Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

İroni felan ama gerçekleri dedin
    çünkü likayat yok bu ülkede...
  • Haklısın daha da denecek çok şey var lakin yılın ilk 3 ayı çok sayıda kişinin işsiz kalacağını düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fakir karnını doyuramıyorsa batsın işverenler,biri açsa herkes aç kalsın.ya adam gibi maaş versinler yada kapatsınlar dükkanı.modern köleliğe hepimiz karşı çıkmalıyız.
  • Soma'daki Maden Faciası Davası
    Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi

peki unuttuk mu? para mı? insan yaşa mı?

http://www.milliyet.com.tr/soma-daki-maden-faciasi-davasi-manisa-yerelhaber-2879189/
  • Haklınız tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_aktan -- 28 Aralık 2018; 13:16:58 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    darbe diktatorluk zamaninda satin alindi topraklar ve bugun degil 50-60 yildir gidada yaridan fazla latin amerika ulkeleri disa bagimlidir ezelden beri petrol satar karsiliginda gidalarini satin alirlar...

Bizdeki solcular koltuktayken 1 milyar satin alip 11 milyar satiyoduk suan 13 milyar satip 17 milyar gida satin aliyoruz...
    Gercekte ordaki iktidar burdakiyle ayni ozelliktedir.

Bugun kurumlarin satilmasi icin illa sagcilarin iktidarda olmasi gerekmiyor moldova komonust partisi iktidardayken devletin herseyini ozellestirmisti...

eski ideolojiler curudu ve birbirlerinin kopyasi oldular.

Daha bunu anlamayan adama en basitinden laf anlatiyorum siz dusunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

ticaret yapmak zorunlu değilki.

ayrıca aldığı teşvikler var.

Alıntıları Göster
    hocam o ticaret yapmasin bu ticaret yapmasin kim is verecek ozaman. bu konuda bahs edilenlerin tamami belki cok buyuk kurumsal firmalar icin gecerli olabilir ama kucuk capli sirketlere bir sorun bakalim nasil geciniyorlar ayin sonu nasil geliyor. kirasi vergileri yok stopaji daha sayamadigim 1 liste masraf her ay kapida valla millet ileri geri konusuyor ama ben kucuk esnafa/sirketlere allah kolaylik versin diyorum sadece.
  • 1e50 abartmışsın ya. Bu asgari ücret zammı kur dalgalanmasında gelen ve geri alınmayan zamlar için geldi. Tabi birazda seçim yatırımı

Aslında devletin ekmekteki gibi zorunlu tüketim malzemeleri için tavan fiyat belirlemesi lazım.
  • 1 e 50 iken 1 e 48 kazanacakmışız .

Yeminle çok güldüm. Dh nin yaş ortalaması git gide düşüyor.

Çevremde ki patron arkadaşlarımın %90 ı eleman sayısını 1 ocak itibari ile azaltıyor.bir çoğu sigortasız suriyeli , türkmen çalıştırmaya daha bu haftadan başladı.

Siz herhalde işyerlerinin bu asgari maaş ile daha çok istihdam sağlayacağını düşünüyorsunuz. Bugün asgari maaşlı birisinin yol yemek agi ıvır zıvır 3500 tl ye yakın gideri var. Ve emin olun şu an çoğu işveren belki de kendisine aylık o parayı ayıramazken sırf çalışanı işsiz kalıp mağdur olmasın diye dayanıyordu.

Şu konuya yazanların çoğu geleceğin işsizi diyorum o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    2 üniversite bitirmişsin tebrikler bir soru sorayım engin bilgine güveniyorum bunu da özellikle belirteyim.
    serbest girişimci işyerine kapatırsa işsizlik artarmı azalırmı?
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Kurtarmıyorsa iş yerini kapa git çalış diyen birine laf anlatamazsınız. Kafası az çalışsa " iş yerleri kapanırsa nerde iş bulup çalışacam" diye soramayan biriyle vaktinizi boşa harcamayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazıklar olsun bu akpye nede güzel her gece lux eğlence mekanlarında para yiyen bir esnafken simdi haftada 7 den 6 ya düşecek eglence günüm . Oysa ne güzel zam gelmeden önce isciyi somuruyoduk. Oh sırtından para kazanıp pavyonlarda yiyoduk.

Devletimizde ne güzel vergi almıyordu maliyetler ucuzdu vergilere de zam gelmiş. Önceden ne güzel 5000 liralık dükkan için 1250 lira da stopaj oduyorduk şimdi onlarada zam yolda sanırım lux araba sayım 50 den 49 a düşecek . Bidaha akp ye oy verirsem gondiklesinler beni. Hep isciyi kayiriyor bu akp.

• Yine güzelim forumda boş bir muhabbet.
  • Valla bizim maaştan da zorunlu bes kesintisi olacak biz nasıl ağlıyorsak, işverenlerinde ağlaması normal.

• İşverenler neden ağlasın ? zamdan sonra kişi başı 620 küsür lira olan ek masrafı fiyatlara yansıtacaklar.
    Yansıtamayanlar,işçi çıkaracak.
    500 kişi altında çalıştırana kişi başı 150,500 den sonrasına 100 lira ek destek verilecek.
    Türkiye'de sermaye sahipleri hiç bir zaman kaybetmez bunu aklınızdan çıkarın.
    Batarsa küçük esnaf batar bu da doğanın kanunudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

ben işçide 1 50 kazansın demiyorum, hakkını ver, şu yeni zamla bile asgari ücret 400 dolar yapmıyor.

mesele gelir adaleti, bunu iyi sağlayamadınmı anarşi başlar, bknz fransa sarı yelekliler.

Alıntıları Göster
    Yok kardeşim işte piyasada öyle bir para yok neden inat ediyorsunuz ? adam o farkı iğneden ipliğe zam yaparak bulabilir veya küçülmeye gider,insanlar ekmeğinden olur popülist politikalarla piyasa yürümez.
  • Benim kardeşiminde iş yeri var yanında 9 kişi falan çalışıyor Ocak - Şubat gibi personelleri ya çıkartıcak yada 2.000 tl bankaya yatan asgari ücretin 400 tl sini elden geri alıcak bakalım hayırlısı umarım problem yaşamaz ama en kötü ihtimal ile suriyeliler falan var onlar daha ucuza geliyor.
    İş veren için 2.000 tl büyük bir rakam işçiler anca işverenin omzuna yük oluyorlar tasarruf amaçlı 9 işçiden 2 işçiyi atıcaz küsmece darılmaca yok asgari ücret artmasaydı sıkıntı yokdu ama asgari ücret arttı bunu kendileri istediler.

İşverenleri kimse düşünmüyor yazıklar olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

1 e 50 iken 1 e 48 kazanacakmışız .

Yeminle çok güldüm. Dh nin yaş ortalaması git gide düşüyor.

Çevremde ki patron arkadaşlarımın %90 ı eleman sayısını 1 ocak itibari ile azaltıyor.bir çoğu sigortasız suriyeli , türkmen çalıştırmaya daha bu haftadan başladı.

Siz herhalde işyerlerinin bu asgari maaş ile daha çok istihdam sağlayacağını düşünüyorsunuz. Bugün asgari maaşlı birisinin yol yemek agi ıvır zıvır 3500 tl ye yakın gideri var. Ve emin olun şu an çoğu işveren belki de kendisine aylık o parayı ayıramazken sırf çalışanı işsiz kalıp mağdur olmasın diye dayanıyordu.

Şu konuya yazanların çoğu geleceğin işsizi diyorum o kadar.
    kaçak ve sigortasız insan çalıştırmak TC yasalarına aykırıdır. ve suçtur.

bunu yapanları yazın, itinayla gerekli yere şikayet edelim

• işsiz insan çoğalırsa anarşi başlar, para derdinden can derdine düşersiniz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.