okutmasını isteyemem. ne yapacağımı bilmiyorum

• kemal2020 kullanıcısına yanıt
    Parası önemli değil de ailemden tekrar beni okutmasını isteyemem 30 yaşına kadar benimle mi uğraşacaklar.. Bir yandan para kazanayım onlara da faydam olsun istiyorum ama mutsuz olcam .

• quote:

Orijinalden alıntı: secrecy

23 yaşındayım artık çok geç.. Para da kazanmam lazım artık ailemden tekrar beni okutmasını isteyemem. ne yapacağımı bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Yapacak bir şey yok ben de sevmiyorum, ben de tekrar hazırlandım ama YGS sonucum felaket gelince bıraktım. Ben okul bitince pilot olmayı deneyeceğim zaten, olamazsam akrabamın şirketinde avukat olurum kendi yerimi de açarım geçinir giderim mecbur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-221B83E8D

Yapacak bir şey yok ben de sevmiyorum, ben de tekrar hazırlandım ama YGS sonucum felaket gelince bıraktım. Ben okul bitince pilot olmayı deneyeceğim zaten, olamazsam akrabamın şirketinde avukat olurum kendi yerimi de açarım geçinir giderim mecbur.

Alıntıları Göster
    Ne olacak bizim bu halimiz ömür boyu mutsuz mu olcaz her gün işe ağlayarak mı gidicez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet ama belki beni para mutlu eder.

Ailenin durumu kötü degilse yani seni tekrar okutup geçine bölücek durumdalarsa bence al karşına konuş eyer onlarında kafasına yatarsa hic ses etmezler tekrar okursun hem bu sefer isteyerek gidiyorsun yaş daha büyük.bir olgunluk var okumak daha kolay olacaktir vur patlasın çal oynasın olmaz tabi bütün bunlar ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

Ailenin durumu kötü degilse yani seni tekrar okutup geçine bölücek durumdalarsa bence al karşına konuş eyer onlarında kafasına yatarsa hic ses etmezler tekrar okursun hem bu sefer isteyerek gidiyorsun yaş daha büyük.bir olgunluk var okumak daha kolay olacaktir vur patlasın çal oynasın olmaz tabi bütün bunlar ihtimal
    Ailemin durumu el vermez 30 yaşına kadar onların eline bakmak istemiyorum aksine onlara yardımcı olmak istiyorum.. Şimdi avukatlık yapamam hakimlik de ağır sorumluluğu olan bi meslek ciddi yorucu falan.. bir bayan için uygun mu sizce? Napcam bilmiyorum

Utandım bak ben şimdi erkek olarak düşünüp cevap verdim ben size 😓
    Konuya gelirsek kadınların yapamayacağı bir iş yok ama insanların karakteristik özellikleri dolayısıyla yapamayacakları isler vardir siz kendinizi nayif birisi olarak niyetledirmişsiniz avukatlık mesleği yapıla bilir aslinda bence kadınlarda yakışan bir meslek
    Ama ne avukatı olacağınız cok önemli bu konuda boşanma avukatı ola bilirsiniz aslinda sadece hakli olduğuna inandığınız kişileri savunarak meslek hayatınızı sürdüre bilirsiniz
    Konuya pek hakim degilim aslinda hukuk bölümünden mezun olunca hangi meslek türlerine yönele biliyor mezunlar bilmiyorum isterseniz araştırıp sizin için bi analiz çıkarta bilirim ama şimdiden söyleyeyim yaşam koçu degilim yada bu konuda uzman birisi bu yuzden benim çıkarımlarım %100 doğruyu yansıtmaya bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

Utandım bak ben şimdi erkek olarak düşünüp cevap verdim ben size 😓
    Konuya gelirsek kadınların yapamayacağı bir iş yok ama insanların karakteristik özellikleri dolayısıyla yapamayacakları isler vardir siz kendinizi nayif birisi olarak niyetledirmişsiniz avukatlık mesleği yapıla bilir aslinda bence kadınlarda yakışan bir meslek
    Ama ne avukatı olacağınız cok önemli bu konuda boşanma avukatı ola bilirsiniz aslinda sadece hakli olduğuna inandığınız kişileri savunarak meslek hayatınızı sürdüre bilirsiniz
    Konuya pek hakim degilim aslinda hukuk bölümünden mezun olunca hangi meslek türlerine yönele biliyor mezunlar bilmiyorum isterseniz araştırıp sizin için bi analiz çıkarta bilirim ama şimdiden söyleyeyim yaşam koçu degilim yada bu konuda uzman birisi bu yuzden benim çıkarımlarım %100 doğruyu yansıtmaya bilir.
    Teşekkür ederim az çok biliyorum meslekleri ama hiçbiri ilgimi çekmiyor. Ben mi çok karamsarım bilmiyorum geleceği düşündükçe mutsuz oluyorum.. uğraşmanıza gerek yok sanırım ben umutsuz vakayım

Bu şekilde düşünürsen sonuç kaçınılmaz ama sen elindeki imkanları değerlendirip sana en uygun olanı seçmelisin

• Yaş 23 olcak. İşini yapmayacağım bir bölümde okuyorum ailem bırakma dedi ben de öylesine gidiyorum okula. Ama umrumda değil şu an tek kriterim var o da yaptığım işe giderken sabah kalktığımda küfretmemek gerisi çokda umrumda değil.
  • insann istemediği yada sevmediği bir işde çalışması çok kötü ve zor birşeydir çok iyi bilirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Yaş 23 olcak. İşini yapmayacağım bir bölümde okuyorum ailem bırakma dedi ben de öylesine gidiyorum okula. Ama umrumda değil şu an tek kriterim var o da yaptığım işe giderken sabah kalktığımda küfretmemek gerisi çokda umrumda değil.
    Eğer imkanınız varsa istediğiniz bölümde okuyun derim. Tabi okulunuz bittikten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

insann istemediği yada sevmediği bir işde çalışması çok kötü ve zor birşeydir çok iyi bilirim....
    Siz hangi alanda çalışıyorsunuz? Malesef her insan bilinçli tercih yapamıyor gençlik yıllarında ama o yolu çizmiş oluyor artık, geriye dönmek de mümkün değil. Yoldan sapmak belki mümkün olabilir ama cesaret ister..size de Allah kolaylık versin

• quote:

Orijinalden alıntı: secrecy

Siz hangi alanda çalışıyorsunuz? Malesef her insan bilinçli tercih yapamıyor gençlik yıllarında ama o yolu çizmiş oluyor artık, geriye dönmek de mümkün değil. Yoldan sapmak belki mümkün olabilir ama cesaret ister..size de Allah kolaylık versin

Alıntıları Göster
    ben elektrik-elektronik teknisyeniyim.
    bilinçli olmaktan ziyade aile çevre baskısı ile oluyor benim ki öyle oldu şahsen aile baskısı ile yada çevre baskısı ile istemediğim sevmediğim birçok işte çalışmak zorunda kaldım eskiden....

• Ben de endüstri mühendisliği yazmıştım sonra senin gibi olduğumu düşündüğüm için o işte çok fazla insanla muhattab olmam gerekir falan diye bana çok uygun olmadığını düşünüp mimarlığa geçiş yaptım. Şuan 3. Sınıfım ve 22 yaşındayım. Ama son zamanlarda bu mesleğin de bana çok uymadığını düşünüyorum meslek ve piyasa başlı vaşına anlamsız gözüküyor artık gözüme. Ayrıca şimdiki ben hazırlık senesinde yatay geçiş yapan benle çok farklı. Karakterimin bile değiştiğini düşünüyorum hayat görüşüm insanlarla ilişkilerim falan büyük ölçüde değişti. Aslında cesur birisi olduğumu u düşünüyorun kafama koyduğumu yaparım ama gel gör ki kendime uygun hiç bir alan ya da meslek göremiyorum. Sanırım bu gidişle ticarete atılacağım gibi geliyor kafe falan açarım belki :)

• Bu arada siz mezunmuşsunuz bu iyi bir şey olabilir belki diplomanız falan var en azından. Şuan çalışıyor musunuz bilmiyorum ama hazır diploma da varken farklı alanlar da kendinizi deneyebilirsiniz belki. Mesela birçok bürokrat ve siyasetçi de bildiğim kadarıyla hukuk mezunu ama hiç bana uygun işler değil sizi sarar mı bilmiyorum. Yalan dolan adam kayırma çok o tip işlerde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.