Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin gibi kafa yapısı olanlara bu ülke müstehak. Ağlarmıyım hayır. 50 işcim varsa 40 a düşürür 50 kişilik işi yaptırırım yinede kar marjımı düşürmem. Bu saatten sonra iş bulmak çok daha zor herkese kolay gelsin. 1 e 50 de kazanan sadece yandaş iş adamları. Bu saatten sonra iş verene rest çekmekte zor kapı orda der çıkar herkes işin içinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Bu mesaj silindi.
    sen hakaret etmeden düşüncelerini bile yazamıyorsun, senin yaptığın işverenlik bile sıkıntılı ozaman.
  • DGT D kullanıcısına yanıt
    Beyfendi batıda yaşayıp faiz geliri elde ediyormuş. Gören de harika bir işletmeci olduğunu ve öğüt verdiğini düşünür.

Maşallah herkes başkasının işi hakkında her şeyi biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DGT

Senin gibi kafa yapısı olanlara bu ülke müstehak. Ağlarmıyım hayır. 50 işcim varsa 40 a düşürür 50 kişilik işi yaptırırım yinede kar marjımı düşürmem. Bu saatten sonra iş bulmak çok daha zor herkese kolay gelsin. 1 e 50 de kazanan sadece yandaş iş adamları. Bu saatten sonra iş verene rest çekmekte zor kapı orda der çıkar herkes işin içinden.
    kimse sana işçi al veya çıkar demedi, yasal ücret,bunu işveren min ödemeli.
  • Türkiye en kötü sendikalaşma oranı ile OECD sonuncusu

SENDİKAL örgütlenme Türkiye’de en kötü günlerini yaşıyor. Çalışma Bakanlığı verilerine göre 2003 yılında yüzde 57.5 olan sendikalaşma oranı bugün sadece yüzde 9.68. Bu oran Türkiye’yi OECD’de en kötü ülke haline getirmeye yetiyor.
    TÜRKİYE’de işçilerin sendikalaşma oranı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre yüzde 9.68. Yani 12 milyon 287 bin 238 işçinin sadece 1 miyon 189 bin 481’i sendikalı. Bu oran bizi Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyeleri arasında sendikalaşma oranında sondan birinci yapıyor. Çalşıma Bakanlığı Temmuz 2003 istatistikleri 4 milyon 781 bin 958 işçinin 2 milyon 751 bin 670’inin sigortalı olduğunu gösteriyor. Bu demek oluyor ki 2003 yılında sendikalaşma oranı yüzde 57.5 idi.

OECD’YE GÖRE YÜZDE 4.5
    OECD de üye ülkelerdeki sendikalaşma oranını istatistikleri tutuyor. OECD’deki istatistikler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre farklı. Nedeni ise OECD’nin ülkelerde sendikalı olup toplu sözleşmeden de yararlanan işçilerin oranını alması. Çalışma Bakanlığı ise sadece o sektörde sendikalı olan işçilerin oranını veriyor. Bu yüzden OECD’de Türkiye’nin sendikalaşma oranı sadece yüzde 4.5 çıkıyor. Bu da OECD ülkeleri arasında Türkiye’yi yine sonuncu yapıyor. Ayrıca bu veri bize Türkiye’de sendikalı olan işçilerin bile yarısının toplu sözleşmeden yararlanamadığını gösteriyor.

OECD’ye göre sendikalaşma oranı en yüksek olan ülke Finlandiya. Finlandiya’daki işçilerin yüzde 69’u hem sendikalı hem de toplu sözleşme güvencesine sahip. İsveç’te oran yüzde 67.7, İtalya’da yüzde 35.6, Yunanistan’da yüzde 25.4. Türkiye’ye en yakın ülke ise Güney Kore. Bu ülkede sendikalaşma oranı yüzde 9.9. Onu yüzde 10.8’lik oran ile ABD takip ediyor.

Sektörlere göre Türkiye'deki sendikalaşma oranları
    En örgütlü bankacılar
    TÜRKİYE’de Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre sendikalaşma oranının en yüksek olduğu sektör banka, finans ve sigorta sektörü. Bu sektörde 293 bin 801 işçi bulunurken bunların 84 bin 189’u sendikalı. Sendikalaşma oranı da yüzde 28.66. Onu 136 bin 252 işçinin 35 bin 498’i sendikalı olan tarım ve ormancılık sektörü izliyor. Bu sektörde sendikalaşma oranı yüzde 26.05.

En kötüsü inşaat

SENDİKALAŞMA oranının en düşük olduğu sektör kayıtdışılık gözönüne alındığında şaşırtıcı değil. İnşaat sektöründe çalışan 1 milyon 655 bin 772 işçinin sadece ve sadece 41 bin 980’i sendikalı. Bu yüzde 2.54’lük bir sendikalaşma oranına işaret ediyor. En kötü diğer sektör ise konaklama ve eğlence işleri. Bu sektörde çalışan 820 bin 95 işçiden 29 bin 757’si sendikalı. Oran ise yüzde 3.63.

www.hurriyet.com.tr
    Türkiye en kötü sendikalaşma oranı ile OECD sonuncusu
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/turkiye-en-kotu-sendikalasma-orani-ile-oecd-sonuncusu-27468300

• quote:

Bu mesaj silindi.
    yolun açık olsun
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Oecd raporunu verirken demokrasi raporunu da koy?

Özgür düşünce raporunu da koy?

Eğitim raporunu da koy?

Sen ve senin gibi tipler bu iktidarı seçti. Kalkıp patronlara gevrek gevrek konuşmadan iki kere düşünün.

• Türkiye ve Avrupa'da iş kazaları: En fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ülke Türkiye

Dünya'da iş kazalarını önlemek için yapılan düzenlemeler ve alınan önlemlere rağmen iş kazalarının sayısı ile hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. AB'nin resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verilerine göre Türkiye iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci.

Avrupa'da, geçirdiği iş kazasını takiben bir yıl içinde yaşamını yitiren kişinin ölümü bu kategoride değerlendiriliyor. Buna göre 28 üyeli Avrupa Birliği'nde 2015 verilerine göre en fazla iş kazası Avrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya'da meydana geldi. 2015'te 844 bin 541 iş kazasının yaşandığı ülkede kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 450 oldu.

AB'nin en fakir ülkelerinden Romanya'da ise 2015 yılında meydana gelen toplam 3 bin 913 kazada ölen işçi sayısı 281. Ancak oran olarak düşünüldüğünde Almanya'da her 1877 kazada 1 kişi ölürken, Romanya'da her 14 iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti. AB'nin 28 ülkesinde meydana gelen iş kazalarında ölen toplam işçi sayısı 3710 kişi oldu.

Türkiye'de sosyal güvenlik kurumu verilerine göre 2015 yılında toplam 241 bin 547 iş kazası meydana geldi. Bunlar içinde ölümcül kaza sayısı 1252 olarak belirtiliyor. Bir diğer deyişle Türkiye'de 193 kaza başına 1 ölümcül kaza meydana geliyor. Rakamlar Türkiye'de her gün 3,4 işçinin hayatını kaybettiğini gösteriyor.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre ise Türkiye'de 2017 yılında en az 2006 işçi yaşamını yitirdi.

AB'de toplam istihdam edilen kişi sayısına göre bakıldığında en az işçi ölümü oran açısında Hollanda'da yaşanıyor. Bu ülkede her 100 bin çalışan başına yaşanan ölüm oranı yüzde 0.50. Bu oran Romanya'da 5.56, Bulgaristan'da 3.57, Fransa'da 2,57, Almanya'da 0,97.

Uzmanlar Türkiye'de iş kazalarının bu kadar sık yaşanmasını özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin denetlenmesinde yaşanan sorunlar, taşeronlaşma ve caydırıcılık bakımından görülen yetersizliklere bağlıyor.

euronews
    Türkiye ve Avrupa'da iş kazaları: En fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ülke Türkiye
    https://tr.euronews.com/2018/10/23/turkiye-ve-avrupa-da-is-kazalar-en-fazla-isci-olumlerinin-yasandigi-ulke-turkiye

• quote:

Oecd raporunu verirken demokrasi raporunu da koy?

Özgür düşünce raporunu da koy?

Eğitim raporunu da koy?

Sen ve senin gibi tipler bu iktidarı seçti. Kalkıp patronlara gevrek gevrek konuşmadan iki kere düşünün.
    bu bölümde beni bilen bilir, ben mualifim
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Sen muhalif falan değilsin.

Sen kendisini muhalif sanan bir iktidar yardakçısısın.

Halk tv izler, chp’ye oy atar falan filan. İşiniz gücünüz cihangir solculuğu yapıp emekçi goy goyu yapmak.

• quote:

Sen muhalif falan değilsin.

Sen kendisini muhalif sanan bir iktidar yardakçısısın.

Halk tv izler, chp’ye oy atar falan filan. İşiniz gücünüz cihangir solculuğu yapıp emekçi goy goyu yapmak.
    tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

işçi emekçi hakkını vererekte para kazanılabilir.

Alıntıları Göster
    Bedavaya mı çalıştırıyorlar işçileri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DGT

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    önce terbiyeli ol, işveren olmuşsun adam olamamışsınız.

hakaret etmeden etmeden düşüncelerini bile yazamıyorsun neden bu acizlik?

diğer ithamlara gülüp geçiyorum, önünden gecemeceğin universite mezunuyum, vize alıp girmenin zor olduğu ülkede beyaz yaka çalışıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Bedavaya mı çalıştırıyorlar işçileri?

Alıntıları Göster
    kim bedava dedi.

konu şu , 2019 yıl 2020 tl ücret min.

buna işverenler ağlamasın dedim. yasalara karşıysanız, cimere şikayet edelim , çünkü kararı alan devlet
  • quote:

önce terbiyeli ol, işveren olmuşsun adam olamamışsınız.

hakaret etmeden etmeden düşüncelerini bile yazamıyorsun neden bu acizlik?

diğer ithamlara gülüp geçiyorum, önünden gecemeceğin universite mezunuyum, vize alıp girmenin zor olduğu ülkede beyaz yaka çalışıyorum :)

Alıntıları Göster
    Terbiyeyi hakettiğini düşünmüyorum. Üniversite mezunu dediğin olay artık normal bu ülkede herkes üniversite mezunu. Senin o it gibi çalıştığın ülkeye güle oynaya vize alıp gezmeye geliyorum merak etme dr mevzu o değil. 30 yaşına geldim kusura bakma çok yabancı firmaylada iş yaptım. Sen mülteci olduğun ülke için ucuz işcisin bizdeki suriler gibi. Beyaz yaka diye kendini kandırma. O havan anca orda aldığın kıçı kırık merso ile mal gibi 2 bin km yol gelip mahallende geçer. Bi bitmediniz be

• quote:

kim bedava dedi.

konu şu , 2019 yıl 2020 tl ücret min.

buna işverenler ağlamasın dedim. yasalara karşıysanız, cimere şikayet edelim , çünkü kararı alan devlet

Alıntıları Göster
    İşverenler niye ağlayacak, zorunlu olarak işten çıkarılacak işçiler ağlasın.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.