FAKE'in biri açmış bir konu insanlarla eğleniyor işte!
Ayıp ya!
Sonra Nasrettin hoca demiş ya tutarsa...
Fake ne demek arkadaşım illa rütbe mi olması lazım konu açmak için Allah Allah! Belki de senden eskiyim forumda merak etme. Üyelik eski olunca adam olcak diye birşey de yok. muhaha adlı üyenin 3 mesajı var ama 2003 üyesi gibi birşeydi hatırladığıma göre. O konu açınca ona da fake desene!
YA bırak arkadaşım.
Bu konuyu açmak için mi DH'e üye oldun.
Neymiş mekanın adı? Söyle. Telefon açıp sormazsam böyle bir olay yaşandı mı yaşanmadı mı diye!!!
quote:
Orijinalden alıntı: rds
quote:
Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum
Bir mekana gidip yemek yeyip sonrasında ise "bu nasıl fiyat böyle kardeşim" deyip ardından gayet normal bir cevap veren garsona yumruk atan biri insanlık vasıflarından ırak biridir. Böyle birine hak mı veriyorsunuz? (Sen öyle söylersen adamın davranışıda normaldir.)
Şu olayda ben kimseye hak vermiyorum. Anlatılana göre bence bazı davranışlar yanlış. Her iki tarafıda dinlemek lazım, hatta olaya şahit olmak lazım.
Bu arada garson arkadaş geçmiş olsun, ama olay yumruk boyutuna gelene kadar senin müşteriyle konuşma şeklini, kullandığın kelimeleri ve söyleyiş tarzını da bilmek lazım.
Ama her ne olursa olsun, müşteriye bırak vurmayı (ki sen dalmak diyosun) hiç bir şekilde yanlış bir kelime kullanmaya hakkın yok.
Neyse bunlar tecrübe, kulağına küpe olur inş.
Tekrar geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: egomanyak.
sana yumruk sallayınca karşılık vermek zorunda mısın? ona vursan nolucak başın göğe mi erecek yani haketmemişsin ama sende az değilsin
Altta mı kalacak kardeşim vuracak tabiki az bile yapmışsın bence,kız arkadaşının yanında artistlik yapmaya kalkmış işte,dışarda da yakalayıp dalsaydın nasılsa işten atılmışsın artık.
Alla alla, benim ilk gittiğim her lokantada ilk istediğim şey menüdür ? lüks bir lokantada ise istemeden buyrun beyefen diyip getirirler ? işten atılmana çok üzüldüm ama adam fiyat konusunda sana ne derse desin onu teslememen daha iyi olurdu. bizde bu şekilde bilmedenmi geldin gibi ters bir laf yerine, kusura bakmayın beyfendi ama fiyatlar bu şekilde isterseniz müdürle görüşün filan deseydin daha iyi olurdu.bence adam kızın yanında laf geçirmeni yedirememiş.
Nerede kalmıştık. Var mı yeniş bilgiler?
quote:
Nerede kalmıştık. Var mı yeniş bilgiler?
fatih.089 isimli üye fake olduğumu çözdü şuan depresyona girdim fena haldeyim psikolojik destek lazım oysa ki konuyu açarken ne hayellerim vardı ünlü olucaktım sallama hikaye dalında oskar alıcaktım
Gerçek cevaba gelince yarın patron çağırmış oraya gidicem ve işe geri alınırsam yeri ve mekanın ismini vericem ve İstanbul'da oturupta gelmeyene darılıcam
Hemen verelim:
adam ben bu paraya 10 kişilik yemek alırım derken sana bakıp sinirli sinirli küfür eder gibi söylediyse haklısın, normal bir ses tonuyla sana veya karısına söylediyse ters cevap verdiğin için haksız olan sensin..
quote:
Hemen verelim:
Bunun altına bi Sabri bey gifi olcaktı of süper giderdi
@timeless ''Bu paraya 10 kişilik yemek yenir'' bunu normal ses tonuyla söyleyen biri olamaz sanırım Bu paraya 10 kişilik yemek yenir ( LAN ) dese daha iyiydi bağırmaktan öte yaptı zaten adam gibi derdini anlatsa bunlar olmazdı bir de yanında kız arkadaşı var kendinden utanmıyor ondan da utanmadı demekki.
Yarın ki sonucu merakla bekliyoruz.
quote:
Yarın ki sonucu merakla bekliyoruz.
Aynen Hayırlı geceler herkese. Unutmadan olayı çözen fake olduğumuzu anlayan polislere selamlar olsun
Şişli - Nişantaşı gibi yerlerde uzun uzun süreler çalıştım çeşit çeşit insanlar gördüm.
Şimdi burda bazıları diyorki adam sana vurdu senin ona birşey demeye hakkın yok.
Bunu diyenler burası hukuk ülkesi sana bir adam vuruyorsa sende karşılık veriyorsan mahkeme seni ağır tahrik altında olman nedeni ile af eder yada cezai işlem olsa bile bu bir hafifletme nedeni.Onuda geçelim bir adam size vurup sizde put gibi duruyorsanız helal olsun valla.
O adam bana onu yapsa karşılık verir üstüne birde olayı mahkemeye taşırdım.Bu adam Allah tan Nişantaşı yada Şişli de bir yerde yemek yememiş yoksa o gördüğü fiyat karşısında kalpten giderdi.Ama artist ya kız arkadaşına hava atıcak.
Müşteri haklıdır adabı usulu düzgün olduğu sürece yoksa nezih yerlerde bile ne kavgalar gürültüler çıkıyor gören yaşayan bilir.Müşteri müşteri olduğunun bilincinde olduğu sürece sizin kişilik haklarınıza hakaret etmediği sürece Müşteridir.
Bu durumda arkadaşın sert çıkmaları var yanlışlarıda var, anladığım kadarı ile ani bir sinir sorunu var :) bunu aşmalısın bırak müdürü çağır yok adam sana pata küte dalıyorsa e ondan sonrası insana göre değişir,kimisi ses etmez,kimisi Allah ne verdiyse der :) kimiside polis çağırır.
Yanlışın söylediğin 2 söz tabiki karşındaki ağır abi manitaya artislik yapıcak bir adamsa yapabilcek şeylerde kısıtlı.
Ben daha fake alarmı almadım. Aldığım an aynı oksijeni soluyamayız.
@user66; bizim çıkış noktamız zaten o anda müşteriye söylediği laf. Ondan sonra film kopmuş. Söylediklerine katılıyorum.
Geçmiş olsun vardır bir hayır bunda da. Bazı arkadaşlar şefini çağırsaydın demiş. Burda Nasrettin Hoca nın fıkrası çıkıyor ortaya. Hırsızın hiç mi suçu yok. Müşteri ne olursa olsun çalışanı tokatlayamaz, yumruklayamaz. Buna hakkı yoktur. Seninde bir insan olarak gururun var. Cevap vermekle iyi yapmışın.
Patronda taviz vermemek için seni çıkartmış. Eğer sen devam etseydin diğer elemanlarda yüz bulup müşterilerle aynı şekilde olay yaşayabilirdi.
İnş. en kısa zamanda daha iyi bir iş bulursun.
Burda tek hatan, "Başka yere gidin" lafın olmuş.
Bir kere bu tamamen yanlış. O restoranın sahibi sen değilsin. Fiyatları koyanda sen değilsin. Sen oranın bir elemanısın. Ego'luk bir durum yok ortada.
Türkiye'de en çok nefret ettiğim şey bu. İnsanların çoğunda görüyorum bunu. Laf sokma yarışması. Kardeşim sen oranın bir elemanısın. Fiyatlara itiraz ettiyse adam "Beyefendi fiyatlar bana ait değil, benim hiç bir şeyle ilgim alakam yok sadece servis ile ilgileniyorum, Patronla yada kasayla görüşürseniz"
Kendi restoranın olsa tamam, öyle lafı yapıştırda, sana ne oluyor? Çağır patronu vs. onlar kapışsın sende kenara çek izle. Millet olarak üstümüze vazife olmayan şeyleri üstümüze almaktan hiç çekinmiyoruz.
eğer dışarıya fiyatları bildiren bir tabela asmadıysanız size yüzde yüz hak vermek zor. kimse içersinin fiyatlarını bilemez. aynı sokakta güzel görünümlü 2 lokanta da 20 tlye de 100 tlyede yiyebilirsiiz. ve bunu dışardan anlamak mümkün değil
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: maloz11
ben de o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz dedim.
Bence yanlış bunu söylemen.
MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR
o değilde :d sen haklısın kardeşim iyi yapmışsın vurana vuracaksın züppeler böle zaman için dayak yemeli hemide kız yanınında yedi. :D