Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: senay22 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
8.235
Cevap
88
Favori
1.141.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vallahi yazık billahi yazık 14 senedir para kazandırıom seref yoksunlarına dedikleri kelime çokda şeyimde mahkeme uzun sürüyor benim poaram faizde zaten istinaf da sıra gelmiyor bekle babam bekle devlet iş mahkemesi işciyi falan korumuyor tam anlamıyla patronlara çalışıyor ilk mahkemenin verdiği kararı kaldıracaksan bırak ilk mahkemeyi istinaf olarak kendin yargıla o zamn yok arkadaş valla anlamıyorum şimdi iş mahkemesi bitecek de istinaf a gideceklerde sıra gelecek de bekle 5 sene daha

• seneler.geçse S kullanıcısına yanıt

davanız ister istinaf da olsun, ister yargıtay da Makul sürede yargılanma haklarının ihlal edildiği gerekçesine dayanarak. anayasa mahkemesine'ne bireysel başvuru yoluyla tazminat talep etme hakkı bulunmaktadır. bence bir araştırın derim.

• Erm82 E kullanıcısına yanıt

haklısın böyle bir hakkımız mevcut makul süre aşımından ufak bir tazminat daha alabiliyoruz ancak oda sürüyor 2 yıl kadar adliyenin önünden geçmeyeceksin abi

• Bu ulkede makul yargılanma diye bir kavram yok oraya başvuru yapsak inan bizi borçlu çıkararırlar devlet kısaca diyor ki hakkınızı aramayın belki hakkınızı veririm amma o hakkı alana kadar ananınzdan emdiğiniz süt ü burnunuzdan getiririm diyor hak aramayın sizler kölesiniz yerinizi bilin diyorlar seçim yaklaşınca hep beraber oy isterler utanmadan 60 yaşında emeklilik 35 yaşını geçince işe almamak ya hangi birini sayayım zor bu işler mübarek kandi günü ağzımı bozmayacağım.. Cümletten hayırlı kandiller dostlar..

Ülkede Adalet kavramı bittikçe dava sayısı artıyor herkes kendine akıtıyor suyu hırsızlık arttı, dolandırıcılık hat safhada, işveren kendi cebini akanı düşünüyor, işçi denildiğinde vergi olarak görülüyor, ülke yangın yeri kimsenin umurunda değil, işveren avukatlarıyla hakimler zaten tanışıyor, istanbul'da 2022 de açılan icra dava dosya sayısı son 10 yılın en yüksek sayısına ulaşmış bunun için ayrı bir bina tutmuşlar bile benim iddiam şudur seneye 51.hukuk 75.hukuk dairesine kadar çıkacaktır. Hakimler dava bakmaktan sıkılmışlar binlerce dosya var hangi birisine bakacak adamlar ben inanmıyorum ki dosyayı okuduklarına

• süleyman045045 S kullanıcısına yanıt

ilk istinafa gidiş nedenleri bilir kişi hesaplaması ve 5 tane şahit göstermişti 5 şahitin 2 tanesi dinlenmişti 3 kişi dinlenmemişti. bundan dolayı ilk istinafa gitti. istinaf tam 2 yıl sonra tekrar bilirkişi hesaplaması istediğinden aynı mahkemeye gönderdi(yani ilk davayı kazandığım mahkemeye)Mahkeme tekrar bilirkişi atadı. alacağım rakamda yaklaşık bi 700-800 tl fark etti yani rakam düştü. bu işlemlerde 1 yıl 2 ay kadar sürdü. 27 kasım 2021 de sonuçlanan mahkemem kararın yazılması kişilere gönderilmesi itiraz süresi derken. 28.02.2022 de tekrar şahitlerin dinlenmemesini bahane ederek bir önceki bam 9 hukuk' a istinafa gitti.

• SEVGİ ER S kullanıcısına yanıt

Yani şimdi ben 9 ay a kadar ilk mahkemenin gününü bekleyeceğim sonra mahkeme tekrar bilirkişiden ek rapor isteyecek karşı taraf ıslah edecek cevap verecek mahkeme tekrar bi 6 ay gün atar sonra karar verir rapor falan gelirse gerekçeli kaar için 1 ay bekle sonra istinaf için 2 ay bekle sonra istinaf a gitsin bi 2 sene 3 senede en yiyi ihtimalle istinaf bekle ölme eşşeğim ölme böyle düzenin ben taaaaaa

• Emregrses2 E kullanıcısına yanıt

yok öyle deme okuyorlar dosyayı işciyi nasıl süründürürüz diye o boşluğu arıyorlar arkadaş adamlar son mahkemeye kadar zaman aşımı itirazı yapmamış son karar mahkemesinde zaman aşımı itirazı yapıyor ilk mahkemede doğal olarak ret ediyor adamlar bunu bahane edip karşı tarafın istekleri olmamış diye dosyayı bozup geri gönderiyor şimdi bu hakimler bunu bahane eden işveren e göre karar veriyorsa kimse kusura bakmasın bu hakimler işveren yanında işci yanında değil normalde olması gereken dosyayı onamasıydı olduğu gibi bununla alakalı birsürü yargıtay kararı olmasına rağmen dosyaya sunduğumuz halde bizim talebimizi değil işverenin talebini yerine getiriyor.

bunları okuyunca kendi dosyamı da göze aldım benim dosyamda da eksikler var adamlar davaya cevap dilekçesi vermedi, normalde 1 defa süre uzatım verme hakları varken 2 kere süre uzattılar ilk mahkemede onların tanıklarından 1 i gelmedi attılar 1 celse daha sonra bilirkişi atandı hesaplandı karşı taraf bilirkişinin raporuna karar duruşmasında itiraz etti o zaman benim dosyada ilk mahkemeye gidecek sanki yargıtay arkadaş istinaf bu yaa istinaf hakim hakime güvenmiyor geri gönderiyor, o geri gönderiyor ulan birisi buna karar versinde alalım paramızı yaa 500 TL lik banknotlar çıkacak piyasaya bizim alacağımız eridi eridi yahu sesimizi duyan yok mu ben anlamıyorum. Bu kadar mı basitleşti herşey

• Emregrses2 E kullanıcısına yanıt

dosyan kaçıncı istinaf dairesinde

• Arkadaslar merhaba kıdem tazminatı ve mesai alacaklarım için dava açmıştım.Kismi olarak kazanmıştım.7 sene oldu .2 senedir istinafta .Bugün uyaptan baktım .Kismi olarak kazandığım için karşı tarafın avukatı avukatlık ücreti için hem dosyadaki alacağım hemde işyerine maaş haczi yazısı göndermiş.İstinaf devam ettiği halde maaşıma haciz göndermişler.İtiraz etsem sonuç ne olur.Aksam akşam kan beynine sıçradı .Hem mağduruz hemde adamlar icra gönderiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderir kardeşim yapacak birşey yok

Dostum istinaf sonuçlanmadan haciz yollayamaz itiraz et

• edberg E kullanıcısına yanıt

istinaf sonuçlanmadan icra açabiliyor dostum istinafa talepte bulunuyorsun TEHİR-i İCRA kararı alıcam diyorsun harcını yatırıyorsun istinaf sana TEHİR-i İcra Derkenar yazısı veriyor dosyaya iletiyorsun icra takibi duruyor, merak etme korkulacak bişi yok avukatın yok mu? varsa onun ben

• Güzel kardeşim karşı tarafın vekalet ücretinden bahsediyoruz o ücrete tehiri icra mı olur hiç avukatlık birşey yok bu avukatları itibarsızlaştırmayalım artık onların yapabileceği birşey yok bu konularda

karşı tarafın vekalet ücretinden bahsediliyorsa eyvallah onu anlamadım ben, o zaman uyaptan kredi kartı ile hemen ödeme yap vekalet ücretini icraya koyduysa başka avukatada koydurduysa birde onun vekalet ücreti çıkar 4,55 üzerinden harç masraf çıkar fazla artmadan hemen uyap param üzerinden kredi kartı ile öde önce dosya hesabı iste vatandaş uyaptan, arkadaşı yönlendirinde daha fazla girmesin :)) avukatı itibarsızlaştırmıyorum hocam sadece söyledim ayı teddy filmi vardı izlediysen orada google a avukat yazınca zenci bilmem nesi çıkıyordu hatırlatırım :)) tüm dünya avukatlara nasıl bakıyor :) sadece biz değil :)

Bana istinafa gittikten 1yil kadar sonra geldi, avukatım olacak adama sordum ödeme bisey olmaz en fazla maaşına haciz gelir dedi, dedim dalga mı geçiyorsun ben bu yaşıma kadar hacizlik olmamışım bu saatten sonra mı olayım mecbur ödeyip dekontlarini karşı tarafın avukatına attım. Dosya hala istinafta bekliyor bu yılda bir şey çıkmaz büyük ihtimalle. Almadan veriyoruz kısacası.

• ☺️☺️ Kısmen kabulu derse ödersin kabul derse ödemezsin yani anladığım bizim ödememiz gereken vekalet ücretini avukat mı ödesin adam doğru söylemiş birşey olmaz maaşına haciz yollar diye doğru olanı söylemiş yani bu arada hakimler savcılarda hukuk okuyor birazda böyle düşünelim beğenmedimiz Bi avukat yarın karşına hakim savcı olarak çıkabilir filmlerde ki gibi

• 51. Hukuk a esas no ile degil dosya tarihi ile bakiliyormis ve suan 2016 tarihli dosyalara bakiyorlar suan 4850 civari dosya mevcut

• 50,hukuk dairesi 95. dosyam 25 gün önce karara bagladı ve bugün uyap a karar ilamı düştü..istinaf reddine karar verildi ve davayı 7,5 sene sonra kazandım ..geç gelen adalete sevinmek ayrı bişey ama süreç cok uzun geçti..

• 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.