Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DGT

Bak canım kardeşim. Türkiyede üniversite mezunu çok, vasıflı iş gücü yok temel sorun eğitim desen anlıcamda, suçu işveren yüklersen cevap alırsın. Eleman alıyoruz bilgisayar mühendisliği okumuş, adam php, asp ne bilmiyor. Bu adam tabiki asgari ücret alacak. Vasıflı eleman yok, diplomalı Eleman çok.

Alıntıları Göster
    bu benim sorunum değil. milli eğitim bakanlığı ve yök'ün sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İyi yetişmiş mezuna asgari ücretin azıcık üstü teklif edilmez. Hem kendimden hem de arkadaş çevremden biliyorum.

Burada suç özel sektörde değil. Maaşları aşağı çekenler kendi denklerinin aldığından daha azına çalışmayı kabul eden kişiler. Hem kendi kuyularını hem de meslektaşlarının kuyularını kazıyor bu tipler.

Bu kadar üniversitenin ve bu kadar boş üniversite mezununun olması zaten skandal bir şey. Oraya hiç girmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DGT

Kıvırmaya devam et sen en güzeli 😂😂. Beyin göçü beyaz yakalı seni. Yersek 😂😂😂

Alıntıları Göster
    bilmemek ayıp değil , öğrenmemek ayıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

İyi yetişmiş mezuna asgari ücretin azıcık üstü teklif edilmez. Hem kendimden hem de arkadaş çevremden biliyorum.

Burada suç özel sektörde değil. Maaşları aşağı çekenler kendi denklerinin aldığından daha azına çalışmayı kabul eden kişiler. Hem kendi kuyularını hem de meslektaşlarının kuyularını kazıyor bu tipler.

Bu kadar üniversitenin ve bu kadar boş üniversite mezununun olması zaten skandal bir şey. Oraya hiç girmiyorum.

Alıntıları Göster
    o sizin çevreniz. Türkiye 7 bölge 81 il. gerçekten bu durumlar var.

geçen yaz atanamayan öğretmen bir erkek ve kız intihar etmişti.

eğitim aldığı halde birsürü alakasız işte çalışan var. en önemli likayat yok ülkede.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Bu mesaj silindi.
    Cimere şikayet edildiniz.

T.C yasalarını tanımamak ve insanların kişilik haklarına saldırı.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Hahahaha

Bu tip sanıyor ki tek onların hakları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

o sizin çevreniz. Türkiye 7 bölge 81 il. gerçekten bu durumlar var.

geçen yaz atanamayan öğretmen bir erkek ve kız intihar etmişti.

eğitim aldığı halde birsürü alakasız işte çalışan var. en önemli likayat yok ülkede.

Alıntıları Göster
    Kendini gerçekten geliştirmiş biri için öyle bir durum söz konusu değil. Benim çevrem olup olmamasıyla bir alakası yok durumun yani.

Konu nereden atanamayan öğretmenlere geldi anlamadım, o devletin problemidir. Burada özel sektörden bahsettiğimizi zannediyordum.

Eğitim aldığı halde alakasız işlerde çalışanlar hep olacak çünkü üniversite ve mezun sayısı haddinin çok üstünde. Halk da bundan hiç şikayetçi değil. Bedavadan diploma alıp duvara asmak herkesin hoşuna gidiyor. Zamanında son derece lüzumlu olan katsayı uygulamasına, okuldan atılmaya vs. karşı çıkanlar düşünsün, ben niye düşüneyim. Bunlar olmadan liyakat tabii ki olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Hahahaha

Bu tip sanıyor ki tek onların hakları var.
    bütün hakaretlerinizin ekran görüntüsünü alıp ilettim.

bundan sonra muhatabım değilsiniz, derdinizi gerekli yerlere anlatabilirsiniz
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Bak bu iş öyle olmaz. Önce bulunduğun ülkedeki konsolosluğa git bir avukata vekalet ver, sonra avukat burada bana dava açsın. İsmin cismin belli değil. Belli olsa da bizde seni şikayet etsek. Malum yurt dışı ip adresi olduğu için takipsizlikle sonuçlanıyor bunlar.

• yahu herkes isverenleri para icinde yuzuyor saniyor. acin bir is yeri yasayacaginiz stresi masraflari gorun eminim kosa kosa asgari ucretle calismaya geri donersiniz. ay sonu 1 iscisine verdigi parayi cebinde bulamayan is verenler taniyorum.
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    İroni felan ama gerçekleri dedin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    venezuellada butun latin amerikayi doyuracak kadar verimli toprak var eyy gidi eyyy...

Simdi diceksinki neden ekip bicmiyolar cunku o topraklarin sahipleri abd de ve orda gida uretip latinlere satiyor adam niye ekip bicsin nede olsa 1 dollara kapamis butun topraklari.

Yakinda bizde curumus gida yiyecez cunku miras yoluyla gecen topragi hissedarlik yoluyla kapadik ve halk tarim topragini borsaya cevirmis ama en kotusu tarladaki hic bi sey para etmiyor ama markette ates pahasi
  • Asgari ücretin arttığı kadar işveren yeni iş alabiliyor mu onu sorgulaman lazım. Eski maaşıyla 2 işci çalıştırabilirken daralmadan kaynaklı sadece 1 işçi çalıştırmaya devam edecektir buda 1 asgari ücretlinin işinin olmaması demek. Asgari ücretin bu kadar arttırılması hem enflasyonu hemde işsizliği arttıracak tek gerçek bu.

• ne kadar acemice saçma sapan açılmış bir başlık. Haftada 4 kere gece kulubüne gidip biner lira yesen ayda 12 bin lira eder. Bu meblağ ne ki? 4 tane asgari ücretli çalışanın yol yemek sigorta giderleri sadece.

işverenler üretim yapıyor, istihdam sağlıyor, Türkiye ekonomisini ayakta tutuyor, 200 tane personeli olan şirketlerin aylık sabit gider 900.000.-TL civarlarında, sen ne gece kulubünden vs bahsediyorsun?

Piyasadan, marketten, sektörden anlamadan forum köşelerinde atıp tutmakla olmuyor, biz de işvereniz, bazı aylar zararla kapatıyoruz, bu şartlar altında tabiki 1 çalışandan 5 kişilik performans beklenir. Çünkü onun yerine 5 kişi alırsak iflas ederiz, 200 kişi aileleriyle beraber 1000 kişi aç ve açıkta kalır sektörde.

Ödemelerimizin alıcaklarımızın hiç biri zamanında yapılmazken biz çalışanlarımıza vaktinde maaş veriyoruz, özel sektörde herkes bu şartlar altında çalışıyor yapacak birşey yok hayat şartları böyle.

• Beğenmediğiniz o işverenler olmazsa aç kalırsınız benden demesi. Seneye birçok firma batacak ve şu konuya mesaj yazanların bile çoğu işsiz kalacak.

İşveren her zaman kazanır. Akıllı olun.

• O kadar yanlış bir düşünce yapısı var ki arkadaşın. Kafasında bir takım kalıplar oluşturmuş ne ibleyim bütün üniversiteleri üniversite sanıyor, bütün üni mezunlarını nitelikli sanıyor, hakkarinin köyüne üniversite açınca onun üniversite olduğunu , 100 kişi gereken bir sektöre 10 000 kişi yetiştirince bunu iyi birşey sanıyor.

Ülkenin kalkınması için üniversitelerin çoğunun kapatılmasının zorunlu olduğunu görecek bir bilgi derinliği yok. İşverenin yani kobi dediğimiz gerçek insanların ne halde olduğundan bihaber. Asgari ücret artışını istiyor ama enflasyonu bilmediği için gerçekten maaşın hem eriyip hem ihracatın nasıl zarar göreceğinden bihaber olduğu için olayları ve ardındaki gerçekleri doğru yorumlayamıyor...

Birde asgari ücret konusunda bizimle Avusturya, Avustralya, Almanya vb ülkeleri kıyaslıyor. Elma ile armutu karşılaştırıyor sanki bizim klasmanımız bu ülkelerde biz gidip parayı kısıyormuşuz gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2018; 12:24:1 >

• cengizhan66 kullanıcısına yanıt
    Doğru orayı 15 yıldır yöneten hükümet ( sosyalist) bi harikaydı ama Abd liler üst akıl tarlaları kapattı değil mi.

Biraz dersinize çalışmanızı öneririm gerçek sorunu görmezseniz asla çözüm üretmezsiniz başkalarını suçlamak hep kolaydır önemli olan kendi hatalarından ders çıkarmak.
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Kurumsal firmalarda da kısmen böyle durum

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

yahu herkes isverenleri para icinde yuzuyor saniyor. acin bir is yeri yasayacaginiz stresi masraflari gorun eminim kosa kosa asgari ucretle calismaya geri donersiniz. ay sonu 1 iscisine verdigi parayi cebinde bulamayan is verenler taniyorum.
    ticaret yapmak zorunlu değilki.

ayrıca aldığı teşvikler var.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.