Şimdi Ara

İşverenin verdiği sözü tutmaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim işyeriyle ilgili bir derdim var. Bana Aralık ayında iki firmadan iş teklifi gelmişti, iyi bir maaş, takım liderliği üzerine araç teklif etmişlerdi. Ben etik olsun diye kendi şirketime bana teklif verildiğini buna karşılık gitmemem için ne yapabileceklerini sordum. Bana iki maaş prim, istediğim laptop ve takım liderliği ünvanını vereceklerini vaad etmişlerdi. Bende bu sözlere güvenerek, ki bu sözleri hem İK departmanından bir görevli hemde departman müdürüm vermişti, bana verilen teklifleri reddettim. Fakat zam zamanı geldiğinde primin yerinde yeller estiğini, verilip verilmeyeceğinin bile garanti olmadığını söylediler. Ayrıca verilse bile yarım maaşında altında prim vereceklerini söylediler. Laptopunda alınmayacağını, maaş zammımında %10 olduğunu o da istifa edeceğimi söylediğimden dolayı zam değil maaş düzeltmesi olarak geçtiğini söylediler.

Sorum ise şirketimin bana tutmayacağı sözleri vermesinden dolayı iki tane iş fırsatını kaçırdım, ve bundan dolayı zararım var. Hem o şirketlerdeki pozisyonları kaybettim, hemde gelecek zam, terfi ve araç fırsatlarını kaybettim. Bu zararlarımı nasıl karşılatabilirim?

Ek not olarak, şirketimin personele araç vermediğini biliyorum o yüzden istediğim bir laptopun alınmasını talep etmiştim. Onlarda kabul etmişti.

• Senin hatan bunları yazıya döktürmemek olmuş.Bilmiyor musun devletin yada özel sektörün resmi dili yazıdır.Kayıt altına alıp imzalatacaksın.Şuanlık sanırım yapılabilecek bir şey yok
  • söz uçar yazı kalır dostum. yukarıda ki arkadaşta söylemiş. kulağına küpe olsun.
  • Hata sende , çocuk gibi kanmışsın.Dava açsan bile bir şey elde edemezsin.Büyük ihtimalle ilk fırsatta oradan da şutlayabilirler.Şu an tek mantıklı gözüken teklif aldığın yerle tekrar görüşmek.
  • Yahu soylesen suc soylemesen suc.. ben konusmadan istifa edip gitmistim adamlar apısıp kalmıstı.. yok sunu sunu teklif edecektik diyorlardı.. al simdi de arkadas demis dedigine pisman etmisler.. bence tekrar is ara ve bulursan simdiki is yerine bir ogleden sonra bas istifani ve arkana bakmadan cik git.
  • İş bulabilsem zaten aynı gün istifayı basıp çıkacağım. Bende sadece vaadlerini tekrar hatırlatan bir mail duruyor, başka birşeyim yok :(
  • 1. Yazılı olmayan hiçbir şey üzerinde hak iddia edemezsin.
    2. Sana "hakkın olanı" sen istifa edecek duruma geldiğin zaman vermeye çalışan firmaya güvenmen büyük hata.
    3. Senin "hakkın olanı" yeni iş tekliflerinden sonra firmandan istemen ayrı bir hata. (prim / laptop vb.)
    4. Çalıştığın firmayı halen tanıyamıyor olman başlı başına bir hata.

İş hayatında başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    Gandalf verdiği sözü tutuyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer mail şirket domaininden gönderildiyse bu resmi evrak niteliği taşır (tabi gönderen kişiden kişiye değişir. yönetici statüsünde biriyse resmi evrak olarak kullanabilirsin)

Ancak şu ve benzeri sonuçları da yanında getirir:
    1. Şirketin sana kıl kapar (ne kadar umurunda bunu sorgulaman lazım)
    2. Artık göz önünde olursun. Eskiden bir rahatlığın varsa (işe geç gelme, iş geciktirme vs. gibi) bunları unutman gerekir.
    3..
    4...

uzar gider.

Sonuç olarak sen her ne kadar davanda haklı olsan da, iş veren bunu görmez. ona göre hep kendisi haklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevXQuantum -- 21 Nisan 2014; 15:24:12 >
  • Maalesef hiç bir hak iddia edemezsin. Şu anki işime 8 ay önce geçtim. Ayrılmadan önce İK ile konuşup bir firma ile x lira fazlasına anlaştığımı ve ayrılmak istemediğimi söyledim. Ancak bunun karşılığında maaşıma verilen teklif kadar olmasa da az bir zam istedim. Ok ama şu zaman gelince yapacağız, üstelik organizasyon değişikliği olacak, seni takım lideri de yapacağız dediler. Ben de haklı olarak şu an elimde kabul edilmeye hazır bir teklif olduğunu ve onların da bana hemen geçerli olacak bir teklifle gelmemeleri durumunda ayrılacağımı söyledim. İşimi şansa bırakmayıp ayrıldım. Ayrıldıktan 3-4 ay sonra sağlam bir organizasyon değişikliği olmuş ve bana verileceği iddia edilen pozisyonun ise hiç adı bile geçmemiş. Ayrıldığıma pişman mıyım; hayır. Çok da isabet olmuş.
  • Bakkal Gazi kullanıcısına yanıt
    Senin durumunla aynıyım ama ben salaklık edip kaldım
  • yazık yaa, OverClockcu'lara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 21 Nisan 2014; 20:02:07 >
  • Bende 2 yil once baska bir is yerinden maasimin yaklasik 1000 lira fazlasina teklif alinca direkt kabul etmistim. Eski is yerindeki mudur yapma etme kendini atese atiyorsun falan demisti. Maas zammi bile teklif etmeden direkt ayrildim. Suan cok sukur memnunum. Gececeginiz yer garantiyse ve tazminatiniz cok birikmediyse her zaman firsatlari degerlendirin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatss -- 22 Nisan 2014; 19:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yazık ki benzer olaylar yaşanıyor özel sektörde. o an toyluktan ve heyecandan insanın aklına yazılı döküman almak gelmiyor ama o kadar yüzsüz oluyor ki bu kurumlar göz göre göre söyledikleri her şey yalan çıkabiliyor. ben bunları görünce kpss'ye ağırlık verdim en az 2200 maaş 9-4buçuk iş saatleri, tatilin şuyun buyun hepsi belli. çok para için köle gibi çalışacağıma geçineceğim kadar para kazanırım ama huzurlu yaşarım. allah beni özel sektöre bir daha muhtaç etmesin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.