Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.190
Cevap
85
Favori
1.127.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birinci soruna cvp olarak şuan benim başımdaki olay önce icra açıcak daha sonra alacak davasına dönecek mahkeme karar verecek ve istinafa gidecek. Ama itiraz etmeyip paranı ödeyebilir. Çünkü benim dava da ben toplu iş sözleşmesinden 4sene daha düşük maaş aldım ben bunları talep ettim ve alacak davası açtım. yani senin paranı işe iade almazsa ödeme olasılığı yüksek.

2. Soruna cvp olarak o işler öyle olmuyor seni işten çıkarması için 2 defa daha düşünmesi gerekiyor o yüzden işveren seni işe çağırıp anlaşma yolu ile çıkarmak ister eğer seni çalıştırmak istemiyorsa. Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arifyıldız8587 A kullanıcısına yanıt
    selam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    benimkide 26 da 1480 nolu.
    işe iade
    cimer den verilen cevaba göre hareket edersek 2017 eylül ayı dosyaları için sonuçlanma tarihi 2018 kasım desek 1 yıl 2 ay oluyor.
    tabi bizim dosyalar 2018 mayıs da geldiği için bu zamanlarda da aralara dosya geldi sürelere eklendi.

1.5 yılı bulacak diye düşünüyorum ben.
    2018 mayısın üzerine koymamız gereken
  • gokhannn888 G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Şuan merak ettiğim aradaki 1sene 2 ay olan mesafe açılıyor mu yoksa kapanıyor mu? Yani Ocak ayında onlar hala Eylül ayına mı bakıyor olacak yoksa Aralık falan mı. Bunu takip Edip göreceğim. Daha açık olayım Mayıs ayında 1400 esas sayılı dosyalara bakılıyordu şuan Aralık ve 2000 esas sayılı dosyalara bakılıyor yani yani 6 ayda 600 dosya bu çok kötü bir durum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    mesafe her geçen gün açılıyor.
    hesaplamanızı tam olarak anlamadım ancak istinaf mahkemeleri ilk kurulduğunda rekor çözümlenme süresi 1 ay 3 ay diye haberler çıkıyodu.
    6 ay oldu 1 sene oldu
    şimdi 2017 eylül dosyaları yeni bakılmaya başlandı.
    sürekli de artacak
  • internette bi araştırma yaptım ama bulamadım. istinaf mahkemelerinin bi öncelik sırası varmı dosya incelerken. hele bu kadar dosya yığılmışken. yada öncelik sırası varsa ne kadar adil olabilir. işe dönüş davaları öncelikli olması benim kazandığım davadan hala tedbir nafaka ödüyor olmam çok adilmi? bu bile fırsatçılığa dönmüş durumda. tarafıma yalan dolanlarla boşanma davası açıldı. bende davanın reddini istedim. sonuç olarakta bu üzerime atılı iftiraların temizlenmesini istiyorum diye beyanda bulundum. haklı bulundum ve dava red oldu. 2 buçuk yıl sonra. tabi bu sürede tedbir nafakası ödedim. şimdi istinafı gelir kapısı görüyorlar. tedbir nafakası ödemeye devam ediyorum ve istinaf netliğe kavuşana kadar. tabi karar alehimede sonuçlanabilir. bu kadar yoğunken ne kadar doğru karar verebilirler. bu bile adil değil. 2 buçuk yıl süre 5 duruşma şahitler deliller işlem görüyor ve istinafta 1 saat dosyamızı okuyup karar veriyor. adalet sistemi çok kötü ya. yerel mahkemelerin kararı iptal edilebiliyorsa neden biz yerel mahkemede zamanımızı harcıyoruz. direk davalar istinaf mahkemelerinde görülsün. yerel mahkemedeki tüm kadro buraya aktarılsın. bu yüzden dosyaları yalapşap geçmekten başka çare bırakmamışlar belliki. hakim sayıları 2 katına çıkmadanda adil bi karar verebileceklerini düşünmüyorum.

• Hangi sıradaki dosyaya bakıldığını nerden ogrenıyoruz

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya

• Hangi sıradaki dosyaya bakıldığını nerden ogrenıyoruz

• Ultraslan19054 U kullanıcısına yanıt
    Mahkemeyi arayıp öğreniyoruz tabi açarlarsa

• bu ankara bam 5. hukuk dosyalara bakmıyor ne zaman sorsam dosya sırasını bekliyor 4000 deyiz 4001 olmuyor bu ne iştir arkadaş bir yılı geçti hala öninceleme için atama bekliyor
    Tesekkurler Arif Bey , cok aydinlatici oldu ,

yanliz;

1. Icra actiktan sonr kesinlesmis bir karar oldugu icin bunun tekrar istinafa gonderilme gibi bir durumu olabilir mi? Neyine itiraz edecek kesinlesmis ise iade karari ve isveren ise iade almamis . O zaman icra yoluyla alinir zira icra 1 ay icerisinde bitiyor bildigin kadariyla. ?

2. Benimle is akdini fesih ederken zaten anlasma (ikale) yoluna gitmediki isveren inat etti ve beni uyduruk bir gerekce ile isten cikardi. 25nci maddeden ki kidem ve ihbar da odemek istemedi ayni zamanda issizlikmaasida alamadim. ( Bildiginiz gibi isveren 25nci maddeden hicbir gerekce sunmadan isten cikarabiliyor ) Bu durumda beimle tekrar ne anlasmasi yapmak isteyebilirki ?
  • saban33 kullanıcısına yanıt
    senin aradığını anlamışlar bence hep aynı şeyleri söylüyolar
  • üç arkadaş arıyoruz üçümüze de aynı cevap veriliyor dosya sırası 4000 de hep aynı cevap dosya sırasını bekliyor bir yılı geçti rekor kırdı
  • torakor kullanıcısına yanıt
    Mahkemenin verdiği karar dışında fazlayıı talep etmezseniz yani fazla mesai alamadığın diğer ücretler gibi bidaha alacak davası açmaya gerek kalmaz istinaftan karar tebliğ olduktan sonra ya işe başlatıcak yada paranı verecek.

Anlattığına göre iş yeri seni bir daha çağırmaz. Eğer çağırırsa sırf atmak için bunu ispat ettiğini takdirde kötü niyet tazminatı alırsın tekrar dava Edip. Ama rahat ol başlatmaz.

Tesekkurler Arif, tamam simdi tasla oturdu.. Kotu niyet tazminatini bilmiyordum. Dedigin gibi buyuk ihtimal ise cagirmayacak ve odemeyi yapacak. Artik istinafin hizli bir sekilde bitmesini bekleyecegim. bu gidisle onumuzdeki yaz ayina belki istinaf karari cikiyor olacak.

Arkadaslar , bir konuda is yasasinda sorun oldugunu dusunuyorum. Buda 25nci maddede isveren tarafindan is akdi feshi. Bu fesih bildiriminde isveren gerekce sunmak zorunda degil. Fakat bunu ispatlamakla yukumlu. Ama iscinin 25 inci maddeden is akdi sonlandirildiginda hem is bulma konusunda sikinti olabiliyor, zira bir onceki is yerinden ayrilis sekli kodlari var, ayni zamanda issizlik maasi , kidem ve ihbar da alamiyorsunuz. Cok ilginc degil mi? Neyse herkes icin hayirlisi ,en kisa surede hepimizin davalari lehimize sonuclanir.
    Saygilar
  • Dosya karara çıktı yazıyor ama sonuç yok 1 ay geçti hakim yazısını yazmıyor bunu napicazzz

• torakor kullanıcısına yanıt
    Haklısın işveren genelde hep bunu yapıyor emek veren insanları mağdur ediyor ama ne yapsalar boş elinde sonunda adelet yerini buluyor. Ben tazminatımı almıştım işe iade açtım ve kazandım işe çağırmadı bende mesai yol parası v.s 10 bin daha masraf koyarak işe çağırmayınca alacak davası açtım icrayı da koydurttum para alacağım 36 bindi şimdi faiziyle 56 bin oldu. Benim için sıkıntı yok beklerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gerekçeli kararı yazmak zorunda sizin dosya tamam karara çıkmış ,asıl benim dosya hala atama bekliyor martı bulur dedi bayan aramızda tam 300 dosya var sizin dosya ile
  • saban33 kullanıcısına yanıt
    İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya 2018 mart ayında size kendinizi üzeceğinizi en az bir yıl dosyanızı unutmanız gerektiğini söylemiştim. Bu çıkarımı da eski bir istinaf mahkemesi çalışanı, hali hazırda bir avukat olarak yapmıştım. İnanmak istemediniz. Şimdi marta anca dediklerini söylüyorsunuz. Söylemiştim :) O günden beri ısrarla kendinizi yoruyorsunuz, etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Bilmem Beyin Bilir -- 5 Aralık 2018; 2:39:55 >
  • neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamadım bir yılı geçtiyse geçti ne yapalım yani birgün elbette gelecek o dosya
    Arif yanliz bir duzeltme yapayim, internetten arastirdim. Kotu niyet tazminati 30 yada daha az isci calistiran sirketlerde oluyor zira bu sirketlerde is guvnce yasasina tabi degil. 30 ve ustu kurumlarda kotu niyet tazminati acilamiyor.

Bende ayni sekilde istinaf bitsin alacaklarimi alayim devaminda fazla mesai dacasida aciyor olacagim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.