Şimdi Ara

iştiEkran Kartı Seçimi Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm.yeni bir ekran kartı almak istiyorum fakat hangisini alacagımı tam olarak bilemiorum.yılalrdan beri nvidia kullanıcısıyım fakat en son gözüme atinin 5830 ve 5850 modelleri takıldı.bunlardan 1 tanesini almak istiyorum.sistemim buna elverişli mi onuda bilmiyorum.sistemim şu şekilde:

intel quad q6600 2.4 işlemci (oc 3.0 stock fan)
    2x 1gb kingston 1066 ram (kit)
    1x 1gb kingston 1066 ram (866 da olabilir emin deilim:))
    1gb gigabyte 9500gt ekran kartı
    160gb samsung hard disk (16 yada 32mb tam bilemiyorum)
    Gigabyte GA-EP45-UD3LR anakart
    power 300w fsp (fspyi adlğım adam gerçekk 300fsp olduğunu söylemişti)
    kasa 50tl lik bir kasa

alacağı mekran kartından dolayı powerından değişmesi gerekiyor galiba.bu yüzden şu powerda karar kıldım.bunun hakkından da bilgi almak istiorum.
    ayrıca 19'' samsung syncmaster 932gw 1gb gigabyte 9500gt ekran kartı ve 1x 1gb kingston 1066 ram (866 da olabilir emin deilim:)) bunları satmayı düşünüyorum.
    samsung xl2370 monitör ekran kartı power ve 2x1gb kingston ram almayı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

• HD5830 alma, güç tüketimi fazla ve performans olarak çok iyi bir kart değil, kısacası parasını haketmiyor...

Ekran kartı olarak az fark ile HD5850 almanı tavsiye ederim.

Club 3D HD5850 --- 523 TL

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5980

Power olarak ise aşırı yüksek bir ürüne para verme fazlasıyla yeterli olacak bir ürün olarak ve sessiz çalışması açısından; CrossFire'da yapsan yeterli olur.

HIGH POWER ABSOLUTE 650W MODÜLER --- 193 TL

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2054

Diğer power ile arasında kalan fiyat farkına da bir işlemci soğutucusu alırsın, çoklu soket desteği olan çok iyi olur, ileri de sistemini yenilersen ayrıca bir soğutucu da almazsın;

COOLINK Silentator --- 85 TL LGA 775 / 1156 / 1366 ;& AM2 / AM2+ / AM3 destekli.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=1993

• teşekkürler yardımın için.ama işlemci soğutucusuna gerek yok.2.4 den 3.0a stock fan ile o.c yapabiliorum.benim anakartım bu ekran kartıyla uyumlu mudur 5850 ile.bide bu bu ekran kartının ayrıca bi güce gereksinimi yoktur insallah:)
  • Anakartına uyar merak etme...

Ekran kartı ayrıca güç beslemesi istiyor tabi, bu yüzden de kaliteli bir psu ile kullanman şart.

Normal de 500w psu bile yeterli olur, 290 TL'lik bir psu yazınca sen bende bütçen var diye ve ileriyi düşünerek 650w psu yazdım.

HD5850 + 650w psu 'yu alman yeterli o zaman...
  • peki ddr3 ram destekliyor mu anakartım? ona göre ram alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leksey

teşekkürler yardımın için.ama işlemci soğutucusuna gerek yok.2.4 den 3.0a stock fan ile o.c yapabiliorum.benim anakartım bu ekran kartıyla uyumlu mudur 5850 ile.bide bu bu ekran kartının ayrıca bi güce gereksinimi yoktur insallah:)

HD5850 anakartın ile uyumludur, almayı düşündüğün ve önerilen PSU'da fazlasıyla yeterli olur, o kart extra güce ihtiyacı vardır fakat bu güç girişleri için PSU'dan uygun sokette kablolar çıkart aynı zamanda uygun olmıyan veya çoklu kart kullanılması durumunda kablo kombinasyonu yetersiz kalan PSU'lar için alıcağın kartın kutusunda kombine besleme kabloları (çevirici kablolar) çıkar.

Edit :
    quote:

Orijinalden alıntı: Leksey

peki ddr3 ram destekliyor mu anakartım? ona göre ram alayım

Malesef desteklemiyor fakat DDR2 bütün modülleri destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 10 Nisan 2010; 13:13:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Monitör seçimi yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5850 hertürlü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.